# DET GULE HUSET PÅ SCHULTZEHAUGEN

Vertikaldelt tomannsbolig over tre plan | Nydelig, skjermet beliggenhet med egen hage og utsyn mot Akerselva

Maridalsveien 33 B , 0175 Oslo

BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

83%

har bolig mellom 60-120 kvm

54%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er gift

Type Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 160 m²
Bruksareal 166 m²
Bruttoareal 179 m²
Tomt 355 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 1860
Gårdsnummer 218
Bruksnummer 232
Energimerking G
FINN.no 190684719
Sist endret 21.09.2020 09:31
Prisantydning 12 900 000
Totalpris 13 239 019
Ligningsverdi 1 982 496,-

Beregnet totalkostnad

12 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 330 000,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 339 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 13 239 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0159

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 33 B, 0175, Oslo, Gnr. 218 bnr. 232 snr. 1 orgnr. 813736772 i Oslo kommune

Eier

Unnur Sande Håkon Øverås

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

166 / 160 m²

Antall soverom

4

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Tomannsbolig

Byggeår

1860

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser energiforbruk for 2019: Norgesenergi Forbuk: 10211 KwH

Tomt

Areal: 355 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten ligger på en topp i et skrånende terreng og vender mot Akerselva. Eiendommen ligger i et etablert boligområde med boligblokkbebyggelse fra varierende årstall.
Maridalsveien 33 B ligger på eiendom med gårdsnr. 218 bruksnr. 232. Eiendommen brestår av to eierseksjoner (seksjon 1 og seksjon 2). Felles tomt for sameiet. Eierseksjonene består av en vertikaldelt tomannsbolig. På tomten er det terrasse og hage. Uteområdene er felles, men naturlig delt etter seksjonenes naturlige bruk. Hagen er naturlig delt adskilt mellom seksjonene med opparbeidet hekk, busker og beplantning, slik at hagen oppleves som privat hage for hver av seksjonene.
Boligen har også tilgang til den store felles hagen.Schultzehaugen Vel med gnr. 218 bnr. 116 har tomtestørrelse på 6.721,8 m2. Tomten er fellesareal for medlemmer i Vellet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Med en unik beliggenhet midt i Oslo, mellom Alexander Kiellands Plass og Grünerløkka, finner du Maridalsveien 33 B.
En vertikaldelt tomannsbolig fra 1860-tallet som ligger skjult i fredelige omgivelser, omkranset av en stor, fredet frukthage.
Boligen ligger innerst på tunet og grenser til Akerselva. Fra boligen har du vakkert utsyn mot elv og natur. Her kan du nyte lyden fuglekvitter, elva og fossen i det fjerne.
En innholdsrik bolig hvor øverste etasje på 64 m2 er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du egen hage, terrasse og tilgang til den store felleshagen som vedlikeholdes av områdets Vel.
Området og boligen har en spennende historie fra langt tilbake i tid. I 2004 ble bygget omgjort til bolig.
Lave felleskostnader som inkl. oppvarming/fjernvarme, kabel-tv, kommunale avgifter.
Beskrivelse av rommene:
- 1.ETASJE: Entré/ trapperom/ gang, bad, to soverom.
ENTRÉ/TRAPPEROM/GANG: Inngangsdør til 1.etasje. Entré med trappoppgang til underetasje og overetasje. Flere vindusflater gir gode lysforhold. Hyggelig utsyn mot grøntareal i rolige omgivelser. Utgang til terrasse på fremsiden av bygget. På terrasse har man ettermiddag/kveldssol.
Gangen leder videre til baderommet og soverom nr. 2. Det er garderobeløsning med skyvedører i gangen.
BAD: Flislagt baderom fra 2004 med gulvvarme. Nedsenket malt himling med downlights og inspeksjonsluke til hovedstoppekran. Badekar med dusjforheng, veggmontert hånddusj og vannutkast (kran). Servantskap med profilert buet front på skuff og ett greps blandebatteri. Speil med lys og stikkontakt. Gulvmontert toalett. Opplegg for  vaskemaskin/ tørketrommel. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Åpningsbart vindu på vegg.
HOVEDSOVEROM: Et romslig soveværelse med god plass til dobbeltseng, nattbord, garderobeskap og annet ønskelig møblement. Et svalt soverom med flere vindusflater. Her finner du roen ved at soveværelse er omkranset av vakker natur og vendt mot fredelige omgivelser. Lystmalte vegger og 3-stavs parkett på gulv. Soverommet er malt i 2020.
SOVEROM 2: Et hvitmalt soverom med plass til seng, nattbord og annet møblement. Vendt mot fredelige omgivelser med vakker natur.
- 2.ETASJE: Trapperom/ kjøkken/ stue/spisestue.
Over etasje er det råloft med god plass til oppbevaring.
STUE/SPISESTUE: Fantastisk romfølelse med herlig utsyn og gode lysforhold. Etasjen ble vesentlig oppgradert i 2019. Her har du god plass til spisegruppe, sofahjørne og annet møblement. Primærareal er målt opp til 64m2 og består hovedsakelig av stue med åpen kjøkkenløsning. Plass til flere gjester og perfekt for store sammenkomster. Det er ildsted i stue/ kjøkken med praktisk plassering midt i rommet. Skorsteinen er en elementpipe fra år 2004.  Rommet er gjennomgående, og har godt med naturlig lys. Her har du utsyn mot gårdsplassen, grøntareal og vakkert utsyn mot Akerselva. Nærhet til grønne trær og busker gir rommet en unik opplevelse. Her får du følelsen av at huset "puset". Her kan du høre fuglekvitter og bruset fra elva og fossen. Med skjermet beliggenhet og lite innsyn får du den ultimate frihetsfølelsen.
Lekker 1-stavs parkett på gulv. Malte vegg- og himlingsflater i lyse farger. Det ble hentet frem original trepanel på vegg.
ÅPEN KJØKKENLØSNING: Et delikat og praktisk kjøkken fra 2019 i en åpen, sosial kjøkkenløsning i stuen. Kjøkkeninnredning fra den tyske kvalitetsleverandøren Rotpunkt. Lekkert kjøkken med fokus på individuell tilpasning, bærekraft og gjennomgående kvalitet. Integrerte AEG hvitevarer og profilerte fronter. Praktisk kjøkkenøy med  1- stavs eikeparkett på gulv. Malte vegg- og himlingsflater med glatte flater. Benkeplater i heltre eik. Underlimt benkebeslag med oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Komfyr og kaffemaskin i høyskap. Nedfelt induksjonstopp i benkeplate. Ventilator med avtrekk til kanal, integrert i platetopp. Frittstående kjøl- og fryseskap i nisje. Integrert oppvaskmaskin. Opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap. Lys i- og under overskap.
- KJELLER: Trapperom/gang, bad, kjellerstue/soverom, soverom, bod.
NB. Det gjøres oppmerksom på kjelleretasje ut i fra dokumentasjon mottatt fra plan-og bygningsetaten er registrert som disponible rom. Det er ikke mottatt dokumentasjon på bruksendring og kjellerareal er dermed ikke godkjent som varig oppholdsrom. Det er derfor ikke godkjent som eks. soverom, stue et cetera. Rommene er betegnet etter dagens bruk, ifølge tilstandsrapport. Rom i kjeller er innredet ved befaringstidspunktet og er medtatt i primærareal. Et romslig areal som gir økt boltreplass ved god utnyttelse.
Byggetegninger ligger vedlagt. Se ellers saksnr. 200202371 med informasjon og saksgang fra omgjøring til bolig. Ved spørsmål konferer med megler.
Kjeller består i all hovedsak av råkjeller uten utforede vegger og opplektede gulv. Overflater er stort sett murflater. Gulv: Fliser, teppefliser, ubehandlet betonggulv. Takhøyde i kjeller er ca. 1,90 meter og 2,02 meter.
BAD: Tiltak utført i år 2004. Flislagt bad. Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast. Gulvfliser og veggfliser. Nedsenket malt himling med lyslamper. Dusjhjørnet med dusjforheng og veggmontert hånddusj. Servantskap med skap, hyller og ett greps blandebatteri. Speilskap. Gulvmontert toalett.  Mekanisk avtrekksvifte i himling. Varme i gulv.
KJELLERSTUE/SOVEROM: God plass til innredning. Teppe på gulv. Flere vindusflater i rommet. Disponibelt rom ifølge byggetegninger.
SOVEROM: Et rom med særpreg. Hvitemalte murflater på vegg- og himlingsflater. God plass til innredning. Flere vindusflater. Disponibelt rom ifølge byggetegninger.
Overflater: Gulv: 1- stavs eikeparkett, fliser, 3- stavs parkett. Vegger: Malte glatte flater. Himling: Malte glatte flater.
Vindeltrapp i malt trekonstruksjon.
Annet:
- Sikringsskap er plassert i soverom kjeller. Automatsikringer. Digital strømmåler fra år 2017.
- Loftet er et råloft. Tilkomst via takluke med stige. Plass til oppbevaring. Loftet ble vedlikeholdt og oppgradert i år 2004.
- Sameiet Schultzehaugen 3 har egen tomt med hagedel og terrasse. Bakhagen er brukt som privat hagedel, hvor hagen er naturlig delt opp til hver seksjon med opparbeidet hekk/busk og annen beplantning.
- Tilgang til stor felles hage.

Innhold

Bolig over tre plan. 2.etg, 1.etg, kjeller.
2.etasje: Trapperom/ kjøkken/ stue/spisestue.
1.etasje: Entré/ trapperom/ gang, bad, to soverom.
U.etasje/kjeller: Trapperom/gang, bad, kjellerstue/soverom, soverom, bod.

Beliggenhet

Schultzehaugen har en fantastisk beliggenhet av de ytterste sjeldne, sentralt i Oslo. Schultzehaugen finner du like ved Alexander Kiellands Plass og grenser til Akerselva. Boligen ligger svært attraktivt til på Schultzehaugen som er en idyllisk og usjenert perle med frodige og flotte grøntarealer.
Rett utenfor egen bolig har du den idylliske delen av Akerselva. Fra boligen har du utsikt over elv, natur og Aamodts bro.
Når du passerer ut portene som skjuler den fantastiske hagen og det koselige nabolaget, har du hyggelige spisesteder, et lite kjøpesenter med Vinmonopol og flotte uterestauranter like i nærheten.
Akerselva har fin gangsti langs elvebredden som byr på nydelige turmuligheter. Elva strekker seg fra sentrum og Bjørvika i sør, og helt til Maridalen/Nordmarka i nord.
Leiligheten har en tilbaketrukket beliggenhet, godt skjermet fra Maridalsveien - samtidig som den ligger meget sentralt til ved Alexander Kiellands plass, i bydel St. Hanshaugen. Spesielt landlig og attraktiv beliggenhet på et høydedrag ved foten av "Edens Hage"- en fredet, og over 100 år gammel privat frukthage/parkanlegg med flott gressplen, store trær, sittegrupper og lekeområder for barn.
Her bor du rolig med kort vei til kjernen av de stemningsfulle bydelene St.Hanshaugen og Grünerløkka. Her har du blant annet Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Kubaparken og Grünerhagen ligger få minutters gange.
Det er kort vei til dagligvarebutikker i området. Det er også flere butikker som holder søndagsåpent.
Kun et par minutter unna -  finner man også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). I tillegg er det ca.15 min. gangavstand til Oslo sentrum.
Storgata er under opprusting, samtidig som områdene rundt Torggata blir mer og mer attraktivt. I Hausmanns gate finner du flere kulturtilbud. Blant annet populære Vega Scene. Vega Scene er en kvalitetskino og et lite storbyteater som løfter frem aktuelle filmer og ny dramatikk.
Her bor du altså svært sentralt. En liten park isolerer Schultzehaugen fra Uelands gate. Innenfor ligger antagelig Oslo's fineste byhage i fredelig og skjermede omgivelser. Her er det rom for et lite skihopp for barna om vinteren og om våren blomstrer eple og -kirsebærtrær. Om sommeren grilles det og når høsten kommer høstes alle frukter haven gir. Epler, pærer og kastanjer finnes det masser av.
Det er ellers gode kollektivmuligheter i området.
Maridalsveien 33B har en nydelig beliggenhet på toppen av Schultzehaugen, mot Akerselva. Idyllisk adkomst langs pent opparbeidet fellesareal og den store felles hagen.

Standard / Innhold

- 1.ETASJE: Entré/ trapperom/ gang, bad, to soverom.
ENTRÉ/TRAPPEROM/GANG: Inngangsdør til 1.etasje. Entré med trappoppgang til underetasje og overetasje. Flere vindusflater gir gode lysforhold. Hyggelig utsyn mot grøntareal i rolige omgivelser. Utgang til terrasse på fremsiden av bygget. På terrasse har man ettermiddag/kveldssol.
Gangen leder videre til baderommet og soverom nr. 2. Det er garderobeløsning med skyvedører i gangen.
BAD: Flislagt baderom fra 2004 med gulvvarme. Nedsenket malt himling med downlights og inspeksjonsluke til hovedstoppekran. Badekar med dusjforheng, veggmontert hånddusj og vannutkast (kran). Servantskap med profilert buet front på skuff og ett greps blandebatteri. Speil med lys og stikkontakt. Gulvmontert toalett. Opplegg for  vaskemaskin/ tørketrommel. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Åpningsbart vindu på vegg.
HOVEDSOVEROM: Et romslig soveværelse med god plass til dobbeltseng, nattbord, garderobeskap og annet ønskelig møblement. Et svalt soverom med flere vindusflater. Her finner du roen ved at soveværelse er omkranset av vakker natur og vendt mot fredelige omgivelser. Lystmalte vegger og 3-stavs parkett på gulv. Soverommet er malt i 2020.
SOVEROM 2: Et hvitmalt soverom med plass til seng, nattbord og annet møblement. Vendt mot fredelige omgivelser med vakker natur.
- 2.ETASJE: Trapperom/ kjøkken/ stue/spisestue.
Over etasje er det råloft med god plass til oppbevaring.
STUE/SPISESTUE: Fantastisk romfølelse med herlig utsyn og gode lysforhold. Etasjen ble vesentlig oppgradert i 2019. Her har du god plass til spisegruppe, sofahjørne og annet møblement. Primærareal er målt opp til 64m2 og består hovedsakelig av stue med åpen kjøkkenløsning. Plass til flere gjester og perfekt for store sammenkomster. Det er ildsted i stue/ kjøkken med praktisk plassering midt i rommet. Skorsteinen er en elementpipe fra år 2004.  Rommet er gjennomgående, og har godt med naturlig lys. Her har du utsyn mot gårdsplassen, grøntareal og vakkert utsyn mot Akerselva. Nærhet til grønne trær og busker gir rommet en unik opplevelse. Her får du følelsen av at huset "puset". Her kan du høre fuglekvitter og bruset fra elva og fossen. Med skjermet beliggenhet og lite innsyn får du den ultimate frihetsfølelsen.
Lekker 1-stavs parkett på gulv. Malte vegg- og himlingsflater i lyse farger. Det ble hentet frem original trepanel på vegg.
ÅPEN KJØKKENLØSNING: Et delikat og praktisk kjøkken fra 2019 i en åpen, sosial kjøkkenløsning i stuen. Kjøkkeninnredning fra den tyske kvalitetsleverandøren Rotpunkt. Lekkert kjøkken med fokus på individuell tilpasning, bærekraft og gjennomgående kvalitet. Integrerte AEG hvitevarer og profilerte fronter. Praktisk kjøkkenøy med  1- stavs eikeparkett på gulv. Malte vegg- og himlingsflater med glatte flater. Benkeplater i heltre eik. Underlimt benkebeslag med oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Komfyr og kaffemaskin i høyskap. Nedfelt induksjonstopp i benkeplate. Ventilator med avtrekk til kanal, integrert i platetopp. Frittstående kjøl- og fryseskap i nisje. Integrert oppvaskmaskin. Opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap. Lys i- og under overskap.
- KJELLER: Trapperom/gang, bad, kjellerstue/soverom, soverom, bod.
NB. Det gjøres oppmerksom på kjelleretasje ut i fra dokumentasjon mottatt fra plan-og bygningsetaten er registrert som disponible rom. Det er ikke mottatt dokumentasjon på bruksendring og kjellerareal er dermed ikke godkjent som varig oppholdsrom. Det er derfor ikke godkjent som eks. soverom, stue et cetera. Rommene er betegnet etter dagens bruk, ifølge tilstandsrapport. Rom i kjeller er innredet ved befaringstidspunktet og er medtatt i primærareal. Et romslig areal som gir økt boltreplass ved god utnyttelse.
Byggetegninger ligger vedlagt. Se ellers saksnr. 200202371 med informasjon og saksgang fra omgjøring til bolig. Ved spørsmål konferer med megler.
Kjeller består i all hovedsak av råkjeller uten utforede vegger og opplektede gulv. Overflater er stort sett murflater. Gulv: Fliser, teppefliser, ubehandlet betonggulv. Takhøyde i kjeller er ca. 1,90 meter og 2,02 meter.
BAD: Tiltak utført i år 2004. Flislagt bad. Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast. Gulvfliser og veggfliser. Nedsenket malt himling med lyslamper. Dusjhjørnet med dusjforheng og veggmontert hånddusj. Servantskap med skap, hyller og ett greps blandebatteri. Speilskap. Gulvmontert toalett.  Mekanisk avtrekksvifte i himling. Varme i gulv.
KJELLERSTUE/SOVEROM: God plass til innredning. Teppe på gulv. Flere vindusflater i rommet. Disponibelt rom ifølge byggetegninger.
SOVEROM: Et rom med særpreg. Hvitemalte murflater på vegg- og himlingsflater. God plass til innredning. Flere vindusflater. Disponibelt rom ifølge byggetegninger.
Overflater: Gulv: 1- stavs eikeparkett, fliser, 3- stavs parkett. Vegger: Malte glatte flater. Himling: Malte glatte flater.
Vindeltrapp i malt trekonstruksjon.
Annet:
- Sikringsskap er plassert i soverom kjeller. Automatsikringer. Digital strømmåler fra år 2017.
- Loftet er et råloft. Tilkomst via takluke med stige. Plass til oppbevaring. Loftet ble vedlikeholdt og oppgradert i år 2004.
- Sameiet Schultzehaugen 3 har egen tomt med hagedel og terrasse. Bakhagen er brukt som privat hagedel, hvor hagen er naturlig delt opp til hver seksjon med opparbeidet hekk/busk og annen beplantning. I bakhagen har dagens eier hatt honninghage og produsert egen honning i bikuber. I sin grønne omgivelser med blomster, busker og vakker natur har biene produsert prisbelønt honning.
- Tilgang til stor felles hage med partytelt, ute peis, felles grill. Her arrangeres flere sammenkomster. Det kan blant annet nevenes at det er arrangert bryllup i hagen.

Om hagen

Den fredede hagen med de eldgamle trærne ligger godt skjermet på Schultzehaugen. Her kan du nyte hagen og høste epler, plommer, moreller og kastanjer slik beboerne gjorde også flere århundre tilbake i tid. Her står frukttrærne slik de har stått siden Gamle Aker Kirkes storhetstid.
Haven er til fri benyttelse for alle som bor her. Det er satt ut benker og bord. Schultzehaugen Vel har engasjert egne gartnere som tar ansvaret for å holde hagen fult vedlike til enhver tid. Her kan vellets beboere nyte hagen fullt ut uten å ha ansvaret for å reise hjem fra jobb og "klippe gress".
Boligens beliggenhet på høyt grunnplan, helt uten forbipasserende. Her kan du enkelt rusle rundt i tomannsboligen egne hage eller slå deg til ro blant frutktrærne i den store felleshagen.

Felleskostnader

4 500 pr. mnd. A-kto varmtvann, a-kto fjernvarme, kommunale avgifter, vedlikehold/gartner fellesområder, vedlikeholdsfond, forsikring med mer

Garasje / Parkering

Eget garasjesameiet som inngår i Schultzehaugen Vel. Garasjeplasser i lukket, oppvarmet garasjeanlegg under Maridalsveien 33L. Schultzehaugen garasjesameie har ansvaret for garasjen. Garasjeplassene kan kun selges til seksjonseiere i sameiene. Her er det også muligheter for leie av garasjeplass.
Ny eier kan overta dagens eiers garasjeleie i parerkeringssameie. Selger informerer at kjøper kan overta leie av garasjeplass for 1400,- i måneden. Det kan også være aktuelt å kjøpe plassen, ifølge selger.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 982 496 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 136 985 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Historie

Schultzehaugen, eller tidligere Haugen, har en meget spennende historie.
Maridalsveien 33, var opprinnelig en gård på vestsiden av Akerselven nedenfor Gamle Aker Kirke. Den eldste del av denne kirken er bygget av Olav den Hellige og tilbygget utført under Harald Hardråde. I 1186 ble kirken og dens tillagte gods lagt under Nonneseter kloster. Schultzehaugen var en del av dette gods og gikk under navnet Haugen.
Gården Haugen er utgangspunktet for det stedet som i dag benevnes Schultzehaugen. Gårdene Øvre og Nedre Schultzehaugen ble oppkalt etter Jens Schultz, som kjøpte eiendommen i 1767. Da var det allerede etablert både skinnstamper og flere sagbruk her. Dessuten barkestamper, hvor furubark ble behandlet og benyttet til garving, det vil si preparering av hud til lær. Den driftige Jens Shultz startet i tillegg en finérsag som er å se på et fotografi fra 1860-årene. Ved Schultzehaugen ble det også drevet tre teglverk: Øvreverket, Mellomverket og Nedreverket. Øvre Schultzehaugen med adresse Maridalsveien 33, har ikke lenger finérsag eller andre industrielle spor, men murbygningene  fra 1860-årene er bevart. I 1896 overtok Kristiania Indremisjon denne delen og dannet Kristiania hjem for arbeidsløse. Inntil hundre mann fikk arbeid hver dag med å hugge ved, og det ble etter hvert opparbeidet svære vedlagere som dekket store deler av byens behov. Vedhuggeriet var i drift frem til midten av 1950-åra, da det måtte vike for et nybygg.
I de eldre bygningene drev misjonen aldershjem for menn fra 1917 til midten av 50-årene. Fram til 2003 var dette hovedkontor for Kirkens Bymisjon. I dag er dette private boliger.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Tomannsbolig oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttervegger er pusset og malt mur på fasaden. Grunnmur i naturstein/ mur. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er metallplater. Oppvarming er fjernvarme og radiatorer. Vedfyring. Gulvvarme i bad. Fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for omgjøring til boligformål datert 2004.

Boligens areal

Primærrom: 160 kvm, Bruksareal: 166 kvm, Bruttoareal: 179 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/ kjøkken/ stue/spisestue.
1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/ trapperom/ gang, bad, to soverom.
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, bad, kjellerstue/soverom, soverom.
Sekundærareal: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Ved utleie vær oppmerksom på regler ved utleie av disponible rom.

Oppvarming

Oppvarming er fjernvarme og radiatorer. Vedfyring. Gulvvarme i bad. Fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Elektrisitet, internett, innboforsikring med mer.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde-bevaring (allmennyttig formål, bolig/kontor/sosial vikrsomhet) S-3063, 10.5.89. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Andel i realsameie
0/912843-1/105  Opprettelse av realsameie  
Denne matrikkelenhet har andel i: Knr:0301 Gnr:218 Bnr:116  1/209 
2003/56768-8/105  Best. om vann/kloakkledn.  
09.09.2003 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Vann- og avløpsetaten
Overført fra: 0301-218/232
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/57940-2/105  Urådighet  
26.08.2004 
Seksjonen kan ikke selges/overdras uten sammen med evt ideell andel av garasjesameiet gnr 518 bnr 2
Grunndata:
2003/56986-1/105  Seksjonering  
09.09.2003 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 1167/2382
Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 0301-218/228/0/1-129
2003/56768-1/105  Best. om adkomstrett
Rettigheter på 0301-218/116
Rettigheter i eiendomsrett
2003/56768-2/105  Erklæring/avtale  overført fra: 0301-218/232
Rettigheter på 0301-518/2
Rettigheter i eiendomsrett
2003/56768-4/105  Best om garasje/parkering
Rettigheter på 0301-518/2
Rettigheter i eiendomsrett 2003/56768-6/105
Best om garasje/parkering  Overført fra: 0301-218/232
Rettigheter på 0301-218/230/0/1-63
2003/56768-9/105  Best. om adkomstrett

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Schultzehaugen 3 med org.nr. 813 736 772.
Leiligheten er seksjon 1 i Sameiet Schultzehaugen 3, gnr 218, bnr 232.
Sameiet har pt. ingen vedtekter eller husordensregler. Det har blitt avholdt årsmøte. Styret består av seksjonseierne. Eierseksjonslovens bestemmelser gjelder.
Snr.1: 1167/2382
Snr.2: 1215/2382
Selskapet er forpliktet til å være med i Schultzehaugen Vel.
Medlemmer av Sameiet Schultzehaugen Vel er seksjonseierne i følgende eiendommer:
Sameiet Schultzehaugen 1, gnr 218, bnr 230, seksjonsnr 1-63
Sameiet Schultzehaugen 2, gnr 218, bnr 231, seksjonsnr 1-9
Sameiet Schultzehaugen 3, gnr 218, bnr 232, seksjonsnr 1-2
Sameiet Schultzehaugen 4, gnr 218, bnr 229, seksjonsnr 1-5
Sameiet Schultzehaugen 5, gnr 218, bnr 228, seksjonsnr 1-129
Seksjonseierne benevnes heretter "sameiere". Hvert av sameierne har ved kjøp av sin seksjon ervervet 1/209 av gnr 218, bnr 116 i Oslo kommune ("Eiendommen"). Sameierne er sameiere i Eiendommen.
Eiendommen er fellesareal for sameierne og består av hage, vei og øvrige fellesområder.
Schultzehaugen Vel:
Den daglige drift og løpende vedlikehold i sameiet utføres av vaktmester. Vellet har ansvar for uteområdene, nøkkelsystemer, fjernvarme og energi. Alle seksjonseiere får innkalling til årsmøte i Schultzehaugen Vel.
Schultzehaugen Vel er eid av seksjonseierne fra bygningene som omkranser haven. Hvert sameie har en styrerepresentant hver i Schultzehaugen Vel's styre. Schultzehaugen garasjesameie har ansvaret for garasjen. Garasjeplassene kan kun selges til seksjonseiere i sameiene.
Forretningsfører for sameiet er OBOS Eiendomsforvaltning.
Vedtekter og husordensregler for Schultzehaugen Vel følger vedlagt.
mer info: https://schultzehaugen.no

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 81589089

Regnskap

Regnskap 2019 og budsjett 2020 følger vedlagt.
Årsregnskap for 2019 viser inntekt 91.315,- utgifter 106,- og årsresultat - 15.389,-

Vedtekter / husordensregler

Sameiet  har ingen vedtekter eller husordensregler.
Vedtekter for Schultzehaugen Vel ligger vedlagt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet avholdt årsmøte 09.mai 2020.
- Det ble vedtatt at det i tillegg til fellespeisen, går sameiet til innkjøp av en fellesgrill.
- Det ble vedtatt at månedlig innbetaling fra eierseksjonene økes til 4.500,- per måned fra og med 01.11.2020.
- Det er ønskelig på sikt å sørge for å tilbakeføre fasadepussen til mer tidsriktig metode (1860). Det undersøkes om det er kapasiteter i Oslo som har kompetanse, jf. tilråing fra arkitekt/ingeniør.
- Det ble vedtatt at sameiet tar på seg å strekke vannledning fra huset fram til vannposten slik at beboernes og hagens behov for vann kan hentes der i sommerperioden.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Peisen følger ikke med. Kjøleskap og hvitevarer på bad etter avtale.
Integrerte hvitevarer følger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.