#OSLO SKYLINE-FØLELSE PÅ TOPPEN AV LØKKA

BOLIG SOLGT ETTER BUD DIREKTE TIL SELGER - VISNING AVLYST

Helgesens gate 10 A , 0553 Oslo

BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 65 m²
Tomt 549 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1892
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 73
Energimerking E
FINN.no 191553666
Sist endret 18.09.2020 14:02
Prisantydning 6 250 000
Totalpris 6 423 395
Ligningsverdi 1 381 523,-

Beregnet totalkostnad

6 250 000,- (Prisantydning) 165 386,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 415 386,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 423 395,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0175

Adresse og matrikkel

Helgesens gate 10 A, 0553, Oslo, Gnr. 228 bnr. 73, andelsnr. 502 i Borettslaget Helgesens Gate 10 med orgnr. 943792933 i Oslo kommune

Eier

Erik Sæbu Vatn

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - Når en andel i Borettslaget skifter eier har de øvrige andelseierne forkjøpsrett. Se §8 i vedtektene.

BRA/PROM

60 / 60 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 6878 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 549 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Fellesområder opparbeidet med brosteinbelagt bakgård med sittegruppe, sykkelparkering, plenareal, trær,
prydbusker og diverse beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Innhold

Lys, innbydende 3-roms loftsleilighet med gulvareal på ca. 75 kvm (med hems) i 5.etasje og består av: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom. I tillegg er det hems med god lagringsplass. Utgang fra stue til sydvendt takterrasse på ca. 6 m².
Videre disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 8,8 m².

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, midt mellom Olaf Ryes plass, Birkelunden og Sofienbergparken. I Helgesens gate 10 har du alt av fasiliteter rett utenfor døren. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Du finner et stort utvalg av hyggelige restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Monsun, Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Villa Paradiso eller de populære utestedene Parkteatret, Chair, Grunerhagen m.m. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.
På andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hotell, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.
Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra Bjørvika i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også EVO, SATS/Elixia og Fitness24Seven i umiddelbar nærhet. Ringnes Park med kino, SATS/Elixia og Meny ligger 6 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.
Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Så snart trikkelinjen langs Thorvald Meyers gate er ferdigstilt vil det være få meter til nærmeste trikkestopp hvor trikk 11, 12 og 13 går. Fra Toftes gate finner du busstopp for 30-bussen og fra Sannergata busstopp kan du ta buss nr. 21 og 33. Trikkelinjen langs Thorvald Meyers gate er byttet til buss i Toftes gate. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Det er enkelt å ta seg til sentralbanestasjonen som har tog, flytog og bussforbindelser i alle byens retninger. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker, også søndagsåpne.

Entré

Romslig entré med plass til sko og yttertøy i åpen garderobe. Her får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse leiligheten med sin gode planløsning.

Stue

Dette er et romslig oppholdsrom med mange innredningsmuligheter. Her er det plass til blant annet sofagruppe, hyller og annet ønsket møblement. Det er også en fin sone mellom stuen og kjøkkenet for spisebordsgruppe. Du finner også stålpeis i stue som sørger for å skape en koselig stemning. Direkte fra stuen har du adkomst til en hyggelig takterrasse med utsyn mot rolige næromgivelser.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen kjøkkenløsning mot stue med kjøkkeninnredning fra HTH 2010. Innredningen består av benkeplate i tre med nedfelt oppvaskkum, ventilator i overskap og overbelysning og stikkontakter over benk. Det er flislagt flate mellom benkeplate og overskap. Frittstående kjøleskap. Integrerte hvitevarer som fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp.

Bad

Pent og praktisk flislagt baderom fra 2007/2008 med gulvvarme. Badet har nedsenket himling med downlights, gulvstående servantskap med
ovenpåliggende servant, innfelt speil med overbelysning og stikkontakt, vegghengt toalett, dusjhjørne med skyvedør og dusjarmatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin.

Takterrasse

Fra stuen er det utgang til en herlig sydvendt takterrasse med utmerkede solforhold. Takterrasse er på ca 6 m², er dekket med terrassebord og har plass til sittegruppe og planter. Terrassen er en naturlig forlengelse av stuen og er en ypperlig uteplass til å nyte late sommerdager. På sommerstid får du sol på terrassen fra kl.10 - ca. kl. 20.

Soverom

Leiligheten har to lyse og fine soverom. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode.
Soverom II er også av god størrelse med plass til seng, skrivebord og garderobeløsning.
Soverom III / hems er innredet i dag som soverom. Men kan utmerket brukes som gjesterom.

Felleskostnader

3 659 pr. mnd. Varmtvann, kabel-tv, felles bygningsforsikring, nedbetaling av lån, drift og vedlikehold, kommunale avgifter m.m
Herav:
Felleskostnader drift: kr. 2402,-
Andel terminbeløp lån: kr. 998,- (renter 347,- og avdrag 651,-)
Bredbånd: kr. 259,-

Etasje 5 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Mulighet for å leie parkeringsplass i nærliggende garasjeanlegg.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 381 523 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 973 484 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende vegger av teglstein og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av tre. Yttervegger av pussede og malte flater. Takkonstruksjon i valmtaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Swedoor glatt entrédør fra 1977. Balkongdør og vinduer med karmer /rammer av tre og to-lags glass. Balkongdør med glass fra 2013 og 2020. Vindu på soverom 2 og i stue fra 1988/89. Velux takvinduer fra 2012. Tilknyttet felles varmtvann. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 13.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ferdigattest for 3 loftsleiligheter datert 16.05.2014. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 65 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Bruksoverlatelse, herunder utleie, av leilighet er tillatt i henhold til reglene i borettslagsloven. Den som skal overta bruken av leiligheten må godkjennes av styret i borettslag, for at bruksoverlatelsen skal være gyldig. Før slik godkjennelse foreligger, er det ikke anledning til å gjennomføre bruksoverlatelsen.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmet med elektriske panelovner og peis i stue/kjøkken.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som Enkeltminne - fredet kulturminne.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 1977. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 07.09.20) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Endring reg.plan / nabovarsel: Pr. 24.06.17, nabovarsel fra Helgensens gate 12 A og Helgensens gate 14 B om bruksendring av deler av eksisterende lokaler i 1. etg. i Helgensens gate 12 A ved sammenføying med allerede eksisterende bevertningslokaler i 1. etg, Helgensens gate 14 B.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunndata
1875/900098-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  
27.04.1875 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE
 
1990/31230-1/105  Seksjonering  
21.05.1990 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1392/1503
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Næring
sameiebrøk: 111/1503
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Helgesens gate 10 er et borettslag, gnr. 228 bnr. 73, i Oslo kommune med 18 andelsleiligheter.
Borettslaget er registrert i enhetsregisteret og foretaksregisteret (Brønnøysund) med org. nr 989 333 747.
Fra 01.07.2018 ble næringslokalet og borettslaget i Helgesens gate 10 organisert i et eierseksjonssameie med 2 seksjoner (næringsseksjon og samleseksjon bolig), hvorav borettslaget er seksjon 1.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 165 386,- pr. 31.12.2019
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 18 063,- pr. 31.12.2019
Borettslagets har langsiktig fellesgjeld i DNB (nr. 1213.14.87272) - Saldo pr. 31.12.2019: kr. 3 352 636. Annuitet, løpetid 25 år, nedbetalt i 2038, nominell rente pt: 2,65% månelige terminer. Ingen avdragsfri periode.

Andel fellesgjeld

165 386

Andel formue

18 063

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 85825772

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et overskudd på kr 151 734. Dette fremkommer i resultatregnskapet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Ny seksjonseier skal godkjennes av borettslaget ved styret.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planlagt/vedtatt vedlikehold/påkostninger:
- Planer om utskifting av ytterdører og dører inntil leilighetene. Ikke vedtatt på årets generalforsamling. Styret undersøker om støtte fra kommunen/byantikvaren.
- Utbygging av balkonger. Ikke alle har mulighet for balkong - kun 9 av 18 leiligheter. ingen vedtak på årets generalforsamling. Stor motstand blant andelseiere - Mener både verdi og trivsel forringes for leiligheter som ikke får balkong. Ev. utbygging av balkonger vil finansieres privat av deltakerne.
- Styreleder opplyser også at ny port er vedtatt i generalforsamling og skal installeres.
Andre opplysninger:
- 2017: Nytt heldekkende brannvarslingsanlegg.
- 2016 Rengjøring av avløpssystemet.
- 2015: Branntetting i kjeller, skiftet koblingsbokser ifb. brannmaling, ny belysning, oppussing oppganger og gulvarbeider loft.
- Næringslokalet og borettslagets i Helgesens gate 10 organisert i et eierseksjonssameie med 2 seksjoner (næringsseksjon og samleseksjon bolig) hvorav borettslaget er seksjon 1.
Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyreeiere er ansvarlig og erstatningsplikt for skader som dyr måtte påføre person eller eiendom i borettslaget.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.