Drammen

Fjell - Moderne og sjarmerende leilighet m/fyring inkludert - Nytt gulv i 2023 - Kveldssol på balkongen!

Lauritz Hervigs vei 25C , 3035 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

31%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

82%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 44 m²
Bruksareal 44 m²
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1973
Gårdsnummer 23
Bruksnummer 86
Energimerking F
FINN.no 314893424
Sist endret 21.09.2023 22:12
Prisantydning 1 590 000,-
Totalpris 1 878 592,-
Fellesutgifter 6 042,-

Beregnet totalkostnad

1 590 000,- (Prisantydning) 272 968,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 862 968,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 215,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 8 250,- (Boligkjøperpakke Tryg(valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 624,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 878 592,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En moderne og lettstelt borettslagsleilighet med svært sentral beliggenhet på Fjell. Leiligheten er delevis oppusset i 2023 med bla. nytt laminatgulv og ny inngangsdør. Leiligheten er beliggende i  høy 1.etasje med ettermiddag/kveldssol. Badet ble renovert i 2013 i regi av borettslaget.

Leiligheten er perfekt plassert i et veletablert og familievennlig boligområde på Fjell. Den har kun få minutters gange til flere praktiske fasiliteter som matbutikk, bussholdeplass, legesenter, barnehage og skole. I tillegg er det fantastiske turområder like i nærheten. Kollektivtilbudet er bra med avganger fra 3 til 6 ganger i timen hele året. Ca. 10 minutter til sentrum!

Innhold

Leiligheten ligger i bygningens 1.etasje og inneholder følgende: Gang, bad, stue, kjøkken og soverom.

Standard

Gulvet er dekket med laminat, mens veggene er kledd med tapet og deretter malt for en jevn overflate. Himlingen er også malt overflate. . Innerdørene har en detaljert profilering, og rommet har naturlig ventilasjon samt garderobeskap.

Selgeren informerer om at badet ble oppgradert i 2013. Gulvet har behagelig gulvvarme, og både gulv og vegger er fliselagt. Himlingen har en glatt overflate etter maling. Badet har en veggmontert servantskap med en plassbesparende servant utstyrt med ett-greps blandebatteri. Over servanten er det skap med innebygd speil og belysning. Toalettet er også veggmontert, og dusjhjørnet har et to-greps blandebatteri samt en praktisk hånddusj. Det er også tilkoblingsmuligheter for en vaskemaskin. Ventilasjonen skjer gjennom et felles system.

Kjøkkenet har laminatgulv og veggene er kledd med tapet. Det er fliser mellom benkeplaten og overskapene. Himlingen er malt og uten synlige ujevnheter. Kjøkkeninnredningen har profiler på frontene. Benkeplaten er laminert og har en nedfelt oppvaskkum i metall, sammen med et ett-greps blandebatteri. Det er en nisje som passer perfekt til en komfyr og oppvaskmaskin. En avtrekksvifte bidrar til ventilasjonen.

Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong på omtrent 9 m². Balkonggulvet er dekket med et slitesterkt belegg. Rekkverket er en kombinasjon av metall og trekonstruksjoner.

Beliggenhet

Leiligheten er perfekt plassert i et veletablert og familievennlig boligområde på Fjell. Den har en ideell beliggenhet med kun få minutters gange til flere praktiske fasiliteter som matbutikk, bussholdeplass, legesenter, barnehage og skole. I tillegg er det fantastiske turområder like i nærheten, perfekt for friske utendørsaktiviteter.

Dagligvarehandelen blir enkelt ivaretatt med Kiwi innen gangavstand, og hvis du trenger mer utvalg, dekker Strømsø senter og Gulskogen senter de fleste av dine daglige behov. Ønsker du en ekstra dose shopping og servicetilbud, er Drammen sentrum den perfekte destinasjonen, med en rekke butikker, apotek, vinmonopol og serveringssteder.

For enkel reise til og fra området, finner du nærmeste bussholdeplass i Lautitz Hervigs vei, bare noen hundre meter unna leiligheten. Herfra kan du enkelt ta bussen ned til Drammen sentrum og togstasjonen på Strømsø. Fra Drammen togstasjon er det hyppige avganger mot Oslo, og Flytoget stopper også her. Med omtrent 8 minutters kjøring når du Drammen sentrum, og det tar ca. 40 minutter å kjøre til Oslo.

Området byr på et mangfold av muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Enten det er vinter eller sommer, vil du finne flotte ski- og turløyper til steder som Hellashytta eller Blektjernstua og videre inn i Drammens løypenett og marka. På sommerstid er Blektjern et nydelig sted å bade og nyte solen, og du kan også spille volleyball. I tillegg er det kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter, noe som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg for aktive mennesker som verdsetter en aktiv livsstil.

Felleskostnader

6 042 pr. mnd. Kommunale avgifter, brensel , bygningsforsikring, vedlikehold, TV/bredbånd og andre driftskostnader.

Andel fellesgjeld

272 968

Borettslag

Borettslag: Fjellvang borettsalg, Orgnr: 954152189

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Bygget har vært under restaurering  i cirka 1 år etter en brann 9.mars 2022.  Det drives fortsatt med diverse finpuss i ganger samt noen leiligheter. Denne leiligheten ble ikke skadet av flammene, men var utsatt for vannskader.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet er tilknyttet sikringsordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 83987189110, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 23.06.2023: 2.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 51.976
Saldo per 23.06.2023: 176 009 730
Andel av saldo: 272 968
Første termin: 30.12.2018Første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.11.2048 )
Fastrenter tom 14.01.2027

Forsikring

Fremtind forsikring Polisenummer: 20657683

Regnskap

Regnskapet for 2022 viser et overskudd på kr. 5.191.275.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Vedtektene punkt  6-4 Særlig ansvar for å holde deler av fellesarealene i ordentlig stand:
(1) Hver enkel andelseier har ansvaret for å vaske sin etasjes repos, samt trapp en etasje ned Ansvaret oppfatter videre å rydde og for øvrig holde andre deler av fellesareal spesifisert i ordensreglene og tilliggende uteareal utenfor oppgang i alminnelig velstelt og vedlikeholds stand. Dette arbeid skal utføres til den tid og på den måte som fremkommer av borettslagets ordensregler

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene punkt 5-2 ikke tillatt.

5-2 Dyrehold
(1) Dyrehold er ikke tillatt.
Dog kan en andelseier holde dyr som utelukkende holdes inne, så som innekatt, marsvin, fugler m.v.,  så lenge slikt husdyrhold ikke er til sjenanse for borettslagets øvrige beboere.

(2) En andelseier som har et særlig behov for å holde dyr kan søke styret om dispensasjon fra forbudet.

(3) Styret kan gi samtykke til slikt dyrehold etter en interesseavveining mellom andelseiers behov for dyreholdet og borettslagets, samt øvrige beboeres behov for å unngå de ulemper et dyrehold vil lede til.

(4) Et samtykke kan ikke omfatte rett til hold av flere enn et dyr med mindre særlige grunner foreligger.

(5) Dersom samtykke gis, skal det fastsettes vilkår.
Nærmere regler om søknad mv er fastsatt i borettslagets ordensregler

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
Våtrom
-TG 2 Overflater vegger: Det er riss/sprekker i veggfliser i dusjsone. Tiltak anbefales.
-TGIU Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtrommets plassering mot nabo/fellesareal.

Kjøkken
-Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i leiligheten. TG2 i henhold til NS 3600.
-Vannrør: Enkelte vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Innredning: Innredningen bærer noe preg av slitasje med diverse hakk/merker.
-Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Radon
-Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i leiligheten. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg
-Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.

Balkong
-Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Balkongen bærer stedvis preg av slitasje med blant annet avflassing og
rustdannelser. Håndløper på rekkverk har behov for utbedring/utstiftning. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
-Firmanavn: AF-Gruppen.
-2013-2014 (viser til egenerklæringsskjema tidligere eier).

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
-(viser til egenerklæringsskjema tidligere eier).

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
-Vet ikke.

Er arbeidet byggemeldt?
-(viser til egenerklæringsskjema tidligere eier).

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Firmanavn: Inspect, mange underleverandører av tjenester, bla Bovg.
-Reperasjoner etter brann mars 2022.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
-Firmanavn: Bravida: sentralfyr, Granitor: elanlegg, Core Sequriti: brannalarm.
-Sentralfyr radiatorer byttet 2018, montert Ballofixer (stengeventiler) 2023. Oppgradering av brannalarm. Ventilasjonsrens. Reperasjoner/sjekk etter brann mars 2022 (tidligere eier: nye automatsikringer, nytt brannvarslingsanlegg).

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-er under behandling, manglende jording kjøkken reparert 1.8.23 av Krøderen Elektro.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-sentralfyr nye radiatorerer, ventilasjonsrens. etter brann mars 2022.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-Skal være ferdigstilt sommer 2023.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
-brann i bygget mars 2022.

TILLEGGSKOMMENTAR
Reparasjoner i leiligheten etter vann- og røykskader, brann i bygget mars 2022. Døren byttet til godkjent branndør, laminat gulv hele leiligheten er byttet pga vannskader og hakkskader, noen vegger og lister byttet, alt skal være tilbakestilt til standen leiligheten var i. Gjenstående mangler: vaske kjøkkenvask (viser til overtakelsesprotokoll 11.7.23). Siste 5 år: bytte til godkjente postkasser, bytte porttelefon, installasjon elbilladere. (Tidligere eier:sentralfyring soverom har ikke latt seg skru av: ble reparert)

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, stue, kjøkken og soverom.

Det opplyses om at leiligheten disponerer bod i underetasje. Bod ble ikke oppmålt grunnet redusert tilkomst på befaringsdagen.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Vedtektene punkt 5-3 Kjøring og Parkering:
(1) Fjellvang borettslag har i dag 393 parkeringsplasser inklusive gjesteparkeringsplasser og 33 garasjeplasser (i eget garasjelag) til fordeling blant sine 528 leiligheter.
(2) Parkeringsplasser disponeres av borettslagets styre som fordeler plassene etter søknad fra lagets andelseiere. Styret kan delegere denne myndighet.
(3) Styret fører listen over de andelseiere som ønsker å få tildelt en midlertidig parkeringsplass. Andelseiere som ønsker å tegne seg på denne listen henvender seg styret. Når en parkeringsplass blir ledig, vil tildeling finne sted til ny bruker etter tidspunkt for oppføring på denne liste (ansiennitet etter tidspunkt for listeoppføring) Styret kan fravike ansiennitetsregelen i tilfeller hvor det er dokumentert at en bruker av helsemessige eller sosiale årsaker har særlig behov for en parkeringsplass
(4) Tildelt parkeringsplass er en midlertidig rett til å få disponere en parkeringsplass på nærmere fastsatte vilkår (ingen «fast parkeringsplass»). Styret kan til enhver tid endre plassering (omfordele plassene) når borettslagets behov tilsier dette, for eksempel knyttet til en andelseiers særlige helsemessige eller sosiale forhold, motorvarmere eller el-bil lading
(5) En tildelt plass kan hverken overdras, leies ut eller lånes ut. Vilkår og bestemmelser fremkommer av borettslagets parkeringsbestemmelser
(6) Garasjeplasser administreres av garasjelagets leder.
(7) Kjøring og parkering på borettslagets område skal foregå hensynsfullt og med forsiktighet, slik at det ikke oppstår fare eller lagets beboere blir unødvendig forstyrret.

Byggemåte

Leiligheten ligger i boligblokk som er oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmurer, etasjeskiller og yttervegger i mur/betongkonstruksjoner.
Utvendige fasader med tegl, fasadeplater og liggende trekledning. Tilnærmet flatt tak tekket med takpapp (taket er ikke besiktiget). Vinduer og
balkongdør i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra ukjent årstall. Slett entredør med kikkehull og klassifiseringene EL30/35db fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 14.09.79 for eiendommen. Det foreligger ferdigattest for tiltak: modernisering av bad/våtrom samt nye vann- og avløpsrør datert 22.10.2014.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Fjellhagen barnehage (1-5 år) 9 min gange 0.8 km.
Senterbarnehagen Fus (1-5 år) 10 min gange 0.8 km.
Skattekisten barnehage (0-5 år) 10 min gange 0.8 km.

Skole
Fjell skole (1-7 kl.) 2 min gange 0.2 km.
Brandengen skole (1-7 kl.) 17 min gange 1.4 km.
Danvik skole (1-7 kl.) 6 min med bil 2.9 km.
Galterud ungdomsskole (8-10 kl.) 15 min gange 1.3 km.
Drammen videregående skole 7 min med bil 3.1 km.
Heltberg vgs. Drammen 8 min med bil.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Naturlig ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Energiforbruket er i følge selger ca.2900 kWh pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 620 586 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 358 225 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Offentlig eller privat tjenesteyting - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Gjeldende regulering:
3005 060214-3 REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR ØVRE DEL AV FJELLSBYEN. (20.5.1954) Boliger

3005 060226-8 ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL AV FJELL-OMRÅDET. (4.9.1970) Boliger

3005 060226-8 ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL AV FJELL-OMRÅDET. (4.9.1970) Felles grøntareal

3005 060226-8 ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL AV FJELL-OMRÅDET. (4.9.1970) Felles parkeringsplass

3005 060226-8 ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL AV FJELL-OMRÅDET. (4.9.1970) Gang-/sykkelvei

3005 060252-6 REGULERINGSPLAN/ENDRING FOR OMRÅDET KLEIVENE 153, SYKEHJEM PÅ FJELL. (24.6.1997) Offentlig bebyggelse

3005 060261-8 E 18 FRYDENHAUG - EIK (26.10.2004)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1972/1857-1/90  Best. om vann/kloakkledn.  
24.03.1972 
Div. ledninger
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
 
2005/2615-1/90  Erklæring/avtale  
11.02.2005 
Drammen kommune gis ret til å ha liggende fiberopptiske
kabler over eiendommen
Kablene må ikke overbygges uten samtykke fra Drammen kommune
Kan ikke slettes uten samtykke fra Drammen kommune
Med flere bestemmelser

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med Tryg lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 80 50 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Adresse og matrikkel

Lauritz Hervigs vei 25C, 3035, Drammen, Gnr. 23 bnr. 86, andelsnr. 413 i Fjellvang borettsalg borettslag med orgnr. 954152189 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0073

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.