Drammen

KONNERUD - Flott enebolig i barnevennlig område - 3 soverom - 2 bad - Garasje - Flotte uteområder m/ gode solforhold!

Rådyrveien 20 , 3032 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lasse Thorsbye
Lasse Thorsbye Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris over 5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

89%

av boligene er eldre enn 20 år

48%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 120 m²
Bruksareal 148 m²
Tomt 387 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1992
Gårdsnummer 64
Bruksnummer 421
Energimerking D
FINN.no 316602573
Sist endret 15.09.2023 22:34
Prisantydning 5 890 000,-
Totalpris 6 053 669,-

Beregnet totalkostnad

5 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 147 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 890 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 163 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 053 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Rådyrveien 20 - En innholdsrik og delikat enebolig med en god planløsning over to plan med bla. 3 soverom, 2 flislagte bad m/ varmekabler og åpen kjøkken/stue/spisestue løsning.

Boligen har flotte uteområder med bla. terrasse på til sammen 57 kvm, oppgradert i 2021.

Eiendommen har kort avstand til skole og barnehage, samt oppvarmet kunstgressbane for helårsbruk og langrennsarena med som inneholder bla. rulleskiløype på sommeren samt milevis med skiløyper om vinteren.

Det er også kort vei til E-18 via Skoger og ved å benytte bil tar det ca.10 min til Drammen og 42 min til Oslo S.

Innhold

Enebolig over to plan har adkomst fra terreng og består av:
1. etg.: Entre, gang, bod, bad, stue og kjøkken.
2. etg.: Gang, bad og tre soverom
I tillegg er det en innredet loftstue over garasje med tilgang fra gang i 1 etg.

Standard

Bad/vaskerom 1. etasje:
Bad opplyst å være pusset opp i 2006. Flislagt gulv med varme. Vegger med malt tapet. Himling med slett malt flate og downlights. Gulvstående
servantinnredning og overskap med slette dørfronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og
stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett med dusjarmatur (hånd og regnsdusj). Vegghengt toalett med innebyget sisterne. Mekanisk
avtrekksvifte i vegg. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. Vann og avløpsrør vurderert å være fra byggeår.
Selger opplyser at det er byttet dusjkabinett, vask og armatur og benkeplate i 2019.

Kjøkken 1. etasje:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Gulv med parkett. Vegger med slett malt tapet. Himling i slett utførelse med downlights. Kjøkkeninnredning med
slette fronter opplyst å være fra 2012. Benkeplater på halvøy av heltre. Kompostitt benkeplate med integrert oppvaskkum med ett-greps armatur.
Fliser på vegg mellom benk og overskap. Benkeplatebelysning under overskap. Stikkontakter på vegg. Integrerte hvitevarer med to komfyrer i
høyskap og oppvaskmaskin i benk. Nisje for kjøleskap og fryseskap. Nedfelt platetopp og ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Avløpsrør av
plast.

Øvrige rom 1 etasje:
Gulvflater med parkett, flis og gulvbelegg. Veggflater med malt tapet og panelplater. Himlingsflater med slette malte flater, stedvis med downlights.
Skråtak/himling i bod med panel. Profilerte innerdører og dør med glassfelt til entre. Naturlig ventilasjon avtrekk fra kjøkken og våtrom.

Bad 2. etasje:
Bad opplyst å være fra 2010. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger og vegger med malt overflate og sokkelflis. Himling/skråtak med downlights.
Takvindu. Vegghengt servat med ett-greps armatur. Gulvstående høyskap med ramtredør og speilfront. Stikkontakt på inne i høyskap. Speil med
overlys på vegg over servant. Innbygget badekar. Vegghengt dusjarmatur (hånddusj). Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Mekanisk
avtrekksvifte i vegg. Vannrør med rør-i-rør. Avløpsrør av plast. Vann og avløpsrør fra ukjent årstall/byggeår.

Øvrige rom - 2. etasje
Loftsetasje innredet i byggeår. Gulvflater med parkett. Veggflater med malt tapet. Himlingsflater/skråtak med slette malte flater og downlights.
Profilerte innerdører. Kottdører til krypeloft på soverom 2 og soverom 3. Naturlig ventilasjon med avtrekk fra bad.
Loftet består både av en innredet del og uinnredede kryploft.

Beliggenhet

Eiendommen har kort avstand til fantastiske turområder i flere retninger - Konnerudmarka, Risdalsåsen og Vestskauen.  Det er kort avstand til Konneruds friluftstilbud, helårs turterreng med lysløype og Konnerudsenterets butikker.

Konnerud Idrettslag er et av Norges største, og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg. Konnerud har Drammens største kunstgressanlegg for fotball, med oppvarmet underlag for helårsbruk.
Langrennsarenaen med tilhørende World Cup-standard inneholder bla. rulleskiløype om sommeren samt  kunstsnøannlegg og milevis med skiløyper om vinteren. 10 minutters kjøring til Skoger Golfbane. 3 minutters kjøring til Imjelt golfbane

Det er gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass ligger i gangavstand fra boligen. Det er også kort vei til E-18 via Skoger og ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Drammen og  42 min til Oslo S.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Våtrom - bad/vaskerom 1.etg
Ventilasjon: Avtrekksvifte på badet har marginal avtrekkseffekt. Avtrekksvifte bør repareres eller byttes.
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det foreligger ingen dokumentasjon på oppussing opplyst å være gjort i 2006 med den risiko det innebærer.
Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes. Det er usikkert om rommet har membran på vegg. Det har betydning for rommets
damptetthet og lekkasjesikkerhet. Forutsetter fortsatt bruk av dusjkabinett.
Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 14 mm. Dette er mindre enn anbefalte 25 mm og er derfor vurdert til å ikkevære tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.
Gulv utenfor dusjsonen har stedvis marginalt fallforhold og det er risiko for stående vann ved lekkasje eller vannsøl.
Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er det vurdert at sluket ikke er skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.

Våtrom - Bad 2.etg.
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes.
Fallforhold (gulv): Fall på gulv under badekar er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 17 mm. Dette er mindre enn anbefalte 25 mm og er derfor vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.
Gulv utenfor dusjsonen har stedvis marginalt fallforhold og det er risiko for stående vann ved kortenden av badekar ved lekkasje eller vannsøl.
Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket vurdert til å ikke være skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.

Kjøkken - 1 etg.
Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Lekkasjestopper bør etableres. Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.

Øvrige rom - 1.etg:
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Det er ikke registrert sprekker i fuger eller fliser. Forholdet bør holdes under oppsyn.
Gulv i bod er belagt med gulvbelegg på underliggende flislagt gulv. Underliggende gulv er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
Annet: Konstruksjonen i skråtak i bod er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.
Informasjon: Det er etabler sluk i gulv i gang vurdert å være fra byggeår. Rommet er ikke bygget som våtrom og er vurdert som tørt rom uten membran på vegg og gulv. Rommet er ikke lekkasjesikkert.

Loft - innredet- 2 etg.
Konstruksjonsoppbygging: Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse
risiko.Tilkomst bak knevegger er begrenset. Fullverdig inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig. TG2 er satt for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Loft - innredet - 2 etg. garasje
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.
Konstruksjonsoppbygging: Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse
risiko.
Annet: Det er seng i rommet på befaringsdagen. Rommet er ikke godkjent for varig opphold og har ikke godkjent rømningsvei. TG2 settes for å belyse risiko. Det er usikkert om garasje er gasstett mot overliggende areal. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Innvendige trapper
TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet.
Trapp til 2. etg. hovedhus:
Høyde på returgelender er målt til ca. 0,88 m. Det er kun rekkverk/håndløper på en side.
Trapp i gang til innredet loft over garasje:
Trappen vurderes til å være for bratt for god funksjonalitet. Det er kun
rekkverk/håndløper på en side. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Trapp mangler returgelender på en side.Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

Etasjeskiller - garasje 2.etg
Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i loftstue over garasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 12 mm. Årsaken er ikke kjent men avvik fra byggeperioden kan ikke utelukkes.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Sikkerhetsventil mangler kontrollert avrenning til avløp. Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom men har ikke automatisk vannstoppventil. Risiko for skader ved lekkasje. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
Vannrør: Fordelerskap for rør-i-rør plassert i gang har ikke etablert mulighet for avrenning til sluk. Skapet har åpninger/utettheter mot tilstøtende konstruksjon. Lekkasjesikkerhet er ikke ivaretatt. Hensikten er å unngå følgeskade ved lekkasje fra systemet. Avrenningsmulighet bør etableres og utettheter i skapet bør utbedres. Det er ikke kursoversikt for rør-i-rør-system, anbefales etablert.
Avløpsrør: Skjulte avløpsrør. Ikke tilgjengelig for inspeksjon. Type avløpsrør (materialvalg),tilstand og alder er derfor ikke mulig å vurdere. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men dette kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse risiko/behov for tiltak.

Radon
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Selger opplyser at det har vært eltilsyn i boligen i 2023 men rapport er ikke fremlagt på befaringsdagen. Det er fremlagt samsvarserklæring på utbedring av avvik etter tilsyn datert 18.01.2023 i tillegg til samsvarserklæringer på deler av anlegget.
Det er gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndigkontrollør/eltakstmann.
TG2 settes grunnet manglende samsvarserklæring på deler av el-arbeider utført etter 1999.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader inkl. kledning: Luftespalte bak trekledning på hovedhus er stedvis blokkert av terrassekonstruksjon og kan derfor ikke verifiseres. Ingen luftespalte bak trekledning på garasje. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Lufting bør etableres.

Yttertak - Hovedhus og garasje
Helhetsvurdering: Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert lekkasjer ellerskader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand. Takkrenner har behov for rensing. Tiltak bær påregnes. Takgjennomføringer (luftehatt og pipehatt) er ikke inspisert grunnet manglende sikker adkomst. Ytterligere undersøkelser anbefales.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Brann
Rømningsveier: Rømningsvindu fra innredet loft over garasje har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei må etableres. Sjablongmessig prisanslag er satt for etablering av rømningsvei. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Firmanavn: Bademiljø Lier Rørsenter AS
- Byttet dusjkabinett vaskerom nede av faglært, byttet fronter og benkeplate/ vask ufaglært

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
-  To mus i garasjen vinter 2023 tatt i felle. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Erstatter gammel veranda med ny og nytt rekkverk i 2020/2021. Fasade malt 2021.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Firmanavn: Andreassen Elektro AS - Wilh Kolstad AS- Buskerud varmepumpeservice - Proff Peis AS
- Lagt opp ny kurs til boblebad og utebelysning i 2021 og EL- lader 2022.
- EL anlegg godkjent av el tilsynet 2023
- Ny varmepumpe 2021
- Ny peis 2020

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Deler

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-  El anlegg kontroller og godkjent av EL tilsynet 2023

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Opplegg for lader og ladeboks satt opp 2022

Boligens areal

Primærrom: 120 kvm, Bruksareal: 148 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè/gang, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
Sekundærrrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som Sekundærrom: Garasje og bod.

2. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og 3 soverom.

Innredet loft over garasje:
Bruksareal: 14 m².
Primærrom: 14 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue

Boligen har øst-, sør- og vest-vendt terrasse på tilsammen ca. 57 m2, garasje på ca. 22 m2 og carport på ca. 12 m2.

Deler av innredet loft i 2. etg. og deler av innredet loft over garasje er ikke målbart areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

Garasje er medtatt i arealoppmålingen som s-rom inkludert veggareal mot hovedhus.

Loftstue over garasje er medtatt i arealoppmålingen som p-rom som egen etasje inkludert veggareal mot hovedhus.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av loft over garasje og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg
gjøre. Loftet har heller ikke godkjent rømningsvei. Innredet loft over garasje er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i
rapporten etter dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er beregnet av takstmann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 387 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Enkelgarasje og carport. Romslig oppkjørsel med plass til flere biler.

Byggemåte

Boligen er oppført med ringmur av betongkonstruksjon med støpt plate på mark. Yttervegger av trekonstruksjon kledd med liggende trekledning.
Etasjeskiller av tre. Sammensatte saltak av trekonstruksjoner med yttertekking av takstein. Profilert ytterdør med glassfelt. Balkongdører og vinduer i
to-lags glass. Takvinduer med tre-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 14.01.1993 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Rådyrtråkket Midlertidige barnehage (0.1 km)
Jordbrekkskogen barnehage 12 min gange (1 km)
Espira Gåserud barnehage (1-5 år) 21 min gange (1.8 km)

Skoler:
Vestbygda skole (1-7 kl.) 10 min gange (0.9 km)
Svensedammen ungdomsskole (8-10 kl.) 21 min gange (1.8 km)
Heltberg vgs. Drammen 12 min med bil.
Akademiet videregående skole Drammen 12 min med bil (7.9 km)

Oppvarming

Naturlig ventilasjon med avtrekk fra våtrom og kjøkken. Oppvarming med elektrisitet, luft-til-luft varmepumpe og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 229 pr. år Vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 285 641 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 885 437 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1993/8623-1/90  Erklæring/avtale30.06.1993 
 Fremtidige drifts- og vedlikeholdsutgifter på felles stikkledninger skal fordeles likt mellom brukerne av vann
og/eller avløp blant ovennevnte eiendommen
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 21 15 86 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Rådyrveien 20, 3032, Drammen, Gnr. 64 bnr. 421 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0083

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.