ÅSE

Ny pris! - Fritidseiendom - Nydelig utsikt - Flott opparbeidet solrik tomt som strekker seg helt ned til sjøen - Naust

Borgundfjordvegen 38 , 6017 Ålesund

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Vegard Lianes
Vegard Lianes Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 39 m²
Bruksareal 95 m²
Tomt 1 740 m² / Eiet tomt
Byggeår 1956
Gårdsnummer 50
Bruksnummer 194
Energimerking G
FINN.no 274942898
Sist endret 28.04.2023 12:51
Prisantydning 2 900 000,-
Totalpris 2 983 570,-

Beregnet totalkostnad

2 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 83 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 983 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen er beliggende på populære Åse med Åsetorget i gangavstand unna like ved Ålesund sykehus. Her finner man det man trenger til dagligvarehandel mm. Tomten strekker seg fra Borgundfjordvegen og helt ned til sjøen.

Moa Amfi kjøpesenter med alle sine fasiliteter er en kort kjøretur unna - https://amfi.no/amfi-moa/.

Området byr og på flotte friluftsområder hvor Geileberga med bademuligheter og Fjordstien fra Furmyra til Bogneset er verdt å nevne.

Noen kvaliteter ved eiendommen kort oppsummert:

Naust
Gode fiskemuligheter rett utenfor eiendommen
nydelig utsikt og en solrik tomt
Tomt som går helt ned til sjøen.
Kort vei til "alt"

Innhold

Stor fritidseiendom som ligger i Borgundfjordvegen på Åse. Eiendommen ligger på nedsiden av Borgundvegen og tomten strekker seg fra Borgundfjordvegen og helt ned til sjøen. Eiendommen ligger i område avsatt til friareal i kommuneplan.

På eiendommen er det oppført en opprinnelig hytte og naust. Det er i tillegg oppført hagestue og bygg med redskapsbod og ved bod.

Fritidsbolig: Gang, Bad, Entré, Stue, Kjøkken, Kott og Soverom.

Andre bygg: Naust, Vedbod og lagring, Hagestue

NAUST
Naust oppført i ca 1956 på fundamenter/ ringmur av betong. I naustrommet er det betongplate. Yttervegger er oppført i trekonstruksjon og vegger er kledde med villmarkspanel på gavlvegg mot nord. Ellers er yttervegger kledde med stående trepanel. Takkonstruksjon med sperrer av tre. Taket er tekket med flate stålplater som på boligen, disse er malte. Det er ikke montert renner på naustet. Det er i labankporter på fremsiden av naustet. Mot nord er det montert dør til loftet og bygget dør til naustrommet, utført i villmarkspanel. Vinduer på loftet med isolerglass. Balkongdør fremover til luftebalkong.
På loftet er det innredet rom med panelte vegger.
Det er registrert lekkasje ve et vindu på loftet. Det er registrert en del fuktmerker i naustrommet. Det anmerkes at det var lagret mye i naustet under befaringen. Det er en del avflassing av maling på takplater.
På naustets østside og i front er det bygget en uteplass som terrasse, denne med dekke av tre og med rekkverk og levegger i tre med en del glassfelt. Uteplass er bygget av eier og det er i stor grad gjenbrukte materialer av forskjellig type. En del skjevheter og ujevnheter er registrert.
Det må påregnes en del oppgraderinger og vedlikehold ved naust og uteplass.

VEDBOD OG LAGRING
Vedboder og lagringsplass. Bygget i ca 2004 av eier. Eier opplyser at bygget ikke er omsøkt. Bygget er oppført i stor grad av gjenbrukte materialer og holder en enkel konstruksjon. En del ujevnheter er registrert.
Videre vedlikehold etc, vil være påregnelig.

HAGESTUE
Hagestue/ uteplass. Bygget i ca 2006 av eier. Eier opplyser at bygget ikke er omsøkt. Bygget er oppført med villmarkskledning, vegg av leca, det er satt inn en peisovn. Bygget er i stor grad av gjenbrukte materialer og holder en enkel konstruksjon. Bygget følger terrenget og i dette er det en del ujevnheter skjevheter registrert.
Videre vedlikehold etc, vil være påregnelig.

Standard

Beskrivelse iht. tilstandsrapport fra Halvard Godø datert 28/03/2022.

På eiendommen er det oppført en opprinnelig hytte og naust. Det er i tillegg oppført hagestue og bygg med redskapsbod og ved bod.

Hytten er med kjeller, innredet 1. etasje og innredet loft. Det er lav høyde i kjelleren.
Bygget er med en del opprinnelige skjevheter, dette er forventbart på en hytte med denne alder og denne byggemetode.

Eiere har siden han overtak eiendommen i 1998 foretatt en rekke oppgraderinger, utskiftninger og fornyinger ved eiendommen. Dette er utført som egeninnsats.

Av byggematerialer er det i stor grad benyttet gjenbruk. Det er takplater av ukjent type på taket.
Det er spesielt i perioden 2002- 2006 det er foretatt mange oppgraderinger ved eiendommen.
Det er i ca 2002 satt opp en ringmur med tanke på tilbygg eller balkong. Dette ble ifølge eier stoppet av kommunen med bakgrunn i manglende godkjenning.

Bygg definert som hagestue og ved bod/ lager er ifølge eier ikke omsøkt.

Det vil på generelt grunnlag være behov for en del oppgraderinger og utskiftninger ved byggene på eiendommen. Det er i rapporten konkludert med behov for kontroll av el- anlegg da det er en del ved dette som er gjort som egeninnsats.

UTVENDIG
Det er lagt stålplater på taket, disse er malte i senere år.
Det er ukjent type plater som er benyttet. Det er observert renner og beslag av metall. Renner og beslag er fornyet i forbindelse med oppgraderingen av taktekket.

Yttervegger i trekonstruksjon fra byggeår med liggende bordkledning av typen villmarkskledning. Eier har selv stått for arbeidene med fornying av fasade. Takkonstruksjon som sperrekonstruksjon fra byggeår.
Malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer er med forskjellig alder. Noen vinduer er fra 1980 tallet.
Malt hovedytterdør.

I kjelleren er det montert en metall/ ståldør. Malt balkongdør i tre.
Det er terrasseplate i betong på boligens østside. Denne er med betongplate og med rekkverk/ levegg i trekonstruksjon med villmarkskledning, to glassfelt er montert oppå rekkverket. Platen er støpt på terreng og det er natursteinsmur i fronten.

INNVENDIG
Overflater på gulv med furugulv, tepper, belegg, malte flater og fliser på badet. Det er malte flater, tapeter, paneler, malte brystningspaneler på veggene. Himlinger er med hvite flater og med panelte flater. Overflater er med forskjellig alder.

I underetasjen er det betongplate, ellers er det etasjeskille av trebjelkelag.
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Elementpipe fra fra ca 2004 med malte flater. Pipen er satt opp på utsiden av yttervegg. Det er innvendig brannmur som er forblendet med naturskifer. Det er tilsluttet en vedovn i stuen. Det er en stor skiferhelle på gulvet som denne vedovnen står på. Utvendig feieluke.

Kjelleren er med malt betonggulv i tillegg til flis på badet. Det er malte betongvegger og det er paneler i himlinger.

Innvendig trapper er enkle tretrapper fra byggeår. Trappene er med lakkerte og malte flater. Trappene holder ikke dagens krav til inntrinn/ opptrinn, samt stigningsvinkel. Trappene er bratte.
Boligen har malte fyllingsdører som innvendige dører.

VÅTROM
Bad
Bad/ wc er fra ca 2004 og er bygget av eier. Rommet er med fliser på gulvet og med fliser på veggene. Det er varmekabler i gulvet på rommet. Kablene virker ikke. Rommet er utstyrt med gulvstående, dusj i dusjnisje og med wc. Det er mekanisk avtrekk fra rommet.

Det er registrert sprekker i en del gulvflis og en del fliser med bom(løse fliser på gulvet.) Rommet bærer preg av å være selvbygget og fremstår med en del ikke fagmessig utførelse. Oppgradering og fornying av badet er påregnelig.
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med rødmalte profilerte fronter. Overskap er montert til tak. Heltre benkeplate. Innredningen er utstyrt med komfyr og med opplegg for oppvaskmaskin, det er kjøkkenhette med ventilator over komfyren.
Innredningen er en brukt innredning som er remontert. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannrør i boligen er med rør med kobber på observerte steder. Det kan være innslag av rør i andre materialer.

En del av opplegget er utført som egeninnsats. Det er observert røropplegg med plastrør. Røropplegget er med noe forskjellig alder. Det kan være innslag av rør i andre materialer. Luftingen av avløp med durgoventil i kjeller. Det er montert mekanisk avtrekk fra badet, dette er montert av eier. I kassen på stuen kommer ventilasjonsrøret opp. I det ene kottet på loftet er det ventilasjonskanaler, det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Ca 120 liters varmtvannstank fra 2004.
Det elektriske anlegget i boligen er med noe forskjellig alder. Det er sikringsskap med automatsikringer.
Eier har foretatt en del arbeider og opplegg ved el- anlegget selv.
Det er blant annet strakt opp en del skjøteledninger til uthus etc.
En del brytere og koblinger innvendig som egeninnsats.
Oppgradering av røykvarslere og montering av nytt brannslukningsapparat må monteres.

Det opplyses at taksten er over 6 måneder gammel og at det ikke er gjort noen endringer med eiendommen siden den gang.

Kjøkken

TG2:
Kjøkkeninnredning med rødmalte profilerte fronter. Overskap er montert til tak. Heltre benkeplate. Innredningen er utstyrt med komfyr og med opplegg for oppvaskmaskin, det er kjøkkenhette med ventilator over komfyren.
Innredningen er en brukt innredning som er remontert.
Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Alder: 2010 Kilde: Eier
Vurdering av avvik:
• Det er påvist at overflater har noe skader.
Noe forhøyet slitasje på benkeplaten og en del ujevnheter mellom fronter og dører.
Tiltak
• Det må foretas lokal utbedring.

Bad

TG3:
Bad/ wc er fra ca 2004 og er bygget av eier. Rommet er med fliser på gulvet og med fliser på veggene. Det er varmekabler i gulvet på rommet. Kablene virker ikke. Rommet er utstyrt med gulvstående, dusj i dusjnisje og med wc. Det er mekanisk avtrekk fra rommet.
Det er registrert sprekker i en del gulvflis og en del fliser med bom(løse fliser på gulvet.) Rommet bærer preg av å være selvbygget og fremstår med en del ikke fagmessig utførelse. Oppgradering og fornying av badet er påregnelig.
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Alder: 2002 Kilde: Eier
Vurdering av avvik:
• Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tiltak
• Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Uteareal

Eiendommen er beliggende i område avsatt til friareal i kommuneplan. På eiendommen er det oppført en opprinnelig hytte og naust. Det er i tillegg oppført hagestue og bygg med redskapsbod og ved bod.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende på populære Åse med Åsetorget i gangavstand unna like ved Ålesund sykehus. Her finner man det man trenger til dagligvarehandel mm.

Moa Amfi kjøpesenter med alle sine fasiliteter er en kort kjøretur unna - https://amfi.no/amfi-moa/.

Området byr og på flotte friluftsområder hvor Geileberga med bademuligheter og Fjordstien fra Furmyra til Bogneset er verdt å nevne.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 20553010

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3
- Utvendig > Balkongdør
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
- Innvendig > Innvendige trapper
- Våtrom > Generell > Bad
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

TG2
- Utvendig > Taktekking
- Utvendig > Nedløp og beslag
- Utvendig > Vinduer
- Utvendig > Dører
- Innvendig > Overflater
- Innvendig > Radon
- Innvendig > Pipe og ildsted
- Innvendig > Innvendige dører
- Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
- Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
- Tomteforhold > Drenering
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

Det opplyses at taksten er over 6 måneder gammel og at det ikke er gjort noen endringer med eiendommen siden den gang.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2.1 - Mer enn 2 år siden.
2.4 - Mer enn 10 år siden.
-

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 95 kvm

U . etasje/kjeller:
Følgende rom: Gang/ Vaskerom, bad
Det er ikke måleverdige høyder i kjelleren. Målt til under Kott på loft ligger uten for måleverdige arealer.

1. etasje:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré , Stue , Kjøkken

2. etasje:
Bruksareal: 11 m².
Primærrom: x11 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang , Soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

God adkomst til eiendommen.

Tomt

Areal: 1 740 kvm, Eierform: Eiet tomt

TOMTEFORHOLD
Byggegrunn er ikke kjent. Tomten er lett hellende mot syd, det er gruset vei og biloppstilling inn på tomten. På baksiden av boligen er det ved inngangen støpt en platt mot hytten med fall som eder vann vekk fra selve bygget.
Utvendige vann og avløpsledninger opplyses å være fornyet i senere år. Vannledningen opplyses å vøre delvis skiftet etter et rørbrudd i ca 2011. Avløpsrør er av plast og vannledninger er av plast (PEL). Offentlig avløp via private stikkledninger og privat pumpe i kum på fremsiden av bygget. Vann med offentlig tilkobling via private stikkledninger. Kontroll, tilsyn og service med intervall på pumpe må påregnes.

Garasje / Parkering

Det er mulighet for parkering på eiendommen.

Byggemåte

Det er ukjent om det er drenering eller hvilke type drenering det er rundt boligen. Utifra byggeår er det trolig med steinsatte veiter el. Grunnmur i spekket betong med utvendig malte flater på de deler av grunnmuren som er synlig. Innvendig er det i all hovedsak fri mur, disse med malte flater. På badet er det fliskledde flater.
Det er støpt en soleforstrekning på fremsiden av boligen.
Mot vest er det satt opp en grunnmur i Leca lettklinker blokk. Eier opplyser at det her var påbegynt arbeider med tilbygg, men at kommunen stanset dette med bakgrunn i manglende godkjenning for tiltaket. Det var under befaringen lagret mye inne i arealet og det er kun foretatt befaring fra utsiden.

Det opplyses at taksten er over 6 måneder gammel og at det ikke er gjort noen endringer med eiendommen siden den gang.

Ferdigattest / brukstillatelse

Bygningsanmeldelse fr Borgund Bygningsråd datert 31/03/1949 foreligger.

Barnehage / skole i området

Skoler
Åse skole (1-7 kl.)
320 elever, 16 klasser

Lerstad skole (1-7 kl.)
246 elever, 13 klasser

Hatlane skole (1-7 kl.)
462 elever, 19 klasser

Spjelkavik ungdomsskole (8-10 kl.)
486 elever, 18 klasser

Kolvikbakken u.skole (midl. lokale) (8-10 kl.)
406 elever, 15 klasser

Borgund vidaregåande skole
730 elever, 54 klasser

Spjelkavik videregående skole
492 elever

Barnehager
 Åsestranda barnehage (0-5 år)
20 barn, 1 avdeling

Lykkeliten barnehage (0-6 år)
2 avdelinger

Tryggheim barnehage (3-5 år)
54 barn, 4 avdelinger

Oppvarming

Elektrisk og mulighet for vedfyring. Her er det påvist avvik.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 812

Blir i 2022 fakturert i 4 terminar, med følgjande forfall:
20. april
20. juni
20. september
20. november
Beløpet for heile 2022 er likt delt på dei 4 terminane.

Eiendomsskatt

Det er i Ålesund kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Eigedomsskatten blir i 2022 fakturert i 4 terminar (i lag med dei andre kommunale avgiftene), med følgjande forfall:
20. april
20. juni
20. september
20. november
Beløpet for heile 2022 er likt delt på dei 4 terminane.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 009 448 pr. 22.04.22 10:00 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er beliggende i område avsatt til friareal. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler/ Ålesund kommune.

Offentlige planer

For opplysninger om offentlige planer, vennligst ta kontakt med Ålesund kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1949/302267-5/58 BESTEMMELSE OM VEG
15.10.1949 
1957/303987-1/58 BESTEMMELSE OM GJERDE
16.12.1957 
1961/304085-1/58 BESTEMMELSE OM GJERDE
06.10.1961 
1969/1644-1/58 ERKLÆRING/AVTALE
03.05.1969 
Grensegangssak
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

GRUNNDATA

1949/302267-1/58 REGISTRERING AV GRUNN
15.10.1949 
DENNE MATRIKKELENHET OPPRETTET FRA:Knr:1507 Gnr:50 Bnr:65
1971/990027-1/58 SAMMENSLÅTT MED DENNE MATRIKKELENHET:
02.03.1971 
Gnr 50
bnr 344 og 439
2020/1645654-1/200 OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
01.01.2020 00:00 
RETTIGHETER PÅ ANDRE EIENDOMMER

Rettigheter på 1507-50/65

 i eiendomsrett

1949/302267-2/58 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
15.10.1949 
:Knr:1507 Gnr:50 Bnr:194
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Adkomsvei:
Offentlig, med overgang til privat vei. Det forutsettes nødvendig veirett der veien går over nabo.

Tilknytning vann
Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.

Tilknytning avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.
Privat pumpe i kum på fremsiden av hytta, avløp pumpes til offentlig ledning fra denne pumpen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 81 18 28 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Borgundfjordvegen 38, 6017, Ålesund, Gnr. 50 bnr. 194 i Ålesund kommune

Oppdragsnummer

141-22-0014

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Ålesund sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.