Drammen

KONNERUD - Moderne, arkitekttegnet enebolig innerst i blindvei - 3 bad, 5 soverom - Fantastisk utsikt - Dobbelgarasje

Jensrudskjerpet 9 , 3030 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lasse Thorsbye
Lasse Thorsbye Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over 5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

54%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 244 m²
Bruksareal 307 m²
Tomt 685 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1989
Gårdsnummer 81
Bruksnummer 208
Energimerking D
FINN.no 303649701
Sist endret 02.06.2023 08:49
Prisantydning 9 500 000,-
Totalpris 9 753 519,-

Beregnet totalkostnad

9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 253 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 753 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Jensrudskjerpet 9 - En stor, påkostet og særdeles velholdt enebolig over 3 plan, med gjennomtenkte romløsninger, sydvest vendt terrasse med flere oppholdssoner på hele 52 kvm, frokostterrasse, stor hage og høy wow-faktor!

Planløsningen strekker seg over tre plan og inneholder blant annet 5 soverom, 3 bad (ett i hver etasje) og åpen stue/kjøkken-løsning. Moderne og eksklusivt kjøkken fra Voke med integrert kjølerom (ca. 1000 liter) og benkeventilator fra Røroshetta. Stor kjellerstue/bar i 1.etg, samt bod og kaldloft som sikrer mye plass til oppbevaring.

Boligen har svært god beliggenhet innerst i blindvei med gode solforhold og fantastisk utsikt. Eiendommen er romslig og pent opparbeidet.

Dobbelgarasje og Elbil-lader på yttervegg. Boligen ble malt utvendig i juli 2022 og drenert i mars/april 2023.

Innhold

Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Underetasje med entre, hall, gang, bad/vaskerom, stue/bar, 2 soverom, innvendig bod og dobbel garasje med utvendig adkomst.
1.etasje med gang, stue, spisestue, kjøkken, baderom og soverom. Utgang fra kjøkken til øst-vendt markterrasse på ca. 9 m2. Utgang fra stue til
sydvest-vendt delvis overbygd terrasse over garasjen på ca. 52 m2.
2.etasje med gang, baderom, 2 soverom og kaldtloft/bod.

Standard

1. etasje:
Innbydende og romslig inngangsparti/hall. Her får du flislagte gulv m/ varmekabler, skyvedørsgaderobe, og en praktisk og dekorativ plassbygd benk.
Videre finner du 2 soverom, hhv. et romslig hovedsoverom med garderobeskap, og et soverom som passer fint som gjesterom/barnerom i umiddelbar nærhet til hovedsoverommet. Også dette med garderobeskap.
 
Bad/vaskerom er oppgradert i 2017 med stilfulle og tidløse fliser og stor jungeldusj.  Rommet er godt utnyttet og du har usedvanlig godt med benk- og lagringsplass samt tørking av klær. Det er opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Dette er satt inn i et skap, og sørger for at du kan ta klesvasken i en praktisk arbeidshøyde.

Praktisk "bod" med flislagte gulv m/ varmekabler. Her har du svært god oppbevaringsplass til yttertøy, sko og annet utstyr. Som resten av huset er boden svært praktisk og gjennomtenkt, og rommer varmtvannsbereder, ekstra fryseskap og kjøleskap.

I underetasjen har du også en stor kjellerstue/bar med projektor og storskjerm. Baren er svært gjennomført med praktisk vask, bardisk og underskap. Dette er det ultimate rommet når man inviterer til lystige lag.


2. etasje:
Det moderne og stilrene kjøkkenet fra Voke, som ble oppgradert i 2019, er selve hjertet i huset. Her har du en åpen kjøkkenløsning mot spisestue/stue, samt en smart barløsning i kjøkkenøy, som gjør dette til et hyggelig allrom for hele familien. Kjøkkenet er påkostet med bla. integrert 90 cm platetopp med kjøkkenventilator fra Røroshetta, 2 ovner (damp og kombi), kaffemaskin, fryseskap og integrert kjølerom fra Thermocold på ca. 1000 liter.

I spisestuen er det god plass til å dekke langbord, her får du virkelig plass til hele familien og middagsgjester. Gulvet i hall, kjøkken, stue og spisestue ble byttet i 2019, og er en eike-laminat av svært god kvalitet. Stuen er malt i en moderne og stilfull palett, og panoramavinduer fra gulv til tak gir en fantastisk nærhet til uterommet. Ny varmepumpe ble installert i 2019. En dekorativ og moderne peisinnsats ble satt inn i 2016, og du har direkte adkomst til terrasse på hele 52 kvm med svært gode sol- og utsiktsforhold. Midtsommers går solen ned rundt 22:30 ifølge selger.

Flislagt bad med moderne 60x60 fliser og varmekabler. Badet fremstår smakfullt med stor servant med dobbelvask, badekar, håndkletørker på vegg og fantastisk utsikt over Drammen fra baderomsvinduet.

Det siste rommet i hovedetasjen er opprinnelige et soverom. Dette blir nå brukt som et hjemmekontor/omkledningsrom. Selger har også brukt dette som et lekerom for barna - så her er mulighetene mange! 

3. etasje:
I boligens 3. etasje har du to romslige soverom. Det største rommet har god plass til egen sofakrok, og utgang til sydvest-vendt  balkong. Det ultimate ungdomsrommet! Det andre soverommet er også svært romslig og har god plass til stor dobbeltseng.

Flislagt bad m/ varmekabler fra 2013. Badet er svært praktisk, og har alt du måtte trenge med bla. toalett og dusjkabinett.

Det er også svært gode oppbevaringsmuligheter i stor, uisolert bod.

Beliggenhet

Svært god beliggenhet innerst i blindvei (ingen gjennomgangstrafikk). Fra eiendommen har du svært gode solforhold med kveldssol til solnedgang ca. 22:30 midtsommers, og fantastisk utsikt mot Drammen by. Det er gangavstand til både ungdomsskole, barneskole og barnehager.

Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Konnerud i Drammen. De idylliske tur- og rekreasjonsområdene i nærområdet innbyr til skogsturer i flott terreng, og på vinterstid er skimulighetene mange og lange.
Fra boligen er det umiddelbar nærhet til nærmeste bussholdeplass med god kommunikasjon, og få minutter til Drammen sentrum.

Konnerud Idrettslag er et av Norges største, og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg. Konnerud har Drammens største kunstgressanlegg for fotball, med oppvarmet underlag for helårsbruk.
Langrennsarenaen med tilhørende World Cup-standard inneholder bla. rulleskiløype om sommeren samt  kunstsnøannlegg og milevis med skiløyper om vinteren.

Forsikring

Eika forsikring Polisenummer: 4315529

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

Våtrom - underetasje
Fallforhold gulv: Lokalfall i nedfelt dusjsone er målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på ca. 13 mm.
Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 30 mm
Gulvet utenfor dusjsonen er tilnærmet flatt og det er ikke en oppkant ved terskel. Terskelen går ca. 10 mm høyere enn topp gulvflis.

Våtrom - 1. etasje
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Huseier informer om at de heller har valgt å åpne vinduet på baderommet. Dette er vurdert til å ikke være optimalt.
Fallforhold (gulv): Gulvet er tilnærmet flatt og det er ikke oppkant ved terskel. Dette er ikke tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Forutsetter fortsatt bruk av dusjkabinett/badekar med dusjvegger.

Våtrom - 2. etasje
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
Fallforhold (gulv): Gulvet er tilnærmet flatt. Dette er ikke tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Forutsetter fortsatt bruk av dusjkabinett.

Kjøkken - 1. etasje
Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Rom under terreng - Underetasje
Overflater gulv: En sprekk/riss i gulvflis registrert i hall ved dør til baren. Innerdører: Dørbladet til innerdør ved bod har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Loft - Innredet - 2. etasje
Overflater gulv: Det er registreres knirk i gulvet ved dør til soverom 1. Årsak er ukjent. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak bør påregnes.
Konstruksjonsoppbygging: Deler av takkonstruksjonen er lukket og det er kun utført en begrenset inspeksjon av konstruksjonen. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.
Innerdører: Dørbladet til innerdør ved baderom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Innvendige trapper
Trappens bruksflater bærer preg av slitasje samt at det er knirk i trappen. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
Vedlikehold/oppgraderinger bør påregnes.

Etasjeskiller - 1. etasje
Skjevhetsmåling: Det er noe målbare skjevheter registrert i rommet som er målt. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 16 mm.

Etasjeskiller - 2. etasje
Skjevhetsmåling: Det er noe målbare skjevheter registrert i rommet som er målt. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 29 mm.

Teknisk anlegg, VVS anlegg
Vannrør(Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår.
Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Avløpsrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår.
Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Yttervegger inkl. Fasader og konstruksjoner
Fasader inkl. kledning: Deler av av kledningen er noe aldringspreget. Det er registrert sprekker/skade i kledningsbordene ved vindu på sydveggen samt at deler av kledningen på vegger mot nord går helt ned til terrenget/hellene. Vedlikehold/utbedringer bør påberegnes.

Dører og vinduer
Vinduer: Vinduer fra byggeår er av eldre dato og er noe aldringspreget. Huseier informer om at det er skade på vinduet i baren i underetasje og at det er vanskelig å åpne og lukke. Økende vedlikehold/oppgraderinger bør påberegnes. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Yttertak
Helhetsvurdering: Taket er inspisert ved å fysisk være på taket. Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert lekkasjer eller
skader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.

Balkonger, terrasser, veranda etc - 2. etasje
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter samt at rekkverket har horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Balkonger, terrasser, veranda etc - 1. etasje
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer) : Rekkverkshøyden er under 1,0 meter samt at deler av rekkverket har horisontale og vertikale åpninger større enn 5 cm og 10 cm åpninger Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Drenering
Alder: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Selv om hoveddelen av dreneringen er oppgradert i 2023 er fremdeles dreneringen på undersiden og nordsiden av boligen fra byggeår. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

Forstøtningsmurer
Sprekker og riss registrert. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Stikkledninger og tanker
Vann- og avløpsledninger(ink. stikkledninger): Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør
med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Firmanavn: Rolf Erik Nilsen Murerforretning - Alle 3 bad i huset er pusset opp av Rolf Erik Nilsen Murerforretning. 3 etg: 2013, 2 etg: 2014, 1etg: 2017

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
-Firmanavn: Rolf Erik Nilsen Murerforretning
- Totaloppussing av alle 3 bad. Pigget opp gulv og støpt ny såle med varmekabler i 1 og 2 etg. I 3 etg var det ikke støpt gulv fra før, så dette ble gjort (inkl. varmekabler). I tillegg ble det flislagt og satt inn ny baderomsinnredning på alle 3 bad. Dusjkabinett på bad i 2 og 3 etg.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Har alle fakturaer, men ingen ytterligere dokumentasjon. Rolf Erik Nilsen kan kontaktes ved behov, tlf 91394424.

Er arbeidet byggemeldt?
- Ikke behov, da alle badene var der originalt.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Firmanavn: Rolf Erik Nilsen Murerforretning
- Usikker på om dette punktet inkluderer at toalett ble flyttet fra en vegg til en annen i 1 etg. I så fall kan det innhentet dokumentasjon på dette. Ut over dette kjenner jeg ikke til noe.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
-  Kom vann inn i kjellerstue og bod i 1 etg i starten på januar 2023. Årsaken er sammensatt og kan forklares med et feil innsatt nedløp og ekstremvær. Oppgraving viste imidlertid at drenering burde oppgraderes. Fullstendig drenering ble derfor iverksatt (pussing av mur, membran, ny
papp og list på toppen) ble gjennomført i mai 2023 av Ivar Tanum Entrepenør AS. Små vannskader i kjellerstue og bod ble tørket i 3 mnd og pusset opp etterpå. Alt arbeid ble utført av forsikringsselskapet. Samtidig ble det registrert litt fukt i høyre hjørne på soverom bak skap. Sponplatene i hjørnet ble for sikkerhets skyld kappet 30 cm og tørking foretatt i 3 måneder. Åpningen ble reparert og skap satt på plass.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
-  Ny moderne peis, nytt gjennomgående pipeløp i stål og ny pipehatt ble satt inn i 2016. Branntilsyn gjennomført 12.11.2020 uten avvik. Feiing av pipe gjennomført 09.05.2023.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Noen sprekker innvendig i grunnmur garasje. Litt skjevheter i gulv stue og kjøkken. Skjevhet på gulv kjøkken skyldes fjerning av et gammelt kjølerom i forbindelse med oppussing i 2019.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
-Var litt råte/sopp i gammelt kjølerom, men dette ble fjernet ifm oppussing i 2019.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Ble oppdaget mus i bod i 3 etg. ifm oppussing i 2013, men aldri observert siden. Heller ikke observert muselort siden 2013.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
-  Var en lekkasje i tak garasje (under terrasse) før oppussing av terrasse for ca. 15 år siden. Takplaten ble skiftet etter at terrassen ble pusset opp og ny membran ble lagt.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Firmanavn: Tømmermester Per Rune Nilsson
- Terrasse fra stue ble oppusset (ink nytt gulv, rekkverk med glass og ny membran) for ca. 15 år siden. Terrasse ut fra kjøkken ble løftet vekk ifm drenering i mai 2023, gjort noe mindre og gammelt fundament fjernet. Står i dag rett på bakken med grus som underlag.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)?
- Firmanavn: Elektrikeren Drammen AS
- Oppgradert elektrisk anlegg, nytt opplegg ifm oppussing av bad, kjøkken, stue etc. Det meste finnes i boligmappa. El-kontroll gjennomført høsten 2022 og med noen små utbedringer ble denne godkjent. Dokumentasjon på dette finnes.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-  Ligger i boligmappa + noe eldre materiale

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- El-kontroll gjennomført høsten 2022. Godkjent Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Installert 2019. Står utvendig ved inngangsdør. Rekker frem til bil parkert både til venstre og høyre. Kapasitet 3,6KW. Kan enkelt oppgraderes til 7,2KW.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Åpen loftstue ble kledd igjen og gjort om til soverom/loftstue for ca. 15 år siden. Usikker på om dette er godkjent som soverom uten å søke. Utgang til balkong fungerer som rømningsvei så sikkert en grei sak å søke om bruksendring dersom det er nødvendig. Vindu på bad i 2 etg. ble kledd igjen ifm oppussing i 2014. Usikker på om dette er søknadspliktig da det berører fasaden.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- Siste måling er utført av eier med egen måler nov 2022-jan 2023. Viser gjennomsnitt på 59 bq/m3. Målingen kan dokumenteres. Eier ønsker ikke å stå ansvarlig for denne målingen da den kun var ment til eget bruk og eier på den tiden ikke hadde bestemt seg for å selge huset. Utover dette ble det gjennomført 1-2 målinger for rundt 15-20 år siden som viste rundt 100 bq/m3, men denne dokumentasjonen ble kastet for mange år siden. På bakgrunn av disse målingene iverksatte derfor ikke eier noen andre tiltak enn god lufting.

Boligens areal

Primærrom: 244 kvm, Bruksareal: 307 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 143 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, hall, gang, baderom, stue/bar og 2 soverom.
Sekundærrrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som Sekundærrom: Innvendig bod og dobbel garasje med utvendig adkomst.

1. etasje:
Bruksareal: 110 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, spisestue, kjøkken, baderom og soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom:  48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, baderom og 2 soverom.
Sekundærrrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som Sekundærrom: Kaldtloft/bod

I tillegg til de oppmålte arealene står det en frittstående redskapsbod på ca. 4 m2 på nordsiden av boligen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er beregnet av takstmann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 685 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Dobbeltgarasje med god plass til to biler. Steinbelagt gårdsplass med plass til inntil 5 biler. Det er installert el-bil lader på yttervegg.

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i betong/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere i hovedsak av
trekonstruksjoner. Yttervegger i med liggende og stående trekledning. Tak med saltaksform tekket med takstein. Boligen har profilert ytterdør i tre
med glassfelt, kikkehul og kodelås fra 2017. Balkongdør (2.etasje) i tre med glassfelt 2-lags glass fra byggeår. Terrassedører (1.etasje) i tre med 3-
lags glass fra 2019. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer i tre fra byggeår, 1992 og 2010 (ett vindu i 2.etasje). 2 leddene garasjeporter i metall
fra 2013. En garasjeport er elektrisk og en er manuell.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 30.10.1989 for eiendommen. For ytterligere spørsmål ta kontakt med megler.

Barnehage / skole i området

Skoler
Konnerud skole (1-7 kl.) 15 min gange (1.3 km)
Hallermoen skole (1-7 kl.) 20 min gange (1.7 km)
Svensedammen ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min bilkjøring (2.1 km)
Akademiet videregående skole Drammen 13 min bilkjøring (6.5 km)
Heltberg vgs. Drammen 13 min bilkjøring (7.2 km)

Barnehager
Solhaugen barnehage 10 min gange (0.8 km)
Vannverksdammen barnehage (0-6 år) 16 min gange (1.4 km)
Blåbærtoppen barnehage (0-6 år) 21 min gange (1.7 km)

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet (varmekabler, panelovner og luft til luft varmepumpe). Naturlig ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 015 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 067 630 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 856 994 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Grønnstruktur - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1988/1444-1/90  Best. om vann/kloakkledn.11.02.1988 
 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 21 15 86 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Jensrudskjerpet 9, 3030, Drammen, Gnr. 81 bnr. 208 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0017

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.