# NYE GAMLEBYEN

Lys, tiltalende og nyoppusset(2018) 4-roms leilighet med solrik balkong | P-plass i lukket garasjeanlegg | Høy standard

Konows gate 39 , 0192 Oslo

VISNINGER

20. september søndag kl. 13:00-14:00

21. september mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

50%

har bolig mellom 60-120 kvm

54%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 81 m²
Bruksareal 81 m²
Bruttoareal 89 m²
Tomt 771 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1991
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 258
Energimerking E
FINN.no 186625316
Sist endret 13.09.2020 18:10
Prisantydning 6 140 000
Totalpris 6 491 940
Ligningsverdi 1 272 915,-

Beregnet totalkostnad

6 140 000,- (Prisantydning) 185 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 325 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 158 120,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 325 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 166 940,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 491 940,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0131

Adresse og matrikkel

Konows gate 39, 0196, Oslo, Gnr. 233 bnr. 258 snr. 12 orgnr. 987050578 i Oslo kommune Garasje: Gnr 233, Bnr 258 Snr 24, ideell andel 2/24

Eier

Stian Nes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

81 / 81 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1991

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 771 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Beskrivelse

Lys, lekker og nyoppusset 4-roms leilighet med garasjeplass og en solrik balkong på 6 kvm. Leiligheten har høy standard og ble betydelig oppusset i 2018 med blant annet et delikat flislagt bad, nytt og stilrent kjøkken og nyoppussede overflater. Beliggenheten til leiligheten er meget sentral, med kort gangavstand til Bjørvika og Oslo sentrum, samt til offentlig transport og Ekebergparken.
- God intern beliggenhet på 3. plan (2. etasje)
- Fasade rehabilitert i 2015
- Solrik nordvestvendt balkong på 6 kvm
- Garasjeplass medfølger
- Delikat flislagt bad oppusset i 2018
- Nytt og stilrent kjøkken fra 2018 med integrerte hvitevarer
- 3 gode soverom
- Nytt sikringsskap, stikkontakter, m.m. 2018
- Utleie er tillatt (estimert til kr 20.000,-)
- Barnevennlig beliggenhet
- Kort vei til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon

Innhold

Leiligheten er beliggende i 2. etasje/ 3. plan og inneholder: Stue, kjøkken, 3 soverom, bad og entré. Utgang til balkong fra stuen.
Det medfølger 1 garasjeplass i underetasje
Leiligheten disponerer 1 bod i kjeller på 4,5 kvm.

Beliggenhet

Velkommen til Gamlebyen og Ekebergskrenten. Et attraktivt boområde med blanding av nybygg og eldre, historisk bebyggelse. Boligen ligger like ved idylliske Arctanderbyen, Norges eldste hageby, og trehusbebyggelsen i Baglerbyen. Her får du en unik kombinasjon av skjermet atmosfære i Ekebergskrenten, med gangavstand til alt av sentrumskjernens yrende liv.
Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der du blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. I dette området har de åpnet en rekke nye og trendy forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med musikk, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek skal bygges like ved Operaen. Tar du en tur ut ytterst på Sørenga finner du den flotte badeplassen som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Det er også en liten spasertur til Grønland hvor du f.eks. kan besøke folkerike Teaterplassen, tradisjonelle Olympen m.m. Ekebergrestauranten byr på god mat og spektakulær utsikt.
Videre er det gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv. Her finner du koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte SATS/Elixia-sentre, samt treningssenter i Kværnerbyen. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpne Bunnpris, Nærbutikken eller KIWI. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg av alt du kan tenke deg.
Leiligheten har også tilgang til en rekke turmuligheter både på sommer- og vinterhalvåret. Fra boligen er det turstier ut til Ekebergparken. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. den anerkjente skulpturparken, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan du ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder hvor du kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner du blant annet Klosterenga park, Svartdalsparken m.m.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk i nærheten. Det er også kort vei til Oslo S og Bussterminalen med alt av kollektiv transport.

Entré

Lys og innbydende entré og gang med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. God oppbevaringsplass i garderobeskap. Dørcalling med åpner.

Stue

Stor stue med god plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. Gode lysforhold fra store vindusflater. Moderne 1-stavs eikeparkett på gulv og nymalte overflater fra 2018. Utgang til solrik balkong fra stuen.

Kjøkken

Nytt og stilrent kjøkken fra Norema (2018). Praktisk kjøkkenøy med ekstra skap- og benkeplass. Leddbelysning i front av kjøkkenøy. Innredning med slette grå og folierte fronter og granitt benkeplate. Nedfelt vask med ett-greps armatur. Integrerte hvitevarer som kjøl- fryseskap, vinskap, oppvaskmaskin, mikro, stekeovn og induksjonstopp. Ventilator integrert i induksjonstopp.

Bad

Delikat flislagt bad med varmekabler i gulv og downlights i himling. Inneholder veggehengt klosett, rainshower med innfellbare dusjdører i herdet glass, servant på underskap samt innfelt speil og belysning. Opplegg til vaskemaskin. Badet er oppusset i 2018.

Balkong

Nordvestvendt balkong på 6 kvm med gode solforhold. God plass til ønsket utemøblement og grill. Meget hyggelig utsyn mot nabolagets trehusbebyggelse.

Soverom

Tre gode soverom med plass til dobbeltseng, nattbord, m.m. Garderobskap på alle soverom medfølger. Rommene vender ut mot rolig bakside.

Felleskostnader

4 804. Inkl.: Kabel-tv/internett fra Get, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, betjening fellesgjeld, forretningsførsel, m.m. Herav: Felleskostnader: 2.857,- Garasje: 126,- Get: 300,- Renter og avdrag fellesgjeld: 1.521,-

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass i lukket garasjeanlegg (nr 12).
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/ Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 272 915 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 582 493 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk fra 1991. Rehabilitert utvendig fasade i 2015. Bygget er fundamentert til antatt faste masser. Yttervegger i betong med utvendig fasade kledd med panel. Etasjeskillere i betong. For ytterligere informasjon henvises til tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommer, som ligger vedlagt i prospekt.

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 81 kvm, Bruttoareal: 89 kvm
2. etasje/ 3. plan:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 3 soverom, bad, entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Ved fremleie skal leietakere registreres hos styret. Utleiemegleren estimerer utleieverdi til kr 20.000,- pr mnd (vurdering vedlagt i prospekt).

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. Varmtvann er inkludert i felleskostnader.

Adkomst

Enkel adkomst fra Konows gate. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved felles oppsatte visninger.

Regulering

Området er regulert til bolig med tilhørende anlegg. Det rehabiliteres, rives og bygges nye boliger i området. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser ligger vedlagt i prospekt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1877/923616-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-233/258
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1991/58978-1/105  Seksjonering  
opprettet seksjoner: snr: 12
sameiebrøk: 830/15625

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Boligsameiet Konows gate 39 har org. nr 987.050.578.

Fellesgjeld / lånevilkår

Seksjonens andel av fellesgjeld: kr 185 000,- pr 01.07.2020
Seksjonen andel av formue: 33 966,- pr 31.12.2019
Lånedetaljer:
Bank: Obos
Restsaldo: 2 914 766,-
Restløpetid: 14 år 4 mnd
Terminer pr år: 12
Flytende rente: 3,45% pr 07.07.20
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU Polisenummer: 203051

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold bør alltid påregnes.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt uten søknad til styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.