# Grønland

Sjelden mulighet I Unik toppleilighet med fantastisk utsikt I Privat, solrik takterrasse på 21 m² I Heis

Rubina Ranas gate 10 , 0190 Oslo

BE OM SALGSSUM
Bård Tisthamar
Bård Tisthamar Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mari Wang
Mari Wang Kontorsjef/Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

1%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

56%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 71 m²
Tomt 681 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 7
Byggeår 2007
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 460
Energimerking D
FINN.no 195987267
Sist endret 18.11.2020 13:17
Prisantydning 6 500 000
Totalpris 6 658 284
Ligningsverdi 1 096 693,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 158 284,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 658 284,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0206

Adresse og matrikkel

Rubina Ranas gate 10, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 460 snr. 60 orgnr. 891651732 i Oslo kommune

Eier

Tove Merete Myklebust

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Det er ikke registrert eiendomsskatt i 2020.
Det må likevel påregnes at dette kan endres f.o.m 2021.

BRA/PROM

65 / 65 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2007

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 681 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei.

Innhold

Leiligheten inneholder følgende:
7. etg: Entré, bad, 2 soverom.
8. etg: Stue, Kjøkken.
9: etg: Trapperom og stor, flott takterrasse med utvendig bod på ca. 2 m².
I tillegg disponerer leiligheten:
- En dobbel bod i kjeller på ca. 8 m².
Standard
Entré - 7. etg:
Hyggelig inngangsparti gir et flott førsteinntrykk av leiligheten. Her har man god plass til plassering av sko og oppheng av yttertøy. Dør mot fellesareal er utstyrt med kikkehull, sikkerhetslås og er av brannklasse B30 og 40db. Dørcalling med åpner. Ny en-stavsparkett Lofoten Northern Light fra BoAndren på gulv, malte vegger og himling i fargen S0502-Y Bomull. Trappeløpet er malt i S8500-N dempet sort.
Soverom 1 - 7. etg:
Stort, luftig soverom med en fantastisk utsikt over Oslo - uten innsyn. God plass til dobbeltseng og nattbord. Medfølgende garderobeskap. Rommet er malt i en lun fargetone (6108-B08G St. Pauls blue) og ny en-stavsparkett Lofoten Northern Light fra BoAndren på gulv.
Soverom 2 - 7. etg:
Perfekt til gjesterom, barnerom eller kontor. Plass til seng, nattbord, kontorpult og kommode. Flott utsikt - uten innsyn. Ny en-stavsparkett Lofoten Northern Light fra BoAndren på gulv, malte vegger og himling i fargen S3005-G20Y Minty Breeze.
Bad - 7. etg:
Pent, tidsriktig baderom fra 2007 med ny servantinnredning fra 2020. Dushjørne med innfellbare dusjdører, vegghengt toalett, servantskap med skuffer og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil meg mekanisk avtrekk ut av bygget. Flis på gulv med varme, flislagte vegger og nedsenket platehimling.
Kjøkken - 8. etg:
Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning til stuen og bidrar til en åpen og sosial planløsning. Norema kjøkken fra 2007 med lyse, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Komfyr med induksjonstopp fra Gorenje, integrert oppvaskmaskin fra Miele og frittstående kjøleskap med frysedel fra Ora-Itö plassert i praktisk nisje. Kitchenboard mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Ny en-stavsparkett Lofoten Northern Light fra BoAndren på gulv, lysmalte vegger og himling i fargen S0502-Y Bomull.
Stue - 8. etg:
Stor, luftig stue med store vindusflater som gir deg en nydelig utsikt - uten innsyn! Stuen ligger i delvis åpen løsning til kjøkkenet og har god plass til spisebord ved vindu med utsikt. Ellers god plass til sofaseksjon med tilhørende møblement. Sofaplassen har en lun farge på veggene (3009-Y14R Raw Canvas). Ellers er det malte vegger og himling i fargen S0502-Y Bomull. Ny en-stavsparkett Lofoten Northern Light fra BoAndren på gulv.
Takterrasse - 9. etg:
Via trappeløp fra 8. etasje kommer man opp til trapperom og videre ut til egen, syd-vestvendte takterrasse. Terrassen er på hele 21 m² og ligger fritt og luftig til med en fantastisk utsikt mot byen, som strekker seg fra Barcode til Holmenkollen. Rikelig med plass til sittegruppe, stort spisebord, beplantning og grill. Det er satt inn barløsning med tilgang til vann, vask, heltre benkeplate og lukket benkeløsning som gjør det enkelt og praktisk. Terrassen har også elektrisk markise.

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Samtidig bor du stille til da Rubina Ranas gate ikke har gjennomkjøring og Mandalls gate er en rolig blindgate. Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.
Blokken ligger rett på Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.
Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.
Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten.
Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.
I underkant av 15 minutters gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende.
Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, få minutters gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Buss 60,37,70 og 34 kjører gjennom eller forbi Grønland. I tillegg går de fleste busslinjer til Brugata, 5 minutters spasertur fra Grønland sentrum. Trikker kjører forbi Grønland i Schweigaardsgate. Trikk 11,12,13 og 17 stopper i Brugata. Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt ligger ikke langt unna leiligheten. Oslo bussterminal ligger få minutter unna. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo

Entré - 7. etg

Hyggelig inngangsparti gir et flott førsteinntrykk av leiligheten. Her har man god plass til plassering av sko og oppheng av yttertøy. Dør mot fellesareal er utstyrt med kikkehull, sikkerhetslås og er av brannklasse B30 og 40db. Dørcalling med åpner. Ny en-stavsparkett Lofoten Northern Light fra BoAndren på gulv,  malte vegger og himling i fargen S0502-Y Bomull. Trappeløpet er malt i S8500-N dempet sort.

Soverom 1 - 7. etg

Stort, luftig soverom med en fantastisk utsikt over Oslo - uten innsyn. God plass til dobbeltseng og nattbord. Medfølgende garderobeskap. Rommet er malt i en lun fargetone (6108-B08G St. Pauls blue) og ny en-stavsparkett Lofoten Northern Light fra BoAndren på gulv.

Soverom 2 - 7. etg

Perfekt til gjesterom, barnerom eller kontor. Plass til seng, nattbord, kontorpult og kommode. Flott utsikt - uten innsyn. Ny en-stavsparkett Lofoten Northern Light fra BoAndren på gulv, malte vegger og himling i fargen S3005-G20Y Minty Breeze.

Bad - 7. etg

Pent, tidsriktig baderom fra 2007 med ny servantinnredning fra 2020. Dushjørne med innfellbare dusjdører, vegghengt toalett, servantskap med skuffer og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil meg mekanisk avtrekk ut av bygget. Flis på gulv med varme, flislagte vegger og nedsenket platehimling.

Kjøkken - 8. etg

Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning til stuen og bidrar til en åpen og sosial planløsning. Norema kjøkken fra 2007 med lyse, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Komfyr med induksjonstopp fra Gorenje, integrert oppvaskmaskin fra Miele og frittstående kjøleskap med frysedel fra Ora-Itö plassert i praktisk nisje. Kitchenboard mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Ny en-stavsparkett Lofoten Northern Light fra BoAndren på gulv, lysmalte vegger og himling i fargen S0502-Y Bomull.

Stue - 8. etg

Stor, luftig stue med store vindusflater som gir deg en nydelig utsikt - uten innsyn! Stuen ligger i delvis åpen løsning til kjøkkenet og har god plass til spisebord ved vindu med utsikt. Ellers god plass til sofaseksjon med tilhørende møblement. Sofaplassen har en lun farge på veggene (3009-Y14R Raw Canvas). Ellers er det malte vegger og himling i fargen S0502-Y Bomull. Ny en-stavsparkett Lofoten Northern Light fra BoAndren på gulv.

Takterrasse - 9. etg

Via trappeløp fra 8. etasje kommer man opp til trapperom og videre ut til egen, syd-vestvendte takterrasse. Terrassen er på hele 21 m² og ligger fritt og luftig til med en fantastisk utsikt mot byen, som strekker seg fra Barcode til Holmenkollen. Rikelig med plass til sittegruppe, stort spisebord, beplantning og grill. Det er satt inn barløsning med tilgang til vann, vask, heltre benkeplate og lukket benkeløsning som gjør det enkelt og praktisk. Terrassen har også elektrisk markise.

Felleskostnader

2 764 pr. mnd. Felleskostnader (1.610,-) inkl. Kommunale avgifter, felles forsikring, trappevask, vaktmestertjenester, fjernvarme (878,-), kabel-TV & bredbånd (276,-)
Fellesutgifter:
Tillegg for Digital-TV og Bredbånd: 276,-
Fjernvarme: 878,-
Felleskostnader: 1.610,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Styret vurderer å foreta en økning av felleskostnadene fra januar 2021. De siste årene har styret budsjettert med underskudd fordi sameiet har hatt en kapitalbuffer fra tidligere. Nå er tiden inne for at sameiets inntekter (innbetaling av fellesutgifter) skal være i samsvar med sameiets utgifter. Styret vurderer å øke felleskostnadene med inntil 10 % fra 1. januar 2021.

Etasje 7 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet har ingen egne parkeringsplasser. Beboere som ønsker parkeringsplass henvises til DnG Garasjesameie, som har beliggenhet under kvartalet. Det er begrenset med parkeringsplasser, men beboere tilknyttet De nye Grønlandskvartalene har forkjøpsrett ved overdragelser, såfremt parkeringsplassen ikke følger med leiligheten som overdras. De som ønsker plass, bør følge med på utlysninger. Det er ingen venteliste eller prioritetsordninger. Det er anledning til å melde interesse for kjøp, leie, salg og utleie på opphengslister ved inngang oppganger i garasjen.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 096 693 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 948 095 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 8 etasjer samt underetasje. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede overflater og utfyllende felter i treverk

Ferdigattest / brukstillatelse

- Rubina Ranas gate 10-12 (Bygg 13) - Boligblokk - Brukstillatelse datert 2007.
- Rubina Ranas gate 1-9, 6-14 & Mandalls gate 10-14 m.fl. (Grønlandskvartalet) - Boligblokker - Ferdigattest datert 2010.
Begge dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
7. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, 2 soverom.
Bruttoareal: 34 m².
8. etasje:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, Kjøkken.
Bruttoareal: 35 m².
9. etasje (trapperom/takterrasse):
Bruksareal: 4 m².
Primærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom.
Bruttoareal: 2 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
 

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.
Styret skal underrettes om utleieforhold. Seksjonseier skal opplyse styret og forretningsfører om leietakers navn og om egen adresse i utleieperioden (ref. vedtektenes § 2.5). Da skal seksjonseier sende mail til tbygg13@gmail.com. Mailen skal merkes med utleie av seksjonsnr og inneholde opplysninger med leietakers navn, kontaktinfo og antatt varighet av leieforholdet

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet, strøm, evt. eiendomsskatt, forsikringer (innbo mm).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning m.m. Reguleringsbestemmelse S-4095. Området forøvrig er regulert til gågate/torg, vei, fellesareal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, hotell, allmennyttig formål o.l., uteoppholdsareal, kombinert bebyggelse og anlegg formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Mandalls gate 5 - Det søkes om oppføring av balkonger.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201809832 for mer informasjon.
Ombygging av kryss - Det søkes om ombygging av krysset Grønlandsleiret / Platous gate / Åkebergveien. Hensikten med ombyggingen er særlig å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklister i Platous gate som skal krysse Grønlandsleiret og gjennom dette legge til rette for sykkeltrafikk mellom Bjørvika og Grønland/Tøyen via Nordenga bru og Platous gate.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.
Grønlandsleiret - Oppføring av boligblokk. Tiltaket omfatter oppføring av 12 stykk nye boenheter. Nybyggets 1. etasje vil benyttes til utadrettet virksomhet og adkomst/vestibyle for boligene i 2. - 7. etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Hensikten med planarbeidet er omregulering til et attraktivt byområde, med næring, forretning, tjenesteyting, boliger mv. Deler av bebyggelsen planlegges regulert til bevaring.
I tråd med målsettinger i gjeldende kommuneplan for Oslo om fortetting og økt boligtall i indre by planlegges det for en høyere utnyttelse for området. Det foreslås en fremtidig samlet bygningsmasse (eksisterende og ny) på inntil ca. 70.000 m2 BRA (over bakken).
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/669386-4/200  Erklæring/avtale  
23.08.2007 
Gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/460
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/669386-7/200  Erklæring/avtale  
23.08.2007 
Bestemmelse om felles stikkledninger
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/460
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata:
2007/707353-1/200  Seksjonering  
06.09.2007 
opprettet seksjoner: snr: 60
formål: Bolig
sameiebrøk: 60/3659
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Teaterkvartalet Bygg 13 Sameie er et eierseksjonssameie med beliggenhet i Oslo. Sameiet består av 65 seksjoner, hvor av 64 er boligseksjoner og ett er næringslokale. Sameiet er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 891 651 732, med Gnr. 230 og Bnr. 460.
- OBF står for forretningsførsel.
- Vaktmesterens navn er Kemali Sahim.
- Sameiet har avtale med Get om levering av kabel-tv og internett (20 Mb/12Mb).
- Sameiets eiendom er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA med polisenummer 82868789.
- Sameiet har avtale om rengjøringstjeneste med Reiduns Renhold AS. Det rengjøres i
   oppgangene en gang pr. uke i sommerhalvåret og to ganger pr. uke i vinterhalvåret.
- OBF er rekvirent for systemnøkler og -lås. Kun hjemmelshaver kan bestille nøkler.
   Nøkkelbestilling sendes til "firmapost@obf.no".

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapet har p.t ingen registrerte lån.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82868789

Regnskap

- Inntektene i 2019 var totalt på kr. 1960 788,-
- Utgiftene i 2019 var totalt på kr. 2126 640,-.
- Resultatet av driften for 2019, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, gir et underskudd
   på kr.165 852,- som er 50 000 kr bedre enn budsjett.
- Underskuddet for 2019 foreslås dekket av tidligere opptjent egenkapital.
Styret har satt opp en oversikt over beregnede inntekter og kostnader i år 2020. Oversikten gir et forventet underskudd på kr.180 615,-.
Regnskap 2019 og budsjett 2020 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Det er tillatt å holde husdyr så som hund og katt i leilighetene.
- Bygningens ventilasjonsanlegg må ikke forstyrres ved at utsugningsventilene tettes igjen, at
   kjøkkenventilator koples direkte til ventiler eller kanaler, eller på noen annen måte.
- Det er ikke tillatt å benytte kullgrill på balkong eller utenfor leilighet i 1. etg. Dog tillates
   grilling med gass-/elektrisk grill.
- Styret skal underrettes om utleieforhold.
- Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har ila det siste året jobbet med følgende:
- Behandlet løpende forespørsler fra eiere og beboere.
- Deltatt i å gjøre bakgården vår mer attraktiv i samarbeid med de andre byggene.
- Deltatt i styret i DNG Vels arbeid om uteområdene.
- Hatt grep om en rekke mindre reparasjoner og tiltak.
- Kontrollert og utbedret nødlysene i bygget.
Vedtatt på årets (2020) generalforsamling:
- Forslag fra styret om vedlikehold av fasaden:
Styret gis fullmakt til å foreta kapitallinnkreving fra seksjonseierne og velge leverandør av malertjenester. Se pristilbud fra forskjellige leverandører vedlagt. Årsmøtet er inneforstått med at vedlikeholdsfondets midler vil benyttes til dekning av kostnadene for arbeidet. Vedtak Enstemmig vedtatt.
- Dersom årsmøtet velger å ikke installere digitale nøkler foreslås det at styret installerer nye låser til de 4 bodområdene hvor seksjonseierne kun har tilgang til bodområdet hvor en selv har bod. Styrets innstilling: Spørsmålet er om man skal gå for systemlåser eller et låsesystem med vanlige nøkler.
Det bes om at årsmøtet tar stilling til:
1) om nøkler til bodområdene skal skiftes,
2) om det skal benyttes systemlåssystem, eller
3) om det skal benyttes et låssystem med vanlige nøkler
Vedtak Skifte av låser i bodområdet vedtatt mot 1 stemme. Systemlåssystem enstemmig vedtatt
- Årsmøtet ber utleiere følge reglene om rapportering av utleieforhold og ber styret følge opp dette på egnet måte.
- Orientering vedr. økning av felleskostnader
Styret vurderer å foreta en økning av felleskostnadene fra januar 2021. De siste årene har styret budsjettert med underskudd fordi sameiet har hatt en kapitalbuffer fra tidligere. Nå er tiden inne for at sameiets inntekter (innbetaling av fellesutgifter) skal være i samsvar med sameiets utgifter. Styret vurderer å øke felleskostnadene med inntil 10 % fra 1. januar 2021.
Det må også forventes generelt vedlikehold av sameiet i tiden fremover.
Rehabilitering & større vedlikehold av sameiet:
2014: Oppmaling av slitte felt og skader på maling i begge trappehus.
2014: Anleggelse av grusgang med kantstein for begge utganger mot Margit Hansens gate
2015: Oppmaling av hvite og fargede felt i oppgangene. Oppboning av trappehus og korriorer
2016: Flekkmaling begge trappehus
2017: Rensing av ventilasjonsanlegg og oppmaling av treverk over 8. etg.
2018: Oppgradering av oppkallingssystem fra port og dører til oppgangene med skifte av callinganlegg i leilighetene. Etablering av videovervåking i første etasje samt kjellergang ved heis.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr så som hund og katt i leilighetene. Forutsetningen er imidlertid at dyrene skjøttes på en forsvarlig måte, slik at de ikke er til gene for øvrige sameiere. Ved klager avgjør styret om husdyrholdet må opphøre. Dyrene må føres i bånd på boligselskapets eiendom. Eieren må likeledes påse at dyret ikke gjør fra seg på selskapets fellesareal. (I tilfelle må dette fjernes umiddelbart). Videre forplikter eieren seg til å erstatte eventuelle skader som dyret måtte påføre såvel selskapets eiendom som en enkelt leilighetseiers eiendom.
Grøntanlegget skal ikke benyttes som luftegård for hunder, katter, etc. Ved eventuell tilsmussing av korridorer, trappeoppganger, kjeller og garasje må den enkelte gjøre rent etter seg.
 

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bt@schalapartners.no eller SMS: 90 02 93 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.