# NORDSTRAND

Arkitekttegnet enebolig med skjermet og vestvendt hage | Vesentlig oppgradert 2016 | Gode solforhold | Carport | Peis

Ekebergveien 173B , 1177 Oslo

BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

59%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 169 m²
Bruksareal 169 m²
Bruttoareal 185 m²
Tomt 813 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1975
Gårdsnummer 157
Bruksnummer 555
Energimerking E
FINN.no 190676750
Sist endret 17.09.2020 15:32
Prisantydning 13 900 000
Totalpris 14 259 019
Ligningsverdi 2 726 121,-

Beregnet totalkostnad

13 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 345 000,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 359 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 14 259 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0169

Adresse og matrikkel

Ekebergveien 173B, 1177, Oslo, Gnr. 157 bnr. 555 i Oslo kommune

Eier

Jens-martin Grønne Daniella Ramsdal Grønne

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for 2020: kr. 17850,- Eiendomsskatt for 2020: kr. 10899,-

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Eiendomsskatt for 2020: kr. 10.899,-

BRA/PROM

169 / 169 m²

Antall soverom

3

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1975

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 31 000 kwh pr. år (inkluderer daglig lading av el-bil).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 813 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er relativt flat og opparbeidet med steinsatt inngangsparti samt gruslagt innkjørsel. Ellers gressplen og variert beplantning. Flaggstang i trevirke i hagen.

Beskrivelse

Ekebergveien 173B er en flott arkitekttegnet enebolig over 2 etasjer med vestvendt markterrasse og stor solrik hage, beliggende i attraktivt, veletablert og barnevennlig område på Nordstrand i Oslo. Uteområdet innbyr virkelig til utendørs hygge. Her er det en deilig vestvendt markterrasse på ca. 55 m² med direkte utgang til hage. I hagen finner du epletrær, kirsebærtrær, bringebær busker og markjordbær, samt lekestativet og sandkasse. Videre er det parkering i privat carport, samt biloppstillingsplass foran (total plass til 3 biler). Det er montert ladepunkt for lading av EL-kjøretøy ved carport.
Dette er en innholdsrik og velholdt familiebolig, som holder en gjennomgående god standard. Boligen bærer preg av gode rom og fine løsninger med store vindusflater som ivaretar den flotte utsikten i samtlige rom. Etter totalrenovering i 2016 fremstår huset som helt nytt innvendig og har en unik arkitektur.
Eiendommen ligger i et ettertraktet og meget barnevennlig boligområde med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og dagligvarehandel. Dette er et perfekt hjem for barnefamilier, hvor ungene kan ferdes fritt i hagen med gode oppvekstsvilkår i flotte omgivelser med kort avstand til skoler og fritidstilbud.

Innhold

Arkitekttegnet enebolig over 2 etasjer og inneholder følgende:
1. etasje: Entré/gang, wc, 2 bad, vaskerom, spisestue, kjøkken og 3 soverom. Utgang fra spisestue, kjøkken og hovedsoverom til markterrasse på ca. 55 m². Terrassen har direkte utgang til hage. Utgang fra vaskerom til terreng.
2. etasje: Stue.
Boligen har også utebod på ca. 9 m² ved inngangsparti/innkjørsel, bod under trapp ca 5 kvm, åpen hagebod med tak på nord-enden av huset med hageslange, hageredskaper og parkering i privat carport, samt biloppstillingsplass foran.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et meget attraktivt og barnevennlig boligområde på Kastellet, i bydel Nordstrand i Oslo kommune. Boligen har umiddelbar nærhet til skoler for alle alderstrinn, flere barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt og variert utvalg av servicetilbud.
Fritidsaktiviteter:
I nærområdet ligger Nordstrand idrettsplass og Nordstrandhallen, samt lekeplass, tennisanlegg, svømmehall og treningssenter m.m. Det er også flere idrettslag som bl.a. Bækkelaget, KFUM og Nordstrand IF, med flere. På sykkel når du stranden på snaue ti minutter for et kveldsbad i fjorden. Bunnefjorden har flere populære badeplasser, inkludert lokale Nordstrand Bad og Sydstranda på Ulvøya.
Fra eiendommen er det ca. 1,5 km til Brannfjell ved Ekebergsletta som er et av de første skogsområdene i hovedstaden som blir bart på vårparten, noe både hundeeiere, barnefamilier, terrengsyklister og idrettsutøvere vet å benytte seg av. Det er stier over hele åsen, alt fra brede lysløyper til trange skogstier og svabergpartier. EKT gården på Ekebergsletta har rideskole.
Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar. Holtet og Sæter har ellers et godt utvalg av butikker, spisesteder og helsetilbud. På Holtet finner du blant annet delikatesseforretningen Jacobs og Godt brød. Lambertseter kjøpesenter og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.
Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via trikk og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Kastellet og ligger ca. 100 m fra boligen. Herfra går trikken hvert 5. minutt. Ved å benytte bil fra Kastellet tar det ca. 3 min til Lambertseter, 7 min til Ryen, 5 min til Ekeberg, 9 min til Oslo S og 36 min til Oslo Lufthavn.
Skole og barnehage:
Boligen har kort gangavstand til Kastellet barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Holtet, Kongshavn og Lambertseter videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Entré

Lys, innbydende entré med flislagt gulv og lyse malte overflater. Entréen har skyvedørsgarderobe med speilfronter som gir god oppbevaring plass til yttertøy og plassering av sko. Fra entréen har du direkte inngang til wc, spisestue og kjøkken.

Stue

Flott og unik stue i 2 etasje med trapp opp fra spisestuen. Her er det rom for både sittegruppe og et lite hjørne for kontorpult. Det er store vinduene som sørger for optimal tilførsel av dagslys til rommet. Stuen varmes opp av en stilren peis, peisovnen ble montert i 2017. Det er i tillegg montert en motor for varmepumpe på yttervegg. Gulvet er belagt med 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett, glatte, malte veggflater.

Spisestue med utgang til terrasse og hage:

Spisestuen gir plass til en stor spisegruppe og føles luftig med åpen løsning til kjøkkenet. Her er det rom for å invitere venner og familie til hyggelige sammenkomster. Det er montert varmepumpe i spisestue.
Fra spisestuen har du utgang til terrasse på ca. 55 m², videre fra terrassen er det direkte utgang til hage.

Kjøkken

Meget pent og moderne KVIK kjøkken med kjøkkeninnredning fra 2016. Kjøkkenet har glatte, folierte fronter, downlights (led) under overskap, ventilatorhette i stål og glass med avtrekk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjonsplatetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og fullhøyde kjøleskap. Downlights (led) i himling. Fra kjøkkenet er det adkomst til terrassen.

Bad

Bad 1 (adkomst fra spisestue):
Badet er lekkert, praktisk og romslig som ble totalt modernisert i 2016. Her får du en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme. Baderommet inneholder servantskap med glatte, finerte fronter, heldekkende dobbel servant i kompositt, speil, veggmontert klosett, dusjhjørne med svingdører og badekar. Flislagte gulv og vegger, samt downlights (led) i himling.
Bad 2 (adkomst fra hovedsoverom):
Meget pent bad med adkomst fra hovedsoverom. Baderommet ble også totalt modernisert i 2016 og har fliser på gulv med gulvvarme og malte flater. Flissatte vegger i våtsone. Badet har elektrisk styrt avtrekksventil på vegg og inneholder servantskap med glatte, høyglans fronter, heldekkende servant, speil, veggmontert klosett, dusjhjørne med svingdør. Downlights (led) i himling.
Wc:
Separat wc med retro gulvfliser og ellers malte flater. Toalettet har termostatstyrte varmekabler. Veggmontert klosett og veggmontert håndvask/servant.

Terrasse/hage

Utgang fra spisestue, kjøkken og hovedsoverom til en fantastisk, flott markterrasse belagt med skiferheller. Terrassen er på ca. 55 m² og har direkte utgang til hage. Her er hagen er skjermet og lukket slik at barn kan leke ute uten kontinuerlig tilsyn. I hagen finner du også 2 epletrær, 2 kirsebærtrær, bringebær busker og markjordbær.
Meget gode solforhold i hagen hele dagen. Her får du sol på terrasse fra rundt kl 11 til sent på kveld om sommeren. Det er montert manuelle screens (snormekanisme) utenfor terrassedører. Terrassen har ellers stikkontakt og utelys montert på vegg, downlights (led) i takutstikk på framside og hageside. Hellelagt platting som er noe overbygget ved gavlvegg mot nord.

Soverom

Leiligheten har tre gode soverom. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng. For ytterligere oppbevaringsplass har man enkelt adkomst til walk-in-closet med åpen garderobeinnredning. Fra hovedsoverommet er det utgang til terrasse. I 2013 ble det montert motorisert, utvendig solskjerming ved utgangsdør (skyvedør) på soverommet.
Soverom II og soverom III er også av god størrelse med plass til seng, kommode og garderobeløsning. Rommene har parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Vaskerom

Boligen har et praktisk vaskerom med flislagt gulv og termostatstyrte varmekabler. Rommet har skapinnredning med glatte, folierte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder montert i hjørne. Sikringsskap lokalisert i skyvedørsgarderobe på vaskerom.

Garasje / Parkering

Det er parkering i privat carport, samt biloppstillingsplass foran (totalt plass til 3 biler). Det er montert ladepunkt for lading av EL-kjøretøy ved carport. Ellers parkering etter områdets gjeldende regler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 726 121 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 9 814 034 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning oppført i mur-, tegl- og trekonstruksjoner. Etasjeskille i trekonstruksjoner. Yttervegger over grunnmur, hovedsakelig i bindingsverkskonstruksjoner, utvendig kledd med liggende kledning. Noe vegger i murt teglstein, utvendig malt. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Thomas Tandberg, datert 05.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ekebergveien 173 B - Enebolig - Tilsynsomslag (attestert) - 1979
Ekebergveien 173 B - Enebolig - Arkivkort (attestert) - 1979
Iht. arkivkort og tilsynsomslag er det utstedet ferdigattest. Men pr. i dag har vi ikke mottatt dokumentet.

Boligens areal

Primærrom: 169 kvm, Bruksareal: 169 kvm, Bruttoareal: 185 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 124 m².
Primærrom: 124 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, wc, 2 bad, vaskerom, spisestue, kjøkken og 3 soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med peisovn for vedfyring i stue og varmepumpe i spisestue. Ellers elektrisk oppvarming, hovedsakelig med varmekabler og varmefolie. Varmtvann fra bereder plassert på vaskerom.
Selger har orientert om at det finnes en nedgravd oljetank på eiendommen som ikke er i bruk, lokalisert ved enden av hagen under/ved trampolinen. Kostnader ved evt sanering og oppgraving av tanken må bæres av kjøper.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, internett/bredbånd, strøm, og andre vanlige utgifter kommer i tillegg.  Disse er ikke stipulert da de kan variere mye fra aktører og behehov. For strømkostnader, se energiforbruk
Kommunale avgifter for 2020: kr. 17 850, 04,-
Eiendomsskatt for 2020: kr. 10 899,-

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-1876 av 09.10.1973. Reguleringsplan for byggeområde for boliger og landbruksområde (gartneri) på 157/4 m.fl. Ekebergveien 165, 167, 173, 175 og Steinhammervn.28. For S-1876 er all informasjon skrevet på kartet. S-1876 har ikke egne skrevne reguleringsbestemmelser.
Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 26.08.20) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Oslo kommune har reguleringsbestemmelser for nytt dobbeltspor Oslo - Ski (Follobanen), for mer informasjon se S-4735 eller: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=15018643

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
1984/13635-1/105  Best. om adkomstrett  
22.03.1984 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:157 Bnr:485  
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1974/23215-1/105  Registrering av grunn  
22.11.1974 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:157 Bnr:485
 
Grunndata
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-157/485
Rettigheter i eiendomsrett
1985/56034-1/105  Bestemmelse om vannledn.  
13.09.1985 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:157 Bnr:555  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rettigheter på 0301-157/426, 0301-157/778/0/1,2,4-8
Rettigheter i eiendomsrett
1997/24147-1/105  Erklæring/avtale  
24.04.1997 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:157 Bnr:4  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:157 Bnr:555  
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra plan og bygn.etaten
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6712937

Tilbehør

Følgende medfølger i utgangspunktet ikke med, men kan avtale kjøp hvis ønskelig:
Hvitevarer på vaskerommet, lysekrone over trapp og bord i stuen i 2. etasje. Lekestativet, barne utekjøkken og trampoline.
Følgende medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken og sandkasse.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.