Drammen

Muusøya/Åssiden - Innholdsrik selveierleilighet over 2 plan - 3 soverom - Balkong - Garasje - Ingen felleskostnader!

Hotvetveien Vest 3B , 3023 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig på over 120 kvm

91%

av boligene er eldre enn 20 år

47%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 95 m²
Bruksareal 95 m²
Byggeår 1930
Gårdsnummer 116
Bruksnummer 1252
Energimerking G
FINN.no 316935699
Sist endret 15.09.2023 14:43
Prisantydning 3 800 000,-
Totalpris 3 905 619,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 105 619,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 905 619,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Romslig eierleilighet fordelt over to etasjer, med tre komfortable soverom, en luftig åpen planløsning mellom stue og kjøkken, et moderne baderom, en romslig balkong og tilhørende garasje.

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i et veletablert og rolig  boligområde som er godt egnet for familier. Med kort avstand til Åssiden Barneskole, ulike idrettsfasiliteter og praktiske dagligvarebutikker, er dette et ideelt sted for både oppvekst og bosetting i alle aldre.

Nærheten til vakre turmuligheter i Drammensmarka er en ekstra bonus, uavhengig av årstid. Enten det er sommer eller vinter, inviterer området til flotte naturopplevelser rett utenfor døren. I tillegg er sentrum lett tilgjengelig og byr på et variert utvalg av tjenester, inkludert restauranter, kafeer og kjøpesentre. Muusøya båthavn er også kun en kort avstand unna, og den sjarmerende Elveparken gir mulighet for avslappende spaserturer og forfriskende bading.

Innhold

Boligen har adkomst via felles trapperom og består av:
2. etg.: Gang, bad, stue og kjøkken
3.etg./Innredet loft: Gang og tre soverom

Standard

Materialvalg og beskrivelse av rommene ( 1.etasje)
Gulvflatene er dekket med et slitesterkt laminatmateriale, som gir en elegant og praktisk overflate. Veggflatene prydes av panelplater og tapet, som skaper en koselig atmosfære. Himlingsflatene er dekket med panel, og moderne downlights gir rommet en subtil og behagelig belysning. Innvendige dører er profilerte. Naturlig ventilasjon er ivaretatt gjennom spalteventiler i vinduene.

Badet
Badet er nøye utformet med tanke på både funksjonalitet og stil. Gulvet er flislagt og utstyrt med komfortabel gulvvarme. Veggene er også flislagt, og panelhimlingen gir rommet en varm følelse. Den profilerte innerdøren gir en gjennomført helhet. Badet inkluderer en veggmontert servantskap med slette dørfronter, samt overskap for ekstra oppbevaring. Den heldekkende servanten har et praktisk ett-greps armatur. Over servanten henger et speil med integrert overlys og en stikkontakt, som gir funksjonalitet og god belysning. Dusjkabinettet er utstyrt med et dusjbatteri som er tilkoblet en hånddusj. Toalettet er plassert på gulvet, og det er også opplegg for vaskemaskin. En mekanisk avtrekksvifte i veggen sørger for effektiv ventilasjon.

Kjøkkenet
Kjøkkenet er delvis åpent mot stuen og gangen, noe som skaper en luftig følelse. Gulvet har et praktisk laminatmateriale, og himlingen er kledd med panel og downlights. Mellom benk og overskap er det flislagt vegg, som gir en stilfull kontrast. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter og en moderne stil. Benkeplatene er av laminat, og en nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur gir funksjonalitet til arbeidsområdet. Kjøkkenet inkluderer en integrert komfyr og platetopp, samt en ventilator i overskapet. En integrert mikrobølgeovn er plassert i et av overskapene. Det er en nisje for oppvaskmaskinen i benken, og et frittstående kjøleskap gir rommet en praktisk oppbevaringsløsning.

Loftsetasjen (3. etasje)
Loftsetasjen, som er innredet på et ukjent tidspunkt.. Gulvflatene er dekket med laminat, og skråtakene er kledd med panel. Veggene har en variasjon av tapet, malt tapet og panelplater som gir rommet dybde og karakter. Innerdørene er profilerte og gir en gjennomgående stil. Fra gangen er det utgang til en nordvendt balkong på omtrent 11 kvadratmeter. Balkongen har et rekkverk med stående bord og en trehåndløper, og gulvet er dekket med terrassebord av tre.

Beliggenhet

Eiendommen har en fin beliggenhet i et veletablert og familievennlig boligområde. Kort avstand til Åssiden Barneskole, idrettsfasiliteter og dagligvarebutikker gjør det til et ideelt sted for familier.

Med kort gangavstand åpner det seg fantastiske turmuligheter gjennom Drammensmarka, uansett om det er sommer eller vinter. Lysløype går fra Bråtan (Kastanjesletta) til Landfallhytta og Spiraltoppen, og gir mulighet for naturskjønne opplevelser. Bykjernen er også praktisk tilgjengelig og byr på et rikt utvalg av tjenester som restauranter, kafeer, kjøpesentre, treningsstudio, kino, og teater. Den nydelige Elveparken gir muligheten for avslappende turer og bading, mens Landfalltjern også gir badealternativer. Drammen Skisenter, med sin 4-seters ekspressheis, er en kort reise unna og tilbyr downhill-sykling om sommeren. Mer informasjon kan finnes på www.drammen-skisenter.no.

Offentlig transport er enkelt tilgjengelig med en kort spasertur til bussholdeplassen, som er knyttet til en gunstig busskommunikasjon. Ekspressbusser i retning Oslo og Kongsberg er tilgjengelige døgnet rundt fra en nærliggende stopp i Rosenkrantzgata, med ytterligere informasjon på www.timeekspressen.no. Det tar omtrent 15 minutter med tog til Asker, og omtrent 40 minutter til Oslo fra Gulskogen jernbanestasjon. For de som trenger å komme til Gardermoen, tar Flytoget fra Drammen Stasjon omtrent én time, og rutetider kan sjekkes på www.flytoget.no.

Sameie

Sameie: LEIKVANG BORETTSLAG, Orgnr: 958242131

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

JBF

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Våtrom - 2.etg
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.

Overflater gulv: Elastiske flisfuger er misfarget i dusjsonen og har stedvis manglende vedheft og. Fuger bør fornyes.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes.

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering. Det er derfor utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget forhold som kan tolkes til fuktskade. TG2 settes for å belyse risiko.

Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm. Eventuell oppkant på membran ved døråpning/terskel er skjult og kan ikke verifiseres. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 1 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.

-Kjøkken - 2.etg
Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.

-Loft - innredet
Konstruksjonsoppbygging: Deler av loftet er bruksendret fra råloft til beboelsesrom. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt- /kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.

-Loft - uinnredet
Helhetsvurdering: Det er redusert tilkomst for inspeksjon av kneloft. Deler av konstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Det er blant annet funnet feil i oppbyggingen av kneveggskonstruksjon med blant annet manglende vindsperre, manglende klem på vindsperre og plast benyttet på kald side av konstruksjonen. Synlige feil bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse med den risiko det innebærer. Skjulte skader og feil i oppbygningen kan ikke utelukkes. I tillegg er det ingen tilkomst til uinnredet loft over hanebjelke. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov
for tiltak. Ytterligere undersøkelser anbefales.

-Ildsteder/skorsteiner innvendig
Skorsteiner inne i boligen: Det er ikke fremlagt rapport fra tilsyn av skorstein og fyringsanlegg på befaringsdagen. Selger opplyser at det har vært tilsyn med fyringsanlegget og at det ikke foreligger fyringsforbud eller andre pålegg på skorstein. Selger opplyser videre at det må forventes at pipen rehabiliteres i nær fremtid. Forholdet er ikke videre undersøkt i denne rapporten. Feieluke i felles kjeller er i dårlig stand og det er påvist sprekker ved luken. TG2 settes for å belyse risiko. Ytterligere undersøkelser anbefales.

-Innvendige trapper
TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Rekkverk og returgelender har åpninger på mer enn 0,10 meter. Høyden på rekkverk og returgelender er lavere en 0,9 m. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

-Tekniske anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør i felles kjeller har en tilstand som tilsier at anbefalt gjenværende brukstid er
usikker. Kondensering på vannrør i kjeller ble observert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Hovedstoppekran: Stoppekran er plassert utenfor boenhet i felles kjeller. Ikke hensiktsmessig mht lekkasjeproblematikk.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på avløpsrør av jern/soil i felles kjeller som er fra ukjent årstall.
Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Skjulte avløpsrør. Ikke tilgjengelig for inspeksjon. Type avløpsrør (materialvalg), tilstand og alder er derfor ikke mulig å vurdere. TG2 er valgt for å belyse risiko/behov for tiltak.

-Radon
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

-Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Med bakgrunn i at det mangler samsvarserklæring på deler av anlegget og det er ukjent om det har vært utført el-tilsyn i boligen de siste fem år anbefales utvidet elkontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. TG2 settes grunnet manglende dokumentasjon. Det er ikke registrert aviik utover dette.

-Dører og vinduer
Vinduer: Vinduer i 2 etg. er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene
sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som
forventet.

-Yttertak
Helhetsvurdering: Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert lekkasjer eller skader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. Takflate mot nord er besiktiget fra toppen av stige ved balkong. Takflate mot sør er kun vbesiktiget fra bakkeplan grunnet manglende sikker adkomst. Ytterligere undersøkelser anbefales. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.

-Balkonger, terrasser, veranda
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er stedvis under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales. Overflatebehandlingen på gulv og rekkverk er slitt og trenger fornying. Tiltak anbefales. Selger er igang med sliping/skraping av håndløper på befaringsdagen og opplyser at den skal overflatebehandles for salg. Sluttresultat er ikke vudert.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-Etasjeskiller - 2.etg og innredet loft
Skjevhetsmåling: Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Det er noe merkbare skjevheter i begge etasjer. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 23 mm i soverom 2 og 30 mm i soverom 3 på inredet loft. TG3 iht NS3600. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i 2. etg er målt til 36 mm i stue. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt. TG3 iht NS3600. Årsaken til skjevheten er ikke kjent men setninger og avvik fra byggeperioden kan ikke utelukkes.
Sjablongmessig prisanslag er satt for ytterligere undersøkelser. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

-Brann
Brannskiller: Med bakgrunn i entredør ikke er merket med brannklasse og det ikke er gjort tiltak for brannspredning mot innredet loft er det derfor usikkert om brannskiller er utført i henhold til byggteknisk forskrift. Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og eventuelle utbedringer/tiltak må utføres. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
-Boligen ble drenert siste del av 2021.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
-Pålegg om utbedring av pipe. Ingen umiddelbar hast ifl tilsynet.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? -Tak er rengjort og impregnert siste del av 2021.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 95 kvm


2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, stue og kjøkken.

3. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og tre soverom.

Boligen har nord-vendt balkong på ca. 11 kvm. I tillegg har boligen bod på ca. 26 kvm i felles kjeller og garasje på ca. 12 kvm i frittstående garasjebygg. Bod i kjeller har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
Frittstående garasjebygg er felles med nabo og er ikke vurdert i denne rapporten. Arealet er ikke medtatt i arealopppmålingen.
Loft er innredet i ettertid. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent.
Arealene er omtalt i rapporten etter dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Plass til en bil i garasje. Garasjen til venstre fra veien tilhører leiligheten. Ifølge reseksjonering far 2008 er det den andre garasjen som tilhører.  Det praktiseres at garasjen til høyre tilhører denne seksjonen.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmurer av sparesteinsmurer og støpt gulv mot grunn. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjon
kledd med liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein. Leiligheten har profilert entredør med glassfelt, balkongdør og vinduer med 2-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Åssiden barnehage (1-5 år) 7 min gange 0.6 km.
Bacheparken barnehage (1-5 år) 10 min gange 0.8 km.
Øren andelsbarnehage (1-5 år) 11 min gange 0.9 km.

Skole
Åssiden skole (1-7 kl.) 7 min gange 0.6 km.
Øren skole (1-7 kl.) 13 min gange 1.1 km.
Akademiet realfagsskole Drammen (1-10 kl.) 14 min gange 1.1 km.
Rødskog skole (1-7 kl.) 16 min gange 1.2 km.
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 22 min gange 1.7 km.
Akademiet Ypsilon vgs 14 min gange 1.1 km.
Åssiden videregående skole 5 min med bil 2.3 km.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, luft-til-luft varmepumpe og vedfyring. Naturlig ventilasjon med avtrekk fra bad og kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 309 pr. år Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 882 262 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 176 142 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Gjeldende regulering:
3005 060213-8 REGULERING AV ÅSSIDEN BYDEL (15.10.1953) Boliger
3005 06025-6 REGULERING AV MUUSØEN FRA LANDFALDØEN TIL STORVEIEN. (10.5.1936) Kjørevei

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1983/2280-3/90  Erklæring/avtale  
24.03.1983 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR NOK 5,000
MED PRIORITET 90% AV LÅNETAKST
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2008/639970-1/200  Bestemmelse om vannledn.  
07.08.2008 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:116 Bnr:1253  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 80 50 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Hotvetveien Vest 3B, 3023, Drammen, Gnr. 116 bnr. 1252 snr. 3 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0086

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.