Drammen

Frydenhaug-Hel tomannsbolig med flott beliggenhet og utsikt -Store utviklingsmuligheter- Ferdig utskilt tomt

Markusveien 4 , 3041 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Ødenes
Anders Ødenes Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris over 5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

40%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 184 m²
Bruksareal 252 m²
Tomt 1 760 m² / Eiet tomt
Byggeår 1940
Gårdsnummer 20
Bruksnummer 41
Energimerking G
FINN.no 303758798
Sist endret 22.05.2023 09:38
Prisantydning 6 500 000,-
Totalpris 6 678 519,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 178 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 678 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig over tre etasjer bestående av:
Kjeller med vaskekjeller, to boder og garasje.
Underetasje med vindfang, gang, kontor, kjøkken, stue, gang, bad, soverom og seks boder.
1.etasje med vindfang, gang, kjøkken, stue, spisestue, gang, bad og to soverom. Det er utgang til balkongen fra spisestuen.

Standard

1.ETASJE
Gulvflater belagt med laminat. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malte flater. Slette innerdører.

Bad fra ukjent årstall. Flislagt gulv med gulvvarme. Malt panel og flislagte vegger. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning med dører og
skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armaturer. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med skyvedør. Vegghengt
dusjarmatur. Gulvstående toalett. Mekanisk avtrekksvifte i vegg.

Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall med slette fronter. Benkeplater av laminat og heltre. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Metallplater
mellom kjøkkenbenk og overskap. Kjøleskap i hjørnet, komfyr og oppvaskmaskin i benk. Ventilator i overskap.

Utgang fra stuen til nordvestvendt balkong på ca. 6 m2. Gulvoverflate av belegg med rekkverk av metall.

Frittstående terrasse av trekonstruksjon på ca. 20 m2. Gulvoverflate av terrassebord med rekkverk av tre.

UNDERETASJE
Underetasjen ligger delvis under terreng. Gulvflater med laminat, fliser, gulvbord av tre og synlig muroverflate. Veggflater med malte flater og
trebord. Himlingsflater med malte flater og trebord. Slette innerdører.

Bad fra ukjent årstall. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malte flater i himling. Gulvstående servantinnredning med dører.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med dusjarmatur. Gulvstående toalett. Avtrekksventil på vegg.

Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Malte flater mellom
kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Komfyr og oppvaskmaskin i benk. Ventilator i overskap.

KJELLER
Kjelleren ligger delvis under terreng. Gulvflater med synlige muroverflater. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malte flater og trebord.
Slette innerdører.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et eldre og attraktivt boligområde på Frydenhaug i Drammen kommune. Området mellom Johan Sverdrups vei og Markusveien er kategorisert bevaringsverdig kulturmiljø E17, noe som betyr at man ønsker å opprettholde områdets karakter. Dette er med på sørge for store, velstelte grøntarealer mellom bebyggelsen, som gir en åpen og fri følelse.

Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Fra boligen er det kort gangavstand til store, idylliske grøntområder og ikke minst lysløyper og turstier i Strømsøåsen. Kort vei bort til Blektjern med nydelige sandstrand og flotte bademuligheter. Det er ca. 10 min gange til idrettspark på Marienlyst, Drammenshallen og Drammensbadet.

Det er god offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplasser er ca. 2 min å gå fra boligen. Det er også lett adkomst til påkjøring E18( nordover og sydover) samt E134. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Drammen sentrum, 6 min til Gulskogen, 20 min til Asker, 34 min til Kongsberg og 34 min til Oslo S.

Brandengen skole ligger med kort avstand, og har nylig fått en nytt skolebygg, nytt uteområde samt flerbrukshall.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 91425483

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
Våtrom - 1.etasje
-Ventilasjon: Ventilasjonsspalte mellom dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.

-Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.

-Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. For å unngå vannskade bør tilstrekkelig mulighet til å nå sluket for vannsøl eller lekkasjevann etableres.

-Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Tiltak bør påregnes.

-Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Om det er benyttet tettesjikt har dette en ukjent alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Ytterligere undersøkelser anbefales.

-Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 4 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. (TG2) Nivåforskjell fra døråpning på topp synlig sokkelflis under terskel og til hovedsluk er
på tilfeldig sted målt til ca. 60 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet. (TG1) Det ble utført funksjonstest av fall i dusjsonen, hvor det ble registrert noe vannansamlinger.

-Avløpsrør (ink. sluk): Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Sluk og avløpsrør bør fornyes.

Våtrom - Underetasje
-Ventilasjon: Ventilasjonsspalte mellom dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.

-Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.

-Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger registrert på vegg mellom dusjsone og servant. Tiltak bør påregnes. Dert ble registrert noe manglende håndverksmessig utførelse på flisarbeider. I tillegg ble det registrert hull etter tidligere innfestninger i dusjsonen. Disse er ikke tilfredstillende tettet.

-Overflater himling: Det ble registrert indikasjoner på svertesopp i himlingen over dusjsonen. Tiltak bør påregnes.

-Overflater gulv: Det registreres bomlyd i et par-tre fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Det ble registrert slitte fuger under dusjkabinettet samt indikasjoner på misfarging/svertesopp på elastisk fuge mellom gulv og vegg. Tiltak bør påregnes.

-Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Om tettesjiktet eksisterer har det en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.

-Fallforhold (gulv): Lokalfall er mindre enn anbefalt, men grunnet bruk av dusjkabinett er fall vurdert som tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikring. Forutsetter fortsatt bruk av dusjkabinett. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

-Avløpsrør (ink. sluk): Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Sluk og avløpsrør bør fornyes.

Kjøkken - 1.etasje
-Vannrør: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes innen rimelig tid.

-Overflater vegger: Det ble registrert riss/sprekk i brannmur.

-Avløpsrør: Deler av avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Kjøkken - Underetasje
-Overflater gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje. Gulvoverflate bør fornyes.

-Innredning: Det ble registrert skade på benkeplate.

-Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Underetasje
-Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Ventilasjonen vurderes til å ikke være tilfredstillende i stuen. Manglende ventilering bør utbedres.

-Overflater vegger: Det ble stedvis registrert tegn til svertesopp, fuktmerker og råteskade på nedre deler av trevegger i boder. Det ble utført fuktmåling med pigg i treverk mot grunnmur som viser en trekvotefukt på mellom 16% og 20%. Kan tyde på fuktvandring i konstruksjonen. Tiltak og ytterligere undersøkelser må påregnes.

-Overflater gulv: Gulvflater med synlig muroverflate og gulvbord av tre bærer stedvis preg av slitasje.
Tiltak bør påregnes.

-Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Hulltaking og fuktmåling er ikke utført da yttervegger/grunnmur ikke er utlektet under
terreng. Fuktindikatorinstrument viser utslag som ikke helt kan utelukke at det er fuktvandring i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser og tiltak må påregnes.

-Innerdører: Enkelte innerdører bærer preg av slitasje.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Kjeller
-Overflater himling: Det ble registrert vridde/deformerte trebord i en bod. Tiltak bør påregnes.

-Overflater gulv: Det ble stedvis registrert riss/sprekker i gulvflatene samt noe avskalling. Tiltak bør påregnes.

-Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Det er ikke utført hulltaking og fuktmåling da kjelleren ikke har utlektede vegger. Det
ble utført overflatesøk med egnet instrument på kjellervegger som indikerer at det er fuktvandring i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales. I tillegg ble det foretatt fuktmåling med pigg i himling som viser en forhøyet trekvotefukt på mellom 16% og 20%. Tiltak må påregnes.

Loft - uinnredet / råloft
-Helhetsvurdering: Det er etablert luke i himlingen i gang mellom bad og soverom i 1.etasje som var igjenskrudd på befaringsdagen. Luken var ikke løsnet eller åpnet samt det var ingen trappestige tilgjengelig. Loftet er dermed ikke undersøkt og TG2 er gitt for å belyse risiko. Sjulte eller bakenforeliggende skader kan ikke utelukkes.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
-Skorsteiner inne i boligen: Det er stedvis registrert riss/sprekker i pipen. Tiltak bør påregnes.

Innvendige trapper
-Innvendige trapper: TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Trapp mellom 1.etasje og underetasje:
Trappens bruksflater bærer preg av slitasje. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Trapp mellom underetasje og kjeller: Trappens bruksflater bærer preg av slitasje. Rekkverkshøyden er under 90 cm. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Inntrinn er mindre enn 25 cm. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
-Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Varmtvannsberedere er plassert i tørt rom uten sluk, men har ikke automatisk vannstoppventil. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

-Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Vannrør bør fornyes.

-Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør bør fornyes.

Radon
-Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg
-Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
Det mangler deksel/kapslinger rundt sikringer i skapet. Med bakgrunn i at det ikke er fremlagt dokumentasjon/bevis på at det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er stedvis kabler som stikker ut av bokser samt at deler av anlegget er vurdert til å være gammelt. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
-Fasader ink. kledning: Det ble stedvis registrert noe sprekker, avflassing og overflateslitasje. Tiltak må påregnes.

Yttertak
-Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det er synlige deformasjoner på tekkingen samt indikasjoner på korrosjon. Tiltak må påregnes.

-Takgjennomføringer: Tettedetaljer for takgjennomføringer inkludert skorstein kan ikke med sikkerhet sies å være tilfredstillende.

-Konstruksjon: Konstruksjonen er ikke undersøkt grunnet manglende tilgang til loft. TG2 er gitt for å belyse risiko.

-Gesimsløsninger: Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at etablering av lufting og utbedringstiltak kan iverksettes dersom behov.

Drenering
-Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur: Det vurderes at grunnmuren mangler fuktsikring. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Terrenget på baksiden av bygget har stedvis fall mot grunnmuren. Forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Tilstrekkelig fall rundt bygget må etableres.

-Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark: Det er utført fuktsøk med egnet instrument på grunnmur som gir indikasjoner på fuktvandring i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales.

-Alder: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

Forstøtningsmurer
-Forstøtningsmurer: Sprekker og riss. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales. Det mangler rekkverk. Tiltak bør påregnes.

Stikkledninger og tanker
-Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Utvendige vann- og avløpsrør har en ukjent alder som tilsier at anbefalt brukstid kan være passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn og utskiftninger innen rimelig tid må påregnes.

-Oljetanker: Det hefter usikkerhet om det er nedgravet oljetank på eiendommen. Med bakgrunn av kombinert vedovn med parafinbrenner kan ikke dette utelukkes. Ytterligere undersøkelser må påregnes.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
Kjøkken - underetasje
-Vannrør: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannfør må fornyes innen rimelig tid. (TG2)
Det ble registrert drypplekkasje fra kjøkkenarmatur samt at armaturet er noe løst. Tiltak må påregnes. (TG3) Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
-Ildsteder inne i boligen: Det ble registrert skade på fliser som er etablert under ildsted i underetasjen. Tiltak må påregnes. Avstand fra ildsted i underetasjen til brennbart materiale er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig. Tilstrekkelig avstand mellom ildsted og brennbart materiale må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Etasjeskiller
-Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i stue 1.etasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 28 mm.
Det er merkbare skjevheter i stue underetasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 35 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

Dører og vinduer
-Vinduer: Det ble registrert noe overflateslitasje på vinduer av tre i underetasjen og kjelleren samt sprekt glass i et vindu. Tiltak må påregnes. (TG3)
Enkelte vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. (TG2) Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

-Dører: Ytterdører tetter ikke tilstrekkelig mot karm. Tiltak må påregnes. (TG2) Ytterdør mellom stuen og balkongen bærer preg av slitasje og kunne ikke åpnes/lukkes på befaringsdagen. Tiltak må påregnes. (TG3) <b>Dører utvendig Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Nordvestvendt balkong
-Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: Rekkverkshøyden er under 100 cm. Avvik fra dagens gjeldene forskrift. Rekkverket har i tillegg åpninger større enn 5 cm. Gulvoverflaten bærer preg av slitasje. Det er ukjent alder på tettesjiktet og det vurderes til at tettesjiktet må skiftes/utbedres da det blant annet ikke er tilstrekkelig klemt/tettet mot yttervegg. TG3 er valgt på grunn av sikkerhet og synlig slitasje på belegg/tettesjikt. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Frittstående terrasse
-Helhetsvurdering: Terrassen bærer preg av overflateslitasje samt råteskader på rekkverk. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Utvendige trapper
-Helhetsvurdering: Trapp av trekonstruksjon mangler rekkverk. Tiltak bør påregnes. (TG3) Det ble registrert skade/avskalling på et trinn i trapp til ytterdør i 1.etasje. Tiltak bør påregnes. (TG3) Trapper og reposer av murkonstruksjoner har for lav rekkverkshøyde samt åpninger større enn 5 cm. TG3 er gitt grunnet sikkerhetsmessige årsaker. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Utskiftning av vinduer, 2022.

Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? -Ja.

Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? -Ja.

TILLEGGSKOMMENTAR
Polygon Drammen var på befaring forbindelse med mistanke om fukt. Det ble ikke avduket fukt i leiligheten.

Boligens areal

Primærrom: 184 kvm, Bruksareal: 252 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, kjøkken, stue, spisestue, gang, bad og to soverom.

U . etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, kjøkken, stue, gang, bad, kontor og soverom.
Sekundærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Seks boder.

Kjeller:
Bruksareal: 55 m².
Sekundærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Vaskekjeller, garasje og to boder.

Bod under trapp i underetasjen er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.
Bodareal i enden av gangen med varmtvannsberedere har ikke dør, men kun åpning mot gangen og er dermed medregnet i bruksarealet som
primærrom.
Vaskekjeller er medregnet i bruksarealet som sekundærrom da det vurderes til at rommet ikke lenger benyttes til dette formålet.
Det gjøres oppmerksom på at planløsningen i underetasjen fraviker fra byggetegningene. Det er etablert oppholdsrom/kontor hvor det på
byggetegninger er beskrevet veranda. Det er ikke kjent om dette er søkt om eller godkjent av offentlig myndighet. Arealene er medtatt i rapporten
etter dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Markusveien 4 med tilleggstomt  er  786 kvm og Markusveien 4 B er 974 kvm

Garasje / Parkering

Eiendommen har enkeltgarasje og mulighet for parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur og støpt gulv mot grunn av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av mur og trekonstruksjoner. Yttervegger av
trekonstruksjoner med liggende og stående trekledning. Yttertak med valmtakform av trekonstruksjon tekket med metallplater. Ytterdører med og
uten glassfelt fra ukjent årstall. Vinduer med ett- og to-lags glass og karmer/rammer av tre og pvc/komposittmateriale fra 1995, 2021 og ukjent
årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Bikkjestykket barnehage (1-5 år) 9 min gange 0.8 km.
Strømsø barnehage (1-5 år) 13 min gange 1.1 km.
Skattekisten barnehage (0-5 år) 15 min gange 1.2 km.
Skole
Brandengen skole (1-7 kl.) 9 min gange 0.8 km.
Fjell skole (1-7 kl.) 14 min gange 1.3 km.
Danvik skole (1-7 kl.) 20 min gange 1.6 km.
Marienlyst ungdomsskole (8-10 kl.) 14 min gange 1.1 km.
Galterud ungdomsskole (8-10 kl.) 20 min gange 1.7 km.
Drammen videregående skole 21 min gange 1.7 km.
Heltberg vgs. Drammen 6 min med bil.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon via spalter i vinduer og veggventiler med mekanisk avtrekk på bad i 1.etasje og kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 38 290 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 378 589 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 962 920 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Båndlegging for regulering etter pbl. Kommuneplan (5.10.2015)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Gjeldendre regulering:
3005 0602365 Detaljregulering for E134 Strømsåstunnelen (29.11.2016)
3005 06023-8 REGULERINGSPLAN FOR STYRMOES VEI. (9.3.1932) Boliger
3005 060238-8 FRYDENHAUGVEIEN 35 - MARKUSVEIEN 3 (4.9.1978) Annen veigrunn
3005 060238-8 FRYDENHAUGVEIEN 35 - MARKUSVEIEN 3 (4.9.1978) Gang-/sykkelvei

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1938/201550-1/90  Best. om vann/kloakkledn. 19.10.1938 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 03 71 01 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Markusveien 4, 3041, Drammen, Gnr. 20 bnr. 41 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0050

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.