Drammen

Union Brygge - Pir 7 - Meget tiltalende, nyoppusset hjørneleilighet i 5.etg. Stor sydvendt takterrasse. Flott utsikt!

Grønland 70 A , 3045 Drammen

VISNINGER

27. september onsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Øystein Liverud
Øystein Liverud Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Nina Widerøe
Nina Widerøe Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

69%

av eiendommene har pris over 5 mill

78%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 118 m²
Bruksareal 122 m²
Tomt 3 401 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 2013
Gårdsnummer 110
Bruksnummer 976
Energimerking C
FINN.no 317743128
Sist endret 21.09.2023 10:04
Prisantydning 11 900 000,-
Totalpris 12 208 119,-
Fellesutgifter 4 454,-

Beregnet totalkostnad

11 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 297 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 900 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 308 119,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 208 119,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Stor og flott eierleilighet med meget attraktiv beliggenhet på PIR 7 på Union Brygge som sydvendt hjørneleilighet i nest øvre etasje.
Fin utsikt og meget solrikt med stor sydvendt takterrasse. I tillegg er det terrasse i forbindelse med hovedsoverommet med utsikt til elven.
Kort gangavstand til Bragernes Torg og jernbanestasjonen. Union Brygge/Grønland er en spennende bydel, som tilbyr alt fra kunnskapspark,
kultursenter, restauranter/kaféer, stor matvarebutikk og en flott gangbro som knytter Bragernes- og Strømsøsiden sammen.
Fine turområder langs elven og kort vei til marka med ypperlig trenings- og rekreasjonsområder sommer som vinter.
Avstanden til Oslo er kun ca 35 km og reisetiden med tog til Oslo er ca 30 minutter.
Fine turområder langs elven og kort vei til marka med ypperlig trenings- og rekreasjonsområder sommer som vinter. Badebrygge med flytende badstue rett utenfor leilighetsbygget.

Innhold

Leiligheten inneholder følgene:
Entre, gang, bad, bad/vaskerom, to soverom, stue, spisestue og kjøkken. Stor hjørneterrasse som er delvis overbygget.
I tillegg er det sportsbod i kjeller.

Standard

Gulv: laminat (type Berry Alloc Tarkett), fliser på våtrom. Vegger: malte, slette flater, fliser på våtrom. Himlinger med malte slette flater. Downlights i gang og entre. Vannbåren gulvvarme i stue, gang, soverom og entre. Garderobeskap på soverom og i entre. Ett-speils innerdører. Balansert ventilasjon.

Bad/vaskerom: Gulv med flis og gulvvarme. Vegger med flis. Himling med malt slett flate og downlights. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dusj med togreps blandebatteri, hånddusj, takdusj og innfellbare glassvegger. Vegghengt servantskap med ett-greps blandebatteri og speil med lys. Skyvedører av glass mot vaskeromsdel. Opplegg for vaskemaskin. Balansert ventilasjon.

Bad ved gang: Gulv med flis og gulvvarme. Vegger med flis. Himling med malte slette flater og downligts. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vegghengt servantinnredning med ett-greps blandebatteri og speilskap m/overlys. Dusj med to-greps blandebatteri, hånddusj, takdusj og innfellbare glassvegger. Balansert ventilasjon.

Kjøkken (2021): Gulv med laminat (type Berry Alloc Tarkett) og gulvvarme. Vegger med malte slette flater og flislagt felt over kjøkkenbenk. Himling med malte slette flater og downlights. Innredning med profilerte fronter. Heltre benkeplate med nedfelt kjøkkenkum med ett-greps blandebatteri. Kjøkkenøy med platetopp m/ventilator funksjon. To stk integrerte stekovner i høyskap. Oppvaskmaskin. Glassdører i overskap. Det er etablert lekkasjesikring i kjøkkenbenk, samt komfyrvakt over kjøkkenøy.

Balkong på ca 32 m2 med utgang fra stue og soverom 2. Rekkverk i glass. Deler av balkong har pergola/elektriske markiser.

Balkong på ca 9 m2 med utgang fra soverom 1. Delvis overbygget og rekkverk av glass. Gulv belagt med terrassebord.

Beliggenhet

Leiligheten har en fin intern beliggenhet på Pir 7 med sol fra formiddag til kveld. Heis fra garasjeplan opp til leilighetsplan. På union Brygge finner man det meste av servicetilbud rett utenfor døren, som stor matbutikk (Meny), apotek, blomsterforretning, restauranter, kafeer, treningssenter, konsertlokale, bibliotek og høyskolesenter.

Det er kun minutters gange til sentrum både på Bragernes og Strømsø, samt til togstasjonen med hyppige avganger mot Oslo og Kongsberg, samt Flytoget til Gardermoen.

Felleskostnader

4 454 pr. mnd. inkl. oppvarming (vannbåren gulvvarme fra fjernvarmeanlegg (akonto)), varmt vann (akonto), bygningsforsikring, TV/bredbånd, vedlikehold, renovasjon, trappevask, snømåking og forretningsførsel.

Sameie

Sameie: Seksjonssameiet PIR 7, Orgnr: 912754170

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som har blitt behandlet og er under arbeid:
-Mulig investering i solcellepanel på takterrasse A og C. Investering ble nedstemt i ekstraordinært sameiemøte og saken anses som avsluttet fra styrets side.

-Utarbeidet plan og innhentet tilbud på utbygging av vinterhager på takterrassene A og B. Beslutning om gjennomføring av disse tiltakene som egen sak på årsmøtet.

-Strømstøtteordning for el-billading, herunder mulighet for sameiet om overtakelse av nødvending infrastruktur fra Union Parkering AS. Overtakelse lar seg ikke gjøre slik virksomhetene er organisert for øyeblikket.

-Oppfølging av henvendelse fra sameiere om endring av fyringsmåte av Ælvebadstua.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86349861

Regnskap

Regnskapet for 2022 viser et overskudd på kr. 379 382,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Vedtektene punkt 5: For dyrehold gjelder politivedtektene. Dyr som kan være til sjenanse for de øvrige beboerne  får ikke holdes i leilighetene.
Ved hundehold gjelder følgende regler utover dette:
- Hunder skal alltid føres i bånd innenfor sameiets område.
- Ekskrementer som hunder måtte etterlate i trapper, ganger, på plener, i bed og lignende skal umiddelbart fjernes.
- Hundeeiere skal ta tilstrekkelig hensyn til at andre kan oppfatte hunden som  skremmende, uavhengig av hundens lynne og hundeeierens kontroll.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
Bad/vaskerom
-Sanitærutstyr / innredning: Det registreres avskalling på hjørne av servant.
-Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 8mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Til informasjon: Det er det er nedsenkt i dusjen. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 17 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Kjøkken
-Overflater himling: Det observeres enklete synlige plate/sparkelskjøter i kjøkken himling, samt merker etter tidligere innredning. Krever oppfølging med eventuelle tiltak.

Øvrige rom
-Overflater himling: Det registreres enkelte sprekker/riss mellom betongelementer. Det observeres sprekker/riss i himling på bod ved kasse til ventilasjonsaggregat. Tiltak anbefales.
-Innerdører: Dørbladet til innerdør ved utgangsdør har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm. I tillegg observeres det noe slitasje på karmlister og dører ved innerdører ved lite soverom og bad/vaskerom. Krever oppfølging, tiltak anbefales.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
-Hovedstoppekran: Enkelte stengeventiler i koblingskap er tunge/harde å vende over. Krever oppfølging, tiltak anbefales.
-TGIU Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Elektrisk anlegg
-Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Samsvarserklæring mangler på deler av elektrisk arbeid/anlegg. (elektrisk arbeid tilknyttet kjøkken) TG2 for manglende samsvarserklæring. Selger har hatt utvidet elkonroll datert 31.05.2022, hvor det ikke var registrert avvik. Det er ikke påvist åpenbare feil eller mangler ved denne inspeksjonen. Det gjøres oppmerksom på at vurderingen er gjort av en fagmann uten elektrobakgrunn og må
sees i den sammenheng.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Leier 2 parkeringer i kjeller, en av dem med lader.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
- Sameiet har opplyst at det har vært ett tilfelle i en bod i kjeller.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 122 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 122 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bod, bad, bad/vaskerom, to soverom, stue, spisestue og kjøkken.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innvendig bod.

Selger opplyser om det er bod på ca 7 m2 i kjeller, den er ikke tatt med i arealberegningene eller videre vurdert i rapporten.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 401 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Muligheter for å leie parkeringsplasser i felles garasjeanlegg. Kostnad er ca. kr 1.150,- pr. mnd. Det er også muligheter for leie av parkeringsplass med elbillader. En slik plass koster kr 1.200,- pr. mnd.

Byggemåte

Bygget er oppført med grunnmur av betong med støpt plate mot grunn. Veggkonstruksjoner av betong og treverk. Etasjeskiller av betong.
Takkonstruksjon av ukjent beskaffenhet tekket med takbelegg. (tak er ikke besiktiget) Utvendige fasader med pussede flater og trekledning. Vinduer og balkongdører i 3- lagsglass fra byggeår. Slett inngangsdør med klassifikasjonene B30 og dB 35 fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.06.2014 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehage
Parktunet barnehage (1-5 år) 6 min gange 0.5 km.
Sørbyløkka barnehage (0-5 år) 9 min gange 0.8 km.
Dampsentralen barnehage (1-5 år) 10 min gange 0.8 km.
Skole
Norlights Montessoriskole Drammen (1-10 kl.) 13 min gange 1.1 km.
Danvik skole (1-7 kl.) 19 min gange 1.5 km.
Akademiet realfagsskole Drammen (1-10 kl.) 19 min gange 1.6 km.
Børresen ungdomsskole (8-10 kl.) 9 min gange 0.8 km.
Marienlyst ungdomsskole (8-10 kl.) 22 min gange 1.8 km.
Heltberg vgs. Drammen 13 min gange.
Akademiet videregående skole Drammen 13 min gange 1 km.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler på bad, vannbåren gulvvarme forøvrig som dekkes gjennom felleskostnadene (akonto). I tillegg er det balansert ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 345 pr. år Vann og avløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 808 724 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 873 152 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Grønnstruktur - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (Bybebyggelse) Kommuneplan (5.10.2015)
Veg - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Ukjent Kommunedelplan - Kommunedelplan sentrum (30.5.2006)

Gjeldende regulering:
3005 0602398 Detaljregulering for InterCity Vestfoldbanen Drammen - Kobbervikdalen (24.4.2018)
3005 060258-1 REGULERINGSPLAN FOR UNION BRYGGE, GRØNLAND (29.10.2002) Annet kombinert formål (Bolig/forretning/kontor/lettere
industri/allmennyttig/hotell/servering)
3005 060258-1 REGULERINGSPLAN FOR UNION BRYGGE, GRØNLAND (29.10.2002) Felles avkjørsel
3005 060261-1 REGULERINGSPLAN FOR ØVRE SUND BRU MED TILSTØTENDE OMRÅDER (30.3.2004) Annen veggrunn - tekniske anlegg
3005 060261-1 REGULERINGSPLAN FOR ØVRE SUND BRU MED TILSTØTENDE OMRÅDER (30.3.2004) Gang-/sykkelvei

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/912981-1/200  Best. om adkomstrett  
24.10.2013 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:110 Bnr:950  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3005-110/976
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/913501-1/200  Best. om adkomstrett  
24.10.2013 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:110 Bnr:977  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Bestemmelse om kostnader til drift og vedlikehold
Overført fra: 3005-110/976
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/913578-1/200  Best. om adkomstrett  
24.10.2013 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:110 Bnr:188  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3005-110/976
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/913626-1/200  Best. om adkomstrett  
24.10.2013 
Bestemmelse om rett for allmennheten til å ferdes på den del av eiendommen som er regulert til felles adkomst/parkering, enten til fots eller på sykkel.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3005-110/976
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/913799-2/200  Best. om adkomstrett  
24.10.2013 
Rettighetshaver:UNION EIENDOMSUTVIKLING AS  
Org.nr: 935711320
Erklæring om Geo-energianlegg føringsveier
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3005-110/976
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/913870-1/200  Erklæring/avtale  
24.10.2013 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:110 Bnr:188  
Erklæring om eiendomsgrenser, eiendomsretter, vedlikehold m.v.
Overført fra: 3005-110/976
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/913870-2/200  Erklæring/avtale
24.10.2013 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:110 Bnr:977  
Erklæring om eiendomsgrenser, eiendomsretter, vedlikehold m.v.
Overført fra: 3005-110/976
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/914087-3/200  Best. om adkomstrett  
24.10.2013 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:110 Bnr:188  
Bestemmelse om adkomstrett og bruksrett til søppelrom
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3005-110/976
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/914495-1/200  Best. om adkomstrett  
24.10.2013 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:110 Bnr:977  
Bestemmelse om gjensidig adkomstrett og bruksrett til heiser og trapper
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3005-110/976
Gjelder denne registerenheten med flere

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Vinskap, ikke-integrert kjøleskap, ekstra kjøleskap og fryser medfølger ikke. Montert lys over spisebord (lysrad) følger heller ikke med.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 88 41 74 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Grønland 70 A, 3045, Drammen, Gnr. 110 bnr. 976 snr. 68 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0087

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.