# FREDENSBORG

Pen og innbydende 3-roms selveierleilighet over to plan | Utleie tillatt | Varmtvann inkl. | Omgjort og renovert i 2006

Iduns gate 2A , 0178 Oslo

BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

46%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig mellom 60-120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 73 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 809 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1892
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 316
Energimerking G
FINN.no 173532451
Sist endret 05.08.2020 12:09
Prisantydning 4 380 000
Totalpris 4 506 320
Ligningsverdi 1 224 670,-

Beregnet totalkostnad

4 380 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 126 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 506 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0018

Adresse og matrikkel

Iduns gate 2A, 0178, Oslo, Gnr. 208 bnr. 316 snr. 28 orgnr. 987726474 i Oslo kommune

Eier

Cathrine Bärwald Kristine Bärwald

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

73 / 73 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 809 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Beskrivelse

Velkommen til en pen og innbydende 3-roms leilighet på Fredensborg. Leiligheten ble i 2006 ombygget og renovert og holder en moderne standard. Leiligheten er over to plan i byggets 1. etasje og underetasje.  I Iduns gate 2 bor du i et populært område midt mellom St.Hanshaugen, Grünerløkka og sentrum. Supersentralt med et urbant og stemningsfullt miljø og alt det Oslo har å by på i gangavstand.
- 3-roms leilighet over 2 plan
- Gulvvarme i stue/kjøkken og bad
- To romslige soverom som vender mot bakgård og miljøgate
- Varmtvann, kabel-tv og fiber inkl. i felleskostnader
- Meget hyggelige fellesområder
- Leiligheten disponerer 1 kjellerbod.
- Utleie er tillatt (estimert til kr 18.000,- fra Utleiemegleren)
- Kort avstand til flere parker og grøntområder
- Kort vei til offentlig kommunikasjon

Innhold

Leiligheten er beliggende i 1. etasje og underetasje og inneholder: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad og entré/gang.
Leiligheten disponerer 1 bod i kjeller på 4 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten har en veldig sentral og attraktiv beliggenhet på Fredensborg, som er et hyggelig område i spennende utvikling midt mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen og Oslo Sentrum. Leiligheten ligger i en stille og rolig gate. Kun få minutter fra leiligheten i det gamle broverkstedet på Vulkan finner man Mathallen, som er over tre plan på til sammen nærmere 3500 kvm. Dette er en perfekt arena og møteplass for alle som er opptatt av god mat og matopplevelser.
Tross sin sentrale og urbane beliggenhet, har leiligheten flere flotte og idylliske grøntområder i nærheten. Parkanlegg som Kubaparken, Olaf Ryes plass, Birkelunden, St. Hanshaugen og Sofienbergparken ligger alle innenfor gåavstand. Her kan man nyte solen, grille og hygge seg på sommerstid. For annen underholdning kan man for eksempel tusle opp til Ringnes Park hvor man finner Ringen Kino. Det er kun få minutters gange til alt av servicetilbud som dagligvare, kafeer, restauranter, apotek, skoler, barnehager og masse spennende shoppingmuligheter, som både sentrum, St. Hanshaugen og Grünerløkka kan by på.
Langs Akerselva finnes det også flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her går det turstier hvor man kan sykle eller jogge helt opp til Maridalen. For de treningsglade som heller ønsker å benytte seg av treningssenter er det også flere alternativer i nabolaget, som for eksempel Sats på Ringnes Park / klatresenter / squashbaner på Vulkan, studenttreningssenter på Vulkan, Sats nederst på Løkka, eller Fitness 24 Seven i Markveien. Tøyenbadet er heller ikke så langt unna.
Det er alt fra 5 min til 10 min gåavstand til St. Hanshaugen, sentrum, Bislett, Grünerløkka. I tillegg har området her et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Området er ideelt for den som vil bo sentralt med kort vei til alt. Det er kort avstand til flere rekreasjonsområder, butikker, servicetilbud, kollektiv transport, kultur, uteliv, m.m.

Entré

Romslig entré/gang med god plass til oppbevaring av ytterklær og plassering av sko. Garderobeskap medfølger. Dørcalling med åpner.

Stue

Meget hyggelig kjellerstue med plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. Spesialtilpasset hylle og skapløsning ved sofagruppe medfølger. Fliser på gulv med varmekabler og lyse malte overflater. Downlights i himling. Stuen er i en velfungerende åpen løsning til kjøkkenet.

Kjøkken

Lyst og pent kjøkken fra 2006 med god skapplass og integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og keramisk platetopp med induksjon.  Laminert benkeplate med nedfeldt vask og ett-greps armatur. Opplegg til vaskemaskin i kjøkkenskap.

Bad

Delikat flislagt bad med varmekabler i gulv og downlights i himling. Inneholder vegghengt klosett, dusj med innfellbar dusjdør i herdet glass fra 2016, ny servant på underskap fra 2020 samt speil og belysning. Badet er nytt i 2006.

Soverom

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløsning. Rommet ligger vendt ut mot rolig bakgård.

Soverom 2

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløsning. Rommet ligger vendt ut mot miljøgate. Dette rommet kan også omgjøres til stue ved fjerning av lettvegger.

Felleskostnader

3 445. Inkluderer: Varmtvann, kabel-TV og fiber fra Get, vaktmestertjenester, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, drift og vedlikehold, m.m.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/ Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 224 670 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 408 813 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk bygård fra 1892. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser. Yttervegger i teglstein med utvendig fasade i pusset utførelse. For ytterligere informasjon henvises til tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Det foreligger ferdigattest for bruksendring i 2006.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 21 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue m/kjøkken
1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom, entré, bad, gang.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Styret skal informeres. Utleiemegleren estimerer utleiepris til kr 18.000,- per mnd.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i stue/kjøkken og på bad. Varmtvann er inkludert i felleskostnader.

Adkomst

Enkel adkomst fra Maridalsveien. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved felles oppsatte visninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rehabiliteres, rives og bygges i området. For ytterligere opplysninger om regulering, se reguleringskart med bestemmelser.
-Reguleringssak for tomt i Brenneriveien 1 og Hausmanns gate 42. Se saksnr 201919993 for mer info.
-Søknad for å bygge på to etasjer i Brenneriveien 5 er avslått. Se saksnr 201803816 for mer info.
-Reguleringssak i Maridalsveien 3. Se saksnr 201412170 for mer info.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1891/954228-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
1935/991030-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
1981/505108-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om bruksendring
1989/58579-1/105  Best. om adkomstrett  
 
1989/58579-2/105  Best. om adkomstrett  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
1996/49090-2/105  Pantsettelseserklæring  
BELØP: NOK 25.000
Panthaver:Sameiet  
Sikkerhet for fellesutgifter med prioritet innenfor 90%
av verditakst
2005/44327-1/105  Erklæring/avtale  
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
2006/502789-7/200  Pantsettelseserklæring  
BELØP: NOK 25.000
Panthaver:IDUNS GATE 2 BOLIGSAMEIET  
Sikkerhet for fellesutgifter skal gjelde ut over legalpant, 1G.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 29 seksjoner. Boligsameiet Iduns Gate 2 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 987726474, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Iduns Gate 2 A - D
- Sameiet har avtale med Vaktmester Gruppen AS om renhold av fellesarealene
- Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester (Fiber).

Fellesgjeld / lånevilkår

Det er ingen registrerte lån for sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80607390

Diverse

- Tre downlights i dusjsone og over toalett lyser svakere enn de to over speil. Muligens trafo som må byttes. Tre andre spotter er løs ved sokkel. Disse er festet av eier.
- Gelender på trapp er fjernet og er således ikke i samsvar med gjeldende forskrifter. Gelenderarmer medfølger men kjøper må selv sette i glass, vaier eller det materialet man måtte ønske, for å få en godkjent trapp. Selger har bebodd leiligheten slik den er nå.
- Åpningshåndtakene til vinduene trenger smøring og noen vinduer kan trenge ny tetningslist. Det ene vinduet øverst på det ene soverommet er malt igjen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold bør alltid påregnes.

Husdyrhold

En sameier eller bruker kan ha dyrehold så langt det ikke er til ulempe for sameierne eller brukere. jmf. sameiets vedtekter punkt 2.3.2.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Steinar Hånes