# St.Hanshaugen

Rålekker 3-roms med god takhøyde og fantastisk utsikt | Peis | Attraktiv beliggenhet | Kjøkken og overflater 2019

Fougstads gate 41A , 0173 Oslo

BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

82%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 84 m²
Bruksareal 84 m²
Bruttoareal 95 m²
Tomt 429 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1926
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 74
Energimerking F
FINN.no 198493303
Sist endret 03.12.2020 11:01
Prisantydning 6 700 000
Totalpris 6 770 990
Ligningsverdi 1 491 141,-

Beregnet totalkostnad

6 700 000,- (Prisantydning) 62 981,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 762 981,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 770 990,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0160

Adresse og matrikkel

Fougstads gate 41A, 0173, Oslo, Gnr. 219 bnr. 74, andelsnr. 69 i Ila kv 2 a borettslaget med orgnr. 951516503 i Oslo kommune

Eier

Alexander Koltveit Ine Foss

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei - Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

BRA/PROM

84 / 84 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1926

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 429 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal. Felles gårdsrom som er opparbeidet med asfalterte arealer 2 hager med blant annet gressplen, sittegrupper, lekeapparater og variert beplantning.
Selskapet fester tomt av Oslo Kommune for en avtaleperiode på 70 år f.o.m 01.11.1951. Reguleringstidspunktet for festeavtalen er etter de til enhver tid gjeldende prisforskrifter og i intet tilfelle oftere enn med minst 10 års mellomrom. Sist regulert pr 01.12.2011. Styret har fått opplysninger fra EBY om at festeavtalen er satt på ubegrenset forlengelse etter utløpet i 2021, med samme vilkår som i dag.
Festeavgift for 2019 utgjør kr. 111.590,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Borettslaget har IN-ordning.
Sikringsordning: Nei

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder: Entré/gang, bad, 2 soverom, stue/ spisestue, kjøkken og innredet rom. Utgang (rømningsvei) fra kjøkken til baktrapp.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 8,9 m² og ca. 2,5 m² og en loftsbod på ca. 7,4 m². Det er også mulighet for oppbevaring av sykler ved utendørs sykkelstativ/skur i bakgårdene.

Beliggenhet

Leiligheten har en hyggelig beliggenhet i et veletablert bomiljø. Umiddelbar nærhet til flotte parker, gode turmuligheter, trendy cafeer og barer, gode restauranter, omfattende kulturtilbud og offentlig kommunikasjon. Gangavstand til Grünerløkka og Mathallen/Vulkan og alt dette innebærer, men samtidig rolige omgivelser.
Leiligheten ligger like ved to av byens beste parker - Iladalen og St. Hanshaugen med flotte rekreasjonsmuligheter hele året. Samtidig har man enkel og direkte tilgang til Oslos flotteste turrute langs Akerselva og på et kvarter kommer man seg på sykkel til Maridalen.
Samtidig finnes det et stort antall treningssentre like i nærheten, for eksempel ICON (Vulkan), Elixia (Rignes Park), Ila Gym og Fitness24seven.
For den som er glad i mat og drikke er dette byens kanskje beste beliggenhet. For eksempel er Tranen bare et par minutter fra leiligheten - Oslos beste brød på dagtid og Oslos beste pizza på kveldstid - og har sammen med de mange andre utestedene rundt Alexander Kiellands plass gjort nærområdet til et hyggelig og grønt knutepunkt mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka. Det er mindre enn 10 minutter å gå fra leiligheten til Mathallens gourmettilbud og Vulkans uteliv. I samme avstand finner man flere av Oslos beste og hyggeligste restauranter (eks. Kontrast, Smalhans, Kamai, Nedre Foss gård og nok barer og kaféer til at man kan bruke lang tid på å finne sine favoritter.
På få minutter går man også til Ringen kino eller Dansens Hus eller tar bussen ned til Operaen og resten av byens kulturliv. Fra leiligheten er det kort gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Java, Pascal og Kaffebrenneriet. Ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden.
Det er svært godt utvalg av butikker i området. På nærsenteret Kiellands Hus et par hundre meter fra leiligheten finnes blant annet Coop med ferskvaredisk, Vinmonopolet, Apotek 1 og bokhandel (se www.kiellandshus.no), Rema og Joker finnes også i umiddelbar nærhet. Få hundre meter lenger unna ligger Ringnes Park med bl.a. et stort Meny supermarked, Jernia, apotek og blomsterbutikk.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Her er det plass til å sette fra seg sko og henge opp yttertøy. Plassbygde skap med malte fronter.

Stue

Leiligheten har en lys og lekker stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller, stor spisestue og øvrig ønsket møblement. Store, dype vindusflater som gir rikelig med lys inn, samt generøs takhøyde (på ca. 2,80 m). Koselig peisovn som gir god og lun varme.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren innredning. Kjøkkeninnredning med glatte, folierte fronter samt fronter i bambus. Benkeplate i komposittstein. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator over stekesone, integrerte hvitevarer som induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Komfyrvakt samt aquastop/lekkasjevarsler med sensorer og magnetventil er installert. Lekkert linoleumsgulv fra Forbo.
Fra kjøkkenet har du inngang til innredet rom. Rommet har skyvedørsgarderobe med folierte fronter, samt opplegg for vaskemaskin.

Bad

Lekkert bad fra 2006. I 2014 ble det lagt flis på flis. Microsement blitt lagt på gulv i 2020. Badet har termostatstyrte varmekabler i gulv, underskap, toalettskap, veggmontert servant, speil og veggmontert klosett. Dusjhjørne med svingdører, sluk, regnfallsdusj og termostatstyrt blandebatteri. Varmtvannsbereder lokalisert over himling. Downlights (halogen) i himling. Det er opplegg for vaskemaskin i skyvedørsgarderobe i innredet rom ved kjøkken.

Soverom

Et stort og pent soverom med god plass til dobbeltseng, kommode/hyller og annet ønsket møblement. God oppbevaringsplass i garderobeskap.

Soverom 2

Nok et pent soverom med like god størrelse. Massevis av plass til seng og garderobeløsninger. Soverommene har begge flere bruks- og møbleringsmuligheter.

Felleskostnader

4 381 pr. mnd. Kommunale avgifter, felles gårdsforsikring, betjening av fellesgjeld, forretningsførsel, trappevask drift og vedlikehold og vaktmestertjenester.
Herav:
*Eiendomsskatt 131,-
Felleskostnader 4.250,-
*De av andelseierne som skal betale eiendomsskatt til Oslo Kommune, vil bli innkrevd dette av borettslaget. Dette kommer i tillegg til ordinære felleskostnader. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (mai, juni, september og november).

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 491 141 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 368 109 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård i mur- og teglkonstruksjoner. Etasjeskillere med trebjelkelag og stubbloftfyll. Yttervegger i mur/betong og tegl med pussede og malte fasader. Vinduer med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 2007 samt 1990. Saltak i trekonstruksjoner, antas tekket med takstein.  For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Thomas Tandberg, datert 09.11.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også:
- Fougstads gate 41A-C - Skifte røropplegg alle kjøkken - Ferdigattest - 2007.
- Fougstads gate 41 - Utskifting VAV mellom 3 og 4 etg - Ferdigattest - 2008.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 95 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, 2 soverom, stue/ spisestue, kjøkken og innredet rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten har frittstående peisovn for vedfyring i stue. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm, internett m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977 og S-2937 av 01.10.1987. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 06.11.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

ved Herman Foss' gate 21 - Mulig ulovlig omregulering av offentlige parkeringsplasser til parkering for privat bildelingsselskap
Siste dok. 14.8.2020. Saksnr: 202011745
Uelands gate 32 - Bruksendring av loft
Siste dok. 1.11.2020. Saksnr: 202016930
Herman Foss' gate 27 - Bruksendring fra fellesareal til bolig, fasadeendring, endring av lyd- og brannskille m.m
Siste dok. 6.8.2020. Saksnr: 202011246
Herman Foss' gate 27 - Bruksendring av loft til bolig og fasadeendring
Siste dok. 25.6.2020. Saksnr: 202006596
Fougstads gate 24-34 og Herman Foss' gate 21-29 - Forhåndskonferanse - Oppføring av balkonger
Siste dok. 30.3.2020. Saksnr: 202002422
Lovisenberggata 15 B - Tilbygg - Lovisenberg Diakonale Høgskole
Siste dok. 16.6.2020. Saksnr: 201803584
Lovisenberggata 15 A - Innvendig ombygging av underetasje
Siste dok. 7.5.2020. Saksnr: 201710776

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1924/993519-1/105  Erklæring/avtale  
11.09.1924 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
 
1924/993520-1/105  Erklæring/avtale  
02.12.1924 
Bestemmelse om kloakkledning
 
1925/993632-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
10.01.1925 
 
1953/310244-34/105  Festekontrakt - vilkår  
31.12.1953 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,369
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1956/918080-1/105   ** Nye vilkår  
12.04.1956 
 
1962/517496-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
12.11.1962 
veket for: OBLIGASJON 1961/510607-1/105
1954/301805-1/105  Erklæring/avtale  
25.02.1954 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/505581-1/105  Erklæring/avtale  
04.04.1961 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
Pengeheftelser i festerett
1953/310244-34/105  Festekontrakt - vilkår  
31.12.1953 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,369
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
 
1956/918080-1/105   ** Nye vilkår  
12.04.1956 
 
1962/517496-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
12.11.1962 
veket for: OBLIGASJON 1961/510607-1/105
2011/440344-1/200  Pantedokument  
08.06.2011 
BELØP: NOK 12.100.000
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/453955-1/200  Pantedokument  
08.06.2012 
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/646410-1/200  Pantedokument  
16.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1924/900751-2/105  Registrering av grunn  
11.09.1924 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:219 Bnr:90
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 131 andelsleiligheter.
Borettslaget Ila Kvartal II A er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 951516503, og ligger i bydel St. Hanshaugen i Oslo kommune.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.borettslag.net/ilakvartal2a/
Bruk av fellesvaskeri i borettslaget faktureres den enkelte andelseier. Kontakt styret.
Borettslaget Ila Kvartal II A har avtale om vaktmestertjeneste med Servicebedriften Myhre, som ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget i henhold til avtale. Gressklipping, snørydding og trappevask inngår i avtalen

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 62 981,- pr. 05.11.2020. 
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 7 716,- pr. 31.12.2019.
Borettslaget har tre lån;
Lånenummer: OBBK01-98207367001
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.265.014,-
Restløpetid: 6 år 8 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente pr. 05.11.20: 1,98%
Kapitalkostnader: 166,-
Lånenummer: OBBK02-98207367036
Type: Annuitet
Restsaldo: 3.302.082,-
Restløpetid: 4 år 4 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente pr. 05.11.20: 1,98%
Kapitalkostnader: 645,-
Lånenummer: OBOS01-98207710253
Type: Serie
Restsaldo: 1.979.150,-
Restløpetid: 8 år
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente pr. 05.11.20: 1,98%
Kapitalkostnader: 225,-
Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

62 981

Andel formue

7 716

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 72249089

Regnskap

Inntekter
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 5 482 648. Bokførte felleskostnader er høyere enn budsjett grunnet økning på 2,4 % fra 01.03.2019. Andre inntekter består i hovedsak av vaskeriinnbetalinger.
Kostnader
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 5 145 520.
Resultat
Årets resultat på kr 150 535 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Endringer i leiligheten: §5 i borettslagets vedtekter. Der beskrives det nærmere hvilke bygningsmessige endringer som ikke kan gjennomføres uten styrets godkjennelse.
Det er ikke er lov å oppbevare noe i fellesarealene på loftet i de oppgangene hvor loftet er bygget ut.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid
Brannvarslingsanlegg: I forbindelse med loftsutbyggingen ble borettslaget pålagt å installere et fullt dekkende brannalarmanlegg i hele bygget. Dette skulle første gang vært levert før sommeren 2017, men på bakgrunn av flere forskjellige årsaker som f.eks. byggearbeid i borettslaget og softwarefeil i de første detektorene, er dette enda ikke satt i drift. Inntil det gis tydelig beskjed fra styret, så er det sentrale brannvarslingsanlegget ikke aktivert. Styret anbefaler derfor å ikke ta ned gamle detektorer, og-/eller kjøpe en enkel detektor på Clas Ohlson frem til mer informasjon er gitt.
Festetomt: Festekontrakten vi har med kommunen, som eier tomten, utløper i 2021. Kommunen ved Eiendoms- og byutviklingsetaten opplyser at kontrakten vil bli forlenget på samme vilkår på ubestemt tid.
Internett: I år har styret forhandlet med Nextgentel, samt forhørt seg med andre leverandører for å finne den riktige løsningen for de neste årene. Valget falt på å skrive en ny kontrakt med NextGentel, som betyr at borettslaget har fått bedre internett til samme pris som tidligere (5/5 til 60/60), og noen endringer i TV-pakkene.
Fremleie/bruksoverlating: Styret vil komme med forslag til endringer i vedtektene eller andre vedtak for å spesifisere utleie av boliger. Formålet med borettslaget er å tilby bolig, og at fremleie bare tillates der loven sier at den som søker har rett til å få leie ut for en periode.
Selger opplyser at det blir mulig fremtidig oppgradering av hagene i regi av borettslaget. Borettslaget har bedt beboerne fremme forslag. Oppgradering av hager kan medføre fremtidig økning i felleskostnader men her foreligger ingen konkrete planer for øyeblikket.
Større vedlikehold og rehabilitering
2019 - Syv oppganger pusset opp, alle pusset opp av borettslaget siden 2007.
Nedre del av fasaden males.
2018 - Ca. 200 vinduer og balkongfelter skiftet, ingen igjen fra 1975.
2018 - Rehabilitering av stikkledninger avløp for oppgangene 45, 47, 49 og 51.
2017 - Installasjon av heldekkende brannalarmanlegg kategori 2 (ikke satt i full drift).
2017 - Rehabilitering med stålrør for alle skorsteiner i bruk (totalt 45 stk.), kontroll og skifte av feieluker.
2017 - Omlegging av fiberkabler i alle loft, inkl. tilrettelegging med rør for ev. ekstra kabel.
2017 - Omlegging av gårdens tak med membran og diffusjonsåpent undertak over alt der det ble utvidet leilighet til loft.
2017 - Ferdigstilt utvidelse av leiligheter i fjerde etasje til loft i ni oppganger: 27,
29, 31 (ferdig i 2018), 35, 37, 39, 45 (to leiligheter), 47 og 51.
Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr i leiligheten eller å medbringe husdyr ved innflytting i leiligheter uten tillatelse fra styret i hvert enkelt tilfelle. Unntatt fra denne bestemmelse er adgang til å ha førerhund for blind eller svaksynt. Det er ikke tillatt å la hunder og katter gjøre fra seg i hagene.

Tilbehør

Følgende medfølger handelen:
- Integrert komfyr, stekeplate, kjøleskap.
- Veggmonterte ovner.
- Rullegardiner.
- Klesskap.
- Fastmonterte taklamper om ønskelig.
- Hyller i loftboden om ønskelig.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.