#ROLIG PÅ BESTE GRÜNERLØKKA

Lys og lekker 3-roms selveier fra 2012 | Sydvendt balkong | Mulighet for kjøp/leie garasjeplass* | Heis | Fjernvarme

Seilduksgata 31A , 0553 Oslo

BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 59 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 65 m²
Tomt 2 485 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2012
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 352
Energimerking C
FINN.no 203211813
Sist endret 22.01.2021 11:34
Prisantydning 5 200 000
Totalpris 5 343 389
Ligningsverdi 1 165 307,-

Beregnet totalkostnad

5 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 134 370,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 143 389,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 343 389,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en meget lekker 3-roms selveier fra 2012 i et attraktivt sameie med beliggenhet på beste Grünerløkka! Boligen har en flott sydvendt balkong med gode solforhold, samt svalgang ved inngangsparti.
Her har du fordelen av å bo med kort avstand til livet på Løkka og alt av servicetilbud, samtidig som du er skjermet fra trafikk og kun er en kort spasertur fra grønne parker og turområder.
- Mulighet for kjøp/leie av garasjeplass i underetasje ved ledighet
- Populært og moderne nybygg fra 2012 med heis
- Moderne og stilrent kjøkken fra 2012
- Lekkert flislagt bad med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel
- Solrik sydvendt balkong og svalgang
- Gjennomgående og meget god planløsning
- Fjernvarme og varmtvann inkl.
- Utleie tillatt (estimert til 17.000,- pr mnd)
- Barnevennlige fellesarealer og område

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Entré/gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og omkledningsrom. Utgang til sydvendt balkong fra stue.
Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på 5 kvm.

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Praktisk omkledningsrom i gang. Dørcalling med åpner. Eikeparkett på gulv, malte vegger og himling. Inngang fra svalgang (i enden).

Stue

Lys og romslig stue med store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse. God plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. Eikeparkett på gulv og malte overflater. Utgang til sydvendt balkong med gode solforhold.

Kjøkken

Moderne og stilrent kjøkken fra 2012 med integrert oppvaskmaskin, kjøl-/ fryseskap, stekeovn og induksjonstopp. Granitt benkeplate med nedfelt vask og ett-grets armatur. Godt med skap- og benkeplass. Velfungende åpen kjøkkenløsning til stuen med naturlig plass til spisebord.

Bad

Lekkert flislagt bad fra 2012 med varmekabler i gulv og downlights i himling. Inneholder dusjhjørne med innskyvbare dusjvegger i herdet glass, vegghengt klosett, servant på underskap samt speil og belysning. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Balkong

Utgang til sydvendt balkong på 6 kvm med gode solforhold. Meget hyggelig utsyn mot flott og grønt gårdsrom. Tredekke på gulv. God plass til ønsket utemøblement.

Soverom

To gode soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobe. I hovedsoverommet følger romslig skyvedørsgarderobe. Eikeparkett på gulv og malte overfalter. Rommene vender ut mot rolig område

Beliggenhet

En av Grünerløkkas beste og mest etterspurte beliggenheter i nærheten av Olav Ryes plass, Sofienbergparken og Birkelunden. Nærhet til livet på Løkka, men samtidig skjermet og stille - sjelden bra beliggenhet!
Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matforretninger finnes rett i nærheten som Rema 1000, Kiwi, Coop og Meny.
Noen få minutter unna finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, tapas på Delicatessen, gourmetburger på Meat ST, Illegal Burger eller Munchies og sandwich på Joe and the Juice.
Noen steinkast unna ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder. I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".
På Grünerløkka finnes også mange parker som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken og Cubaparken, samt Grünerhagen ved Vulkan. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, spise piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til blå og spise nystekte vafler en søndags formiddag.
For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Ringnes Park og Schous Plass, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 11, 12 og 13) og busser (nr. 30, 21 og 33) rett i nærheten. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser.
Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.
Leilighetens plassering er perfekt ettersom man har tilgang på alt av byens fasiliteter rett utenfor døren!

Adkomst

Enkel adkomst fra Seilduksgata. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved felles oppsatte visninger.

Tomt

Areal: 2 485 kvm, Eierform: Eiet tomt
Gårdsrommet er pent opparbeidet med gressplen, vegetasjon, steinlagte gangveier og lekeplass. Et herlig uterom for beboerne! Lukket bakgård med gartnerordning, her finnes markjordbær, solbær og rips om sommeren.

Garasje / Parkering

Mulighet for kjøp/leie av garasjeplass i underetasje ved ledighet.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/ Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Felleskostnader

3 150. Inkluderer: Fjernvarme, varmtvann, internett (fiber fra Homenett), trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og komm. avg. Kjente endringer: Felleskostnader planlegges nedjustert etter oppsparing.

Andel formue

7 161

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen registrerte lån.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 165 307 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 195 105 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad, entré og omkledningsrom.
Omkledningsrom er opprinnelig en bod men er blitt skjønnsmessig vurdert og betegnet grunnet rommets fremtreden av bruk og rommets overflater på befaringsdagen. Rommet er ikke omsøkt.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Byggemåte

Boligblokk fra 2012. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser. Yttervegger i betong med utvendig fasade kledd med panel. Etasjeskillere i betong. For ytterligere informasjon henvises til tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt etter gjeldende regler. Utleieverdi er estimert til 17.000,- pr mnd. Se utleievurdering fra Utleiemegleren i prospekt.

Oppvarming

Fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnader. Varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rehabiliteres, rives og bygges nye boliger i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter i grunn:
1915/913945-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
1957/413335-1/105  Erklæring/avtale  
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
1957/413667-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
2012/568133-1/200  Bestemmelse om bebyggelse  
Rett til fradeling av kjelleretasje til anleggseiendom
2017/963670-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
2017/963670-8/200  Bestemmelse om adkomstrett  
Rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bebyggelsen
Rettigheter i grunn:
2017/963670-2/200  Erklæring/avtale  
Gnr. 227 bnr. 603 skal være til felles bruk for gnr. 227 bnr. 350 og gnr. 227 bnr. 352
2017/963670-4/200  Bestemmelse om parkering  
Gnr. 227 bnr. 352 har bruksrett til 54 plasser til biloppstilling
2017/963670-6/200  Erklæring/avtale  
Gnr. 227 bnr. 352 har bruksrett til 133 boder
2017/963670-7/200  Bestemmelse om adkomstrett 
Rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bebyggelsen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 85 boligseksjoner.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP550348

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Bygget skal males sommeren 2021. Det ble i sommer 2020 gjort en midlertidig økning i felleskostnader fra 2400 til kr. 3.000,- (25%) i en periode for å dekke kostnadene til denne jobben. Felleskostnader er forventet å nedjusteres noe igjen etter det er spart opp nok kapital. Ellers ingen kjente vedlikehold av vesentlig grad.
Generelt vedlikehold bør alltid påregnes.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter gjeldende regler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Seilduksgata 31A, 0553, Oslo, Gnr. 227 bnr. 352 snr. 61 orgnr. 999189245 i Oslo kommune

Eier

Tommy Karlsen Sandum

Oppdragsnummer

16-20-0202

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.