#ØVRE GRÜNERLØKKA

Meget tiltalende og klassisk 3-roms leilighet med østvendt balkong | Fellesgjeld skal innfris* | 2,90 m takhøyde | Peis

Sannergata 17 B , 0557 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

36%

har bolig mellom 60-120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 76 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 84 m²
Tomt 423 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1898
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 337
Energimerking G
FINN.no 179281402
Sist endret 26.05.2020 10:33
Prisantydning 5 720 000
Totalpris 5 998 704
Ligningsverdi 1 261 849,-

Beregnet totalkostnad

5 720 000,- (Prisantydning) 269 394,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 989 394,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 1 500,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 310,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 998 704,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0086

Adresse og matrikkel

Sannergata 17 B, 0557, Oslo, Gnr. 227 bnr. 337, andelsnr. 5 i Borettslaget Sannergt 17 med orgnr. 974490331 i Oslo kommune

Eier

Cathrine Bye Thomas Brenna

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er intern forkjøpsrett i borettslaget. Denne blir avklart i etterkant av salget.

BRA/PROM

76 / 76 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 423 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Beskrivelse

Meget attraktiv og klassisk 3-roms leilighet beliggende i et populært område på Øvre Grünerløkka. Leiligheten fremstår som svært tiltalende hvor moderne design og fargevalg er smakfullt kombinert med klassiske detaljer. Leiligheten er omfattende oppusset i 2013 med blant annet nytt bad, nytt kjøkken og nyoppussede overflater fra 2017. God og luftig planløsning med nesten 3 meters takhøyde og store vindusflater. Østvendt balkong med gode solforhold morgen og dag.
- God standard, klassiske detaljer og peis
- Østvendt balkong
- Delikat flislagt bad og lekkert kjøkken fra 2013
- Klassiske detaljer som stukkatur, rosetter, malte tregulv og fløydører.
- Meget hyggelig bakgård med felles utemøblement
- Kort vei til flere parker og grøntområder
- Kort vei til offentlig kommunikasjon
- Leilighetens fellesgjeld skal innfris*

Innhold

Leiligheten er vendt mot Romsdalsgata, ligger i 3. etasje og inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad, wc og 2 soverom. Utgang til balkong fra soverom.
Leiligheten disponerer 2 boder i kjeller på 6 og 4 kvm og 1 bod i oppgang på 3 kvm med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.

Beliggenhet

Svært attraktiv og populært område på øvre del av Grünerløkka. Leiligheten i Sannergata 17 B ligger vendt mot Romsdalsgata som er en rolig enveiskjørt gate.
Området er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matforretninger finnes rett i nærheten som Meny, Coop Prix og søndagsåpne Joker. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av områdets mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso eller Caminito, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, Burger på Munchies og sandwicher på Joe & The Juice.
Langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, Mathallen BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Det finnes også mange parker i området som Torshovparken, Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Kubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg, m.m.
For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Ringnes Park og Schous Plass, samt SiO Athletica på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
På Ringnes Park, rett borti gata har du en av Nord-Europas største kinoer, frisør, apotek, blomsterbutikk og Jernia
Godt tilbud av offentlig transport rett utenfor døren. Trikk (nr. 11, 12 og 13) og buss (nr. 30, 21 og 33) i umiddelbar nærhet. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.
Leilighetens plassering er perfekt ettersom man har tilgang på alt av byens fasiliteter rett utenfor døren!

Entré

Innbydende og romslig entré med spesialtilpasset garderobeløsning med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Callinganlegg med døråpner.

Stue

Romslig stue med klassiske detaljer som original stukkatur, rosett, malte tregulv og fløydører. Leiligheten har store vindusflater og god takhøyde på hele 2,90 meter. God plass til stor sofagruppe og annet ønsket møblement. Moderne og effektiv peisovn i hjørnet av stuen (pipeløp rehabilitert i 2015).

Kjøkken

Fra stuen er det en delvis åpen løsning med klassiske fløydører inn til kjøkkenet. Her er det et nytt og meget pent kjøkken fra 2013. Kjøkkeninnredningen har mørke profilerte fronter og benkeskap i børstet stål, i tillegg til en praktisk kjøkkenøy med ekstra skapplass samt integrert induksjonstopp og stekeovn. Det er benkeplate i marmor og takhengt ventilator i børstet stål. Integrert oppvaskmaskin og kjøleskap i innredning. Plass til spisebord ved vindu som vender ut mot enveiskjørt gate.

Bad

Delikat flislagt bad fra 2013 med varmekabler i gulv og downlights i himling. Dusjhjørne med rainshower og dusjvegg i herdet glass. Servant på underskap i klassisk stil samt speil og belysning. Separat wc med vegghengt klosett og servant (varmekabler i wc-rom er defekt). Bad og separat wc er renovert av firma, Oslo Rehab AS. Det er opplegg til vaskemaskin og tørketrommel i oppgangsbod.

Balkong

Østvendt balkong på 3 kvm vendt mot meget hyggelige fellesarealer. Gode solforhold morgen og dagtid. Plass til ønsket utemøblement.

Soverom

Romslig soverom med plass til dobbeltseng og ønsket møblement. Smart og spesialtilpasset garderobeløsning medfølger. Malt tregulv og malte overflater. Original stukkatur og rosett i himling. Utgang til balkong fra soverom.

Soverom 2

Soverom 2 brukes i dag som en ekstra stue og kontor, og er plassert vis-a-vis kjøkkenet i en delvis åpen løsning med klassiske fløydører. Rommet er av god størrelse og har god plass til den innredning en skulle ønske. Malt tregulv og malte overflater med panel på vegg.

Felleskostnader

3 372. Inkluderer: Kabeltv og bredbånd, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, betjening fellesgjeld, forretningsførsel, trappevask, m.m.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/ Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 261 849 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 542 656 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård fra 1898. Bygget er fundamentert til antatt faste masser. Yttervegger i teglstein med utvendig fasade i pusset utførelse. For ytterligere informasjon henvises til tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, dog foreligger det expeditions dokument attestert i 1898. Dette er vanlig på eldre gårder.

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 84 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad, wc, entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring, o.l.

Adkomst

Enkel adkomst fra Sannergata. Leiligheten ligger vendt mot Romsdalsgata og bakgård. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved felles oppsatte visninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rehabiliteres, rives og bygges i området. For ytterligere opplysninger om regulering, se reguleringskart med bestemmelser.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1896/900721-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om benyttelse
 
1995/44825-1/105  Erklæring/avtale  
vedr. gårdsromserklæringer/utearealer.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
1995/44825-2/105  Best om garasje/parkering  
Med flere bestemmelser
Rettigheter i eiendomsrett
2001/30414-1/105  Erklæring/avtale  
Rett til bruk av uteareal for beboerne
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
2002/28015-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om benyttelse
Best. om parkering.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Sannergata 17 består av 11 andeler (vil utvides til 14 andeler i løpet av 2020 pga loftsalg) Borettslaget eier 1 andel som leies ut. Selskapet er registrert i Brønnøysundregisteret og har org.nr 974490331. Selskapet eier tomten, gnr 227, bnr 337 i Oslo. Felles bygningsforsikring i Gjensidige med polisenr 78384430.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andelens fellesgjeld er kr 269 394,- pr 31.12.2019 (Skal innfris 2020)
Andelens formue er kr 16 548 pr 31.12.2019
Lånedetaljer:
Bank: Nordea
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 2.952.700,-
Term pr. år: 12
Rente: Flytende, 2,72%
Dagens fellesgjeld på ca 3 millioner planlegges innfridd etter loftsalg er gjennomført. Estimert nedbetaling er sommer/ tidlig høst 2020. Se punkt om vedlikehold for nærmere info.

Andel fellesgjeld

269 394

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 78384430

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret informerer om at borettslagets fellesgjeld på 3 millioner planlegges innfridd i sin helhet. I tillegg er det vedtatt å sette av 500.000,- til fremtidige vedlikeholdsbehov. Fellesgjelden vil bli nedbetalt så snart oppgjøret kommer, når loftsleilighetene er solgt. Dette estimeres til å være i juni eller juli i år. Loftsalget resulterer også i 3 nye andeler som vil muligens redusere dagens felleskostnader noe.
Ellers bør generelt vedlikehold alltid påregnes.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Lampene i leiligheten samt frittstående garderobeskap på soverom medfølger ikke.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Steinar Hånes