# SAGENE

Lys og attraktiv 3(4)-roms leilighet med romslig balkong I God planløsning I V.v inkl. I Bad fra 2017

Larviksgata 4 , 0468 Oslo

BE OM SALGSSUM
Steffen Usterud
Steffen Usterud Salgssjef / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

43%

eier sin egen bolig

32%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

19%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 82 m²
Bruksareal 84 m²
Bruttoareal 92 m²
Tomt 3 608 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1980
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 21
Energimerking E
FINN.no 195149915
Sist endret 24.11.2020 14:32
Prisantydning 5 900 000
Totalpris 6 059 654
Ligningsverdi 1 376 249,-

Beregnet totalkostnad

5 900 000,- (Prisantydning) 144 020,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 044 020,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 300,- (Medlemsskap BRL) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 634,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 059 654,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0196

Adresse og matrikkel

Larviksgata 4, 0468, Oslo, Gnr. 222 bnr. 21, andelsnr. 21 i Turtergården Borettslag med orgnr. 951311014 i Oslo kommune

Eier

Hege Berg-Jensen Terje N H Berg-Jensen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja. Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av USBL, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

84 / 82 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1980

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 608 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Felles tomt for borettslaget i bakgård bestående av trær, busker, diverse beplantning, plenomeråder, sittegrupper, sykkelparkering, lekeapparater og asvalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder: Entré, bad, toalettrom, to soverom,
kontor, innvendig bod og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca. 7,5 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 2,5 kvm. Beboere har også tilgang til fellesvaskeri. Det koster ca. 20,- per. vask. Borettslaget har et eget rom for utleie (kr. 500,-) til bursdager eller andre sammenkomster.

Beliggenhet

Beliggende i attraktivt og ryddig borettslag sentralt på Sagene, med Bjølsenparken direkte utenfor leilighetsdøren, samtidig som du har alt av servicetilbud og offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet.
Området og bydelen er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Det er flere matvarebutikker i nærheten som Joker rett ved og Rema1000 finner du ca. 2 minutter unna. I Bjølsenhallen finner du Meny, Post i Butikk, blomsterbutikk og apotek. Kiwi og søndagsåpen Joker ligger også rett i nærheten. Grønnsakshandleren Sagene torg og Coop Ekstra er heller ikke langt unna.
Området har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er heller ikke mange minutter unna. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka.
Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner" i 2018. En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.
Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.
Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Populære HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon), 20 (Galgeberg/Skøyen) og 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby). Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré

Innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i åpen nisje med kleshengerstativ, kommode, skoskap etc. Oppgangen har callinganlegg med videofunksjon.

Stue

Luftig stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Stuen er romslig og har god plass til både sofagruppe med salongbord og spisebordsgruppe tilknyttet kjøkkenet. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys i stuen. Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong.

Kjøkken

Pent IKEA kjøkken fra 2001 med slette fronter i lyst treverk utførelse. Kjøkkenet har benkeplate i heltre, nedsenket oppvaskkum, ventilator med belysning og kullfilter. Det er glassplate mellom benkeplate og overskap. Stekeovn med platetopp. Innfelt oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med frysedel.

Bad

Leiligheten har et lekket og delikat flislagt bad fra 2017 med gulvvarme. Badet har nedsenket himling med downlights, servantskap, servant, vegghengt speilskap med belysning, nedsenket dusjhjørne og innfellbare dører i glass. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom, dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt Våtromsbevis i boligrapporten.
Toalettrom:
Toalettrom fra 2017 med flislagt gulv og slett malte veggflater. Her er det også downlights i himling. Toalettrommet inneholder servantskap, servant, vegghengt speilskap, vegghengt toalett med innbygget sisterne.

Balkong

Fra stuen har du utgang til den solrike sydvendte balkongen på ca. 7,5 m2. Her du plass til utemøblement, elektrisk grill og beplantning. Fra balkongen har du flott utsikt ut over nærområdet. Balkongen har betongdekke belagt med terrassebord og belysning på vegg.

Soverom

Hovedsoverommet er stort og lyst med plass til dobbeltseng med tilhørende garderobeløsning. Boligen har for øvrig god lagringsplass med innvendig bod ved entré.

Soverom 2

Lyst og romslig soverom med gode vindusflater som gir naturlig lys. Rommet brukes i dag som barnerom. Her har du også gode oppbevaringsmuligheter i garderobeskap og kommode.

Kontor

Rommet var tidligere vaskerom som nå er gjort om til kontor. Det kan brukes som kontor/soverom, men det er ikke byggemeldt bruks endring.

Felleskostnader

4 031 pr. mnd. Bredbånd/kabel-tv (Nextgentel), varmtvann, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Felleskostnader 3 104,-
Lånekostnader 305,-
Lånekostnader 264,-
Avdrag lån 225,-
Renter lån 33,-
Bredbånd 100,-

Etasje

1 etasje fra indre gårdsrom. 2 etasje fra Larviksgata 

Garasje / Parkering

Borettslaget er deleier i Bjølsen Garsjesameie hvor garasje-plass kan leies. For leie av p-plass må styret i Bjølsen Garasjesameie kontaktes; bjolsengarasje@gmail.com. Plassene følger ikke boligen ved salg og må leietaker står selv ansvarlig for oppsigelse av leieforholdet.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 376 249 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 954 497 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsaklig av betong og murkonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet i malt og pusset mur. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkong skyvedør med 2 lags glass fra 2020 og vinduer med 3-lags glass fra 2020. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 07.10.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen Bergensgata 6. Bygget hadde tidligere en annen adresse: Bergensgata 6 (Kongsberggata 3-5). Du finner aller dokumenter for dette bygget under saksnummer 197801245, på Oslo PBE nettsider, under saksinnsyn.

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 92 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, toalettrom, to soverom, kontor og stue med åpen kjøkkenløsning.
Kontor: Rommet var tidligere vaskerom som nå er gjort om til kontor. Det kan brukes som kontor/soverom, men det er ikke byggemeldt bruksendring.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes via elektrisitet og gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm, internett m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.
Eiendomsskatt faktureres fra myndighetene til borettslaget. Dette inngår ikke i felleskostnadene og blir normalt viderefakturert eier i mai og oktober.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2358 av 11.10.1978. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 02.10.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bergensgata 8 A-B - Utskifting av vinduer
Siste dok. 8.7.2020. Saksnr: 202004782
Bergensgata 6 og 8 C, Bjølsengata 9, Kongsberggata 3 og Larviksgata 2 og 4 - Utskifting av balkongdør og sidevindu med skyvedør, brannteknisk oppgradering av vinduer i trapperom i innvendige hjørner. Siste dok. 22.5.2020. Saksnr: 202004788
Stavangergata - Rehabilitering av hovedledninger for vann- og overvann med tilhørende infrastruktur (kummer). Siste dok. 13.2.2019. Saksnr: 201900529
Kongsberggata 13 mfl.- Installering av solcelleanlegg
Siste dok. 26.6.2020. Saksnr: 201918977

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1980/503292-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
14.02.1980 
BELØP: NOK 6.616.800
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER
ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.
 
1986/10629-1/105   ** Forhøyelse  
13.02.1986 
FORHØYET TIL NOK 8,285,300
 
1983/506813-1/105  Rettighet  
21.06.1983 
Rettighetshaver:Vent A As  
Lnr: 1178498
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
LEIE-TID: 10 ÅR, LEIE-FORLENGELSE: 10 ÅR
MÅNEDLIG LEIE NOK 2,250
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1988/78984-1/105  Erklæring/avtale  
15.11.1988 
Bestemmelse om bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
2011/589237-1/200  Pantedokument  
26.07.2011 
BELØP: NOK 2.336.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
 
2011/592204-1/200  Pantedokument  
27.07.2011 
BELØP: NOK 2.742.200
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
 
2020/2373184-1/200  Pantedokument  
23.04.2020 21:00 
BELØP: NOK 8.500.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
 
Grunndata
1876/900020-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  
28.02.1876 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA TIDL BERGENSGT 6 M/FL
 
1979/970231-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
09.02.1979 
Bergensgt.6 og 8.
Bjølsensgt.9, 11 og 13(222-50)
Kongsberggt.1, 3 og 5.
Larviksgt.2.
 
1979/970231-2/105  Sammenslåing  
09.02.1979 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:222 Bnr:50
1979/515417-5/105  Registrering av grunn  
07.09.1979 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:222 Bnr:200
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Turtergården Borettslag ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 951311014. Turtergården Borettslag består av 71 boliger og 4 næringslokaler.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Revisor er KPMG.
Iht. borettslagsloven av 6.6.2003 § 5-2, (4) skal alle som er medeiere i en andelsbolig ha egne medlemskap i boligbyggelaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12121012640, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.10.2020: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 30
Saldo per 02.10.2020: 1 130 727
Andel av saldo: 21 569
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 (siste termin 30.03.2028)
Lånenummer: 12138551409, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.10.2020: 2.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 97
Saldo per 02.10.2020: 8 380 276
Andel av saldo: 122 451
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 31.12.2044 )
Lån til utskifting av vinduer
Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

144 020

Andel formue

23 918

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586929

Vedtekter / husordensregler

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.
Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Takterrasser:
Det er et klart behov for oppgradering/vedlikehold at borettslagets takterrasser. Disse ble ikke renovert da de øvrige balkongene ble renovert for noen år siden. Styret har satt i gang et arbeid for å fagvurdere disse, i tillegg til å innhente priser. Det vil være en betydelig utgift knyttet til et slik prosjekt, men behovet er stort og bør etter styrets oppfatning ikke utsettes. Planlagt 2021. Dette kan medføre økning i fellesgjeld/fellesutgifter, men ifølge styreleder er ikke dette prosjektert ferdig enda.
Borettslaget har også planer om oppgradering av trappehusene.
Per i dag har borettslaget avtale med NextGenTel som utløper 31.12.2020. Hvem det blir etter 1.1.2021 er ikke avklart.
Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr i borettslaget. Styret skal imidlertid være informert. Dyreholdet skal være av en slik art at det ikke er til sjenanse for andre. Hunder skal holdes i bånd på borettslagets område. Hankatter som får gå utendørs uten tilsyn, skal være kastrerte.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. 
Svarte hyller i stuen medfølger ikke.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Styreleder informere om at det har vært møll på ett av loftene.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.