Drammen

ÅSSIDEN - Sjarmerende og modernisert halvpart av tomannbolig - Privat hage beliggende innerst i blindvei - Garasje!

Steinbakken 19 , 3025 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

73%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 120 m²
Bruksareal 130 m²
Tomt 379 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1960
Gårdsnummer 116
Bruksnummer 572
Energimerking G
FINN.no 304887814
Sist endret 15.09.2023 10:26
Prisantydning 4 890 000,-
Totalpris 5 022 869,-

Beregnet totalkostnad

4 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 890 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 132 869,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 022 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En sjarmerende og svært privat halvpart av en vertikaldelt tomannsbolig med koselig hage som grenser mot friområdet. Boligen går over 3.etasjer og inneholder 3 soverom, stue, loftsstue, kjøkken, bad, gang og bod. Garasje med elbilader.

Steinbakken 19 ligger innerst i en blindvei og har en idyllisk beliggenhet ved et friområde. Like ved boligen starter en blåmerket løype som tar deg med inn i et område med et vell av stier og turmuligheter. Boligen er en del av et rolig og barnevennlig boligområde på Åssiden i Drammen kommune. Her finner du også nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og et bredt utvalg av fasiliteter og servicetilbud

Innhold

Kjedet enebolig over 3.etasjer som inneholder:
1.etasje:  Bad, 2 soverom og gang.
2.etasje: Stue og kjøkken.
Loftsetasje: Stue og soverom.

Flere uteplasser.
Garasje.

Standard

1.etasje:
Bad:
Badet har et flislagt gulv med gulvvarme, noe som gir en behagelig temperatur og bidrar til å holde rommet varmt. Veggene er også flislagt, som gir en holdbar og vannbestandig overflate. Vindusåpningene er utstyrt med glassbyggerstein, som gir privatliv samtidig som de slipper inn naturlig lys.

Himlingen består av malte plater og har downlights som gir en behagelig belysning i rommet. Dette skaper en moderne og elegant atmosfære. Badet har en gulvstående servantinnredning med slette skuffefronter og en dør i ramtrekonstruksjon med slett fylling. Benkeplaten er laget av kompositt, noe som gir en solid og holdbar overflate. Servanten er nedfelt og har en ett-greps armatur for enkel bruk. Over servanten er det et speil med innebygd lys og en stikkontakt, som gir praktisk belysning og mulighet for å bruke elektroniske apparater.

I hjørnet av rommet er det en dusj på gulvet, som har innfellbare dører for å spare plass når dusjen ikke er i bruk. Dusjbatteriet er tilkoblet en veggmontert tak- og hånddusj, som gir fleksibilitet og komfort under dusjing. Badet har også et vegghengt toalett med en innebygd sisterne, noe som bidrar til å spare plass og gir en moderne utseende. Det er også opplegg for vaskemaskin, som gir mulighet for klesvask i baderommet.

Avtrekksventilen er plassert på veggen for å sikre god lufting og ventilasjon i rommet. Synlige vannrør er laget av kobber.  Avløpsrørene er laget av plast.

Soverom 1:
Gulvflatene i rommet er belagt med gulvbord i heltre, noe som gir en naturlig og varm atmosfære. Heltregulvbord har en autentisk og solid følelse.

Veggflatene har malte slette flater, som gir et rent og strømlinjeformet utseende. Malingen gir også en beskyttende overflate og gir rommet et friskt og ferdig utseende. Fargevalget kan variere etter din personlige smak og interiørstil.

Himlingen har også slette malte flater, som bidrar til et minimalistisk og pent utseende. En slett malt himling gir rommet et ryddig og sammenhengende uttrykk. Fargevalget kan være kontrasterende eller i harmoni med veggene og interiøret for å skape ønsket atmosfære.

Innerdørene i rommet er slette, noe som gir et enkelt og moderne uttrykk. De glir sømløst inn i veggene og skaper et rent og harmonisk utseende i hele rommet.

På soverom 1 finnes det garderobeskap. Garderobeskapet gir praktisk lagringsplass til klær og personlige eiendeler. Det kan ha dører som kan være enten slette eller med tekstur, avhengig av din designpreferanse.

Soverom 2:
Veggflatene har malte slette flater, som gir en ren og strømlinjeformet estetikk. Den malte overflaten gir ikke bare et pent utseende, men gir også beskyttelse mot flekker og skader. Fargevalget for veggene kan variere etter din personlige smak og kan være med på å sette tonen og stemningen i rommet.

Himlingen har også slette malte flater, som bidrar til et minimalistisk og pent utseende. En jevn og sømløs himling skaper et ryddig og sammenhengende uttrykk i rommet. Valget av farge på himlingen kan være kontrasterende for å skape visuell interesse eller harmonisere med veggfargene for å opprettholde en sammenhengende stil.

Innerdørene i rommet er slette, noe som gir et enkelt og moderne uttrykk. De sømløse dørene bidrar til en helhetlig og harmonisk design. Slette innerdører skaper et rent og minimalistisk utseende, samtidig som de gir funksjonalitet og privatliv til rommene.

Bod:
Støpt betonggulv og pussede veggflater.

2.etasje:
Kjøkken:
Kjøkkeninnredningen ble installert i 2018 og har slette fronter, noe som gir en ren og moderne stil. Benkeplatene er laget av heltre, og dette gir en naturlig og varm følelse til kjøkkenet.

I midten av kjøkkenet er det en nedfelt oppvaskkum med et-greps armatur.

Det er benkeskapsbelysning under overskapene, noe som gir god arbeidsbelysning og skaper en atmosfære på kjøkkenet. Det er også stikkontakter på veggen for å kunne bruke elektroniske apparater og lade enheter.

Kjøkkenet har integrerte hvitevarer for et sømløst utseende. Det inkluderer et kjøleskap med frysedel, en komfyr og en mikrobølgeovn plassert i høyskap, samt en oppvaskmaskin som er integrert i benken.  Det er også en nedfelt platetopp som gir mulighet for matlaging og enkel rengjøring. Den ene stekeovnen  er damp/stekeovn og den andre er stekeovn/micro.

En vegghengt ventilator bidrar til å fjerne damp og lukt fra matlagingen, og sikrer god luftkvalitet i kjøkkenet.

For å sikre ekstra beskyttelse mot lekkasjer, er det installert en lekkasjestopper av typen Water guard med en magnetventil i skapet under oppvaskkummen. Dette systemet bidrar til å oppdage og stoppe eventuelle vannlekkasjer tidlig, og reduserer risikoen for vannskader.

Stue:
Gulvflatene i rommet er belagt med parkett, noe som gir en varm og naturlig følelse. Parkett er kjent for sin holdbarhet og estetiske appell, og det gir også en behagelig overflate å gå på.

Veggflatene er malt og har slette flater, som gir et rent og moderne utseende. Noen steder er det panel, som legger til en ekstra dimensjon og tekstur i rommet. Panelet kan være av tre eller annet materiale og kan være enten hel eller delvis montert på veggene. Den kombinasjonen av malte flater og panel gir en kontrast og visuell interesse.

Himlingsflatene har slette malte flater og er enkle i designen. Malte himlingsflater gir et rent og strømlinjeformet utseende. Downlights er installert i himlingen, og de gir en blendfri og moderne belysning i rommet. Downlights kan være plassert strategisk for å skape en jevn og behagelig lysfordeling i rommet.


Loftsetasje:
Innredet som stue og soverom. Loftsetasjen er innredet fra et ukjent årstall, men ble pusset opp i 2023 for å gi det et friskt og oppdatert utseende. Her er noen detaljer om innredningen:

Gulvflatene i loftsetasjen er belagt med laminat, noe som gir et estetisk tiltalende og slitesterkt gulv.
Veggflatene har slette malte flater, som gir en ren og moderne estetikk.

Himlingsflatene eller skråtaket har slette malte flater, som gir et ryddig og pent utseende.

Innerdørene i loftsetasjen er slette, noe som gir et enkelt og moderne uttrykk. De sømløse dørene glir sømløst inn i veggene og skaper en harmonisk og ren design.

Beliggenhet

Steinbakken 19 ligger innerst i en blindvei og har en idyllisk beliggenhet ved et friområde. Like ved boligen starter en blåmerket løype som tar deg med inn i et område med et vell av stier og turmuligheter. En anbefalt tur kan være til populære Landfalltjern eller Landfallhytta. Boligen er en del av et rolig og barnevennlig boligområde på Åssiden i Drammen kommune. Her finner du også nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og et bredt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Hvis du tar en kort sykkeltur, vil du komme til det populære Drammen Skisenter, som tilbyr spennende aktiviteter både om sommeren og vinteren. Ved siden av skisenteret finner du også den fortryllende Kjøsterudjuvet, som er en flott utfordring for både store og små.

På Åssiden er det flere fotballbaner, en håndballbane og en stor idrettshall som tilbyr en rekke innendørsaktiviteter. Åssiden IF har et bredt sportslig tilbud for alle interesserte.

Hvis du ønsker å nyte naturen og elven, kan du ta turen til elveparken langs Drammenselven. Her finner du brede gang- og sykkelveier som fører deg nedover langs elven. Elveparken tilbyr grillplasser, muligheter for bading og fiske, sandvolleyballbane og lekeapparater for barna.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6709686

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3:
Rekkverk: Rekkverk er i dårlig forfatning og tilfredsstiller ikke dagens krav til sikkerhet. Tiltak må påregnes. Det er også påvist råteskader på søyle mot sørvest. Utskifting må påregnes. Sjablongmessig prisanslag er satt for utbedring av rekkverk og bytte av råteskadet søyle. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Grunnmur, fundamenter: Omfattende pussavskalling observert på vertikal skillekonstruksjon mot sør i porebetong/gassbetong. Årsak og omfang må avdekkes. Skade må utbedres. Sjablongmessig prisanslag er satt for utbedring av skader på skillekonstruksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Platting: Plattinger i trekonstruksjoner har stedvis omfattende råteskader. Skader på underliggende konstruksjoner kan ikke utelukkes. Plattinger må utbedres. Sjablongmessig prisanslag er satt for utbedring av plattinger i tre. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

TG2:

Bad:
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Avtrekksvifte plassert i vegg er ført ut i luftekanal i pipe. Risiko for kondens og manglende effektivitet/funksjon på avtrekk. Avtrekk bør føres korteste vei til friluft.
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.

Overflater gulv: Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes. Det er riss/sprekker i gulvfliser på gulv mellom dør og dusjhjørne samt på gulv mot vest. Eksakt årsak er ikke kjent men gulv er støpt over bjelkelag fra byggeår og setninger kan ikke utelukkes. Kan også skyldes utettheter i tettesjikt. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som kan indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk:  Tettesjiktet har ukjent alder og det er ingen dokumentasjon på våtrommet. Restlevetiden er derfor vurdert å være ukjent. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtsonens plassering mot yttervegg, murvegg og fast installasjon. Det er derfor utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Instrumentet viser utslag som ikke helt kan utelukke at det er fuktskade i veggen/etasjes killeren. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Rom under terreng:

Overflater vegger:
Fuktindikatorinstrument viser utslag på grunnmur i bod som Indikerer utilsiktet fuktvandring i konstruksjonen. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Krypkjeller:
Utvendig inspeksjon: Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur. Dette kan øke fuktbelastningen i krypekjelleren og erfaringsmessig også risikoen for fuktskade. Det er begrenset med ventiler i grunnmur som kan sikre gjennomlufting. Høy risiko for fukt og råteskader i krypkjeller. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Innvendig inspeksjon: Det er ikke etablert fuktsperre mot grunn. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales. Det er vurdert at krypekjeller har marginal ventilering. Det er økt risiko for skader. deler av krypekjeller har marginal tilkomst og er derfor ikke grundig inspisert. Det nevnes at konstruksjonen erfaringsmessig er en risikokonstruksjon. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det registreres at deler av isolasjonsmaterialet rundt vannledning er skadet. Usikkert om dette er skader påført av gnagere eller kun som følge av alder. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Loft:
Konstruksjonsoppbyggning: Deler av loftet er bruksendret fra råloft til beboelsesrom i ukjent årstall. Konstruksjonen mot er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skjulte skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.

 Uinnredet: Det er ingen tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft over loftstue og soverom. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Tilkomst/inspeksjonsmulighet bør etableres. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. I tillegg er det marginal tilkomst for inspeksjon på kaldloft med tilgang fra kottluke i soverom på innredet del av loftet. Det er observert fuktmerker og symptomer på skader både på undertak og på finerplate lagt på gulv på loft med tilgang fra innredet del. Det ble gjort overflatesøk med fuktindikatorinstrument uten at det ble avdekket forhøyede verdier. Det er usikkert om det er pågående lekkasjer fra yttertak eller om fuktmerker er fra før yttertekking på takflate mot sør ble omlagt. Fuktmerker på finerplate kan også komme av kondens. Det er ukjent om det er dampsperre etablert dampsperre i konstruksjonen. Skjulte feil og skader kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales, og utbedringer bør påregnes.

Innvendig trapper:
TG2 er satt iht. NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Trapp fra underetasje til 1 etg.: Det er knirk i repos. Rekkverk har for store lysåpninger mellom spiler. Målt til ca. 12 cm, kravet er 10 cm. Trapp fra 1 etg. til innredet loft: Det er knirk i trappen. Rekkverk har for store lysåpninger mellom spiler. Målt til ca. 12 cm, kravet er 10 cm. Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen og trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

Etasjeskiller:
Skjevhetsmåling:
Det er noe skjevheter i etasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 18 mm i loftstue og 16 mm i soverom. Eksakt årsak er ikke kjent, men setninger eller avvik fra byggeperioden kan ikke utelukkes.

Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Sikkerhetsventil mangler kontrollert avrenning til avløp og er ført gjennom betonggulv i bod ned i grunn. Avrenning bør etableres til sluk for å unngå fukt i konstruksjonen ved lekkasje. Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom, men har ikke automatisk vannstoppventil. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Det er ikke kursoversikt for rør-i-rør-system, anbefales etablert. Det er ikke sputsikring i fordelerskap for rør-i-rør. Økt risiko for skader på tilliggende konstruksjon ved lekkasje. Sprutsikring bør etableres. TG2 er også valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Det er usikkert om det er skjulte vannrør i boligen som er fra byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
 Avløpsrør:  (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn

Radon:
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Med bakgrunn i at det mangler samsvarserklæring på utført arbeid etter 1999 settes TG2. Tilstandsgrad er satt grunnet manglende dokumentasjon.

Fasader ink. kledning:
Yttervegger kledd med tre kledning bærer preg av alder og slitasje. Vedlikehold bør påregnes. Vindskier bærer preg slitasje og det er symptomer på skade i møne. Forholdet er ikke tilgjengelig for inspeksjon grunnet manglende sikker adkomst. Utskiftninger og vedlikehold bør påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefale.

Vinduer:
Vindu på kjøkken går på karm. Justering bør påregnes. Vinduer er stedvis av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Vinduer bærer stedvis preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning. Vedlikehold/utbedring/utskiftning anbefales. I kjeller er det stedvis satt inn glassbyggestein i vindusåpninger i mur konstruksjon mot vest og mot nord. Det er ikke etablert fuktsikring/beslag på eksponert murkant i underkant av vindusåpningene (sålebenkbeslag) og det er derfor økt risiko for utilsiktet fukt i murkonstruksjonen og fare for frostspreng/skader på puss og på innenfor liggende trekonstruksjoner. Forholdet bør utbedres.

Takvinduer:
 Takvinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Takvinduer er erfaringsmessig å betrakte som risikoutsatt knyttet til inndriv av vann/kondens med påfølgende skader. Forholdet bør holdes under oppsyn.

Dører:
Ytterdører lukker ikke ordentlig mot karm. Krever justering. Utbedring bør påregnes. Balkongdør mot sør går på karm og bærer preg av elde og høy slitasje. Basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker. Utskifting/vedlikehold bør påregnes. Balkongdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.

Tekking (undertak, lekter og yttertekking):
Tekking er ikke inspisert grunnet manglende sikker adkomst. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er synlige fuktmerker på undertak på uinnredet kaldloft. Se punkt for Loft uinnredet kaldloft. TG2 settes for å belyse risiko av manglende inspeksjon.

Takvindu/Overlys:
Takvinduer er erfaringsmessig å betrakte som risikoutsatt knyttet til inndriv av vann/kondens med påfølgende skader. Utvendig inspeksjone er ikke utført grunnet manglende sikker adkomst. Takvindu og taktekking på takflaten er av eldre dato og ytterligere undersøkelser anbefales. TG2 settes for å belyse risiko grunnet alder på vindu og tettedetaljer.
Inspeksjonsmulighet: Takflate mot nord er begrenset inspisert fra bakkeplan grunnet manglende sikker adkomst. Yttertekking på takflate mot sør er ikke inspisert grunnet manglende sikker adkomst. Ytterligere undersøkelser anbefales.

 Beslag, renner, nedløp og snøfangere:
 Zinkrenner på balkong bærer preg av slitasje, elde og skader/deformasjoner. Utskifting bør påregnes. Skillekonstruksjon i mur bærer preg av utilsiktet fuktpåkjenning. Underdimensjonerte renner og nedløp på takflate mot sør kan være en medvirkende årsak til økt fuktpåkjenning. Forholdet bør undersøkes ytterligere og tiltak bør påregnes.
Snøfangerutstyr er ikke synlig fra bakkeplan. ytterligere undersøkelser anbefales
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter og har åpninger over 10 cm. Avvik fra dagens byggetekniske forskrift. Tiltak anbefales. Tettesjikt er gammelt og anbefalt brukstid er overskredet. Tettedetaljer mot tilstøtende konstruksjoner er mangelfulle. Risiko for fukt i tilstøtende konstruksjoner. Tiltak anbefales.

Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer):
Det er observert noen skjevheter i konstruksjonen på terrasse mot vest. Bærekonstruksjon er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Bjelkelaget har et utheng mot sør på ca. 1,03 m uten understøttelse. Dette er mer enn anbefalt med høy risiko for deformasjoner og nedbøying. Konstruksjonen bør understøttes for å unngå svikt. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggetekniske forskrift. Tiltak anbefales.
 Annet: Platting mot nord belagt med belegningsstein har deformasjoner og ujevnheter i overflaten. Utbedringer bør påregnes. Det er stedvis bomlyd i skiferheller på inngangsparti som kan indikere manglende vedheft til underlaget. Forholdet bør holdes under oppsyn og utbedringer bør påregnes.

Grunnmur:
Pussavskalling, riss og mindre sprekker er stedvis observert på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Det er symptomer på utilsiktet fuktvandring i konstruksjonen som indikerer at utvendig fuktsikring ikke er ivaretatt. Fornying av overflate bør påregnes.

Drenering:
Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt.Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om Rom under terreng, og punkt "Grunnmur" under avsnitt om Grunnmur, fundamenter. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktvandring i konstruksjonen bør det påregnes utbedringer/utskiftninger.

Vann- og avløpsledninger:
Utvendige vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Tiltak anbefales

Garasje:
Garasje. Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Sprukket flis midt på gulv.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
-Kan forekomme noe fukt i garasje på vår og høst.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
-Kommentar på tilsyn at det trengs plate under pipeinspeksjonsluke i 3. etasje.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
-Opplevd mus i kjeller en vinter i løpet av tiden vi har bodd her. Maur i kjeller innimellom.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
- Sett noe som ligner på badet noen ganger.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
-Sinktak på balkong bør skiftes på sikt. me har benytta denne lite.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
-Firmanavn: Abitera Elektro AS.
-Abitera Elektro har byttet sikringskap til Automatsikringer, og trukket ny strøm til resten av huset. Viken Elektro har satt opp ladestasjon i garasjen og trukket strøm dit. Asker Elektro satt opp strøm til Koketopp og utført kontroll i 2020. Viken Elektro har satt opp ladestasjon i garasjen og trukket strøm dit. Egeninnsats har gått med til å hjelpe elektriker og være med å trekke rør.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-Ifra Asker Elektro dato 14.04.2020

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Har hatt el kontroll i 2019 som viste at varmtvannsbereder manglet jording. Dette er i orden nå.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-i garasje.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt 22.
-Loft er bruksendret til boareal og det er godkjent av kommunen. Avventer ferdigstilling ifra kommunen.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
-Ja godkjent av Drammen kommune i sak BYGG-22/01397-5 den 12.07.2022

Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
- Avventer ferdigattest. innsendt ferdig tegninger til kommunen. Satser på godkjenning iløpet av mai.

TILLEGGSKOMMENTAR
Ved kraftige regnbyger renner det over i takrenner på nedsiden av huset

Boligens areal

Primærrom: 120 kvm, Bruksareal: 130 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, 2 soverom og gang.

2. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue og kjøkken.

Loft:
Bruksareal: 22 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 379 kvm, Eierform: Eiet tomt
Oppkjørselen er belagt med singel.

Det er anlagt plenarealer på tomten, som gir grønne og åpne områder for avslapning, lek eller annen utendørsaktivitet. Gressplenen skaper en naturlig og innbydende atmosfære, samtidig som den gir en myk overflate for å nyte utendørsaktiviteter.

Diverse beplantning er tilføyd på tomten for å legge til farger, tekstur og liv. Det kan inkludere trær, busker, blomsterbed eller andre typer planter. Beplantningen kan velges for å tilpasse seg klimaet og landskapet, og det bidrar til å skape en vakker og harmonisk utendørsomgivelse.

Delvis er tomten en naturtomt som grenser mot friareal. Dette betyr at deler av tomten ikke er aktivt opparbeidet, men har bevart sin naturlige karakter og vegetasjon. Denne delen av tomten kan være mer urørt og gi en følelse av harmoni med omkringliggende natur. Grensen mot friarealet gir også en ekstra grad av privatliv og åpenhet.

Deler av hagen er ikke en del av tomten, men tilhører kommunens friareal.

Garasje / Parkering

Ja / Ja. Elbillader i garasje.

Byggemåte

Boligen er oppført med en ringmur som gir et solid fundament. Deler av underetasjen har en ventilert kryprom under gulvet for å sikre god luftsirkulasjon og fuktkontroll. Gulvet mot grunn er av betong, noe som gir stabilitet og holdbarhet.

Etasjeskilleveggene er konstruert av tre, noe som gir en fleksibel og solid struktur. Treakonstruksjonene gir en naturlig varme og estetisk appell til boligen.

Ytterveggene er laget av pusset porebetong eller gassbetong, som gir isolasjon og beskyttelse mot vær og vind. Deler av ytterveggene er også kledd med trekonstruksjoner, enten med liggende eller stående trekledning. Dette gir boligen et tradisjonelt og varmt utseende samtidig som det gir ekstra beskyttelse.

Saltaket er konstruert av tre, og mønet er forskjøvet. Dette gir boligen en karakteristisk og unik arkitektonisk stil. Yttertekkingen av taket er lagt med takstein, som gir en holdbar og estetisk tiltalende løsning. En takflate på nordsiden av boligen er tilnærmet vertikal, noe som kan gi en spesiell design og bidra til å slippe inn naturlig lys.

Boligen har en profilert ytterdør, som kan være en designmessig og funksjonell fokuspunkt ved inngangen. Balkongdørene har to-lags glass, som gir isolasjon og sikrer energieffektivitet. Vinduene er også utstyrt med to-lags glass for å redusere varmetap og støy. Det finnes enkeltvindu med blyglass for å legge til et dekorativt preg, og takvinduer eller vinduer mot nord har ett-lags glass i ytrerammen.

Oppvarmingen av boligen skjer med elektrisitet, luft-til-luft varmepumpe og elektrisk fyring. Dette gir fleksibilitet og effektivitet når det gjelder temperaturkontroll og oppvarmingsbehov

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Ferdigattest for bruksendring av loft ble godkjent 25.05.23. Dokumentet ligger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Åssiden barnehage (1-5 år) 16 min gange 1.3 km.
Dalegårdsveien barnehage (1-5 år) 17 min gange 1.3 km.
Solhagen Rudolf Steiner barnehage (0-5 år) 18 min gange 1.5 km.

Skole
Åssiden skole (1-7 kl.) 17 min gange 1.3 km.
Aronsløkka skole (1-7 kl.) 17 min gange 1.4 km.
Øren skole (1-7 kl.) 22 min gange 1.7 km.
Akademiet realfagsskole Drammen (1-10 kl.) 5 min med bil 2.2 km.
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 17 min gange 1.3 km.
Akademiet Ypsilon vgs 5 min med bil 2.2 km.
Åssiden videregående skole 5 min med bil 2.7 km.

Adgang til utleie

Ja.

Oppvarming

Peisov, varmepumpe og panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 940 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 980 922 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 531 320 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Adkomstvei - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende
Kommuneplan (5.10.2015)

Gjeldende regulering:
3005 060216-12 REGULERINGSPLAN FOR ET OMRÅDE NORD FOR HENRIK IBSENS GATE. (28.5.1958) Boliger

3005 060217-6 REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR ET AREAL VED FORLENGELSEN AV HENRIK IBSENS GATE. (6.3.1959) Boliger

3005 060230-3 REGULERINGSPLAN FOR BRÅTAN VEST (8.3.1974) Offentlig friområde

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1959/1850-1/90  Best. om vann/kloakkledn. 12.12.1959 
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse ledninger m.v.
 
1961/2058-1/90  Best. om vann/kloakkledn. 29.12.1961 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
 
1987/3318-1/90  Best. om adkomstrett  23.12.1987 
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Div. ledninger

1989/5039-1/90  Erklæring/avtale 30.05.1989 
målebrev hvor denne eiendoms areal er på 347.8 m2.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Våpenskap.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 80 50 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Steinbakken 19, 3025, Drammen, Gnr. 116 bnr. 572 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0046

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.