# Ringnes Park / Grünerløkka

Lys, pen og moderne 2-R selveier | 3,75 m² østvendt balkong | Felles takterrasse | Fjernvarme | Heis | Integ. hvitevarer

Sannergata 6 E , 0557 Oslo

BE OM SALGSSUM
Bjørnar Mikkelsen
Bjørnar Mikkelsen Fagsjef / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

40%

har bolig mellom 60-120 kvm

47%

av boligene er eldre enn 20 år

13%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 37 m²
Bruksareal 37 m²
Bruttoareal 42 m²
Tomt 16 731 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2009
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 278
Energimerking D
FINN.no 185822994
Sist endret 05.08.2020 11:20
Prisantydning 3 650 000
Totalpris 3 753 820
Ligningsverdi 891 103,-

Beregnet totalkostnad

3 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 103 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 753 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0137

Adresse og matrikkel

Sannergata 6 E, 0557, Oslo, Gnr. 225 bnr. 278 snr. 88 orgnr. 894040882 i Oslo kommune

Eier

Robin Nicolai Kreile

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Leiligheten er p.t ikke berørt av eiendomsskatt, i følge eiendomsskattelisten 2020.

BRA/PROM

37 / 37 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2009

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 16 731 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei.

Beskrivelse

Velkommen til Sannergata 6 E - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagsjef / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf 938 98 132) hos Schala & Partners:
Lys, pen og moderne 2-roms selveier i nybygg fra 2009 med svært attraktiv og sentral beliggenhet i populære Ringnes Park på øvre Grünerløkka.
Leiligheten ligger i 2. etasje mot indre gård / 3. etasje mot gate med heisadkomst og inneholder entré med plass til klær og sko, tidsriktig bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, romslig stue med plass til sittegruppe, spisebord og kontorpult, åpent kjøkken med lys, pen innredning fra Norema med god skap- og benkeplass og alt av integrerte/medfølgende hvitevarer samt luftig soverom med stor skyvedørsgarderobe.
Fra soverom er det utgang til østvendt balkong på 3,75 m² med hyggelig utsikt og sol på dag og tidlig ettermiddag. Det er i tillegg felles takterrasse med panoramautsikt og sol fra morgen til kvelds.
Kun kr 1.621,- i fellesutgifter pr mnd - og ingen fellesgjeld.
Varmtvann, fyring (fjernvarme), kabel-tv og internett inkl. i fellesutgiftene - husdyr tillatt - utleie er tillatt - sikringsskap med automatsikringer.
Mulighet for hurtig overtagelse - velkommen på visning!
Beskrivelse av rommene:
Entré: 
God plass til klær, sko og kommode. Dørtelefon med åpner. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Stue:
Stor, luftig stue med stort vindu og god plass til sittegruppe, spisebord, bokhylle og skrivepult. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Kjøkken:
Åpen løsning mot stue. Lys, pen innredning fra Norema (ny 2009) med hvite, profilerte fronter og god skap- og benkeplass. Integrert oppvaskmaskin. Komfyr og kjøl- / fryseskap medfølger også (alle hvitevarer er fra 2014). Ventilator med uttrekk som drar stekeos ut av leiligheten, fliser over benk og lys under overskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Bad:
Pent, tidsriktig bad fra 2009 med dusjnisje med infellbare dusjdører, toalett, servant med skap, vegghengt skap og speil. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling.
Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
Soverom:
Adkomst via 2 skyvedører fra stue. Lyst, luftig soverom med stort vindu som gir gode lysforhold. Plass til dobbeltseng og nattbord. Stor skyvedørsgarderobe med speilfront medfølger. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til østvendt balkong på 3,75 m² med hyggelig utsikt og sol på dag og tidlig ettermiddag.
Diverse om leiligheten og gården:
- Lys, pen og moderne 2-roms selveier (ny 2009) i populære Ringnes Park på øvre Grünerløkka.
- 3,75 m² østvendt balkong med hyggelig utsikt.
- Lys, pen kjøkkeninnredning fra Norema (ny 2009) med hvite, profilerte fronter og god skap- og benkeplass.
- Integrert oppvaskmaskin. Komfyr og kjøl- / fryseskap medfølger også. Alle hvitevarer er fra 2014.
- Ventilator med uttrekk som drar stekeos ut av leiligheten.
- Pent, tidsriktig bad fra 2009 med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
- Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
- Stor, luftig stue med stort vindu og plass til sittegruppe, spisebord, bokhylle og skrivepult.
- Lyst, luftig soverom med stor, medfølgende skyvedørsgarderobe.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Kun kr 1.621,- i fellesutgifter pr mnd.
- Fjernvarme (varmtvann og oppvarming) er inkludert i fellesutgifter. Dette gir svært lave strømutgifter.
- Kabel-tv og bredbånd (75 Mbit) er også inkludert i fellesutgifter. Høyere hastighet på bredbånd kan bestilles pr seksjon.
- Ingen fellesgjeld.
- Felles takterrasse med panoramautsikt og sol fra morgen til kveld.
- Heisadkomst.
- Mulighet for leie av garasjeplass i byggets kjeller.
- Ringnes Park Vest Sameie består av 500 seksjoner.
- Sameiets hjemmeside: www.ringnesparkvest.no
- Sameiets arbeidskapital pr 31.12.19 var kr 2.446.351,- og viser selskapets likviditet.
- Sameiet har avtale med Renek AS om renhold av fellesarealer.
- Vaktmestertjenester leveres av ISS.
- Telenor er Sameiets leverandør av tv- og bredbåndstjenester.
- Utleie er tillatt.
- Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse eller ulempe for andre beboere.
- Mulighet for hurtig overtagelse.
- Innflyttingsklar leilighet.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje mot indre gård / 3. etasje mot gate med heisadkomst og inneholder:
Entré, bad/WC, stue/kjøkken og soverom med utgang til balkong.
I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 kjellerbod, ca 4,5 m².

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og sentral beliggenhet. Kort gange til blant annet Olaf Ryes Plass, Sofienbergparken, Akerselva med mer. Leiligheten har nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Grünerløkka blir av mange regnet som den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne parker. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Populære utesteder og barer som Parkteateret, Fru Hagen, Tea Lounge, Aku-Aku, The Chair, Meyers, Grünerløkka Brygghus, flere vinbarer og mye mer.
På andre siden av Akerselva kun få minutters gange fra leiligheten  finner du også Vulkan, Oslos kulturelle næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, klatresenter, squashbane, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.
Ved siden av å slappe av i parken eller på en god café, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elven, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også flere treningssenter i nærområdet, blant annet Sats Ringen.
God offentlig kommunikasjon med buss og trikk i umiddelbar nærhet (Birkelunden trikkestopp) med trikk linje 11, 12 og 13. Til Oslo Sentralstasjon tar det 5-10 minutter.  Godt med bussforbindelse fra blant annet stoppene Sannergata (snaut ett minutts gange fra leiligheten) og Heimdalsgata.

Entré

God plass til klær, sko og kommode. Dørtelefon med åpner. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Stue

Stor, luftig stue med stort vindu og god plass til sittegruppe, spisebord, bokhylle og skrivepult. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Kjøkken

Åpen løsning mot stue. Lys, pen innredning fra Norema (ny 2009) med hvite, profilerte fronter og god skap- og benkeplass. Integrert oppvaskmaskin. Komfyr og kjøl- / fryseskap medfølger også (alle hvitevarer er fra 2014). Ventilator med uttrekk som drar stekeos ut av leiligheten, fliser over benk og lys under overskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Bad

Pent, tidsriktig bad fra 2009 med dusjnisje med infellbare dusjdører, toalett, servant med skap, vegghengt skap og speil. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling.
Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Soverom

Adkomst via 2 skyvedører fra stue. Lyst, luftig soverom med stort vindu som gir gode lysforhold. Plass til dobbeltseng og nattbord. Stor skyvedørsgarderobe med speilfront medfølger. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Utgang til østvendt balkong på 3,75 m² med hyggelig utsikt og sol på dag og tidlig ettermiddag.

Diverse om leiligheten og gården

- Lys, pen og moderne 2-roms selveier (ny 2009) i populære Ringnes Park på øvre Grünerløkka.
- 3,75 m² østvendt balkong med hyggelig utsikt.
- Lys, pen kjøkkeninnredning fra Norema (ny 2009) med hvite, profilerte fronter og god skap- og benkeplass.
- Integrert oppvaskmaskin. Komfyr og kjøl- / fryseskap medfølger også. Alle hvitevarer er fra 2014.
- Ventilator med uttrekk som drar stekeos ut av leiligheten.
- Pent, tidsriktig bad fra 2009 med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
- Takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
- Stor, luftig stue med stort vindu og plass til sittegruppe, spisebord, bokhylle og skrivepult.
- Lyst, luftig soverom med stor, medfølgende skyvedørsgarderobe.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Kun kr 1.621,- i fellesutgifter pr mnd.
- Fjernvarme (varmtvann og oppvarming) er inkludert i fellesutgifter. Dette gir svært lave strømutgifter.
- Kabel-tv og bredbånd (75 Mbit) er også inkludert i fellesutgifter. Høyere hastighet på bredbånd kan bestilles pr seksjon.
- Ingen fellesgjeld.
- Felles takterrasse med panoramautsikt og sol fra morgen til kveld.
- Heisadkomst.
- Mulighet for leie av garasjeplass i byggets kjeller.
- Ringnes Park Vest Sameie består av 500 seksjoner.
- Sameiets hjemmeside: www.ringnesparkvest.no
- Sameiets arbeidskapital pr 31.12.19 var kr 2.446.351,- og viser selskapets likviditet.
- Sameiet har avtale med Renek AS om renhold av fellesarealer.
- Vaktmestertjenester leveres av ISS.
- Telenor er Sameiets leverandør av tv- og bredbåndstjenester.
- Utleie er tillatt.
- Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse eller ulempe for andre beboere.
- Mulighet for hurtig overtagelse.
- Innflyttingsklar leilighet.

Felleskostnader

1 621 pr. mnd. Inkluderer fjernvarme (varmtvann/fyring), kabel-TV, bredbånd, vaktmester, trappevask, normalt vedlikehold, forretningsfører, kommunale avgifter, felles driftskostnader, styrehonorar etc.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert 01.01.2020.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Mulighet for leie eller kjøp av garasjeplass i sameiets felles anlegg. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Utleie av garasjeplasser gjøres gjennom Park Nordic, tlf 21 42 20 00 eller e-post: utleie@parknordic.no
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 891 103 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 207 969 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Moderne bygård fra 2008.
- Fundamentering i betong. Grunnforholdene er ikke undersøkt.
- Yttertaket, flatt med felles takterrasse
- Felles trappegang. Heis.
- Etasjeskiller i betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Sannergata 6 A-E + Th. Meyers gate 16 A-J - 3 Boligblokker - Ferdigattest - 2011
Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 37 kvm, Bruttoareal: 42 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré, bad, stue/kjøkken, soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming via fjernvarme / radiatorer.
Varmekabler i bad.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget, økt hastighet på internett, evt. eiendomsskatt, strøm, forsikringer (innbo mm).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4239 av 23.05.2006. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 29.062.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/637232-4/200  Erklæring/avtale  
18.12.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:458  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
Bestemmelse om parkering
Gnr 225 bnr 458 har bruksrett til 7 parkeringsplasser i underjordisk garasje
Gnr 225 bnr 459 har bruksrett til 4 parkeringsplasser i underjordisk garasje
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-225/278
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/637232-7/200  Erklæring/avtale  
18.12.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykkefra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-225/278
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/637232-8/200  Erklæring/avtale  
18.12.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Bestemmelse om vannledning
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-225/278
Gjelder denne registerenheten med flere
2009/131949-1/200  Bestemmelse om veg  
24.02.2009 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF  
Org.nr: 976062035
Gang- og sykkelvei i henhold til § 13 i bestemmelsene til reguleringsplanen skal for all fremtid og til enhver tid være offentlig trafikkareal og tilgjengelig for allmennheten.
Bestemmelser om tapsskader. Eventuelle feil skal dekkes av grunneier.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/167201-1/200  Erklæring/avtale  
09.03.2009 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
Rett til bruk av nødvendig grunn reparasjoner og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
2009/239790-1/200  Erklæring/avtale  
02.04.2009 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF  
Org.nr: 976062035
Grunneier skal i forbindelse med Prosjektet etablere offentlig trafikkareal(gang- og sykkelvei) over eiendommen iht §13 i bestemmelsene i Reguleringsplanen.
Denne erklæring regulerer grunneiers forpliktelser som følge av at gang-/sykkelveien er et offentlig trafikkareal.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/271081-1/200  Erklæring/avtale  
16.04.2010 
Rettighetshaver:Allmennheten  
Lnr: 10028880
Den offentlige gang- og sykkelveien skal være tilgjengelig for allmennheten.
Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra Oslo kommune.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/1104580-5/200  Best. om vann/kloakkledn.  
29.11.2016 
Bestemmelse om felles stikkledning for gnr. 225 bnr. 458, 460 ,459 og 278
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/1104580-7/200  Best. om adkomstrett  
29.11.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459 Snr:1-24
Gjelder rørmningsvei
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata:
2008/994930-3/200  Seksjonering  
09.12.2008 
opprettet seksjoner: snr: 88
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 56/51530
 
2012/993255-2/200  Resek/fjerning av seksjon  
22.11.2012 
 
2017/1228273-1/200  Reseksjonering  
03.11.2017 21:00 
snr: 88
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 56/51530
Tilleggsdel bygning bod snr 346 omgjøres til fellesareal
Fellesareal bod reseksjonert som tilleggdel bygning snr 346
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten
Rettigheter i eiendomssrett:
2016/1104580-1/200  Bestemmelse om veg  
29.11.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:278 Snr:1-508
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459 Snr:1-24
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Gjensidig rett til kjørevei på gnr. 225 bnr. 458 og 459
Bestemmelse om drift og vedlikehold
2016/1104580-2/200  Bestemmelse om veg  
29.11.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:278 Snr:1-508
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:458  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Bestemmelse om gjensdig rett til kjørevei på gnr. 225 bnr. 458 og 459
Bestemmelse om drift og vedlikehold
2016/1104580-4/200  Erklæring/avtale  
29.11.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:278 Snr:1-508
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:458  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Rett til felles bruk av felles repos/trapp på gnr. 225 bnr. 459 fra Toftes gate
Bestemmelse om drift og vedlikehold

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 500 seksjoner.
Ringnes Park Vest Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 894040882, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Thorvald Meyers gate 4a-b, 6, 8, 10, 12, 14 og 16 a-j, Toftes gate 11, 13, 15a-c, 17, 19a-b, 21a-b, 23 & Sannergata 6a-e.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Sameiets revisor er BDO AS.
- Informasjon om sameiet finner du på: www.vibbo.no eller sameiets hjemmeside: www.ringnesparkvest.no
- Sameiet har gartneravtale med ISS gartnertjeneste for å optimalisere oppfølgingen av tjenestene, da sameiet også bruker ISS på vaktmestertjenesten.
- Det er etablert 10 urbane dyrkingskasser mellom Thorvald Meyersgate 10 og 14.
Ringnes Park Vest Sameie har i dag en løpende avtale KOMPLETT 75-avtale - uten bindingstid - med Telenor. Avtalen innebar at alle seksjoner får levert 75 Mbit bredbånd, mini-HD-dekoder som følger leiligheten, 40 tv-kanaler i grunnpakke, 15 valgfrie kanaler samt T-WE tjeneste via eget nettbrett, mobil, smart-tv, Apple-tv eller lignende inkludert i fellesutgiftene. Telenor eier utstyret (dekodere og modem) som benyttes i sammenheng med avtalen. Den enkelte husstand plikter å varsle om flytting via kundesenteret (tlf:91509000) og la utstyret stå igjen i leiligheten ved salg/utleie.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ringnes Park Vest Sameie har ikke lån.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6647855

Regnskap

- Inntekter
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 16 262 957.
Dette er kr 86 957 høyere enn budsjettert.
Andre inntekter består i hovedsak av fakturering av antenneleie, tilkobling til el-bil og vintertjenester. Det er utbetalt tilskudd fra Oslo kommune på kr 28 342 i forbindelse med etablering av plantekasser ol.
- Kostnader
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 17 508 914.
Dette er kr 1 126 414 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader knyttet i vannlekkasje i bakgården, samt oppgradering av grøntområdet.
- Resultat
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 227 663 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.
- Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 2 446 351.
Budsjett 2020:
- Kommunale avgifter i Oslo kommune
Oslo Kommune la i sitt budsjettforslag høst 2020 til grunn en økning på 4,6 % for renovasjon,10,5 % for vann og avløp og 7,5 % reduksjon av feiegebyret for 2020.
- Energikostnader
Energikostnadene har historisk sett har vært variable og er vanskelige å anslå. I tråd med estimater fra aktuelle leverandører har vi budsjettert med samme energikostnader som beregnet for hele 2019.
- Forsikring
Forsikringspremien for 2020 er budsjettert økt med 7%. Dette som følge av indeksjustering på bygninger på 3,5 % fra 1. januar, samt forsikringsselskapets individuelle prisjustering basert på skadehistorikken i Ringnes Park Vest Sameie.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og Husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
- Det er også hos oss oppdaget skjeggkre i noen leiligheter og fellesarealer. I forbindelse med dette har styret meldt inn saken til sameiets forsikringsselskap som gir dekning for bekjempelse av skjeggkre. Ringes Park Vest Sameie skal som et forebyggende tiltak mot skjeggkre behandle samtlige blokker sameiet.
- Varmtvannsituasjon i Sannergata 6.
Noen beboere opplever at varmtvann må tappes i lenger tid for økt temperatur oppleves som tilfredsstillende. Dette for at stillestående vann som har blitt nedkjølt på strekket må ut før «frisk» forsyning av varmt kommer til kranene. Dette er nok en av årsakene til at dette oppleves forskjellig for beboere uavhengig av tiden på døgnet. Etter en tidligere feilsøking/undersøkelse, gjennomført av rørleggerbedrift kunne man med størst sannsynlighet konstatere at problemene forårsakes av sirkulasjonsledningen, (VVC) uten å kunne kontrollere dette på grunn av skjulte rørføringer.
Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Det er ikke planer om noe som vil medføre økte kostnader ifølge årsberetning.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Styret skal informeres om husdyrhold. Styret kan nekte dyrehold dersom dette er til ulempe, sjenanse eller plage for øvrige sameiere eller bruksrettshavere i sameiegjenstand. Dyreeiere må ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets område

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Bjørnar Mikkelsen