# GRÜNERLØKKA

Lys, lekker og gjennomgående 2-roms | Soverom mot bakgård | Takhøyde på 2,8 m | Peisovn | Lave felleskostnader

Trondheimsveien 24B , 0560 Oslo

BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 41 m²
Bruksareal 41 m²
Bruttoareal 46 m²
Tomt 540 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1895
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 581
Energimerking F
FINN.no 190685576
Sist endret 17.09.2020 15:33
Prisantydning 3 600 000
Totalpris 3 700 333
Ligningsverdi 812 354,-

Beregnet totalkostnad

3 600 000,- (Prisantydning) 84 699,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 684 699,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 300,- (Medlemsskap BRL) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 15 634,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 700 333,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0023

Adresse og matrikkel

Trondheimsveien 24B, 0560, Oslo, Gnr. 228 bnr. 581, andelsnr. 11 i Borettslag Trondheimsveien 24 med orgnr. 950012331 i Oslo kommune

Eier

Den Branden Steffi Van

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - Borettslaget praktiserer forkjøpsrett.

BRA/PROM

41 / 41 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger: Bruker i gjennomsnitt 500,- i måneden på strøm, 300,- på sommern og 750,- på vintern.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 540 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Felles, avlåst gårdsrom som er opparbeidet med belegningsstein, sykkelparkering, sittegruppe, sandkasse og variert beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskap er tilknyttet sikringsordning men ikke IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder: Entré/gang, bad, soverom, kjøkken og stue.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3 m². Beboere har også tilgang til felles vaskerom i kjeller.

Beliggenhet

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Trondheimsveien 24B bor du som nabo til flotte Sofienbergparken og det vil ta deg ca. 4 minutters gange til sentrale Olaf Ryes Plass. I ditt nye nærområde finner du alt Grünerløkka er kjent for, som blant annet hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer. Fine dining Omakase sushi og byens beste pizza på nyåpnede Apostrophe by Lofthus på Rathkes plass, ligger kun et par minutter unna leiligheten.
Løkka-livet er også synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene. Både Sofienbergparken, Olaf Ryes plass og Birkelunden er et yndet sted gjerne med en god bok eller sammen med gode venner. Sofienbergparken finner du bokstavelig talt rett utenfor portrommet. Dette er parken som passer for alle aldere! Parken tilbyr fasiliteter som bordtennisbord, egen lekeplass med drikkevannspunkt, fontene ved Sofienberggata/Toftes gate, bysykkel-stasjon ved Sofienberggata/Toftes gate og grillautomater som koster 1kr per minutt. Grilling i 30 minutter tilsvarer prisen av en engangsgrill. Det er også her satt opp minigjenbruksstasjon for levering av mindre mengder avfall. Idylliske Botanisk Hage ligger også i umiddelbar nærhet.
Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på den gamle måten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Dansens hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.
Til den ivrige mosjonisten finner du Evo i Thorvald Meyers gate, SATS både på Ringnes Park og på Schous plass. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det ca. åtte kilometer. Langs stien finner du både industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og et rikt dyre- og planteliv. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua.
Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er Olaf Ryes plass, Schous plass (midlertidig stengt pga arbeid på trikkeskinnene) eller Lakkegata Skole, med både trikk og buss. Fra Schous plass og Olaf Ryes plass stopper trikk nr. 11, 12 og 13 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker). Fra Lakkegata skole finner du trikk nr. 17 og buss nr. 31. Alle disse linjene tar deg til sentrum på få minutter. Siden du nå kommer til å bo sentralt, vil det ofte være fristende å slenge seg på sykkelen for dagens gjøremål. Oslo kommune har etablert fenomenet bysykkel. Det er også bysykkel-stasjoner ved Sofienbergparken kun noen meter fra leiligheten, Schous Plass, Helgesens gate og Olaf Ryes plass. Tar du bilen fatt kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende entré. Entréen har oppheng til yttertøy og skoskap. God takhøyde og lakkerte tregulv gir et godt førsteinntrykk. Fra entréen har du inngang til stue, kjøkken og bad/WC.

Stue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. Rommet har lyse lakkerte tregulv (slipt i 2019) og glatte lysmalte overflater. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, spisebord og annet ønsket møblement. I hjørnet finner du frittstående peisovn som bidrar til varme og hyggelig atmosfære. Pipeløp ble oppgradert i 2014.
De store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys i rommet. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,8 meter bidrar til en luftig romfølelse. Fra vinduet har du åpent og hyggelig utsyn over nærområdet, samtidig som det også er minimalt med innsyn.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger adskilt fra stuen med glatte, høyglans fronter. Heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Ventilator med kullfilter over stekesone. Opplegg for oppvaskmaskin. Integrert platetopp og stekeovn. Kjøkkenet ble pusset opp i 2007 og her har god skap- og benkeplass i innredningen. Alle hvitevarer medfølger i handelen.

Bad

Pent bad fra 2014 med flislagt gulv og flislignende våtromsplater på vegger. Badet har malte himlingsflater med downlights (led), termostatstyrte varmekabler i gulv. Videre er badet utstyrt med servantskap, heldekkende servant, speilskap, veggmontert klosett og dusjhjørne.

Soverom

Soverommet er et lyst og nydelig rom av god størrelse. Rommet har lyse lakkerte tregulv (slipt i 2019) som harmonere fint med de fine veggene som er malt i en behagelig farge.
På soverommet har du god plass til en dobbeltseng med tilhørende nattbord, eller kommoder om ønskelig. Oppbevaringsplass i flott åpen garderobeløsning. Det er skyvedør mellom kjøkken og soverom.

Felleskostnader

2 516 pr. mnd. Kabel TV/internett fra Get, avdrag og renter på felles lån, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold, betjening av fellesgjeld, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, forretningsførsel, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.
Herav:
Avdrag 278,-
Felleskostnader 1 629,-
Renter 129,-
Get TV Internett 480,-

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 812 354 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 924 475 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygning oppført i 1895 i mur- og teglkonstruksjoner etter datidens byggeskikk og metoder. Tradisjonell bygårdsbebyggelse med bærende konstruksjoner i hullmurkonstruksjon. Etasjeskillere med trebjelkelag og stubbloftfyll. Kjelleren ble pusset opp i 2019. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Thomas Tandberg, datert 03.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

- Ferdigattest tiltaksart:Innredning verksted lagerrom på loft datert 28.09.1981
- Ferdigattest tiltaksart: Bruksendring datert 01.08.2006
- Ferdigattest tiltaksart: Bruksendring udatert
- Expeditions-dokument datert 17.01.1895
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest og kan være (ferdig) attestert, mens det i noen
tilfeller bare er registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet
som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at tiltaket er lovlig. Ekspedisjonsdokument finnes
stort sett for bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 41 kvm, Bruttoareal: 46 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Fremleie er ikke tillatt ved bruksoverlating.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming, frittstående peisovn for vedfyring i stue og gulvvarme (kabler) i på bad.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Ja.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.77. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 01.09.20) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
1895/993004-1/105  Erklæring/avtale  
27.06.1895 
Bestemmelse om benyttelse
Best. vedr salg av øl m.v.
 
1959/520402-1/105  Erklæring/avtale  
16.11.1959 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1983/514971-1/105  Obligasjon  
23.12.1983 
BELØP: NOK 540.000
Panthaver:Husbanken  
Lnr: 1086618
 
1984/544777-1/105  Obligasjon  
06.09.1984 
BELØP: NOK 533.000
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER
ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.
 
1988/11323-1/105   ** Forhøyelse  
15.02.1988 
FORHØYET TIL NOK 1,104,480
 
2006/3774-1/105  Pantedokument  
18.01.2006 
BELØP: NOK 3.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
 
2015/1180484-1/200  Pantedokument  
16.12.2015 
BELØP: NOK 4.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
 
2016/341780-1/200  Pantedokument  
18.04.2016 
BELØP: NOK 3.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
 
2018/1475567-1/200  Kjøpekontrakt  
30.10.2018 21:00 
Kjøp av bod
 
2018/1475622-1/200  Kjøpekontrakt  
30.10.2018 21:00 
Kjøp av bod
 
2018/1475628-1/200  Kjøpekontrakt  
30.10.2018 21:00 
Kjøp av bod
 
2018/1475640-1/200  Kjøpekontrakt  
30.10.2018 21:00 
Kjøpe av bod
 
2018/1475645-1/200  Kjøpekontrakt  
30.10.2018 21:00 
Kjøp av bod
 
2018/1475657-1/200  Kjøpekontrakt  
30.10.2018 21:00 
Kjøp av bod
 
2018/1475668-1/200  Kjøpekontrakt  
30.10.2018 21:00 
Kjøp av bod
 
2018/1475679-1/200  Kjøpekontrakt  
30.10.2018 21:00 
Kjøp av bod
 
2018/1475689-1/200  Kjøpekontrakt  
30.10.2018 21:00 
Kjøp av bod
 
2018/1475704-1/200  Kjøpekontrakt  
30.10.2018 21:00 
Kjøp av bod
 
Grunndata
1895/900090-2/105  Registrering av grunn  
06.04.1895 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:569
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-228/9/0/1-31
Rettigheter i eiendomsrett
1995/4863-1/105  Bruksrett  
27.01.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:362 Snr:1-28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:581  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:582 Snr:1-25
vedr bruksrett til gårdsrom
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo komune ved direktør
for etat for eiendom og utbygging
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 23 leiligheter og 1 næringslokale. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr.  84.699,- pr. 01.09.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 14.632,- pr. 01.09.2020.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12132546124, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 01.09.2020: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 84
Saldo per 01.09.2020: 3 263 744
Andel av saldo: 84 700
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.06.2041 )
Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

84 699

Andel formue

14 632

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP593700

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Råloftet i borettslaget Trondheimsveien 24 er solgt til boligutvikler Bonum Bygg, som høsten 2019 igangsatte arbeid på råloftet etter overtagelse. Parallelt med salg av råloft ble det inngått en avtale med Bonum Bygg som befattet en felles oppusing av kjellerrom. Oppussing av kjeller ble ferdigstilt våren 2019. I tillegg til dette har borettslaget pusset opp næringslokalet i kjelleren - også i regi av Bonum Bygg. Kostnadene av oppussing av kjellerrom fordeles likt mellom Borettslaget og Bonum Bygg. Oppussing av næringslokalet dekkes i sin helhet av borettslaget. Styret i borettslaget har besluttet at kostnader tilknyttet oppussing av kjellerrom og næringslokalet skal dekkes ved hjelp av inntekt etter salg av råloft. Råloftet selges til Bonum Bygg for en Estimert Salgssum, som er fastsatt ved hjelp av en satt kvadratmeterpris etter oppmåling av BRA-S. Etter ferdigstilling av nyoppførte leiligheter høsten 2020 skal det gjøres en ny befaring og oppmåling av BRA-S. Det vil da bli satt en endelig kjøpesum som fastsettes av samme kvadratmeterpris målt ut fra endelig BRA-S. Estimert Salgssum innbetales av Bonum Bygg høsten 2019. Innbetalingen gjøres etter at oppussingskostnader fra kjellerrom og næringslokalet er fratrukket. Resterende inntekt fra salg benyttes til nedbetaling av eksisterende gjeld.
Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyr kan først anskaffes eller medbringes etter at søknad om det er innvilget fra styret. Det gjelder også eventuell gjenanskaffelse.

Tilbehør

Følgende medfølger ikke handelen: Interiør, persienner, lamper, knaggrekker.
Følgende medfølger handelen: Hvitevarer kjøkken, baderomsinnreddning, garderobeløsning på soverom, kjøkkeninredning, panelovner
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.