# UTSIKTSLEILIGHET PÅ ULLERNTOPPEN

Meget attraktiv, stor og lys 4-roms selveierleilighet med 2 terrasser | Panoramautsikt | Gode solforhold | Garasjeplass

Ullernkammen 17 , 0380 Oslo

BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

98%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

44%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 105 m²
Bruksareal 105 m²
Bruttoareal 116 m²
Tomt 83 357 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1976
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 827
Energimerking D
FINN.no 181161503
Sist endret 04.08.2020 14:11
Prisantydning 7 500 000
Totalpris 7 693 820
Ligningsverdi 1 756 562,-

Beregnet totalkostnad

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 185 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 193 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 693 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0084

Adresse og matrikkel

Ullernkammen 17, 0380, Oslo, Gnr. 28 bnr. 827 snr. 55 orgnr. 971493666 i Oslo kommune

Eier

Per-Aasmund Bostad Utgård Malene Bostad Utgård

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

105 / 105 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1976

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 83 357 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Beskrivelse

Meget attraktiv, stor og lys 4-roms selveierleilighet, beliggende i et barnevennlig og veldrevet sameie på Ullerntoppen. Tilbaketrukket og rolig beliggende i blindgate. Leiligheten er gjennomgående og har blant annet to store terrasser, to baderom og 3 gode soverom. Fra stuen og terrassen har en panoramautsikt utover Oslo og mot fjorden!
 
- Terrasseleilighet med 2 store terrasser
- Fantastisk utsikt utover byen og mot Oslofjorden
- Gasspeis i stuen
- Veldrevet sameiet og god vedlikeholdshistorikk
- Garasjeplass medfølger. Mulighet for leie av el-bil (Hayk)
- Utvendig gjesteparkering
- Barnevennlig beliggenhet med nærhet til skoler og barnehager
- Disponerer 2 boder + 2 boder på terrasser
- Utleie er tillatt og estimeres til 22.000 pr mnd
- Kort vei til flotte turområder, butikker, CC Vest.
- Gangavstand til buss og t-bane

Innhold

Leiligheten er beliggende i 3. etasje og inneholder: Entré, gang, stue, kjøkken, 2 bad og 3 soverom. Det er utgang til vestvendt terrasse fra kjøkken og østvendt terrasse fra stuen.
Det medfølger 1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg i underetasje. Det disponeres 1 bod i underetasje på 2,3 kvm, 1 prakstisk bod i oppgangen ved siden av leiligheten på 3 kvm og 2 boder på terrassene på 2,4 kvm hver. Mulighet for leie av el-bil via app (Hayk).

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og barnevennlig boligområde mellom Ullern og Røa i Oslo, med gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.
Gangavstand til dagligvarebutikk (Joker) på sameiets tomt og Rema 1000 i Vækerøveien. Det er også kort vei til Røa sentrum hvor du finner blant annet supermarked, vinmonopol, bakeri, helse- og velværetilbud, samt ellers et variert utvalg av butikker. CC Vest er også et populært kjøpesenter en kort kjøretur unna, med et mangfold av tilbud.
Området byr på flotte tur- og friluftsområder langs Mærradalen med gåavstand til marka og Bogstadvannet med bademuligheter. Det er også kort vei til Sørkedalen, Lysakerelven, Bogstad og Holmenkollen, med et mangfold av rekreasjonsmuligheter.
Det er kort gangavstand til offentlig kommunikasjon via buss (Ullerntoppen) og T-bane (Ullernåsen).

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Gode oppbevaringsmuligheter i skyvedørsgarderobe med speilfronter. Dørcalling med åpner. Ekstra lagringsplass i praktisk oppgang-bod rett utenfor leiligheten på 3 kvm.

Stue

Stor stue med god plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. Projektor og lerret kan medfølge om ønskelig. Gode lysforhold fra store vindusflater. Lekker og effektiv gasspeis i hjørnet av stuen med skifersten. Ny og moderne 1-stavs parkett fra 2020 på gulv. Det er utgang til østvendt terrasse fra stuen med panoramautsikt utover byen og mot Oslofjorden.

Kjøkken

Separat kjøkken med plass til stort spisebord. Lyst og innbydende kjøkken fra 2010 med hvite profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfeldt vask og ett-greps armatur. Det er integrert oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn (2019). Godt med skap- og benkeplass. Ny og moderne 1-stavs parkett fra 2020 på gulv. Det er utgang til vestvendt terrasse fra kjøkkenet med utsikt mot hyggelige fellesarealer.

Bad

Bad I: Delikat flislagt bad fra 2010 med varmekabler i gulv. Inneholder vegghengt klosett, dusj med rainshower og innfellbare dusjvegger i herdet glass, servant på underskap samt speil og belysning. Badet er av god størrelse og har to innganger. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. God oppbevaringsplass i skap.
Bad II: Lekkert bad med mikrosement på gulv og vegger (2020). Inneholder klosett, dusj med rainshower og dusjvegg i herdet glass, servant på underskap samt speil og belysning.

Terrasse

Terrasse I: Stor østvendt terrasse på 14 kvm med utgang fra stuen. God plass til ønsket utemøblement. Panoramautsikt utover byen og mot Oslofjorden. Gode solforhold morgen og formiddag. Prakstisk utebod på 2,4 kvm.
Terrasse II: Den andre terrassen er vestvendt, har utgang fra kjøkken og er på 15 kvm. Flere møbleringsmuligheter og hyggelig utsyn utover sameiets fellesområder. Gode solforhold fra ca kl 14 og til solen går ned. Prakstisk utebod på 2,4 kvm.

Soverom

Tre soverom av god størrelse med god plass til dobbeltseng, nattbord, garderobe og annet ønsket møblement. Garderobeskap på soverom og skyvedørsgarderober i leiligheten medfølger.

Felleskostnader

4 687. Inkl.: Varmtvann, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, forretningsførsel, m.m.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass i felles garasjeanlegg med tilhørende bod. Garasjeplassen har plassnr 91 og er lagt til i seksjoneringsbegjæringen, og følger således leiligheten. Det er mulighet for etablering av el-lader på egen garasjeplass.
Sameierne har tilgang til to elbiler til utleie (Hayk) og leies via en app. Sameiet leier ut ekstra garasjeplasser (108 stk) og ekstra boder, ved ledig kapasitet. Ellers har sameiet oppmerkede gjesteparkeringsplasser etter gjeldende bestemmelser. Se årsberetning for nærmere info om parkering.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 756 562 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 323 622 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Terrasseblokk fra 1976. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser. Yttervegger i betong med utvendige fasader i panel, puss og teglstein. Etasjeskillere i betong. For ytterligere informasjon henvises til tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er gitt ferdigattest på eiendommen datert i 1978.

Boligens areal

Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 116 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 105 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 2 bad, 3 soverom, entré, gang.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Seksjonseiere skal melde fra om utleie til forretningsfører. Utleie estimeres til kr 22.000,- pr mnd iflg. Utleiemegleren. Utleievurdering ligger vedlagt i prospekt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og gasspeis i stuen.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring, o.l.

Adkomst

Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved felles oppsatte visninger

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, se reguleringskart i vedlegg i prospekt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1971/21815-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
Med flere bestemmelser
1974/13549-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1975/5998-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1975/5999-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1975/9351-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om tilfluktsrom
1975/14797-323/105  Erklæring/avtale  
RETT TIL GARASJEPLASS NR. 91
 
1975/15133-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
Med flere bestemmelser
2004/70674-2/105  Erklæring/avtale  
Reseksjonering uten endringer i grunnboken
 
Grunndata:
1975/14797-268/105  Seksjonering  
opprettet seksjoner: snr: 55
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/421
 
2006/388374-1/200  Resek/tilleggssek  
nye seksjoner: snr: 422
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/422
seksjonsameieandeler: snr: 55
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/422
 
2009/1004934-3/200  Resek/tilleggssek  
nye seksjoner: snr: 423
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/423
seksjonsameieandeler: snr: 55
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/423

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Ullernåsen boligsameie består av 423 seksjoner. Sameiet har org. nr 971 493 666 og ligger i bydel Ullern og Vestre Aker i Oslo kommune. Gnr 28, bnr 827. Sameiet har egen nettside: https://ullernaasen.lettstyrt.no/

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen registrerte lån pt.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind Forsikring AS Polisenummer: 3015402

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdshistorikk:
2013
-Nye B30/35db inngangsdører m/ kikkehull og ekstra sikkerhetslås til alle boenheter.
 2014-2016 Fase 1 Kr. 181.000.000,-
Selvaag Prosjekt:
- Betongrehabilitering av garasje vegger med katodisk beskyttelse.
- Betongrehabilitering av fasadekonstruksjoner inkl. blomsterkasser.
- Etterisolert garasjehimling med ny led-belysning som er bevegelsesstyrt
- Brannalarm i garasjene direkte koblet til brannvesen inkl. rømningsveier.
- Asbestsanering i garasjer og bodvegger pa balkongene.
- Ny membran pa balkonger i bygg 2, 5, 6, 7 og 8, inkl. utvidelse av avløpsrør.
- Øvrige bygg har ny membran fra perioden 2000-2010.
- Etterisolert og ny membran pa hoved yttertak.
- Ny membran og taknedløp pa enkelte bodtak pa balkonger.
- Tegl, etterisolert og nye vindu pa gavlvegger.
- Alle vindu og balkongdorer fra for 2004 er byttet.
- Nye inngangsdorer m/ nøkkelbrikker og calling-/ videoanlegg.
- Tilrettelegging for lading av el-/ hybridbil i garasjene.
- Alle 9 blokker er malt utvendig og i garasjer
2016
- Rens av ventilasjonskanaler.
- Etablert 21 innvendige utleieboder i bygg 3.
- Rehabilitering av spilepanel pa vegger til garasje og rekkverk.
- Alle utvendige lys byttet til LED m/ natt sensor.
- Endret alle laser til fellesareal og garasjeporter fra ordinær nøkkel til nøkkelbrikke fra Salto levert av Nordic Security.
2017
- Nye retningslinjer for etablering av vinterhage/innglasset balkong.
- Skaaret Landskap AS (etter anbudsrunde). Oppgradering av alle lekeplasser med tilhørende grillplasser og ballplass/skøytebane asfaltert med tilhørende tribune.
- Consolvo og DE-Elektro AS. Rehabilitering av gangbruer m/ varmekabler og tilhørende blomsterkasser.
2018
- Beboertilbud fra Martinsen & Brodahl (etter anbudsrunde) pa rehabilitering av internt røranlegg og baderom.
- Skaaret Landskap AS. Oppgradering av innkjøring til Ostadalsveien med ny asfalt, oppmerking og skilting av parkering, utbedring av drenering og overflatevann, brann oppstillingsplasser ved bygg 4, 6, 7, 8 og 9. 10
Planlagte tiltak 2019
- Felles røykvarsler anlegg fra Get Safe i alle boenheter og fellesareal, sammenkoblet med brannalarm i garasjen.
- Skaaret Landskap AS. Oppgradering av innkjoring til Ullernkammen, etablering av nedgravde søppelcontainere ved begge innkjøringer, utvidelse av gangvei fra OV75 til butikk, fortau og fartsdump i innkjøring fra Aslakveien, oppgradering av interne veier og grontareal, samt lys til sykkelboder ved bygg 2, 3 og 9.
- Søppelsjakter stenges, søppelhandtering etableres utendørs.
- Rehabilitere gangflater til inngangspartier til bygg 2, 6, 7 og 8.
- Tilbud pa alternativ ventilasjon - Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Utrede mulighet for etablering av heis i trappeoppganger.
- Etablere 15 nye gitterboder i bygg 3.
- Oppgradere trimrom m/ tilhørende badstu i OV66.
2022-2024
- Rehabilitering av oppganger.
2026-2028
- Nye stige- sirkulasjonsledninger for vann med tilhørende berederrom og
alternative energikilder.
Generelt vedlikehold bør alltid påregnes.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så fremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Kjøl-/ fryseskap medfølger ikke.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Steinar Hånes