Svelvik

SVELVIK SENTRUM - Moderne selveierleilighet med svært god beliggenhet - Totalrenovert i 2018 - Fast parkeringsplass!

Fredrik Bødtkers gate 14 , 3060 Svelvik

VISNINGER

24. september søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Fredriksen
Emilie Fredriksen Eiendomsmegler MNEF / Partner
Belona Maloki
Belona Maloki Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

16%

av boligene er nyere enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 64 m²
Bruksareal 64 m²
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1988
Gårdsnummer 339
Bruksnummer 290
Energimerking E
FINN.no 317964972
Sist endret 15.09.2023 14:13
Prisantydning 2 790 000,-
Totalpris 2 870 369,-
Fellesutgifter 1 765,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 80 369,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 870 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Denne sjarmerende og romslige selveierleiligheten ligger bare noen få meter fra fjorden og Svelvik Nærsenter og ble renovert i 2018. Den har en overbygget balkong på 7 kvadratmeter med et utsyn mot fergeleiet. Her har du alle bekvemmeligheter innenfor gangavstand, inkludert flere matbutikker, vinmonopol og en blomsterbutikk. I tillegg er det en mulighet for en forfriskende morgendukkert rett utenfor døren.

Svelvik sentrum er et sjarmerende og koselig tettsted med trange gater, små butikker og et utvalg spisesteder. Beliggende langs Drammensfjorden, omtrent 50 minutters kjøretur fra Oslo, og Svelvik blir ofte referert til som den nordligste sørlandsidyllen i Norge.

Innhold

Leiligheten inneholder følgene:
Entre, gang, bad, soverom, stue og kjøkken.

Standard

Leiligheten har flott parkettgulv i stue og soverom, fliser i inngangspartiet, og malte vegger og takflater. Soverommet har praktiske garderobeskap, og innerdørene er stilige og profilerte. Naturlig ventilasjon oppnås gjennom vindusventiler.

Badet ble oppgradert i 2018 med varmekabler, fliser på gulv og vegger, samt moderne fasiliteter som dusjkabinett og veggmontert servantskap med speilskap. Kjøkkenet, installert i 2018, har en åpen planløsning med stuen og inneholder parkettgulv, malte vegger, laminert benkeplate og integrerte hvitevarer.

En solrik, 7 kvadratmeter stor balkong med betongkonstruksjon og treterrassebord gir en flott utendørs opplevelse. Balkongens membran/papp ble nylig erstattet i 2023 for vedlikehold.

Beliggenhet

Denne eiendommen har en idyllisk beliggenhet nær vannet i det sentrale Svelvik. Svelvik sentrum er et sjarmerende og koselig tettsted med trange gater, små butikker og spisesteder. Beliggende langs Drammensfjorden, ca. 50 minutters kjøretur fra Oslo, blir Svelvik ofte omtalt som Norges nordligste sørlandsidyll på grunn av sine mange hvite villaer langs sjøkanten.

Svelvikstrømmen er hjertet av båttrafikken i Drammensfjorden og har en viktig historisk, næringsmessig og utviklingsmessig betydning for Svelvik.

Eiendommen har en praktisk beliggenhet innen gangavstand til alle servicetilbud i Svelvik, og den har umiddelbar tilknytning til butikkene i Nærsenteret.

Området rundt byr på flotte turmuligheter langs en nydelig kyststi som strekker seg fra Bjerkøya i Sande og gjennom Svelvik, innover fjorden. Sommerstid er det aktivt båt- og bade liv. Om vinteren blir marka flittig brukt takket være oppkjørte løyper, lysløyper, rikelig med snø, vakker natur og nærhet til bostedene. Det er også skøytebaner, akebakker og muligheter for pilking, noe som gir en aktiv vinter i Svelvik. Svelvik IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter og egne idrettsanlegg. Det er også mange aktiviteter i forbindelse med skoler og andre foreninger, samt et levende håndballmiljø og en aktiv båt- og seilforening. En stor idrettshall er tilgjengelig, og det er kort kjøretur til Sande Golfklubb og Skoger Golfbane.

For de som ønsker å utforske nærområdet med båt, er det en kort og hyggelig båttur langs Drammensfjorden til Holmsbu, et sted kjent for sine  utesteder, butikker og kulturtilbud.

Med kystlinje langs hele kommunen, tilbyr Svelvik utallige muligheter for aktiviteter og opplevelser knyttet til vann og sjø. Batteriøya er et historisk interessant område som tilbyr flotte naturopplevelser i tilknytning til sjøen. Grunnane Naturreservat er en viktig våtmark som beskytter rikt fugleliv, vegetasjon og annet dyreliv. Den populære kyststien går fra Berger, gjennom naturreservatet og til Svelvik sentrum, hvor det er fergetjeneste over til Hurumlandet.

Kulturlivet i Svelvik er rikt og variert, med flere anerkjente profesjonelle kunstnere som har sitt virke her. Fossekleiva Brukssenter på Berger er et kulturbasert næringsområde med glassblåseri, keramikkverksted, skulpturverksted, butikker, museum og kafé. Det er et nært samarbeid med Norsk Billedhoggerforening, og om sommeren vises skulpturer av Norges fremste billedhuggere i Svelvik sentrum. Hvert år arrangeres det mange familieforestillinger, konserter og andre aktiviteter i Svelvik.

Boligen har også gode kommunikasjonsmuligheter, med bussholdeplass i kort gangavstand. Det er gode forbindelser til Drammen og Sande, med videre togkommunikasjon mot hovedstaden, Oslo. Kjøreturen til Drammen sentrum tar ca. 25 minutter.Det er også ferjeforbindelse til Hurumlandet med fjordforbindelse til Drøbak og enkel tilgang til Oslo. Torp flyplass er 50 minutters kjøretur unna.

Felleskostnader

1 765 pr. mnd. Andel festeavgift, andel bygningsforsikring, renovasjon, felle strøm trappeoppgang, noe felles drift.

Sameie

Sameie: Sameiet Storgaten 35,

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vannlekkasje rundt ventilasjonen på badet som en følge av kraftig regn. Skaden er medlt inn til samiets byggningsforsikring.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige

Regnskap

Regnskapet for 2022 viser et overskudd på kr. 21 935,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

I følge husordensreglene punkt 6. Dyrehold
Det er tillatt med dyr under forutsetning av at eier aksepterer boligselskapets regler for dyrehold dersom dette opprettes. Eventuelt dyrehold må skriftlig meldes til styret i sameiet. Dyrehold skal ikke være til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Eventuell klage på dyrehold må skje skriftlig. Styret kan innkalle partene til samtaler i saken. Styret kan pålegge påklaget om å fjerne dyret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
Bad
-Vannrør: Deler av vannrørene på badet har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
-Overflater himling: Det har nylig vært en vannlekkasje fra taket, som har ført til skade i gipslate rundt lufteventil i himling. Sak er meldt inn til forsikringselskapet gjennom sameiet, og vil bli fulgt opp. Videre informasjon om saken fåes gjennom selger.
-Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn
-Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om
monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet.
Sluk er ikke byttet ved oppgradering av badet. Det er ikke mulig å verifisere om det er benyttet membran på gulvet. TG2 valgt for å
belyse risiko. Bildedokumentasjon er ikke fremlagt. Det benytttes dusjkabinett på badet.
-Fallforhold (gulv): Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Informasjon: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 30 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.
-Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet.
Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. Deler av avløpsrørene på badet har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er
passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Øvrige rom
-Overflater gulv: Det observeres stedvis noe riper og hakk i gulvet. I tillegg er det riss i fuger på gulvflis ved inngangsdør. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Innerdører: Dørbladet til innerdør ved entre har kontakt med dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm. I tillegg registrres det skader på kant av dørblad.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
-Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Deler av vannrør i boligen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
-Avløpsrør: (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) Deler av avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
-Firmanavn: Bol bygg AS, AM Lassen AS og Brødrene Kittelsen Rørleggerbedrift AS
-Redegjør for hva som ble gjort:
-Ny membran, våtromsplater og flislegging - Bol bygg AS Org nr 999 005 926. Elektroarbeid med nye varmekabler, stikkontakter og tilkobling belysning - AM Lassen AS Org nr 933 327 515. Rørleggerarbeid med kobling av rør samt montering av baderomsmøbler - Brødrene Kittelsen Rørleggerbedrift AS Org nr 915 053 165. Arbeidene ble utført i 2018. Info funnet i tidligere egenerklæringsskjema.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
-Brødrene Kittelsen rørleggerfirma AS. Se svar ovenfor.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
-Samsvarserklæring for elektrisk arbeid. Fakturaer med spesifisert arbeid (kan innhentes)

Er arbeidet byggemeldt?
-Kjenner ikke til dette.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
-Brødrene Kittelsen Rørleggerbedrift AS Org nr 915 053 165. I forbindelse med rehabilitering av leilighet våren 2018 ble det montert nytt kjøkken, ny
varmtvannsbereder og nye koblinger bad. Informasjon funnet i egenerklæringsskjema fra tidligere eier.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
-Ingen ildsted/skorstein/ pipe

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
-ny membran lagt på balkong i 2023 grunnet lekkasje ned i næringssenter.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Østland tak AS. Ny membran lagt på balkong våren 2023.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
-AM Lassen AS Org nr 933 327 515. Ny installasjon i hele leiligheten, utført i 2018.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-For det som ble installert nytt av AM Lassen AS.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
-AM Lassen AS Org nr 933 327 515 monterte i 2018 nye sikringer med jordfeilbryter og overspenningsvern. Det meste av ledninger ble trukket nytt samt at alle brytere og stikkontakter ble fornyet.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
-Ja, fra 2018 da jeg kjøpte leiligheten av Krogsveen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, soverom, bad, stue og kjøkken.

Bod på ca 11 m2 i kjeller er ikke tatt med i arealberegningene eller videre vurdert i denne rapport.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Festet fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Nei /  Ja. Privat oppstillingsplass følger leiligheten.

Byggemåte

Bygget er oppført med grunnmur av betong med støpt plate mot grunn. Veggkonstruksjoner av betong og treverk. Takkonstruksjon av treverk.
Taktekking av betongstein fra byggeår (tak er ikke besiktiget).
Utvendige fasader med betong, pusset overflate og trekledning.
Vinduer i to-lags glass fra byggeår og 2017. Balkongdør i to-lags glass fra 2005. Slett inngangsdør fra ukjentårstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 27.07.1989 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Tømmerås barnehage (1-5 år) 18 min gange 1.4 km
Ebbestad barnehage (1-5 år) 7 min med bil 3.4 km
Berger barnehage (1-5 år) 11 min med bil 9 km

Skoler:
Tømmerås skole (1-7 kl.) 20 min gange 1.6 km
Svelvik ungdomsskole (8-10 kl.) 18 min gange1.5 km
Drammen videregående skole 29 min med bil 21.3 km
Heltberg vgs. Drammen 30 min med bil

Oppvarming

Oppvarming ved elektrisitet. Naturlig ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 800 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 821 190 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 120 521 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Ukjent Kommunedelplan - Kommunedelplan Svelvik sentrum (8.9.2003)
Adkomstvei - Nåværende Kommuneplan (7.9.2015)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (7.9.2015).
Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (Bolig/Forretning/Kontor) Kommuneplan (7.9.2015).
Park - Nåværende Kommuneplan (7.9.2015).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1962/221-1/27  Erklæring/avtale
 23.01.1962 
 Bestemmelse om fjerning av vekthusoverbygg
Overført fra: 3005-339/290
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/2673-1/27  Bestemmelse om bebyggelse  
 11.11.1966
Overført fra: 3005-339/290
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1975/905061-1/27  Elektriske kraftlinjer  
13.06.1975 
Overført fra: 3005-339/290
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/1044498-2/200  Festekontrakt - vilkår  
06.09.2019 21:00 gjelder fra dato: 28.05.2019 festetid: 49 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3005 Gnr:339 Bnr:290 Snr:1
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3005 Gnr:339 Bnr:290 Snr:2
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3005 Gnr:339 Bnr:290 Snr:3
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3005 Gnr:339 Bnr:290 Snr:5

TOMTEVERDI: NOK 7.700.000
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 346.500
Festetiden er 49 år fra 01.12.2017
Bestemmelser om forlengelse
Bestemmelser om regulering av leien
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 80 50 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Fredrik Bødtkers gate 14, 3060, Svelvik, Gnr. 339 bnr. 290 snr. 4 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

11-23-0091

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Drammen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.