# GRÜNERLØKKA

Høyt, fritt og usjenert 1(2)-roms hjørneleilighet med balkong! Heis | Grønne omgivelser | Vv, bredbånd & fyring inkl.

Thorvald Meyers gate 5 , 0555 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Katrine Solvåg
Katrine Solvåg Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

40%

har bolig mellom 60-120 kvm

47%

av boligene er eldre enn 20 år

13%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 29 m²
Bruksareal 29 m²
Bruttoareal 32 m²
Tomt 3 015 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1971
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 279
Energimerking E
FINN.no 179144972
Sist endret 26.05.2020 12:34
Prisantydning 2 750 000
Totalpris 2 979 925
Ligningsverdi 641 863,-

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) 214 290,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 964 290,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 500,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 635,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 979 925,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0078

Adresse og matrikkel

Thorvald Meyers gate 5, 0555, Oslo, Gnr. 225 bnr. 279, andelsnr. 61 i Fossheim borettslag med orgnr. 950376635 i Oslo kommune

Eier

Christina Bruland

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - Borettslaget praktiserer forkjøpsrett.

BRA/PROM

29 / 29 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1971

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger: 2019 - 1 480 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 015 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Fellesområder opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det praktiseres ikke IN-ordning i borettslaget.

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 9. etasje og inneholder følgende: Entré, delvis åpen stue-/kjøkkenløsning og bad. Utgang fra stue/kjøkken til en hyggelig balkong vendt mot naturskjønne omgivelser.
Ellers disponerer leiligheten en bod i 2. etasje på 2 m² merket 901.
Leiligheten har tilgang til leiehybel, 3 sykkelboder og fellesvaskeri.

Beliggenhet

Velkommen til øvre Løkka! Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Thorvald Meyers gate 5 bor rett ved Ringnes Park med Ringen Kino, butikker, treningssenter m.m. og ca 5 minutters gange fra sentrale Birkelunden. I ditt nye nærområde finner du flere hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer.
Løkka-livet er synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene. Mølleparken og Birkelunden er et yndet sted gjerne med en god bok eller sammen med gode venner. På andre siden av elva finner du Wallmans. Den perfekte plassen for noen øl, middag og show. Legg gjerne også søndagsturen langs Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på gammelmåten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Danses hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.
Til den ivrige mosjonisten finner du SATS på Ringnes Park kun 230m unna leiligheten. Ellers har man blant annet både Evo og Fitness 24/7 på Løkka. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det åtte kilometer, og perfekt til å legge søndagsturen med en kaffekopp, eller en joggetur blant hyggelige omgivelser oppover mot Maridalen.
Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er: Biermannsgate, Sannergata, Birkelunden og Toftes gate. I Sannergata stopper blant annet 21 og 33-bussen. Samt flybussen til Gardermoen. På holdeplassen Biermannsgate og Birkelunden har du trikk nr. 11, 12 og 13 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker). 30- bussen går fra Toftes gate.
Siden du nå kommer til å bo sentralt, vil det ofte være fristende å slenge seg på sykkelen for dagens gjøremål. Oslo kommune har etablert fenomenet bysykkel. Stasjoner for disse syklene finner du ved Ringnes Park. Tar du bilen fatt kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3. Se også gjerne vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Entré

Plasseffektiv og romslig entré. Entréen har innebygd skap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Gulvet er belagt med laminat. Det er adkomst via felles trappeoppgang med heis. Ellers har leiligheten callinganlegg, Scadania glatt entrédør fra 1986 i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull.

Stue

Leiligheten har en lys og innbydende stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen.
Her bor du høyt og fritt med flott utsyn! Størrelsen på stuen gjør det enkel å dele opp i ulike soner. Noe som gir plass til både sofagruppe, spisebord og sovealkove. Ved å føre opp en lettvegg, kan du enkelt skille alkoven fra stuen. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett, veggene er lysmalte.
Fra stuen har man videre utgang fra stue til østvendt balkong på ca 5 m².

Kjøkken

Pent, moderne kjøkken med gulvflate belagt med gulvbelegg. Vegger og himling i malte flater. Kjøkkeninnredning med glatte fronter, benkeplate i laminat. Mellom benkeplaten og overskapene er det flislagt flate. Frittstående kjøleskap med fryser fra Elto. Integrert stekeovn og platetopp fra IKEA. Ventilator fra IKEA med kullfilter plassert i overskap.

Bad

Baderom fra byggeår med gulvflate, vegger og himling av malt betong. Badet er utstyrt med vegghengt servant, vegghengt speil, gulvstående toalett og dusjkabinett. Avtrekksventil til felles luftekanal

Balkong

Leiligheten har en fantastisk balkong på 5 m² med utgang fra stue - et fantastisk ekstra rom om våren og sommeren. Balkongen er østvendt så du får koselig morgensol til ca. kl. 13. Her har du plass til utemøblement og beplantning. Ønsker du morgensol og ettermiddag- og kveldssol kan du enkelt ta deg tur til felles terrasse utenfor 6. etasje.

Felleskostnader

3 386 pr. mnd. Varmtvann og fyring (fjernvarme), grunnpakke av kabel tv og internett gjennom GET, betjening av andel fellesgjeld, vaktmestertjenester, trappevask, forretningsførsel, generell drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, m.m.

Etasje 9 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 30 utendørs P-plasser, 32 garasjeplasser og 7 mc-plasser i garasje. Andelseiere som ønsker parkeringsplass kan sende en e-post til parkering.fossheim@outlook.com. Venteliste for P-plasser og garasjeplasser henger på tavlene i 1 og 6 etasje. Det betales leie for biloppstillingsplass og leie og innskudd for garasjeplass.
- Leie for garasjeplass er kr 8 400 pr år. Det er et depositum på kr 5 000 for garasjeplass.
- Leie for utendørs parkeringsplass er kr 4 200 pr år.
- Plass for motorsykkel i fellesgarasjen koster kr 4 200 pr år.
Leie kreves inn sammen med felleskostnadene
Borettslaget har tre gjesteparkeringsplasser. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 641 863 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 310 705 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 19 etasjer. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Scadania glatt entrédør fra 1986 i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 1992. Tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 13.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende dokumenter foreligger:
- Thorvald Meyers gate 5 - Utskifting dører - Ferdigattest - 2015
- Thorvald Meyers gate 5 - Utskifting balkonger - Ferdigattest - 2015
- Thorvald Meyers gate 5 - Rehab vaatrom (H0304 ) - Ferdigattest - 2012
- Thorvald Meyers gate 5 - Boligblokk - Ferdigattest - 1971
- Thorvald Meyers gate 5 - Boligblokk - Arkivkort (attestert) - 1971

Boligens areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm, Bruttoareal: 32 kvm
9. etasje: Bruksareal: 29 m². Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming ved sentralfyr og radiatorer i leiligheten. Borettslaget er tilkoblet fjernvarme. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget. I tillegg må det påregnes utgifter til blant annet utvidelse av internett-/TV pakker, forsikring (innbo/løsøre). eget strømforbruk m.m.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 17.02.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1964/512208-1/105  Erklæring/avtale  
31.08.1964 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1964/514618-1/105  Erklæring/avtale  
10.10.1964 
vedr. begrensninger i utleiemulighetene
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1964/514808-1/105  Best. om adkomstrett  
13.10.1964 
Rettighetshaver Thv. Meyersgt.7.
Riktig dgbnr. er 14805/64 - ble ved konvertering til elektroniskg grunnbok lagt inn med feil dgnbr..
 
1971/505293-1/105  Obligasjon  
31.03.1971 
BELØP: NOK 1.740.806
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
UTEN OPPTRINNSRETT
PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER
ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.
 
1987/47131-1/105   ** Transport av panthaver  
17.07.1987 
Fra:Christiania Bank Og Kredittkasse As  
Lnr: 1086585
Til:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
 
2001/18207-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
02.04.2001 
veket for: OBLIGASJON 2001/18206-1/105
 
2001/45503-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
07.08.2001 
veket for: OBLIGASJON 2001/45493-1/105
 
2002/31856-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
21.05.2002 
veket for: OBLIGASJON 2002/31855-1/105
 
1986/43075-2/105  Bestemmelse om veg  
16.07.1986 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
 
2010/888665-1/200  Obligasjon  
12.11.2010 
BELØP: NOK 16.900
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Gjelder andel nr. 160
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av OBLIGASJON 505293/1971
 
2014/424118-1/200  Pantedokument  
26.05.2014 
BELØP: NOK 45.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
 
2017/97134-1/200   ** Transport av panthaver  
01.02.2017 
Fra:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
Til:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
 
Grunndata
1960/516558-2/105  Registrering av grunn  
06.10.1960 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:277

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Fossheim borettslag: www.fossheim.org
Generelle opplysninger om Fossheim borettslag
Borettslaget består av 160 andelsleiligheter.
Fossheim Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 950376635, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Thorvald Meyers Gt 5.
Borettslaget har en utleiehybel for besøkende (i 5. etasje). Hybelen har sengeplass til fire personer.
Følgende vedlikehold er utført av borettslaget:
2019: Elektronisk nøkkelsystem
2018: Tettet hull under inngangspartiet i 6. etg.
2018: Tretrapp på eiendommen oppgradert med rekkverk
2016: Utskifting av kloakkpumper utenfor Thorvald Meyersgate 9
2016: Nytt vaskeri med 6 vaskemaskiner, 3 tørketromler og nytt betalingssystem
2016: Innstallering av brannvarslere i alle leiligheter
2015: Fuktsanering av garasjekjeller
2014- 2015: Fasaderehabilitering; ny fasade, nye balkonger, nytt dekke og isolasjon
2014: Brannsikring og ny sykkelparkering
2014: Nye postkasser og malt inngangspartiet
2012: Video-overvåking
2011: Rehabilitering av garasjeanlegget. Nytt overspenningsvern.
2010: Nytt trykkforsterkeranlegg som pumper vann opp i etasjene.
2007: Fjernvarme installert
2005: Det gamle vaskeriet i 3. etasje er omgjort til utleieenhet. Ny garasjeport til parkeringsgarasje.
2004: Nytt porttelefonanlegg med video.
2003: Oppgradering av utendørs inngangsparti i 1. og 6. etg.
2002: Montering av nye heiser.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår:
Lånenr: OBBK01-98207579157
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 39.396.048,- pr. 12.05.2020
Restløpetid: 24 år 3 md.
Term pr år: 12
Rente: 1,98% Flytende rente pr. 12.05.2020
- Kapitalkostnad: 927,- pr. mnd
Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

214 290

Andel formue

26 843

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 88368035

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 7 656 355.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 5 049 595.
Resultat:
Årets resultat på kr 1 805 055 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslag.
Kjente fremtidige rehabilitering/større vedlikehold:
- Styret fikk i oppgave på generalforsamling 2018 å starte prosjekteringen og rehabiliteringen av heisene. Styrets vurdering er at Schindlers løsning med totalrenovering av heiser, heller enn rehabilitering av de gamle heisene er det beste alternativet for beboere i Fossheim borettslag. Det er mindre risiko for vedlikeholdskostnader på sikt, og dermed mer forutsigbart for fremtidige kostnader. Rammen for heisrehabilitering økes fra 5 500 000 til 5 900 000 kroner inkl. mva. og det gis godkjenning for låneopptak på totalt 1 500 000 kroner. Forretningsfører bekrefter pr. mail 20.02.20: Rehabiliteringen pågår i disse dager. Lånet ifm. heisene er ikke utbetalt og derav heller ikke fordelt enda.
Låssystemer i blokka:
Styret har valgt å erstatte dørene med mer sikre dører i metall. Innføring av elektroniske nøkler ble gjennomført 1. mai 2019, men nye dører er foreløpig bestemt å installeres etter heisrehabiliteringen for å unngå unødig slitasje fra rehabiliteringsarbeidet.
Rørinspeksjon:
Styret har, etter vedtak på generalforsamlingen i 2018, innhentet tilbud på en rørsjekk av blokkas soilrør. Rørleggersentralen tok rørprøver av alle rørstammer i garasjekjelleren, samt fra noen rør i 5. etg. Styret har jobbet med å innhente et omtrentlig tilbud fra ulike aktører på hva de to ulike alternativene vil koste.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Styrets samtykke må foreligge for å kunne holde dyr, og den som har dyr, må undertegne en spesiell erklæring. Forutsetningen for å kunne holde dyr er videre at de andre beboerne ikke sjeneres, og at dyrene ikke oppholder seg i korridoren. Styret har til enhver tid rett til å begrense dyreholdet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Veggmontert nattbord.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, markedspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Katrine Solvåg