Drammen

UNDERLIA - Kjedet enebolig m/ mange muligheter - Flott utsikt - nærhet til marka - Garasje

Konglefaret 4 , 3021 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lasse Thorsbye
Lasse Thorsbye Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over 5 mill

44%

har bolig på over 120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 159 m²
Bruksareal 196 m²
Tomt 678 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1968
Gårdsnummer 115
Bruksnummer 480
Energimerking G
FINN.no 318875369
Sist endret 15.09.2023 14:32
Prisantydning 5 290 000,-
Totalpris 5 423 619,-

Beregnet totalkostnad

5 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 290 000,-)) -------------------------------------------------------- 133 619,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 423 619,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Konglefaret 4 er en romslig, vertikaldelt tomannsbolig med bla. flislagt bad m/ varmekabler (oppgradert omkring år 2000), 3 soverom og flotte uteområder.

Boligen kan skilte med sørvestvendt balkong på 10 kvm, og delvis overbygd terrasse på 22 kvm. Begge med svært gode sol- og utsiktsforhold.

Konglefaret, en blindgate med minimal trafikk og ingen gjennomkjøring, gir et rolig og sikkert miljø. Barnehager og skoler ligger i umiddelbar nærhet, noe som gjør det enkelt for familier med barn. En kort kjøretur tar deg til Drammen sentrum, hvor du finner et bredt utvalg av fasiliteter, inkludert kjøpesentre, kino, teater, restauranter, kafeer og et sjarmerende torg.

Innhold

1.etasje med garasje, entre, hall, toalettrom, to ganger, tre boder, vaskerom, dusjrom og peisestue.
2.etasje med bad, gang, tre soverom, kjøkken, spisestue og stue. Utgang fra stue til sørvestvendt balkong på ca. 10 m2 og delvis overbygd
terrasseplatting på ca. 22 m2.

Standard

Vaskerom fra byggeår. Selger opplyser at det er oppgradert med fliser omkring 1998.
Gulvflate og vegger med fliser. Himling med malt betong. Vegghengt utslagsvask med to-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert i vegg. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast fra byggeår. Varmtvannsbereder i hjørnet.

Selger opplyser at det er oppgradert med røropplegg, membran, fliser og inventar omkring 2000.
Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med panel. Vegghengt innredning med benkeplate av laminat. Nedsenket servant med ett-greps
armatur. Speil, skap, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i nisje med skyvedører. To-greps dusjbatteri tilkoblet veggmontert
hånddusj. Innebygd badekar med kantmontert armatur. Gulvstående toalett. Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast
vurderes å være fra 2000.

Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall. Profilerte fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Fliser mellom
kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Nisje til kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Ventilator under
overskap. Vannrør av kobber og armerte flexirør og avløpsrør av plast fra ukjent årstall.
Gulvflater belagt med laminat. Veggflater med malt strie. Himlingsflater med malte takplater.

Beliggenhet

Eiendommen har en svært gunstig beliggenhet i Underlia, en del av det vakre Bragernesåsen-området. Konglefaret, en blindgate med minimal trafikk og ingen gjennomkjøring, gir et rolig og sikkert miljø. Barnehager og skoler ligger i umiddelbar nærhet, noe som gjør det enkelt for familier med barn. En kort kjøretur tar deg til Drammen sentrum, hvor du finner et bredt utvalg av fasiliteter, inkludert kjøpesentre, kino, teater, restauranter, kafeer og et sjarmerende torg. I tillegg er elveparken i Drammen en fantastisk destinasjon for avslapning og rekreasjon.

For de som elsker friluftsliv, er det flotte turmuligheter i nærliggende skogsområder. Boligen ligger praktisk til for de som ønsker å benytte seg av skiløypenettet om vinteren, med en lysløype som starter fra Underlia. Om sommeren er Landfalltjern et populært badeområde hvor man kan nyte varme sommerdager ved vannet.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Våtrom - Dusjrom 1.etasje
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og slitasjegrad. Det er blant annetregistrert følgende avvik:
Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tilstrekkelig tettesjikt må etableres.Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes.

Våtrom - Vaskerom
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik:
Vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommet. Rommet
tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tilstrekkelig tettesjikt bør etableres.Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel og mekanisk avtrekk bør etableres. Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Det er lukt av tobakksrøyk. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Våtrom - Bad 2.etasje
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik:
Gliper i fuger mellom gulv og vegger. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 5 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Gulvet utenfor dusjsonen er tilnærmet flatt og det er ikke fall mot sluk.
Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater/veggflater, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
Grunnet plassering av innebygd badekar er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet.
Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. For å unngå vannskade bør tilstrekkelig mulighet til å nå sluket for vannsøl eller lekkasjevann etableres. Det er lukt av tobakksrøyk. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 50,5 %, temperatur 24,3 grader C og duggpunkt 13,5 grader C. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Kjøkken
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder/slitasje med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Det er lukt av tobakksrøyk. Utskifting/oppgradering av innredning, overflater etc. bør påregnes.

Toalettrom (ikke våtrom)
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder/slitasje. Vann og avløpsrør har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførse og mekanisk avtrekk bør etableres. Det er lukt av tobakksrøyk. Tiltak bør påregnes.

Øvrige rom - 2.etasje
Helhetsvurdering: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Det er lukt av tobakksrøyk. Ventilasjon bør utbedres. Tiltak bør påregnes.

Rom under kjeller - 1. etasje
Helhetsvurdering: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Teppe i peisestue har hull etter tidligere barløsning. Stedvis sprekker i fliser.
Det er lukt av tobakksrøyk. Ventilasjon bør utbedres. Tiltak må påregnes. 1.etasje har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner, blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Fuktskjolder/-merker observert på vegger. Risiko for følgeskader i konstruksjonen. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS),
i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 77,2 %, temperatur 21,4 grader C og duggpunkt 17,3 grader C. Årsak må avklares og fukttilførsel må stoppes. Det observeres papp i utforet vegg under terreng. Dette er å anse som en konstruksjonsfeil. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Se også under punktet "Drenering". Ytterligere undersøkelser bør påregnes for å avdekke årsak-/omfang og eventuelle tiltak.

Loft - uinnredet / råloft
Overflater vegger/undertak: Fuktskjolder/-merker observert i tak/undertak. Skyldes mest sannsynlig tidligere taklekkasje. Det ble foretatt fuktmåling med pigg i trekonstruksjon. Det ble ikke registrert forhøyede fuktverdier på befaringstidspunktet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Kontroll av diffusjonssperre: Det er ikke registrert dampsperre mellom kald og varm sone. Konsekvens er fare for kondensering. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Ildsteder / Skorsteiner innvendig
Skorsteiner inne i boligen: Skorsteinen er full av sot og bør tømmes.

Innvendige trapper
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Trappen og rekkverk har åpninger på mer enn 10 cm. Målt til 14 cm og 19 cm.
Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpet dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

Teknisk anlegg, VVS anlegg (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
Vannrør: TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
Avløpsrør: TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
Annet: Parafin/oljetank i gang 1.etasje. Ingen dokumentasjon på anlegget. Tiltak må påregnes.

Radon
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. Direktoratet for Strålevern og Atomsikkerhet.

Elektrisk anlegg
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i dette og at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av det lokale el-tilsynet.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader inkl. kledning: Overflater har slitasjer. Det observeres stedvise sprekker i murstein og fuger. Ukjent årsaksammenheng. Ytterligere undersøkelser og tiltak bør påregnes.

Dører og vinduer
Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Dører: Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Yttertak
Tekking: Blikkplater har slitasjer. Undertak er ikke tilgjengelig for undersøkelser på grunn av fastskrudde takplater. Tiltak anbefales.
Takgjennomføringer: Fotbeslag og bly rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer. Fotbeslag og bly bør fornyes og eventuelle følgeskader utbedres.

Balkonger, terrasser, veranda etc.
Utkragede eller understøttende konstruksjoner: Rekkverket har vertikale åpninger større enn 10 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift.
Sprekker/slitasjer i overflater gulv. Tiltak anbefales.

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur: Det registreres sprekker på grunnmur og murstein ved betongtrapp. Setninger kan ikke utelukkes. Det er ikke kjent om forholdet er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales. Det registreres ellers stedvise riss/sprekker på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Drenering
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i underetasjen som tilsier funskjsonssvikt. Se også under punktet "Rom under terreng". Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang.

Stikkledninger og tanker
Vann- og avløpsledninger: Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.
Oljetanker: Oljetank er nedgravd under betongtrapp. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt. Ytterligere undersøkelser og tiltak må påregnes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Firmanavn: Murmester Arne Winnes
- Rehabilitering av bad 2 etg.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Firmanavn: Jørnsen tak .Ragnar løken
- Jørnsen tak membran. Ragnar løken rør og avløp

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- byttet ut hovedvannledningen

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Firmanavn: Rørleggermester Ragnar Løken
- Nye rør til bad og nytt avløp

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Fant noe fukt i hjørne, bod kjeller Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Firmanavn: Husker ikke
- Husker ikke

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Utført kontroll av el-anlegg

Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, f. eks. ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser?
- tanken ligger under støpt trapp ute.

Boligens areal

Primærrom: 159 kvm, Bruksareal: 196 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè/gang, toalettrom, dusjrom, vaskerom og peisestue.
Sekundærrrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som Sekundærrom: Garasje og 3 boder.

2. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 101m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, 3 soverom, kjøkken, stue/spisestue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er beregnet av takstmann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 678 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasjeplass med plass til 1 bil. Ellers gode parkeringsmuligheter i oppkjørsel.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av mur-/betongkonstruksjon og gulv mot grunn av betong. Etasjeskiller av betongkonstruksjoner. Yttervegger i tre-
/betongkonstruksjon utvendig forblendet med murstein og stående og liggende trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med
blikkplater. Ytterdør med profilert flate og glassfelt. Vinduer og terrasse-og balkongdører med karmer/rammer av tre med to-lags glass fra byggeår og
ukjent årstall. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon via luker i vegger i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken og
bad

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.11.1969  for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Ekornheia barnehage (1-5 år) 17 min gange (1.4 km)
Øren andelsbarnehage (1-5 år) 17 min gange (1.4 km)
Dampsentralen barnehage (1-5 år) 21 min gange (1.7 km)

Skoler
Øren skole (1-7 kl.) 16 min gange (1.3 km)
Akademiet realfagsskole Drammen (1-10 kl.) 22 min gange (1.8 km)
Børresen ungdomsskole (8-10 kl.) 22 min gange (1.8 km)
Akademiet Ypsilon vgs 22 min gange (1.8 km)
Drammen videregående skole 9 min bilkjøring (3.9 km)

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon via luker i vegger i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 849 pr. år Vann og avløp

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 323 058 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 027 621 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 21 15 86 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Konglefaret 4, 3021, Drammen, Gnr. 115 bnr. 480 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0089

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.