#BESTE GRÜNERLØKKA

Lys og meget lekker 2-roms selveierleilighet m/ solrik balkong | Nyoppusset 2015 | God standard | Lave felleskostn.

Markveien 34 , 0554 Oslo

BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 48 m²
Bruksareal 48 m²
Bruttoareal 53 m²
Tomt 388 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1874
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 178
Energimerking G
FINN.no 197635498
Sist endret 03.12.2020 16:48
Prisantydning 4 000 000
Totalpris 4 207 539
Ligningsverdi 1 005 825,-

Beregnet totalkostnad

4 000 000,- (Prisantydning) 76 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 076 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 520,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 131 539,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 207 539,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0179

Adresse og matrikkel

Markveien 34, 0554, Oslo, Gnr. 228 bnr. 178 snr. 9 orgnr. 995314460 i Oslo kommune

Eier

Pål Harstad Bondevik Jeanette Dyrkorn

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

48 / 48 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1874

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 388 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Beskrivelse

Lys og lekker 2-roms selveierleilighet med solrik sydvendt balkong. Leiligheten er nyoppusset i 2015 med blant annet nytt og delikat flislagt bad, lekkert nytt kjøkken, 1-stavs parkett på gulv, nymalte overflater, m.m.
Denne leiligheten er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt og urbant med tilgang til alt Grünerløkka har å tilby, og samtidig bo rolig og tilbaketrukket med umiddelbar tilgang til grønne parker og turområder.
- Nyoppusset 2-roms(2015) med sydvendt balkong
- God standard og planløsning
- Vendt mot bakgård
- Kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer
- Disponerer 1 bod i kjeller
- Meget hyggelig og idyllisk bakgård
- Populært boligområde på beste Grünerløkka
- Kort vei til offentlig kommunikasjon
- Utleie er tillatt, estimert til kr 14.250,- pr mnd

Innhold

Leiligheten er beliggende i 4. etasje og inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom. Utgang til solrik balkong fra stuen.
Leiligheten diponerer 1 bod i kjeller på 4 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, rett ovenfor Olaf Ryes plass. Fra leiligheten har du alle Grünerløkkas fasiliteter i umiddelbar nærhet. Sofienbergparken og Birkelunden ligger et steinkast unna leiligheten, mens Akerselva, Kubaparken og Grünerhagen ligger innenfor få minutters gange.
Markveien har mange hyggelige nisjebutikker, og gaten er vedtatt å bli miljøgate, som vil si at det blir stengt for biltrafikk. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, kaféer og serveringssteder som for eksempel Villa Paradisio, Tea Lounge, Aku Aku Tiki-bar, Delikatessen eller Parkteatret. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.
Kun et par minutters gange unna - på andre siden av Akerselva finner man også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. Ringnes Park med kino, forretninger og stor Meny-butikk ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det kun 10.min gangavstand til Oslo sentrum.
Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum/Bjørvika i sør, og helt til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det flotte turløyper både på sommer- og vinterstid. Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum, Munchmuseet og Botanisk Hage ligger også i gangavstand fra leiligheten. For de treningsglade finner man også EVO og SATS/Elixia i umiddelbar nærhet.
Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Fra Olaf Ryes Plass går trikkelinjene 11, 12 og 13, fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33, og fra Toftes gate går buss nr. 30. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner.

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Dørcalling med åpner.

Stue

Romslig stue med plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. Gode lysforhold fra store vindusflater. Ny 1- stavs parkett på gulv og nymalte overflater fra 2015. Utgang til solrik balkong fra stuen.

Kjøkken

Lekkert kjøkken fra 2015 med hvite glatte fronter og benkeplate av eikefiner. Nedfeldt vask med ett-greps armatur. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, stekeovn og induksjonstopp. God skap- og benkeplass. Plass til spisebord ved kjøkken.

Bad

Delikat flislagt bad fra 2015 med varmekabler i gulv og downlights i himling. Inneholder vegghengt klosett, dusj med rainshower og innfellbare dusjdører i herdet glass, servant på underskap samt speilskap og belysning. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.

Balkong

Utgang til sydvendt balkong fra stuen med gode solforhold. Plass til ønsket utemøblement. Utsyn mot meget hyggelig bakgård.

Soverom

Romslig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement. God oppbevaringsplass i garderobeskapsrekke som medfølger. Leiligheten vender i sin helhet mot bakgård

Felleskostnader

3 035. Inkl.: Kommunale avgifter, felles forsikring, renter og avdrag fellesgjeld, forretningsførsel, m.m.

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/ Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 005 825 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 620 970 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård fra 1874. Bygget er fundamentert til antatt faste masser. Yttervegger i tegl med utvendig fasade i pusset utførelse. For ytterligere informasjon henvises til tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" ang. fasadeendring mm. fra 1899. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for modernisering av bygning fra 1997, samt ferdigattest for etablering av 6 stk balkonger og balkongdører fra 2011 m.m. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, entré, soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Bortleie må meldes til styret og forretningsfører på forhånd. Utleiemegleren estimerer utleie til ca 14.250,- pr mnd.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring, kabel-tv, bredbånd, o.l.

Adkomst

Enkel adkomst fra Markveien. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved felles oppsatte visninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg. For ytterligere opplysninger om regulering, se vedlagte reguleringskart.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1922/993582-1/105  Best om garasje/parkering  
1928/924547-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelser om brannvegg/-dør
1992/38108-1/105  Bruksrett  
Bestemmelse om bruksrett til gårdsrom, samt rett til å
anlegge og vedlikeholde ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om adkomstrett
1997/22032-2/105  Pantsettelseserklæring  
BELØP: NOK 20.000
Panthaver:Sameiet  
med prioritet etter lånetakst uten opptr.rett.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
Rettigheter i eiendomsrett
1993/7955-1/105  Erklæring/avtale  
Rett til bruk av uteareal.
Ikke tilatt parkering av motorkjøretøy eller lagring.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
1995/43769-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om rett til bruk av uteareal.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
1995/43770-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om rett til bruk av uteareal
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
1995/43771-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om rett til bruk av uteareal.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
1997/1946-1/105  Bruksrett  
Rett til bruk av uteareal på del av eiendommen
Bestemmelse om garasje/parkering
Rett til anlegg og vedlikehold av tekniske ledninger
Bestemmelse om adkomstrett
1994/40251-1/105  Bruksrett  
Forbud mot parkering.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelser om grøntarealene.
Bestemmelse om bebyggelse
1992/34796-1/105  Bruksrett  
Best. om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
1991/2054-1/105  Erklæring/avtale  
Rett til adkomst,vedlikeh.,plikt til utbedr. etter komm.krav
(30 år). Fl.best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo
kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Markveien 34 har gnr. 228, bnr. 178 og ligger i Oslo kommune. Organisasjonsnr: 995 314 460.
OBOS er regnskapsfører i sameiet.
Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området, med tilhørende næringsfunksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for seksjonen: 76.000,- pr. 01.10.2020.
Andel formue for seksjonen: 11.822,- pr. 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: DNB04-12128573389
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 1.139.784,-
Restløpetid: 7 år 8 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende 3,55% pt.
Andel av saldo: 76.000,-
Kapitalkostnader: 938,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 77245939

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er foreslått oppussing av trappeoppgang og postkassesystem i 2020/2021. Styret skal innhente tilbud. Nøyaktig tidspunkt og kostnad, samt betalingsmåte, er ikke avklart på nåværende tidspunkt. Det planlegges rehabilitering av tak innen 3-8 år.
I 2020 ble gammel søppelbod revet og ny ble bygget med en mer lydisolerende løsning mtp at det deles søppelbod med næringsseksjon. Noe støy fra kasting i frittstående kasser kan fortsatt forekomme.
I felles kjellerareal ble det nylig oppdaget noe fuktighet ved store mengder regn (mot andre siden av seksjonens bod). Styret er på saken for å utbedre.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt (ikke omtalt i vedtekter).

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.