# Grünerløkka / Rodeløkka

Kanskje Løkkas lekreste designleilighet | Utsikt over Oslo | 166m² over 2 plan | 12m² solrik balkong | IN-ordning

Teglverksgata 7A , 0553 Oslo

VISNINGER

2. juni tirsdag kl. 19:00-20:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Bård Tisthamar
Bård Tisthamar Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

14%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 161 m²
Bruksareal 166 m²
Bruttoareal 176 m²
Tomt 1 392 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 1891
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 565
Energimerking D
FINN.no 179404895
Sist endret 24.05.2020 22:12
Prisantydning 10 500 000
Totalpris 13 928 717
Ligningsverdi 2 345 564,-

Beregnet totalkostnad

10 500 000,- (Prisantydning) 3 420 907,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 13 920 907,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 13 928 717,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0083

Adresse og matrikkel

Teglverksgata 7A, 0553, Oslo, Gnr. 227 bnr. 565 snr. 1, andelsnr. 107  & 108 i Lissefabrikken borettslag med orgnr. 990639205 i Oslo kommune

Eier

Markus T Eckbo Endresen Helene Svabø

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

166 / 161 m²

Antall soverom

4
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1891

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

8587,42 kWh - 10664,96 kr
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 392 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja
IN-lån: For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.

Beskrivelse

Velkommen til et hjem av de sjeldne, beliggende i et attraktivt nabolag på Grünerløkka. Dette er en arkitekttegnet bolig over 2 plan på hele 166 m². Her er det fokus på design og detaljer, med spesialtilpassede løsninger og eksklusivt materiale. I tillegg har du fantastisk utsikt over byen som kan nytes både inne og utendørs!
Beboerne har også tilgang til en flott felles takterrasse via heisadkomst. Her er det flere sittegrupper med muligheter for soling og hygge på varme sommerdager. Herfra har man fantastisk utsikt over Oslo by! Borettslaget har også en frodig bakgård, som ligger skjermet til med avlukket port. Bakgården er opparbeidet med sykkelparkering, lekeplass og sittegrupper.
I Teglverksgata bor du midt mellom Rodeløkka og Grünerløkka. Her finner du et urbant og stemningsfullt miljø med alt det Oslo har å by på. Likevel er beliggenheten tilbaketrukket, i rolig sidegate. Sofienbergparken ligger kun noen meter nede i gata og er perfekt for turer, grilling, soling og lek.
Kort fortalt:
- Hele leiligheten med alle tilhørende detaljer er spesialtegnet av arkitektkontoret Futhark
- Stor, solrik balkong på 12 m²
- Heisadkomst til leilighetsplan
- Felles takterrasse
- 2 delikate bad
- 4 soverom (alle mot bakgård)
- Innvendig bod og vaskemaskinkott
- To boder i fellesarealer
- VV og fyring inkludert
- IN-ordning og sikringsordning
- Innbetaling med IN kan redusere felleskost. til kr 6.816,-
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Ingen forkjøpsrett
- Plantegninger for hybel i 1. etg foreligger

Innhold

Via felles trappeløp eller heisadkomst, kommer man til leilighetens inngang i byggets 6. eteasje. Dette er en fantastisk leilighet som strekker seg over to etasjer og inneholder følgende:
6.etasje: Entré, walk-in-closet, bad, bod, og to soverom.
7.etasje består av: bad, soverom, tv-stue og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til sydvestvendt terrasse på 12 m².
I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 kjellerbod på ca. 5,2 m²
- 1 kjellerbod på ca. 4,4 m²
Standard
Entré
Lys og luftig entré med mye særpreg som den "doble" takhøyden som strekker seg over begge plan - med en lysnisje fra gulv til tak. Eksklusiv stavparkett på veggen glir sømløst sammen med gulvet i overetasjen. God plass til oppbevaring av yttertøy og sko i walk in closet og praktisk innebygget skap. 
Stue
Dette er et stort og flott oppholdsrom med gode lysforhold og fantastisk utsikt. Her er det mange innredningsmuligheter med plass til blant annet sofagruppe, tv-seksjon og hyller. Det er også fin sone for spisestue i tilknytning til kjøkkenet. Direkte fra stuen har man adkomst til den romslige balkongen på ca. 12 m². Herfra er det utsikt over byen fra øst til vest hvor man ser mange av byen kirketårn, Oslo Plaza, Barcode, Oslofjorden og mye mer. Supre solforhold og god plass til blant annet sittegruppe, grill (elektrisk eller gass er tillatt), blomster og planter. Det er montert elektriske persienner og stikkontakt på balkongen, samt lagt terrassebord på balkongdekket.
Kjøkken
Arkitekttegnet/plassbygget HTH-kjøkkeninnredning med hvite slette fronter, komplett Corian benkeplate og kjøkkenøy. Kjøkkenøy har egne innebygde B&W høytalere. Overskap i hardplast med belysning. Kjøkkenet er utstyrt med mekanisk avtrekksvifte, integrert komfyr med nedfelt induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel (hvitevarer fra Miele). Rikelig skap- og benkeplass.
Bad | 7. etg
Bad fra 2007 med varme i gulv og downlights i tak. Mosaikkfliser og steniplater. Dette badet har innmurt badekar med skjermende dusjvegg i herdet glass, hånklevarmer, veggmontert toalett, helstøpt servant med ett-greps blandebatteri, overskap med speil og belysning. Boffi servant/toalett og gjennomgående arkitekttegnete skap/glassløsninger med oljet eik og lys. 
Bad | 6 etg
Bad fra 2007 med varme i gulv og downlights i tak. Mosaikkfliser og steniplater. Dette badet inneholder dusjhjørne med termostatbatteri og dusjvegger i herdet glass, veggmontert toalett, helstøpt servant med ett-greps bl.batteri, overskap med speil og lys. Boffi servant/toalett og gjennomgående arkitekttegnete skap/glassløsninger med oljet eik og lys. Det ble registrert krakelering i servanten.
Soverom 1 / Stue
Dette er et flott rom som i dag er innredet som en ekstra stue. Lyse overflater og sisalteppe på gulv. Her er det mange innredningsmuligheter med fin plass til sofa, dobbeltseng eller annet ønskelig møblement. Oppbevaringsplass i skap. En bro binder de to stuene sammen, som gir etasjen et unikt og luftig uttrykk.
Soverom 2
Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og ønskede oppbevaringsløsninger. Adkomst til mellomgang med garderobeskap. Lyse overflater og Kasthall stavparkett på gulv. Alle soverommene i leiligheten er vendt ut mot indre gårdsrom.
Soverom 3
Pent soverom som også har sisalteppe og lyse overflater. God plass til dobbeltseng og oppbevaringsplass i tilpasset garderobeskap. Kan også fungere som et deilig ekstra bruksrom, til feks trening og yoga Adkoms til mellomgang med garderobeskap.
Soverom 4
Nok et flott soverom med romslig størrelse og fin plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Plassbygget arbeidsbenk/hylle i oljet eik. Organisk (Dalsouple) gummibelegg på gulv og lyse overflater. Oppbevaringsplass i skap.
Diverse:
- Hele leiligheten med alle tilhørende detaljer er spesialtegnet av arkitektkontoret Futhark
- Arkitekttegnet/tilpasset himling i hele leiligheten
- Arkitekttegnet/plassbygd trapp + bro
- Sentralt styringssystem for lys i hele leiligheten
- Gjennomgående spotter, tilpasset lys (bl.a. arkitekttegnet lyslisse)
- Glass/skyvedørsløsninger i 2 rom
- Gjennomgående Silent Gliss blendingsgardiner
- Eget vaskemaskinkott med plassbygde løsninger
- Arkitekttegnet/plassbygget "lintøyskap" i glass
- Arkitekttegnet plexi/glass bokhylle
- Utstrakt bruk av glassflater og eikedetaljer

Beliggenhet

Teglverksgata er en rolig og attraktiv blindgate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter. I byggets første etasje finner man blant annet Kiwi-butikk. Fra leiligheten er det gangavstand til Oslo sentrum, samt kort og trygg gangvei til skoler og barnehager.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar).
I tillegg er det en kort spasertur opp til Carl Berner med Fresh Fitness og Meny, samt Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, Sats og Meny.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum i gangavstand fra leiligheten. Det er kun et par minutters gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis). I motsatt retning er det få minutter til fots til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole, samt Ringnes Park
Meget gode kollektivmuligheter med T-bane, buss og trikk fra Carl Berner (alle byens linjer). 31- bussen går hele døgnet og har pr. dagsdato holdeplass i Sars Gate, samt trikk nr. 17 fra Trondheimsveien. Trikk- og bussforbindelse fra Birkelunden. Trikk nr. 11, 12 og 13 fra Olaf Ryes plass og Schous plass. Fra Københavngata busstopp kan du ta buss 20, 21, 28 og 33, eller buss nr. 30 fra Dælenenggata. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Entré med mye særpreg som spesialbelysning og den "doble" takhøyden som strekker seg over begge plan. Plass til oppbevaring av yttertøy og sko, samt dørcalling med portåpner. Fra mellomgang i 7. etasje har man adkomst til kott med opplegg for vaskemaskin. Fra entréen har man adkomst til en praktisk innvendig bod med rikelig lagringsplass. Parkett på gulv, malte flater og himling.

Stue

Dette er et stort og flott oppholdsrom med gode lysforhold og flott utsikt. Her er det mange innredningsmuligheter med plass til blant annet sofagruppe, tv-seksjon, hyller etc. Det er også fin sone for spisestue i tilknytning til kjøkkenet.
Direkte fra stuen har man adkomst til den fantastiske balkongen på ca. 12 m². Herfra er det nydelig utsikt over byen fra øst til vest med mange flotte kirketårn, Plaza, Barcode, Oslofjorden m.m. Supre solforhold og god plass til blant annet sittegruppe, grill (elektrisk eller gass er tillatt), planter etc. Det er montert elektriske persienner og stikkontakt på balkongen, samt lagt terrassebord på balkongdekket.

Kjøkken

Arkitekttegnet/plassbygget HTH-kjøkkeninnredning med hvite slette fronter, komplett Corian benkeplate og kjøkkenøy. Kjøkkenøy har egne innebygde B&W høytalere. Overskap i hardplast med belysning. Kjøkkenet er utstyrt med mekanisk avtrekksvifte, integrert komfyr med nedfelt induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel (hvitevarer fra Miele). Rikelig skap- og benkeplass.

Bad | 7. etg

Bad fra 2007 med varme i gulv og downlights i tak. Mosaikkfliser og steniplater. Dette badet har innmurt badekar med skjermende dusjvegg i herdet glass, hånklevarmer, veggmontert toalett, helstøpt servant med ett-greps blandebatteri, overskap med speil og belysning. Boffi servant/toalett og gjennomgående arkitekttegnete skap/glassløsninger med oljet eik og lys. Det ble opplyst om defekt stengeventil til avløp på badekaret.

Bad | 6 etg

Bad fra 2007 med varme i gulv og downlights i tak. Mosaikkfliser og steniplater. Dette badet inneholder dusjhjørne med termostatbatteri og dusjvegger i herdet glass, veggmontert toalett, helstøpt servant med ett-greps bl.batteri, overskap med speil og lys. Boffi servant/toalett og gjennomgående arkitekttegnete skap/glassløsninger med oljet eik og lys. Det ble registrert krakelering i servanten.

Soverom 1

Dette er et flott rom som i dag er innredet som en ekstra stue. Lyse overflater og sisalteppe på gulv. Her er det mange innredningsmuligheter med fin plass til sofa, dobbeltseng eller annet ønskelig møblement. Oppbevaringsplass i skap.

Soverom 2

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og ønskede oppbevaringsløsninger. Adkomst til mellomgang med garderobeskap. Lyse overflater og Kasthall stavparkett på gulv. Alle soverommene i leiligheten er vendt ut mot indre gårdsrom.

Soverom 3

Pent soverom som også har sisalteppe og lyse overflater. God plass til dobbeltseng og oppbevaringsplass i tilpasset garderobeskap. Adkoms til mellomgang med garderobeskap.

Soverom 4

Nok et flott soverom med romslig størrelse og fin plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Plassbygget arbeidsbenk/hylle i oljet eik. Organisk (Dalsouple) gummibelegg på gulv og lyse overflater. Oppbevaringsplass i skap.

Diverse:

- Hele leiligheten med alle tilhørende detaljer er spesialtegnet av arkitektkontoret Futhark
- Arkitekttegnet/tilpasset himling i hele leiligheten
- Arkitekttegnet/plassbygd trapp + bro
- Sentralt styringssystem for lys i hele leiligheten
- Gjennomgående spotter, tilpasset lys (bl.a. arkitekttegnet lyslisse)
- Glass/skyvedørsløsninger i 2 rom
- Gjennomgående Silent Gliss blendingsgardiner
- Eget vaskemaskinkott med plassbygde løsninger
- Arkitekttegnet/plassbygget "lintøyskap" i glass
- Arkitekttegnet plexi/glass bokhylle
- Utstrakt bruk av glassflater og eikedetaljer

Felleskostnader

26 398 pr. mnd. Fjernvarme (fyring og varmtvann), bredbånd, sparing, vaktmester, felles forsikringer, driftskostnader, kommunale avgifter mm. ( 6.816,-) renter og avdrag andel fellesgjeld ( 19.582,-)
Herav andelsnummer 107:
Felleskostnader 3.333,-
Bredbånd 150,-
Kapitalkost. lån 2 HUS302 4.909,-
Kapitalkost. lån 1 HUS301 4.865,-
Herav andelsnummer 108:
Felleskostnader 3.333,-
Kapitalkost. lån 2 HUS302 4.926,-
Kapitalkost. lån 1 HUS301 4.882,-
Totalt:
Felleskostnader: 6.666,-
Bredbånd: 150,-
Kapitalkort. lån 2 HUS302: 9.835,-
Kapitalkort. lån 1 HUS301: 9.747,-
I mai, juni og september, november innkreves det i tillegg eiendomsskatt fra borettslaget (dette ligger på kr. 1.925,- pr. betaling).
Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
IN-ordning: Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger. Ved innbetaling av hele lånet kan man redusere felleskostnadene til kr 6.816,- for andelene.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Etasje 6 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har ingen egne parkeringsplasser, men det er mulighet for kjøp/leie ved ledighet, i parkeringshus under bygget med heisadkomst. Parkeringshuset er disponert av Rodeløkka parkering. Tlf 24118310/97746404.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 345 564 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 8 444 031 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 8.etasjer samt kjeller. Betong plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner.
Tilnærmet flat takkonstruksjonen (ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede murflater. Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30
med lydklasse 40dB fra byggeår. Vinduer med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår. Skyvedører til terrasse med karmer/rammer
av treverk med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Leiligheten var opprinnelig planlagt som to separate leiligheter, men ved ombyggingen i 2007 gjorde utbygger om disse til én stor leilighet etter ønske fra kjøper. Det foreligger midlertidig brukstillatelse på andelsnummer 108 & 107 fra 2007, samt ferdigattest på ombygging til leiligheter fra 2012. Dokumenter følger vedlagt. Boligen er fortsatt registrert med to andeler hos kartverket og borettslaget (anr. 107 og 108). Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å få godkjent omgjøring.

Boligens areal

Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 166 kvm, Bruttoareal: 176 kvm
6. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad og to soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Walk-in-closet og bod.
7. etasje:
Bruksareal: 113 m².
Primærrom: 112 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, bad, og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom: 1 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.
Det skal søkes skriftlig til styret om eventuell overlating av bruk av leiligheten.
Det skal være særdeles gode grunner for at man skal få godkjent framleie (jf. lov om borettslag § 5-3 til 5-7).
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og fjernvarme til radiatorer.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget, kabel-tv, strøm, evt. eiendomsskatt, forsikringer (innbo mm).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.
 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://nyhetsrom.bymiljoetaten.no/wp-content/uploads/2017/02/Konseptvalgutredning_gatebruk_byrom_januar2017.pdf
Krysset Grüners gate/Toftes gate - Søknaden omfatter etablering av 3,0 meter bredt sykkelfelt over regulert fortau på Toftes gates vestre side, ved krysset Grüners gate. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201605863 for mer informasjon.
Seilduksgata 30 - Rivesøknad omfatter rivning av klubbhus med sidebygninger på Dælenenga idrettsplass. Hensikten med rivning er Bymiljøetatens planer om å bygge ny flerbrukshall på Dælenenga. Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201409313 for mer informasjon.
Karlstadgata 10 B - Det søkes om bruksendring fra kontor til fire nye boliger med takterrasse.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201803062 for mer informasjon.
Marstrandgata 6 - Det søkes om å utvide eksisterende kontorlokaler med to tilbygg i bakgården, og påbygg med en ny etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201814758 for mer informasjon.
Marstrandgata 10 - Forslagstiller foreslår å legge til rette for et nybygg med boliger og forretning/kontor/annen offentlig eller privat tjenesteyting(helse- og velværeforemål), til erstatning for industribygg regulert til bevaring, revet i 2013. Det foreslås et nybygg med samme fotavtrykk på tomten.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201313557 for mer informasjon.
Helgesens gate 60 - Det søkes om oppføring av nybygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201904497 for mer informasjon.
Langgata 27 - Denne saken omhandler et nybygg, som oppføres der dagens uthus i bakgården er plassert. Nybygget rommer 2 nye boenheter over to plan. Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201805932 for mer informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2005/19006-6/105 Erklæring/avtale
23.03.2005
Bruksrett - gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-227/565
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/19006-13/105 Erklæring/avtale
23.03.2005
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:566
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:566 Snr:1-25
Bruksrett til takterrasse
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-227/565
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/663550-1/200 Pantedokument
21.08.2007
BELØP: NOK 225.954.000
Panthaver:HUSBANKEN
Org.nr: 942114184
Uomsettelig
Overført fra: 0301-227/565
2007/692152-1/200 Pantedokument
31.08.2007
BELØP: NOK 56.546.000
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere
Lnr: 10010595
Overført fra: 0301-227/565
2009/48981-1/200 Erklæring/avtale
22.01.2009
Avtale mellom Baandfabrikken brl, Gøteborggata 8 AS, Lissefabrikken brl og Sameiet Gøteborggata 6 og 8 vedrørende felles gårdsrom, takterasse, garasjeanlegg mv. Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata:
2008/243331-1/200 Seksjonering
27.03.2008
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 8595/9736
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 124 andelsleiligheter.
Lissefabrikken Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 990639205, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Teglverksgata 7 A og 7C.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Borettslagets revisor er EY.
- Lissefabrikken Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Elite Service Partner.
- Borettslaget er forsikret via Nemi forsikring ASA med polisenummer 2651807.
- Nettsiden www.lissefabrikken.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 3.420.907,- pr. 01.04.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 27.656,- pr. 31.12.2019.
Borettslaget har to lån som er fordelt på følgende måte på de to andelene:
Lån 1:
Lånenummer: HUS301-11500220
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 65.171.350,-
Restløpetid: 17 år 5 md.
Terminer pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 2,04%
Andel av saldo (andelsnummer 107): 853.073,-
Kapitalkostndader (andelsnummer 107): 4.882,-
Andel av saldo (andelsnummer 108): 849.689,-
Kapitalkostnader (andelsnummer 108): 4.750,-
Lån 2:
Lånenummer: HUS302-11500221 6
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 73.638.236,-
Restløpetid: 17 år 5 md.
Terminer pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 2,04%
Andel av saldo (andelsnummer 107): 860.830,-
Kapitalkostndader (andelsnummer 107): 4.926,-
Andel av saldo (andelsnummer 108): 857.369,-
Kapitalkostnader (andelsnummer 108): 4.793,-
Vi har fått beskjed fra husbanken om at renten fra 01.07.2020 vil være 1.561 % nominell.
Med forbehold om renteendringer.
Borettslaget er tilknyttet sikringsordning og IN-ordning. IN-ordning gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 1.3 og 1.9 på borettslagets felleslån.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

3 420 907,- pr. 01.04.2020.

Andel formue

27 656,- pr. 31.12.2019.

Forsikring

Nemi Forsikring Polisenummer: 2651807

Regnskap

- Inntekter:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 14 008 413,-
- Kostnader:
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 5 350 769,-
- Resultat:
Årets resultat på kr 7 285 015,-
I løpet av 2018 ble det innbetalt kr 970 000 på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld.
Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 6 315 015.
Regnskapet for 2018 ligger vedlagt. Regnskapet for 2019 er pr. dagsdato ikke mottatt.

Vedtekter / husordensregler

- Husdyr er tillatt så frem det ikke medfører urimelig sjenanse.
- Det foreligger ikke styregodkjenning ved eierskifte.
- Det foreligger ikke forkjøpsrett ved eierskifte.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedtatt på årsmøte 2019:
- Styret gis fullmakt til å undersøke omfanget av skjeggkre i borettslaget.
- Styret gis fullmakt til å sette samen en gruppe til å foreta undersøkelser om omfang og finansiering av oppussing av fellesområdet.
I henhold til mail mottatt fra styret 14.04.2020:
- Det er sendt ut innkalling til generalforsamling den 11.05.20,: den blir nok avholdt digitalt.
- Det rehabiliteres kontinuerlig, men ingenting som krever økning av felleskostnader.
- Ingen økning er vedtatt pr. dagsdato.
- 1 gb (bredbånd) er inkludert i husleien, tv må man ordne selv, men vi har en fordelaktig avtale med RiksTV.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så fremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer.
Båndtvang skal håndheves. Eierne oppfordres til å ivareta fellesskapet, plikter å ta opp etter seg og unngå sjenerende bjeffing.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer i kjøkkenet medfølger, med unntak av vinskap som ikke medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bt@schalapartners.no eller SMS: 90 02 93 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.
 

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Bård Tisthamar