# Grünerløkka

Lys, luftig 3-R selveiet topp -/ loftsleilighet | BOLIGEN ER SOLGT, VISNINGER ER AVLYST

Grüners gate 7 , 0552 Oslo

BE OM SALGSSUM
Bjørnar Mikkelsen
Bjørnar Mikkelsen Fagsjef / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

51%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 46 m²
Bruksareal 46 m²
Bruttoareal 50 m²
Tomt 244 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 1895
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 57
Energimerking G
FINN.no 199178183
Sist endret 01.12.2020 09:24
Prisantydning 4 475 000
Totalpris 4 609 019
Ligningsverdi 883 119,-

Beregnet totalkostnad

4 475 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 134 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 609 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0039

Adresse og matrikkel

Grüners gate 7, 0552, Oslo, Gnr. 228 bnr. 57 snr. 9 orgnr. 993485713 i Oslo kommune

Eier

Henriette Solberg-Hansen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

46 / 46 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 244 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei.

Beskrivelse

Velkommen til Grüners gate 7 - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagsjef / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf 938 98 132) hos Schala & Partners.
Lys, luftig og svært tiltalende 3-roms topp-/ loftsleilighet på "beste" Grünerløkka med gjennomgående planløsning, god takhøyde (3,27 m i stue) og store vindusflater som gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære. Leiligheten ligger perfekt til i 5. etasje i rolig gate på "beste" Grünerløkka og har flislagt bad med opplegg for vaskemaskin, lys, pen kjøkkeninnredning fra 2017 med praktisk barløsning, god skap- og benkeplass samt alt integrerte hvitevarer (nye 2017), romslig stue med originale takbjelker, takhøyde på 3,27 meter og utgang til stor, sydvestvendt og solrik terrasse på 6 m² med sol til ca. 19:00 sommerstid. To soverom med plass til seng, nattbord og medfølgende garderobeskap. Entré med god plass til klær og sko.
Gulvarealet i leiligheten er målt til 54 m².
Sikringsskap med automatsikringer - Varmtvann inkludert - Ingen forkjøpsrett - Dyrehold er tillatt - Utleie er tillatt - Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets topp-/ loftsetasje (5. etg) og inneholder:
Entré, bad, stue/kjøkken, 2 soverom
I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 loftsbod på ca. 2 m².
- 1 kjellerbod på ca. 4 m².
Standard
Entré
God plass til klær og sko. Sikringsskap med automatiskringer og dørtelefon med åpner. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Stue
Lyst, luftig rom med flotte, originale takbjelker, vinduer i to retninger og svært god takhøyde (3.27 meter under mønet) som gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære. God plass til sittegruppe, spisebord, bokhylle og reol. Pipeløp i stuen som p.t ikke er påkoblet i leiligheten, for tilkobling må styret kontaktes. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Utgang til sydvestvendt terrasse på ca. 6 m² med sol til ca.19:00 sommerstid. God plass til sittegruppe og beplantning. Praktisk, plassbygget benk medfølger. Fliser i kunststoff er lagt på gulvet.
Kjøkken
Åpen løsning mot stue. Lys, pen innredning (ny 2017) med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Integrert stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator (2017) med uttrekk som drar stekeos ut av leiligheten. Praktisk barløsning som skaper et naturlig skille mellom kjøkken og stue. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.
Bad
Romslig bad med dusjnisje, toalett, servant med skap og speil. Vegghengte hyller. Servant, skuffeseksjon og topplate på badet er nytt fra 2017. Opplegg for vaskemaskin. Fliser med varme i gulv, fliers på vegger og malt himling.
Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
Soverom 1
Mindre rom med plass til seng, nattbord og garderobeskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Soverom 2
Hovedsoverommet er luftig med store vinduer vendt mot terrassen og indre gårdsrom. Skyvedørsgarderobe medfølger salget. Plass til dobbeltseng og nattbord. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Diverse om leiligheten og gården:
- Lys, luftig 3-roms selveiet topp-/ loftsleilighet med åpen og gjennomgående planløsning.
- Leiligheten har gulvareal på ca. 54 m²
- Privat, sydvestvendt terrasse på ca. 6 m² med sol til ca.19:00 sommerstid.
- Terrassen har praktisk, plassbygget sittegruppe som medfølger.
- Lys, luftig stue med flotte, originale takbjelker, vindusflater i to retninger og svært god
   takhøyde (3,27 meter under mønet).
- God plass til sittegruppe, spisebord, bokhylle og reol.
- Pipeløp i stuen som p.t ikke er påkoblet i leiligheten, for tilkobling må styret kontaktes.
- Kjøkkenet ligger i åpen løsning til stuen og skaper en sosial planløsning.
- Lys, pen innredning (ny 2017) med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass.
- Integrert stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Alle hvitevarer fra 2017.
- Romslig bad med opplegg for vaskemaskin.
- Servant, skuffeseksjon og topplate på badet er nytt fra 2017.
- Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
- To soverom med plass til seng, nattbord og garderobe.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Dør mot fellesarel er brann- og lydklassifisert.
- 3 takvinduer ble skiftet 2020. Resterende vinduer er fra loftet ble utbygget i 1993.
- Leiligheten disponerer 1 loftsbod på ca. 2 m² og 1 kjellerbod på ca. 4 m².
- Varmtvann er inkludert i fellesutgifter.
- Ingen fellesgjeld.
- Sameiet Grüners gate 7 består av 9 seksjoner.
- Stor, flott opparbeidet indre gård med plen, planter, busker, trær og sittegrupper for
   beboerne.
- Leiligheten har en svært sentral og populær beliggenhet midt på "beste" Grünerløkka.
- Kort gange til parker, butikker, kaféer, barer, restauranter, kollektivtransport mm.
- Husdyr er tillatt.
- Ingen forkjøpsrett.
- Utleie er tillatt.
- Mulighet for hurtig overtagelse.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka. Birkelunden, Kubaparken og Grünerhagen er også få minutters gange unna. I Grüners gate 7 har du alt av fasiliteter rett utenfor døren. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Du finner et stort utvalg av hyggelige restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Villa Paradiso mm. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.
På andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hotell, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer. Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet.
For de treningsglade finner man også EVO, SATS og Fitness24Seven. Ringnes Park med kino, SATS og Meny ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra Bjørvika i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid.
Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Det er kun 50 meter fra nærmeste trikkestopp hvor trikk 11, 12 og 13 går, fra Toftes gate finner du busstopp for 30-bussen og fra Sannergata busstopp kan du ta buss nr. 21 og 33. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Det er enkelt å ta seg til sentralbanestasjonen som har tog, flytog og bussforbindelser. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker, også søndagsåpne

Entré

God plass til klær og sko. Sikringsskap med automatiskringer og dørtelefon med åpner. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Stue

Lyst, luftig rom med flotte, originale takbjelker, vinduer i to retninger og svært god takhøyde (3.27 meter under mønet) som gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære. God plass til sittegruppe, spisebord, bokhylle og reol. Pipeløp i stuen som p.t ikke er påkoblet i leiligheten, for tilkobling må styret kontaktes. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Utgang til sydvestvendt terrasse på ca. 6 m² med sol til ca.19:00 sommerstid. God plass til sittegruppe og beplantning. Praktisk, plassbygget benk medfølger. Fliser i kunststoff er lagt på gulvet.

Kjøkken

Åpen løsning mot stue. Lys, pen innredning (ny 2017) med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Integrert stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator (2017) med uttrekk som drar stekeos ut av leiligheten. Praktisk barløsning som skaper et naturlig skille mellom kjøkken og stue. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Bad

Romslig bad med dusjnisje, toalett, servant med skap og speil. Vegghengte hyller. Servant, skuffeseksjon og topplate på badet er nytt fra 2017. Opplegg for vaskemaskin. Fliser med varme i gulv, fliers på vegger og malt himling.
Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Soverom 1

Mindre rom  med plass til seng, nattbord og garderobeskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Soverom 2

Hovedsoverommet er luftig med store vinduer vendt mot terrassen og indre gårdsrom. Skyvedørsgarderobe medfølger salget. Plass til dobbeltseng og nattbord. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Diverse om leiligheten og gården:

- Lys, luftig 3-roms selveiet topp-/ loftsleilighet med åpen og gjennomgående planløsning.
- Leiligheten har gulvareal på ca. 54 m²
- Privat, sydvestvendt terrasse på ca. 6 m² med sol til ca.19:00 sommerstid.
- Terrassen har praktisk, plassbygget sittegruppe som medfølger.
- Lys, luftig stue med flotte, originale takbjelker, vindusflater i to retninger og svært god takhøyde (3,27 meter under mønet).
- God plass til sittegruppe, spisebord, bokhylle og reol.
- Pipeløp i stuen som p.t ikke er påkoblet i leiligheten, for tilkobling må styret kontaktes.
- Kjøkkenet ligger i åpen løsning til stuen og skaper en sosial planløsning.
- Lys, pen innredning (ny 2017) med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass.
- Integrert stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Alle hvitevarer fra 2017.
- Romslig bad med opplegg for vaskemaskin.
- Servant, skuffeseksjon og topplate på badet er nytt fra 2017.
- Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
- To soverom med plass til seng, nattbord og garderobe.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Dør mot fellesarel er brann- og lydklassifisert.
- 3 takvinduer ble skiftet 2020. Resterende vinduer er fra loftet ble utbygget i 1993.
- Leiligheten disponerer  1 loftsbod på ca. 2 m² og 1 kjellerbod på ca. 4 m².
- Varmtvann er inkludert i fellesutgifter.
- Ingen fellesgjeld.
- Sameiet Grüners gate 7 består av 9 seksjoner.
- Stor, flott opparbeidet indre gård med plen, planter, busker, trær og sittegrupper for beboerne.
- Leiligheten har en svært sentral og populær beliggenhet midt på "beste" Grünerløkka.
- Kort gange til parker, butikker, kaféer, barer, restauranter, kollektivtransport mm.
- Husdyr er tillatt.
- Ingen forkjøpsrett.
- Utleie er tillatt.
- Mulighet for hurtig overtagelse.

Felleskostnader

3 539 pr. mnd. Fellesutgifter som inkluderer: Varmtvann, kabel-TV, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel og felles bygningsforsikring.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert Juli / August 2020.

Etasje 5 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 883 119 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 179 229 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Tradisjonell eldre bygård.
- Fundamentering i naturstein/tegl. Grunnforholdene er ikke undersøkt.
- Yttertaket i trekonstruksjon, tekket med takstein.
- Felles trappegang.
- Etasjeskillere i trebjelkelag, som ikke har dagens isolasjonsevne.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dokumentet følger vedlagt.
Foreligger midlertidig brukstillatelse for loftsleiligheten datert 17.11.2020.
I forbindelse med at loftet ble innredet som bolig/leilighet på starten av 90-tallet ble det søkt om ferdigattest datert 28.04.1995. Ferdigattest ble ikke gitt i 1995 ettersom det var påpekt mangler på ferdigbesiktelsen som måtte rettes før ferdigattest kunne gis. Manglene ble ikke dokumentert rettet, og saken ble henlagt uten ferdigattest. I ettertid er det vedtatt at ferdigattest ikke kan gis i tiltak det er søkt om før 1. januar 1998. Skal tiltaket lovlig kunne brukes er det nødvendig for eier av bygget å søke om midlertidig brukstillatelse på henlagt sak. Det er nå gjort, og midlertidig brukstillatelse på henlagt sak ble gitt 17.11.2020 (saksnummer 202011437), og leiligheten kan lovlig brukes. En midlertidig brukstillatelse har ikke tidsbegrenset varighet ihht PBE. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 50 kvm
5. etasje (topp-/loftsleilighet):
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad/wc og to soverom.
Gulvarealet er målt til 54 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Varmekabler i badet.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet, strøm, kabel-tv, utvidelse av internettpakke, forsikringer (innbo m.m.).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert  til byggeområdet for bolig, spesialområdet - bevaring og felles areal lek/opphold etter bestemmelsene i S-2564. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1957/412484-1/105 Erklæring/avtale
16.09.1957
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/57
Gjelder denne registerenheten med flere
1958/408141-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
30.05.1958
Overført fra: 0301-228/57
Gjelder denne registerenheten med flere
1990/77686-1/105 Erklæring/avtale
20.12.1990
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:25
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:29
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:31
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:31 Snr:1-8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:51
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:53 Snr:1-8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:55 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:59
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:249
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:250 Snr:1-21
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:251 Snr:1-13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:252 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:252 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:367
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:367 Snr:1-8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:368 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:368 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:368 Snr:3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:369 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:369 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:370
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:370 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:370 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:618
Rett til adkomst,vedlikeh., plikt til utbedr. etter komm.
krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging.
Overført fra: 0301-228/57
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata:
1991/51656-1/105 Seksjonering
02.10.1991
opprettet seksjoner: snr: 9
formål: Bolig
sameiebrøk: 57/473
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer:
2000/63709-1/105 Erklæring/avtale
30.10.2000
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:25
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:31 Snr:1-8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:51
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:53 Snr:1-8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:57 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:59
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:66
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:251 Snr:1-13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:252 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:252 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:260 Snr:1-22
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:367 Snr:1-8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:368 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:368 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:368 Snr:3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:369 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:369 Snr:2
Bruksrett til uteareal.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Best.utbedring av eiendommen.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren for Bolig-og eiendomsetaten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Grüners gate 7 er registrert i brrg med org.nr. 993485713 og består av 9 seksjoner. Forretningsfører for sameiet er OBOS.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
 

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapet har p.t ingen registrert gjeld.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 50437310

Regnskap

Sameiet har en sunn økonomi. Siden forrige årsmøte har sameiet innhentet henholdsvis 450.000,- og 200.000,- kroner i ekstraordinære innbetalinger fra seksjonseierne for å dekke oppståtte vedlikeholdskostnader.  Prosjektplan/budsjett for de siste vedlikeholdsarbeidene i 2020 tilsier en estimert saldo på sameiets driftskonto i september 2020 på ca. 320.000,- etter at de kjente vedlikeholdsarbeidene er utført.

Vedtekter / husordensregler

- Krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene om husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I forbindelse med lekkasje fra takvinduene i loftsleilighetene ble det besluttet å skifte disse. I samme øvelse ble det også beslutteten utbedring av ødelagte takstein på taket, samt noe vedlikeholdsarbeid på piper mv. Drogseth AS ble engasjert og har ved årsmøtes gjennomføring 11.06.2020 ferdigstilt det meste av arbeidet.
I forlengelse av at Drogseth AS utførte utskifting av takvinduer på loft ble det avdekket sprekker i fasaden mot Grüners gate 7, noe som kan medføre nedfall av murstein og puss på fortauet. Det ble besluttet å utføre sikirngsarbeid på fasaden mens stillas fortsatt var reist.
Fullstendig ferdigstillelse av utskifting av takvinduer, fasadesikring samt mindre vedlikeholdsarbeid forventes ble ferdigstilt sommeren 2020 i følge styret.
Sameiet har ingen planer om ta opp felleslån eller øke husleien som følge av denne vedlikeholdsjobben. Tradisjonelt sett har behovet for finansiering av større prosjekter blitt dekket opp ved at hver seksjonseier har betalt inn ekstraordinære beløp når det har vært aktuelt. På den måten har løpende vedlikehold blitt dekket over sameiets felleskonto, uten at husleien har blitt berørt.
I fortsettelsen må sameiet planlegge for rehabilitering av fasaden som det neste store og kostnadskrevende prosjektet. Nye vedlikeholdsprosjekter må også identifiseres og prioriteres av det nye styret i den kommende perioden. Det er p.t ikke planlagt nye arbeider i følge styreleder.

Husdyrhold

Tillatt med husdyr iht mail mottatt av styret.
 

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer i kjøkken medfølger.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Garderobe i gang og hyller på kjøkken medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.