# MAJORSTUEN

Meget romslig og pen 1(2)-roms med vestvendt balkong I Peis I 5.etg m/ heis I Varmtvann og fyring inkludert!

Kirkeveien 53 , 0368 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

17%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 41 m²
Bruksareal 41 m²
Bruttoareal 48 m²
Tomt 544 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1937
Gårdsnummer 215
Bruksnummer 164
Energimerking D
FINN.no 194693029
Sist endret 23.10.2020 11:23
Prisantydning 3 690 000
Totalpris 4 013 880
Ligningsverdi 1 001 807,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) 217 191,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 907 191,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 670,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 907 191,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 106 689,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 013 880,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0195

Adresse og matrikkel

Kirkeveien 53, 0368, Oslo, Gnr. 215 bnr. 164 snr. 33, leilighetsnr. 505 orgnr. 875507222 i Oslo kommune

Eier

Helga Skauge Bysting

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Leiligheten er pr. d.d ikke berørt av skatten.

BRA/PROM

41 / 41 m²

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1937

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 1293,055 kWh for 2019, som tilsvarer ca 3452,96,-
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 544 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Tomt opparbeidet med asfaltert adkomst, trær, prydbusker, diverse beplantning og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet har ikke sikringsordning eller IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og sovealkove. Utgang fra stue til nordvest-vendt balkong på 2,2 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod oppmålt til ca. 1 kvm. Felles sykkelparkering i bakgård.

Beliggenhet

Boligen ligger i et sentralt, rolig og meget populært boligområde på Majorstuen som hovedsakelig består av klassiske bygårder fra slutten av 1890-tallet. Her er det umiddelbar nærhet til et rikt servicetilbud, kaféer, restauranter, Colosseum kino og offentlig kommunikasjon. Det er også kort vei til flere populære treningssentre. Det er kun få minutters gange til Bogstadveien, som den siste tiden har fått et estetisk løft og fremstår som en attraktiv og moderne handlegate. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting. Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen.
Det er nærhet til idylliske Vestkanttorget, med koselig marked og yrende liv, samt juletreutsalg i desember. I tillegg er det kun et par minutters gange til Frognerparken med gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og populære Frognerbadet. For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene på Bygdøy med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Boligen har også nærhet til Gimle Kino og flere treningssentre, bl.a. Elixia Colosseum park, vis-á-vis Colosseum Kino, med treningshall som gir muligheter for ballspill. Det er også kort gangavstand til Bislettbadet, samt både Slottsparken og St. Hanshaugen Park, noe som byr på gode rekreasjonsmuligheter.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Prix, Meny, Jacob`s, Kiwi og Vestkantmat. Ellers er det søndagsåpne butikker i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bogstadveien og Bygdøy allé et rikt og spennende utvalg av mote, interiør og spesialbutikker.
Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien fra Majorstuen ned forbi Slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på en liten gåtur.
Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og flere busslinjer trafikkerer stedet. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Frogner stadion og ligger ca. 1-2 minutter å gå fra boligen. Eiendommen har gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole, Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder og et godt utvalg av barnehager.
Velkommen til et område som har alt!

Entré

Romslig og praktisk entré med gode oppbevaringsmuligheter til klær og sko i skyvedørsgarderobe, nisje med hyller og opphengt. Det er adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang med heis. Ellers har oppgangen dørtelefon med åpner.

Stue

Stuen er lys og romslig med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Her har du plass til både sofagruppe og TV med tilhørende møblement. Flott peis i hjørnet sørger for å skape en koselig stemning og varmer også godt når temperaturen senker seg utendørs vinterstid.
Fra stuen er det utgang til en solrik balkong på 2,2 kvm. Balkongen er nordvest-vendt og har en hyggelig utsikt over nærområdet. Gode solforhold på balkongen på ettermiddag.

Kjøkken

Separat kjøkken med moderne innredninger. Kjøkkenet har nedfelt oppvaskkum, ventilator og benkeskapbelysning. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer som keramisk platetopp, komfyr, kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin.

Bad

Pent flislagt bad fra 2014 med gulvvarme. Badet har vegghengt servantskap, servant, speilskap med belysning, dusjsone med innfellbare dører i glass og vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin.

Sovealkove

Sovealkove er av god størrelse med plass til seng. Stor og innholdsrik skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter.

Felleskostnader

3 966 pr. mnd. Fyring, varmtvann, trappevask, kabel-tv, vaktmestertjenester, felles forsikring, betjening av fellesgjeld og kommunale avgifter.
Herav:
Felleskostnader 3.638,-
Kabel-tv 328,-
**Vaktmestertjenester - dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte betale for tjenesten selv.

Etasje 5 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet har 3 parkeringsplasser i bakgården. Disse leies ikke ut, grunnet reguleringen. Beboere kan stå der inntil 3 timer pr. døgn, etter førstemann til mølla prinsippet. For øvrig kun gateparkering.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 001 807 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 606 506 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige fasader i pussede/malte flater.
Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkhull, brannklasse
B30 og lydklasse 40dB. Vinduer og tofløyet balkongdør med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra 2006. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 09.10.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også:
- Kirkeveien 53 - Rehab bad - Ferdigattest - 2011
- Kirkeveien 53 - Montering av brannalarmanlegg - Ferdigattest - 2017
Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 41 kvm, Bruttoareal: 48 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og sovealkove.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved salg og utleie plikter sameierne å melde dette skriftlig til styret innen en uke etter disposisjonen. Sameierne plikter å sørge for at ny eier eller leietaker gjøres oppmerksom på vedtekter og øvrige bestemmelser for boligsameiet.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med radiatorer kombinert med vedfyring. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 02.10.20) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Nye Middelthunet er under oppføring, for mer informasjon: https://nye.obos.no/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/frogner/middelthunet.
Merk at dersom byggene blir høyere kan det muligens innvirke solforhold på balkongen.
Middelthuns gate 17 - Oppføring av boligblokk - Bygg A
Siste dok. 18.8.2020. Saksnr: 201806685
Middelthuns gate 15 - Oppføring av boligblokk - Bygg B
Siste dok. 2.6.2020. Saksnr: 201817512
Middelthuns gate 17 - Oppføring av boligblokk med barnehage - Bygg C
Siste dok. 14.9.2020. Saksnr: 201817520
Middelthuns gate 15 - 17 - Riving av kontorbygg og boligbygg
Siste dok. 25.6.2020 Saksnr: 201818376
Middelthuns gate 17 - Oppføring av trappehus/rømingstrapp fra parkeringskjeller og opparbeidelse av Fonteneplassen. Siste dok. 11.4.2019. Saksnr: 201900915

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Majorstuveien 36 - Nytt ventilasjonsanlegg, endring av rømningsveier og brannskiller
Siste dok. 2.9.2020. Saksnr: 202008154
Majorstuveien 36 - Bruksendring av del av underetasje
Siste dok. 3.7.2020. Saksnr: 202009375
Kirkeveien 49 A og B - Boring av energibrønner
Siste dok. 23.6.2020. Saksnr: 201901194
Kirkeveien 47 A - Forespørsel om mulig ulovlig kapping av bærebjelker
Siste dok. 9.9.2020. Saksnr: 201802071
Kirkeveien 47 A - Forsterkning av eksisterende bæring i gulv med rørarbeider og nytt brann- og lydskille
Siste dok. 17.8.2020. Saksnr: 202006688
Kirkeveien 51 - Bruksendring av kontorlokale til to leiligheter
Siste dok. 24.9.2020. Saksnr: 202009243
Majorstuen knutepunkt og sporområde - Etter offentlig ettersyn - Knutepunktutvikling, transformasjon, styrking av grøntdrag og bekkeåpning 
Saksnummer  201407126 - Reguleringssak       
Mottatt sak  26.05.2014

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1876/925036-1/105  Erklæring/avtale  
17.11.1876 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-215/164
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/402606-1/105  Erklæring/avtale  
08.06.1937 
ang begrensinger i utleiemulighetene
Overført fra: 0301-215/164
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/402607-1/105  Erklæring/avtale  
08.06.1937 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-215/164
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/403448-1/105  Erklæring/avtale  
30.07.1937 
ang feiing avb pipe
Overført fra: 0301-215/164
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/404835-1/105  Erklæring/avtale  
06.11.1937 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-215/164
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1991/49784-2/105  Pantsettelseserklæring  
24.09.1991 
BELØP: NOK 25.000
Panthaver:Boligsameiet  
Lnr: 1127391
Prioritet etter kr. 50.000,-.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1991/49784-1/105  Seksjonering  
24.09.1991 
opprettet seksjoner:
snr: 33
formål: Bolig
sameiebrøk: 415/12464
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 41 seksjoner. Boligsameiet Kirkeveien 53 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 875507222, og ligger i bydel Frogner i Oslo kommune med følgende adresse: Kirkeveien 53.
Boligsameiet Kirkeveien 53 har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Eiendomsdrift. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte betale for tjenesten selv.
Sameiet har avtale med Rene Trapper om renhold av fellesarealene.
Sameiet disponerer et antall skiboder. Disse kan leies av beboerne.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 217.191,- pr. 01.10.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 15.020,- pr. 31.12.2019.
Sameiet har et lån;
Lånenummer: OBOS03-98207872512
Type: Annuitet
Restsaldo: 6.523.089,-
Restløpetid: 29 år 8 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente pr. 01.10.2020: 3,20%
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i sameiet og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i sameiets styre eller generalforsamling.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6604819

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 353 420. Driftsinntektene består av felleskostnader og kabel-tv. Andre inntekter består i hovedsak av inntekter fra vaskeri og salg av nøkler.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 107 153. Dette er kr 1 295 459 lavere enn budsjettert og skyldes at fasaderehabilitering ikke ble igangsatt i 2019.
Resultat:
Årets resultat på kr 150 711 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Styret har innført retningslinjer for bestilling av skilter. Ta kontakt med styret for nytt skilt.
Vaskerom benyttes av beboerne etter borettslagets nærmere bestemmelser.
Det skal være ro i hele borettslaget alle dager mellom kl. 23.00 og kl. 07.00.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
Året som har gått har for det meste gått ut på planlegging av fasaderehabilitering. Det har vært flere møter med OBOS Prosjekt og Oslo Murmesterbedrift i forbindelse med dette og styret ser for seg at det også vil være hovedfokus i løpet av vårparten i 2020. Da fasadeprosjektet har tatt en del ressurser har ikke styret kommet noe lenger med å kartlegge rørene i sameiet, og vil etter all sannsynlighet gjenoppta denne kartleggingen når det lar seg gjøre.
Styret skal i løpet av oktober/november fastsette budsjett for neste år, da vil man se på den økonomiske situasjonen og behov i sameiet. Om man ser behov for økning av fellesutgifter, vil dette iverksettes. Men dette er uklart på nåværende tidspunkt.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2016 - 2016 Rehabilitering av tak
2013 - 2013 Rehabilitering av Heis
2010 - 2010 Nye ytterdører mot bakgården
2010 - 2010 Nye felles vann- og avløpsrør kjeller
2010 - 2010 Utskiftning rørstammer L.205-304-305-405
2009 - 2009 Montert nytt porttelefonanlegg
2005 - 2005 maling av inngangsparti og korridor
2005 - 2005 Utskiftning av vinduer
2004 - 2004 Elektrisk arbeid - totalrenovering
2004 - 2005 Utskiftning av entredører
Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det skal ikke anskaffes eller holdes dyr uten Styrets skriftlige tillatelse. Søknad om å holde dyr sendes skriftlig til styret. Søkeren må oppgi typen dyr, rase og navn til registrering hos Styret. Dyrene må ikke luftes i gården og båndtvang gjelder. Ved gjentatte klager fra naboer vil Styret inndra tillatelsen. Førerhund og tjenestehund (politihund) har forrett ved konflikter.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Fastmontert skap over vask på bad, persienner, kommode i entréen medfølger om ønskelig.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin, balkongstoler, sofa, stue- og kjøkkenbord medfølger ikke, men kan diskuteres dersom ønsket.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.