Drammen

Toppenhaug - Herskapelig og praktfull villa med flott utsikt og meget gode solforhold!

Wulfsbergs gate 1 , 3016 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Nina Widerøe
Nina Widerøe Eiendomsmegler MNEF / Partner
Øystein Liverud
Øystein Liverud Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over 5 mill

31%

har bolig på over 120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 212 m²
Bruksareal 212 m²
Tomt 841 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1910
Gårdsnummer 114
Bruksnummer 1084
Energimerking D
FINN.no 305331935
Sist endret 18.09.2023 13:08
Prisantydning 19 800 000,-
Totalpris 20 311 419,-

Beregnet totalkostnad

19 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 495 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 19 800 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 511 419,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 20 311 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Herskapelig og ærverdig eiendom i et svært attraktivt område på Toppenhaug/Bragernes. Flott utsikt mot sentrum av byen. Meget gode solforhold. Kort gangavstand både til Bragernes Torg og til marka med flotte turmål som Åspaviljongen, Spiralen og Stronghytta samt lysløypenett og hyggelige turstier.

Boligen er særdeles velholdt og påkostet, og inneh. bl.a.5 soverom, tv-stue/bibliotek, stue m/peis og utgang til veranda, spisestue m/en fantastisk kakkelovn, designkjøkken fra Smallbone med integrerte hvitevarer, peis og fin spiseplass, 2 bad. Innredet kjeller m/bad, vaskerom, soverom og boder. Oppholdsrom i kjeller er ikke omsøkt i kommunen.

Nyere, flislagt dobbeltgarasje m/leddport, stort lagringsrom som brukes som trimrom. Skiferbelagt terrasser og pent opparbeidet og beplantet hage.

Innhold

Boligen er over tre plan, og inneholder:

1.etg.: Gang, separat wc m/servant, kjøkken m/spiseplass, kontor/tv-stue, stue, spisestue.
2.etg.: Gang, 5 soverom, 2 bad.
Kjeller (innredning ikke omsøkt): Trapperom, gang, vaskerom, baderom, soverom, stue, kjellerstue og bod.

Garasje for to biler samt tilknyttet bod (brukes som treningsrom).

Standard

1. etasje:
Entré:
Innenfor et innbydende og overbygd inngangsparti trer du inn i en lys og åpen hall med håndlagde vinduer, restaurert 200 år gammel parkett hentet fra Dorchester Hotel og innebygd garderobeløsning. Huset har kablet opplegg for B&O-system og internett i alle rom.

Kjøkken:
Lekkert, håndlaget designkjøkken fra 2002, levert og montert av Smallbone, det mest prestisjefylte skreddersydde kjøkkenselskapet i England. Innredningen har profilerte trefronter, vitrineskap og flotte benkeplater i mørk granitt. I innredningen er det integrert mikro og espresso-maskin i ståhøyde, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, samt opplegg og plass til dobbelt kjøleskap. Kjøkkenet har rikelig med oppbevarings- og arbeidsplass. Fra vinduet over vasken er det fint og langstrakt utsyn. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut og det anbefales montering av automatisk vannstopper og komfyrvakt.

Skiferterrasse:
Doble dører fra kjøkken leder ut til hellebelagt, oppvarmet skiferbelagt uteområde, med tilgang til treningsrom som ligger på garasjens bakside. På terrassen er det tilgang til Jacuzzi og vestsiden av hagen.

Stue:
Den generøse himlingshøyden og de store vinduene gir stuen en lys og luftig atmosfære. Karnappet, som er basen av husets vakre tårn, fungerer som en lys og behagelig leseavdeling. Den flotte stukkaturen og rosettene er designet av eier og levert fra fabrikk i England. Den åpne peisen sørger for ekstra varme og kos de kjølige dagene. Alle vinduer er byttet i 2002 til håndlagde, spesialbestilte vinduer levert av spesialist bestående av 2-lags vakuumglass. Utsikten fra stuen er vendt mot syd. Innvendige og utvendige dører er også designet og håndlaget.

Veranda:
Sydvestvendt veranda på 11 m² med utgang fra stue. Denne leder ut til hagen og uteområde med Jacuzzi og totalrenovert hage.

Spisestue:
Pen og luftig spisestue med en fantastisk kakkelovn i hjørnet. Eier har revet alle vegger innvendig og bygd opp igjen, etterisolert og fått installert nye håndlagde vinduer. Fiskebeinsparketten er kjøpt fra Dorchester Hotel, renovert og fikset i England. Alle innvendige gulv ble bygget om og
isolert med gulvvarme tilført fra et nytt geotermisk system med to brønner.

Kontor/bibliotek:
Kontoret i 1. etasje deler resten av boligens herskapelige interiør og har spesialtilpasset bokhylle i samme stil.

WC-rom:
Praktisk gjestetoalett med tilgang fra entréen, utstyrt med wc og servant. Den flotte fiskebeinsparketten er videreført fra entréen.

2. etasje:
Soverom:
I 2. etasje ligger boligens fem soverom. Alle soverommene er av god størrelse og oppleves samtidig som lune og behagelige. Gulvene er belagt av amerikansk eik hentet fra en spesialist i London. Fra to av soverommene er det utgang til egne overbygde balkonger. Hovedsoverommet har privat bad.

Bad ved hovedsoverom (TG2):
Pent flislagt baderom oppusset i 2002, med vannbåren gulvvarme. Badet her er utstyrt med dusjnisje med forheng, wc og søyleservant.

Bad 2 (TG2):
Hovedbadet er flott oppusset i 2002 med sandfargede fliser og downlights i himlingen. Badet er utstyrt med flott løvefotsbadekar, dusjhjørne med forheng, wc og to vakre søyleservanter. Vannbåren gulvarme gir lun varme til rommet. Badene er fra CP Hart, et kjent baderomsfirma i London.

Kjeller:
Ingen av rommene i kjelleren er omsøkt eller godkjent for varig opphold. Himlingshøyden er under 1.90 m. Det er innredet med pent oppmalte overflater, downlights og gulvtepper.

Soverom:
Rom i kjeller innredet som soverom med gulvteppe og god plass.

Bad:
Flislagt baderom med deilig boblebadekar, dusjnisje, wc og søyleservant. Det er montert downlights i himlingen og radiator på veggen.

Vaskerom:
Det er eget vaskerom i kjelleren med utslagsvask og opplegg og plass til vaskemaskin i tørketrommel.

Gulvoverflater: Parkett/stavparkett, fliser og tepper.

Veggoverflater: Malte flater.

Himlinger: Malte flater.

Beliggenhet

Boligen ligger flott til i et etablert, meget attraktivt og sentrumsnært område på Bragernes, med nydelig utsikt over byen. Her er det sol fra morgen til kveld.

Det er ca. 3-5 minutters gangavstand til marka med fine turmuligheter sommer som vinter. Her starter også lysløypenettet, og man kan gå til hyggelige turmål som Kloptjern, Åspaviljongen, Stronghytta, Spiralen, Landfallhytta og Tverken. Ca. 12 minutters gange til barneskole (Bragernes skole), barnehager (Løkkebergene Vels Barnehage ("Kjappen") eller Brannposten Barnehage), flott parkområde (Løkkebergparken/Kjappen) med kunstgressbane hvor barn og ungdom spiller fotball store deler av året samt sandvolleyballbane og lekeplass. Kort vei til nærbutikk (Joker) og til Torget Vest kjøpesenter med to store matbutikker, apotek, vinmonopol og en rekke andre forretninger og kafeer. Busstopp rett nedenfor eiendommen.

Det er ca. 10 minutters gangavstand til sentrum av Drammen og til jernbanestasjonen med hyppige avganger mot Oslo og Kongsberg. Her stopper også Flytoget.

Forsikring

IF Polisenummer: 2366717

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3 med store eller alvorlige avvik:
Utvendig | Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2 - 3: Det er ikke montert rekkverk.
Stedvis er det registrert "bom" på fliser (limet slipper under fliser og er ikke tilstrekkelig festet til  underlaget). Kostnadsestimat kr 50 000-100 000.

Innvendig | Innvendige trapper - 2: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg  i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.  Kostnadsestimat kr 10 000-50 000.

Tekniske installasjoner | Branntekniske forhold: Kostnadsestimat under kr 10 000.

Tomteforhold | Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e)  ut ifra dagens krav. Kostnadsestimat kr 10 000-50 000.

TG2 med avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig | Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var  ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Fallretning er ikke sjekket. Generelt anbefales  det at utvendig beslag jevnlig kontrolleres, ettersees for lekkasjer og takrenner rengjøres.

Utvendig | Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen  eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Kledningsbord er stedvis aldersslitt, dels  sprukket treverk grunnet normal uttørking. Kledningsbord er satt stedvis tett ned på vannbrett,  her bør det være en åpning på 4-5 mm for å unngå fukt- og råteskader. Ikke tilstrekkelig  luftespalte i nedkant bak kledning. Noe lokale råteskader i utvendig kledning.

Utvendig | Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.  Boligen har skråtak, deler av takkonstruksjonen er lukket, uten inspeksjonsmuligheter. Ventilasjon og isolasjon lar seg derfor ikke kontrollere uten inngrep, antas i henhold til forskrift/ utførsel  gjeldende for byggetid/ år (med lastberegninger fra byggeåret). Besiktigelsen er gjennomført  fra gardintrapp, ikke mulig å klatre opp på loft uten avvik på sikkerhetsmessige forhold. (Dette gir  et inntrykk av takkonstruksjonen, men det gir begrensninger i forhold til lokale skader på konstruksjonen og eventuelt andre lokale skader. Nærmere undersøkelser må påregnes.)  Isolasjon ligger stedvis tett på undertak, og dette gir begrensninger for lufting av kaldtloft.  Isolasjon mellom kaldt loft og bolig av varierende utførsel. Liten lufting i nedre kant av  konstruksjonen. Undertaket er misfarget som følge av kondens. Loft kan med fordel isoleres og  luftes bedre. Ved installasjon av ventilasjonskanaler, innfelte downlights, høyttalere og lignende  lar det seg ikke kontrollere om en eventuell dampsperre er brutt eller fagmessig tettet. Dette er  et kontrollpunkt som må nærmere sjekkes da det ikke lar seg kontrollere uten destruktive inngrep.

Utvendig | Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til  dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran.

Utvendig | Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2: Rekkverket er for lavt i forhold til  dagens krav til rekkverkshøyder.

Utvendig | Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2 - 3: Rekkverket er for lavt i forhold til  dagens krav til rekkverkshøyder. Stedvis noe råteskader.

Innvendig | Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig | Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. Pipevanger er ikke  synlige. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det anbefales et tilsyn på peis og pipe.

Våtrom | Overflater vegger og himling | Bad (hovedsoverom): Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Noe dårlige silikonfuger/ fuger.

Våtrom | Overflater Gulv | Bad (hovedsoverom): Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Noe dårlige silikonfuger/ fuger og sprang på fliser. Oppkant er montert til gulv med silikon, hindrer fri avrenning til sluk utenfor dusjsone. Ligger noen dammer igjen etter dusjing på 12 fliser i dusjnisjen.

Våtrom | Ventilasjon | Bad (hovedsoverom): Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.

Våtrom | Overflater vegger og himling | Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist sprekker i fliser.
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Noe dårlige silikonfuger/ fuger. Det er gjennomført utbedring av fliser i dusjnisjen.

Våtrom | Overflater Gulv | Bad: Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Noe dårlige silikonfuger/ fuger.

Våtrom | Ventilasjon | Bad: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Tekniske installasjoner | Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner | Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tekniske installasjoner | Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt.

Tekniske installasjoner | Elektrisk anlegg: Boligen har to sikringsskap. Sikringsskap (underskap) plassert i gang (2. etasje) med automatsikringer. Sikringsskap plassert i gang (kjeller) med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 125 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig
skjult El-anlegg. Strømmåler montert i skapet.

Tomteforhold | Byggegrunn: Det er å bemerke at innvendig grunnmur er utlektet og ikke mulig å befare. På utvendig grunnmur er det begrensede deler av grunnmur som er synlig.

Tomteforhold | Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Boligen ligger i skrånede terreng, dette fører naturlig til fuktbelastning mot deler av grunnmur.

Tomteforhold | Grunnmur og fundamenter: Det er å bemerke at innvendig grunnmur er utlektet og ikke mulig å befare. På utvendig grunnmur er det begrensede deler av grunnmur som er synlig. Overflater med mur og puss ser ut til å være i normal stand, det bemerkes at det kan forekomme bom (løs murpuss) i murpuss.

Tomteforhold | Terrengforhold: Ideelt/ anbefalt fall bort fra grunnmur bør være 1:50 hvor dette er mulig (2 cm fall pr. meter) i 3 meters bredde fra grunnmur ut fra alle boligens sider. Stedvis dårlig fall/ motfall/ flatt bort fra grunnmur og muligheter for vannansamling. Hvor
terrenget gjør dette vanskelig, kan alternative tiltak være fall langs veggen, avskjæringsgrøfter o.l. Takvann må ledes bort i rør eller så langt bort fra byggverket at det ikke fører til fuktpåkjenning av bygningsdeler under terreng.

Tomteforhold | Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

TGIU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:

Innvendig | Rom Under Terreng.
Våtrom | Fukt i tilliggende konstruksjoner | Bad (hovedsoverom).
Våtrom | Fukt i tilliggende konstruksjoner | Bad.

Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
-Sentrum Rør, Complete renewel 2005

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
-Sentrum Rør, Complete renewel 2005

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
-I have the bills

Er arbeidet byggemeldt?
-Full rebuild approved by Drammen Kommune

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
-Sentrum Rør, Complete renewal 2005

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Rune Øhren Tømrermester, Complete new garage 2012, repair to hose fasade at the same time

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
-elektro Kvalitet as, Completely new electric in the whole house

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-It was done to the standards at the time

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Government survey a few years ago

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
-previous owner has right to buy at market price

Boligens areal

Primærrom: 212 kvm, Bruksareal: 212 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m². Inneholder: Trapperom, gang, vaskerom, baderom, soverom, stue, kjellerstue og bod. Takhøyde i kjeller er under 0,90 meter - ikke måleverdige arealer, og innredning av kjeller er heller ikke omsøkt i kommunen.

1. etasje:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 109 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue, spisestue, kjøkken m/trapp, kontor, wc.

2. etasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 103 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang m/trapp, 5 stk. soverom, bad nr. 1 (tilknyttet hovedsoverom, bad nr. 2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Ta til høyre bak Bragernes kirke, deretter inn til venstre i Sommerfrydveien. Så ligger Wulfsbergsgate som andre gate inn til venstre etter det. Eiendommen ligger da på venstre side.
Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 841 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt, pent opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker. Brostein i gårdsplass.
Hage ble anlagt av et profesjonelt hagefirma og en støttemur installert i enden av tomten for å
unngå utglidning og tillate en stabil flat hage.

Garasje / Parkering

Parkering skjer i dobbelt isolert garasje og på brosteinslagt gårdsplass.
I 2008 ble garasje/treningsrom/bod og hagebod bygget fra bunnen av. Garasjen er fullt isolert med varmt/kaldt vann og har en hems over. Alle dører og vinduer samt Jacuzzien er håndlaget som i huset. Garasjen har oljeutskiller for å tillate vask av bilen. Det hellebelagte  uteområdet bak garasjen og oppkjørsel/inngangsparti foran garasje, er elektrisk oppvarmet i tre soner.
- Byggegrunn ikke kjente kultmasser.
- Støpt betong fundament/gulv (fliser i garasjen og parkett i bod/ treningsrom med varmekabler).
- Grunnmur oppført i betong.
- Yttervegger av bindingsverk (isolert med malte overflater innvendig).
- Utvendige overflater med liggende kledning.
- Takkonstruksjon halvvalmtak med oppbygning i trekonstruksjon (med lastberegninger fra byggeåret).
- Taket tekket med takstein.
- Takrenner og nedløp av plastbelagt stål.
- Standard ytterdør.
- Vinduer fra byggeåret.
- Garasje med leddport.
- Innlagt strøm.
- Garasjeport med elektrisk åpner.
- Drenering i garasjen med oljeutskiller (egen tank, ta kontakt med eier for nærmere informasjon).
- Bod (benyttes som trimrom)

Byggemåte

Informasjon er hentet fra vedlagte tilstandsrapport, datert 17.08.2022
Eier har i perioden oppgradert hele boligen innvendig i år 2002/2003. Boligen framstår som godt  vedlikeholdt og med en høy-/påkostet standard. Det må allikevel påregnes kostnader til  vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal  aldring, skader og slitasje.

Bygning:
Takkonstruksjon hovedsakelig med halvvalmet tak, oppbygning i trekonstruksjon med taksperrer  (med lastberegninger fra bygge-/påbygningsår), undertak av bord fra bygge-/påbygningsår  (TG2). Boligen har kaldt loft (ikke gulv på loft). Adkomst til loft via luke fra gang. Taket tekket med  glasert takstein, skifer og plater. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Nedløp fra takrenne  fører takvann til avløp for overvann/drenering/dreneringsgrøft. Takstige montert med tilkomst til  pipe. Pipe beslått med fotbeslag. Snøfanger montert på deler av taket (TG2). Etasjeskillere med bjelkelag i trekonstruksjon (med lastberegninger fra byggeåret) og  underetasje med støpt gulv. Yttervegger over grunnmur av tømmer/bindingsverk fra bygge-/påbygningsår. Eier opplyser at  vegger er utlektet innvendig med og etterisolert i år 2002/2003. Utvendig kledning i treverk  liggende og stående kledning fra bygge-/påbygningsår (TG2). Byggegrunn ikke kjente kultmasser. Det er ikke mulig å kontrollere eventuell
fuktmembran/fuktsperre eller drenering, antas utført i henhold til praksis på byggetid rundt  bygningskroppen (TG2). Delvis synlig fuktsperre (knotteplast) på utvendig side av grunnmur rundt  bygningskroppen. Vegger mot grunn/grunnmur antas med naturstein (TG2). Forstøtningsmurer er
av naturstein (TG3). Boligen ligger i skrånede terreng, dette fører naturlig til fuktbelastning mot  deler av grunnmur (TG2).

Vinduer:
Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass fra år 2002.

Dører:
Standard ytterdør i tre med glassfelt fra år 2002. Terrassedører i malt tre fra år 2002.  Innvendig har boligen malte fyllingsdører fra år 2002.

Trapper:
Trapp fra terrasse ned i hage med naturstein og brostein, uten rekkverk eller håndløper.  Boligen har tett tretrapp til 2. etasje med malte vanger og inntrinn/opptrinn med teppe. Rekkverk  i treverk med malte flater (TG2). Boligen har åpen tretrapp til kjeller med malte vanger og inntrinn med teppe, uten rekkverk og  håndløper (TG3).

Balkonger/veranda:
Balkong 4 m² overbygget med adkomst fra soverom. Overflater gulv med trebord. Tett rekkverk i  treverk med håndløper (TG2).
Balkong 2 m² overbygget med adkomst fra hovedsoverom. Overflater gulv med takpapp. Tett  rekkverk i treverk med håndløper (0,78 meter) (TG2).
Veranda 11 m² med adkomst fra stue. Overflater gulv med trebord. Tett rekkverk i treverk med  håndløper (TG2). Trapp ned i hage med rekkverk på begge sider.
Terrasser med skiferheller rundt deler av boligen samt ved utgang fra kjøkken. Støpt trapp med  skiferheller i inntrinn (TG3). Massasjebad montert i terrassen, ikke nærmere omtalt i taksen og er  ikke funksjonstestet, ta kontakt med eier for nærmere informasjon.

VVS-installasjoner:
Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap.  Vannmåler og hovedstengekran montert i kjeller. Avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder Kombi  EP 300 liter plassert i bod fra år 2002 (TG2).

Luftbehandling:
Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret.

Elkraft (TG2):
Sikringsskap (underskap) plassert i gang (2. etasje) med automatsikringer. Sikringsskap plassert i gang (kjeller) med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 125 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet.

Piper (TG2):
Boligen har to piper i tegl med sotluker plassert i kjeller. Ildsteder, peisovn montert på kjøkkenet, kakkelovn på spisestue og åpen peis på stue.

Garasje:
Dobbel garasje på 44 m² bygget 2008:
- Byggegrunn ikke kjente kultmasser.
- Støpt betong fundament/gulv (fliser i garasjen og parkett i bod/ treningsrom med varmekabler).
- Grunnmur oppført i betong.
- Yttervegger av bindingsverk (isolert med malte overflater innvendig).
- Utvendige overflater med liggende kledning.
- Takkonstruksjon halvvalmtak med oppbygning i trekonstruksjon (med lastberegninger fra byggeåret).
- Taket tekket med takstein.
- Takrenner og nedløp av plastbelagt stål.
- Standard ytterdør.
- Vinduer fra byggeåret.
- Garasje med leddport.
- Innlagt strøm.
- Garasjeport med elektrisk åpner.
- Drenering i garasjen med oljeutskiller (egen tank, ta kontakt med eier for nærmere informasjon).
- Bod (benyttes som trimrom)

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Det foreligger byggetillatelse for garasje fra 2007.

Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.

Det er påbygget veranda utenfor stuen uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Brannposten barnehage (3-5 år) 5 min gange 0.4 km.
Løkkebergene Vels barnehage 11 min gange 0.9 km.
Lilleløkka barnehage (0-5 år) 13 min gange.

Skole
Bragernes skole (1-7 kl.) 13 min gange 1 km.
Akademiet realfagsskole Drammen 6 min med bil 2.7 km
Øren skole (1-7 kl.) 7 min med bil 2.8 km.
Børresen ungdomsskole (8-10 kl.) 19 min gange 1.5 km.
Drammen videregående skole 26 min gange 1.8 km.
Akademiet Ypsilon vgs 6 min med bil 2.7 km.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme/radiatorer (bergvarme). Peis i stue og kjøkken. Kakkelovn i stue. Varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 771 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 768 570 pr. 19.05.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 720 566 pr. 19.05.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.
Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men omfattes av kommedelplanens arealdel som avsetter området til boligbebyggelse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1909/902083-1/90  Bestemmelse om gjerde  
09.12.1909 
Forskjellige best. iflg. skjøte

1999/9793-1/90  Bestemmelse om bebyggelse  
02.07.1999 
Bestemmelse om rett til å ha garasje oppført inn til felles nabogrense.
Denne avtale kan ikke avlyses uten samtykke fra begge eiendommers hjemmelshavere.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 88 41 74 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Wulfsbergs gate 1, 3016, Drammen, Gnr. 114 bnr. 1084 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0063

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.