# ØVRE GRÜNERLØKKA

Stilren og gjennomgående 3-roms i klassisk bygård | Balkong mot bakgård | Peis | God takhøyde | Walk-in-closet

Fagerheimgata 11A , 0567 Oslo

VISNINGER

20. september søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

23%

eier sin egen bolig

100%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

20%

er gift

22%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 70 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 431 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1896
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 126
Energimerking F
FINN.no 191674337
Sist endret 17.09.2020 21:15
Prisantydning 4 890 000
Totalpris 5 086 218
Ligningsverdi 1 149 105,-

Beregnet totalkostnad

4 890 000,- (Prisantydning) 63 379,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 953 379,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 820,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 953 379,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 132 839,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 086 218,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0140

Adresse og matrikkel

Fagerheimgata 11A, 0567, Oslo, Gnr. 227 bnr. 126 snr. 16 orgnr. 971275588 i Oslo kommune

Eier

Viktor Johannes Matre

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Leiligheten er pr. d.d ikke berørt av skatten.

BRA/PROM

70 / 70 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1896

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger sin "Tibber app":
5534 kwh siste året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 431 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet tomt beplantet med busker og trær. Store tilstøtende friarealer. Hellelagte/asfalterte internveier og adkomst til bebyggelsen. Bakgård er opparbeidet med grus, steinheller, diverse beplantninger og sittegrupper. Felles trappeoppgang med callinganlegg.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet har ikke IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4. etasje og inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad, omkledningsrom og 2 soverom.
Leiligheten disponerer også en bod i kjeller på ca 2,5 kvm. Beboere har også tilgang til fellesområdet for parkering av sykler og barnevogner, samt et felles hobbyrom med arbeidsbenk i kjelleren.

Beliggenhet

Fagerheimgata er en attraktiv gate som ligger i bydel Grünerløkka. Meget etterspurt og populær beliggenhet med gangavstand til alt av byens fasiliteter og kort vei til Grünerløkkas yrende folkeliv, Carl Berner, St.Hanshaugen, Torshov m.m. Leiligheten ligger et steinkast unna Ringnes Park med kino, SATS/Elixia, Meny m.m. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum. Området er spennende og sjarmerende med sin gamle trehusbebyggelse og klassiske gårder, samtidig som det bygges nytt og moderne.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo. "Løkka" kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Blant annet er The Nighthawk Diner, Vespa & Humla og Villa Paradiso verdt et besøk. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. Rett borte i gaten finner du også Kiwi, Coop Prix og søndagsåpen Joker. Flere bysykkelstasjoner ligger også under 1 minutt gangavtand fra leiligheten.
Det er kort vei til Carl Berners plass hvor det er meget gode kollektivmuligheter med T-bane, trikk- og bussforbindelser i alle byens retninger. Det går også flybuss fra Københavngata busstopp som ligger under 1 minutt gangavstand fra leiligheten. Carl Berner-krysset og gatene rundt er oppgradert for nesten 300 millioner kroner, bl.a. for å nedjustere trafikkbelastningen i krysset. Bedre tilbud av kaféer, serveringsteder og treningssentre har også bidratt til å øke områdets popularitet. I Fagerheimgata har du holdeplass for bussnr. 30 og i Københavngata er det også holdeplass for flybussen, samt blant annet bussnr. 20, 21, 28, 33 m.m.
For den mosjonsglade er det forskjellige tilbud av treningssentere i nærheten av boligen. SATS/Elixia på Ringnes park og på Carl Berner, samt Bare Trening og Fresh Fitness en kort spasertur unna. Tøyenbadet kan tilby helsestudio og badeanlegg hele året.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Torshovdalen, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, Tøyenparken hvor Øyafestivalen arrangeres i august, samt Botanisk Hage som kanskje er Oslos vakreste park. En liten spasertur unna ligger Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis), og det er også gangavstand til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole.

Entré

Innenfor ytterdøren får man umiddelbar et godt førsteinntrykk av leiligheten, med en lys og innbydende entré. Her er det satt av plass til en skyvedørsgarderobe som vil gi god oppbevaringsplass til yttertøy og bekledning. For ytterligere oppbevaringsplass har du enkelt adkomst til omkledningsrom.

Stue

Stuens gode takhøyde i kombinasjon med store vindusflater skaper en luftig og meget god romfølelse. Rommet fremstår i tillegg enkelt å innrede med flere gode møbleringsmuligheter. Her har du god plass til en stor sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. I stuen finner du i tillegg en plassbygd peis med glassdør (fra 2016), som varmer godt og bidrar til en lun og koselig atmosfære. Det er god utsikt fra stuevindu, her kan du enkelt nyte rolige og hyggelige omgivelser.

Kjøkken

Leiligheten har åpen kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredningen er fra Ikea 2016, fremstår godt vedlikeholdt og inneholder glatte fronter, benkeplate av laminat og nedsenket oppvaskkum. Det er lagt fliser mellom benkeplate og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin og stekeovn. Nedsenket induksjonsplatetopp over stekeovn. Ventilator med kullfilter i overskap. Kjøkkenet er av god størrelse og har plass til et spisebord. Den gjennomgående løsningen sørger også for godt med naturlig lys.

Bad

Romslig og funksjonelt flislagt bad med dusj i hjørne og glassdører. Badet er av god størrelse og inneholder regndusj og hånddusj, veggmontert wc med skjult sisterne, servantinnredning med heldekkende servant. Høyt skap og speil med lysarmatur. Opplegg vaskesøyle og tørketrommel. Downlights og ventil i himling. Mekanisk avtrekk. Varmekabler med termostat. Badet er renovert i 2006 og baderomsinnredning fra 2017.

Soverom

Hovedsoverommet er stort og luftig med plass til dobbeltseng. Rommet har oppbevaringsplass i flott åpen garderobeløsning.
Fra soverommet er det utgang til nybeiset østvendt balkong på ca 2,9 m². Balkongen vender mot rolig bakgård med lite innsyn og utsikt til trivelig og grønt parkområde.

Soverom 2

Dette er også et lyst og pent soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse, hjemmekontor eller en kombinasjon. Rommet har plass til seng, kontorpult og annet ønskelig møblement.

Felleskostnader

3 073 pr. mnd. Fiberoptisk internett, trappevask, forretningsfører, kommunale avgifter, betjening andel fellesgjeld, felles forsikring.
Herav:
Lånekostnader renter 177,-
Felleskostnader 2 249,-
Internett 319,-
Trappevask 100,-
Lånekostnader avdrag 228,-

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 149 105 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 136 776 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein/plater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Dooria glatt entrédør i brannklasse El 30 og lydklasse R"w 35 dB med kikkehull og Yale Doorman-lås. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og to samt tre-lags glass fra 1980 og 2006. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad, omkledningsrom og 2 soverom.
Omkledningsrom har tidligere vært bod. Det er ikke fremvist dokumentasjon fra bygningsmyndighetene for omgjøringen av rommet.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Erverver av seksjon og leietakere må meldes til Styret for godkjenning. Godkjennelse kan ikke nektes uten særlig grunn.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad kombinert med vedfyring. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.
Megler minner på at Oslo kommune har innført eiendomsskatt. Leiligheten er pr. d.d ikke berørt av skatten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste datert 28.07.2020.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 01.07.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Det søkes pt. om å etablere omsorgsboliger på nabotomt, av kommunen. Se plan og bygg sine hjemmesider for nærmere info, med referansenr 201901778. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Selger opplyser om at det søkes pt. om å etablere omsorgsboliger på nabotomt av kommunen. Se plan og bygg sine hjemmesider for mer info, med referansernr. 201901778.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1982/507081-4/105  Erklæring/avtale  
09.07.1982 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 20,000
MED PRIORITET ETTER 80% AV LÅNETAKST
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1982/507081-3/105  Seksjonering  
09.07.1982 
opprettet seksjoner:
snr: 16
formål: Bolig
sameiebrøk: 6019/100000
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 21 SEKSJONER
Seksjon 4 feilaktig registrert som boligseksjon
Rettet etter tingl. §18
08.08.2018 Arkivref. 18/09984-4
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Boligsameiet ligger i Oslo kommune. Det er 20 boliger og ett næringslokale i boligsameiet. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne seksjonen utgjør kr. 63.379,- pr. 02.07.2020.
Andel fellesformue for denne seksjonen utgjør kr. 15.874,- pr. 02.07.2020.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12124328533, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 02.07.2020: 3.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 209
Saldo per 02.07.2020: 1 052 993
Andel av saldo: 63 380
Første termin/første avdrag: 28.05.2016 (siste termin 28.11.2037)
Boligselskapet har ikke IN-avtale
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 67301633

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Selger opplyser at sameiet har diskutert mulige tiltak i kjeller for økt luftsirkulasjon og/eller nye vinduer i løpet av årene som kommer. Det vises til egenerklæringsskjema for nærmere informasjon.
Styret har informert om at callinganlegg skal sjekkes da det er midlertidig ute av drift.
Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Det er ingen planlagte økninger av felleskostnader, merk at dette ikke er en garanti for at disse ikke kan endres/økes fremover. På nåværende tidspunkt er det ikke planlagt noen aktiviteter vedrørende vedlikehold.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Innekatter og andre stille, rolige og renslige innedyr (hamster, marsvin, skilpadde. o.l) kan holdes uten spesiell tillatelse fra styret. Dette gjelder også hunder som kan være alene hjemme uten å forstyrre naboer med gjøing o.l. Reptiler og andre eksotiske dyreslag, samt utekatter og urolige hunder, krever tillatelse fra styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Bad: vaskemaskin og tørketrommel. Kan kjøpes separat
- Stue: takfestet hylle i eik  + den svarte veggmonterte vedholderen
- Soverom: Den høyeste svarte kommode for klær og svart konsollbord samt gulvstående speil
- Generelt: lamper, inkl. vegghengte lamper på hovedsomerom og taklampe i stuen
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.