# ØVRE GRÜNERLØKKA / RINGNES PARK

Stilren og gjennomgående 3-roms | To balkonger | Felles takterrasse | Lave fellesutgifter | Heis | V.v & fyring inkl.

Toftes gate 23 , 0556 Oslo

BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

42%

har bolig mellom 60-120 kvm

47%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 58 m²
Bruksareal 58 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 16 732 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2009
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 278
Energimerking D
FINN.no 194753223
Sist endret 23.10.2020 15:39
Prisantydning 5 350 000
Totalpris 5 492 769
Ligningsverdi 1 244 224,-

Beregnet totalkostnad

5 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 133 750,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 142 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 492 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0194

Adresse og matrikkel

Toftes gate 23, 0556, Oslo, Gnr. 225 bnr. 278 snr. 144 orgnr. 894040882 i Oslo kommune

Eier

Anette Augestad Patrik Dellhem

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Leiligheten er pr. d.d ikke berørt av skatten.
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

58 / 58 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2009

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 3374 kWh pr. år, som tilsvarer ca. 3239,- NOK.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 16 732 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, gressplen, trær og
prydbusker. Sittegrupper, sykkelparkering og felles plantekasser.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet har ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom. Utgang fra stue til vest-vendt balkong på ca. 4,5 kvm og fra soverom 2 til øst-vendt balkong på ca. 3 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i nærliggende garasjeanlegg oppmålt til ca. 5 kvm. Boden er merket med nr. 144. Beboere har også tilgang til felles takterrasse og lukket sykkelbur i garasje under Ringnes Park.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og sentral beliggenhet. Kort gange til blant annet Olaf Ryes Plass, Sofienbergparken, Akerselva med mer. Leiligheten har nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Grünerløkka blir av mange regnet som den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne parker. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Populære restauranter og barer som Parkteateret,  Aku-Aku, Chair, Bass, Grünerløkka Brygghus, flere vinbarer og mye mer.
På andre siden av Akerselva kun få minutters gange fra leiligheten finner du også Vulkan, Oslos kulturelle næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, klatresenter, squashbane, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.
Ved siden av å slappe av i parken eller på en god café, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elven, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også flere treningssenter i nærområdet, blant annet Sats Ringnes Park.
God offentlig kommunikasjon med buss og trikk i umiddelbar nærhet (Birkelunden) med trikk linje 11, 12 og 18 og buss 30. Til Oslo Sentralstasjon tar det 5-10 minutter.  Godt med bussforbindelse fra Sannergata (snaut ett minutts gange fra leiligheten).

Entré

Praktisk og romslig entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren. Det er adkomst til boligen via felles trapperom med heis både fra indre gårdsrom og fra Toftes Gate.
Sameiet har i 2020 lagt opp for digitale nøkler via appen Unloc. Selger har installert smart-lås som også er kompatibel med denne appen. Med denne kan du enkelt dele digitale nøkler dersom du må slippe inn f.eks håndverker mens du er på jobb.

Stue

Leiligheten har en stor og fin stue med store vindusflater og utgang til balkong som gir rommet et ekstra lyst og luftig preg. Utformingen gjør den enkelt å innrede med sofagruppe, tv-seksjon og annet ønsket møblement.

Kjøkken

Pent Norema kjøkken fra 2009 med ny oppvaskmaskin fra Siemens (2020). Kjøkkenet har nedsenket oppvaskkum, flislagt over kjøkkenbenk, benkeskapbelysning og ventilator. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Videre finner du hvitevarer som stekeovn og kjøleskap med frysedel. Vifteavtrekk og viftemotor ble byttet av fagpersonell i august 2020.

Bad

Flislagt baderom fra 2009 med gulvvarme. Badet er romslig og har servantinnredning med slette fronter, nedsenket servant, dusjkabinett med skyvedører og gulvstående toalett. Gulvstående skap ved siden av servant samt gulvstående speilskap på vegg ved baderomsdør. Opplegg for vaskemaskin.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom, dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt Våtromsbevis i boligrapporten.

Balkong

Hele stuen er forlenget med den herlige balkongen på 4,5 kvm. Her har du plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager. I tillegg vender balkongen mot vest, så her er det rikelig med sol. Ettersom du bor høyt i bygget får du en luftig og fri følelse. Det er sol fra formiddag til ca. 22:20 på sommerdager. Gulvflate av betong belagt med plastheller. Det er lagt nytt gulv på denne balkongen.
Ønsker du morgensol kan du ta deg tur ut på østvendt balkong med utgang fra soverom 2. Balkongen er på ca. 3 kvm med hyggelig utsyn over nærområdet. Her har du den perfekte plassen til å nyte morgenkaffen i sola.

Soverom

Leiligheten har to fine soverom. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord og tilhørende garderobe. Soverom II er også romslig med plass til seng og skrivebord. Fra dette soverommet har du utgang til en trivelig balkong med morgensol.

Felleskostnader

2 562 pr. mnd. Fyring, varmtvann, kabel-TV og internett, vaktmestertjenester (ISS), Securitas Bomiljø vektertjeneste, drift og vedlikehold, og felles forsikring.

Etasje 5 etasje

Garasje / Parkering

Det er gode muligheter for å kjøpe og/eller leie av garasjeplass i sameiets felles anlegg. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 244 224 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 479 207 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 8 etasjer samt underetasje. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede og malte murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Br. Johansson med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongdører og vinduer med to -lags glass fra 2009. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 06.10.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.01.2011 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved utleie av boligseksjon, skal dette meldes styret for registrering.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med radiatorer tilknyttet felles varmeanlegg. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk
Megler minner på at Oslo kommune har innført eiendomsskatt. Leiligheten er pr. d.d ikke berørt av skatten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4239 av 23.05.2006. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 02.10.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Toftes gate 19 B - Fasadeendring - Oppføring av utvendig avtrekkskanal til eksisterende kjøkkenavtrekk
Siste dok. 4.11.2019. Saksnr: 201808519
Thorvald Meyers gate 2 A - Forespørsel - Etablering av uteservering på tak - Terrasse - Ringnes Brygghus
Siste dok. 11.3.2019. Saksnr: 201818171
Sannergata/Thorvald Meyers gate/Øvrefoss - Etablering av sykkelfelt
Siste dok. 2.6.2016. Saksnr: 201605862

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
servitutter eldre enn festekontrakten.
2006/637232-4/200  Erklæring/avtale  
18.12.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:458  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
Bestemmelse om parkering
Gnr 225 bnr 458 har bruksrett til 7 parkeringsplasser i underjordisk garasje
Gnr 225 bnr 459 har bruksrett til 4 parkeringsplasser i underjordisk garasje
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-225/278
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/637232-7/200  Erklæring/avtale  
18.12.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-225/278
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/637232-8/200  Erklæring/avtale  
18.12.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Bestemmelse om vannledning
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-225/278
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/131949-1/200  Bestemmelse om veg  
24.02.2009 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF  
Org.nr: 976062035
Gang- og sykkelvei i henhold til § 13 i bestemmelsene til reguleringsplanen skal for all fremtid og til enhver tid være offentlig trafikkareal og tilgjengelig for allmennheten.
Bestemmelser om tapsskader. Eventuelle feil skal dekkes av grunneier.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/167201-1/200  Erklæring/avtale  
09.03.2009 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
Rett til bruk av nødvendig grunn reparasjoner og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/239790-1/200  Erklæring/avtale  
02.04.2009 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF  
Org.nr: 976062035
Grunneier skal i forbindelse med Prosjektet etablere offentlig trafikkareal(gang- og sykkelvei) over eiendommen iht §13 i bestemmelsene i Reguleringsplanen.
Denne erklæring regulerer grunneiers forpliktelser som følge av at gang-/sykkelveien er et offentlig trafikkareal.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/271081-1/200  Erklæring/avtale  
16.04.2010 
Rettighetshaver:Allmennheten  
Lnr: 10028880
Den offentlige gang- og sykkelveien skal være tilgjengelig for allmennheten.
Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra Oslo kommune.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/1104580-5/200  Best. om vann/kloakkledn.  
29.11.2016 
Bestemmelse om felles stikkledning for gnr. 225 bnr. 458, 460 ,459 og 278
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/1104580-7/200  Best. om adkomstrett  
29.11.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459 Snr:1-24
Gjelder rørmningsvei
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2008/994930-3/200  Seksjonering  
09.12.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 144
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 66/51530
 
2012/993255-2/200  Resek/fjerning av seksjon  
22.11.2012 
 
2017/1228273-1/200  Reseksjonering  
03.11.2017 21:00 
snr: 144
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 66/51530
Tilleggsdel bygning bod snr 346 omgjøres til fellesareal
Fellesareal bod reseksjonert som tilleggdel bygning snr 346
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-225/458
Rettigheter i eiendomsrett
2016/1104580-1/200  Bestemmelse om veg  
29.11.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:278 Snr:1-508
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459 Snr:1-24
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Gjensidig rett til kjørevei på gnr. 225 bnr. 458 og 459
Bestemmelse om drift og vedlikehold
 
Rettigheter på 0301-225/459/0/1-24
Rettigheter i eiendomsrett
2016/1104580-2/200  Bestemmelse om veg  
29.11.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:278 Snr:1-508
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:458  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Bestemmelse om gjensdig rett til kjørevei på gnr. 225 bnr. 458 og 459
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-225/459/0/1-24
Rettigheter i eiendomsrett
2016/1104580-4/200  Erklæring/avtale  
29.11.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:278 Snr:1-508
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:458  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Rett til felles bruk av felles repos/trapp på gnr. 225 bnr. 459 fra Toftes gate
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 500 seksjoner. Ringnes Park Vest Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 894040882.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO AS.
Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med ISS.
Telenor Norge AS er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester
Boligseksjonene har i fellesskap rett til eksklusiv bruk av takterrassene på Sameiets bygninger. Bestemmelsene om nattero gjelder også takterrassen.
Ringnes Park Vest AS er et veldrevet sameie som tar ekstremt godt vare på sameiet og beboere. Det er et inkluderende miljø som gjør mange fine tiltak året rundt for å besørge beboernes trivsel. For barnefamilier er det nyttig å vite at vannspeilet brukes av barna hele vår- og sommerhalvåret og bakgården vår er et paradis på Løkka.
Som beboer i Ringnes Park Vest Sameie har du mulighet til å delta i mange hyggelige arrangementer i sameiet som:
- Nabodag på lørdag (Ringnes Bryggeri arrangerer nabodag for beboerne i RPV, med gratis vafler, brus og vørterøl)
- Julegrantenning med hest/kjerre hver Desember (flott, stort juletre i indre gård)
- Flaggheising og tog hver 17.mai.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 01.10.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 4728,- pr. 31.12.2019.
Ingen lån registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6647855

Regnskap

Inntekter
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 16 262 957. Dette er kr 86 957 høyere enn budsjettert. Andre inntekter består i hovedsak av fakturering av antenneleie, tilkobling til el-bil og vintertjenester. Det er utbetalt tilskudd fra Oslo kommune på kr 28 342 i forbindelse med etablering av plantekasser ol.
Kostnader
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 17 508 914. Dette er kr 1 126 414 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader knyttet i vannlekkasje i bakgården, samt oppgradering av grøntområdet.
Resultat
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 227 663 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Med de begrensninger og unntak som følger av eierseksjonsloven § 24, kan ingen erverve mer enn to Boligseksjoner.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Det foreligger ingen store prosjekter/planer for aktiviteter vedrørende vedlikehold ifølge årsberetning.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Styret skal informeres om husdyrhold. Styret kan nekte dyrehold dersom dette er til ulempe, sjenanse eller plage for øvrige sameiere eller bruksrettshavere i sameiegjenstand. Dyreeiere må ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets område. Se også utfyllende retningslinjer for husdyrhold i RPV.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin, lampe på vegg i stuen, gardiner, hylle på gjesterom og hyller på bad.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Sameiet har oppdaget skjeggkre i noen leiligheter og fellesarealer. I forbindelse med dette har styret meldt inn saken til sameiets forsikringsselskap som gir dekning for bekjempelse av skjeggkre. Sameiet er godt i gang med dette, men på grunn av Covid19 har det stoppet opp. Det gjenstår noen oppganger, som vil bli tatt så raskt det lar seg gjøre.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.