Grünerløkka / Rathkes plass

Gjennomgående 2-roms selveier i rolig miljøgate. Oppussingsbehov. Ca. 3m takhøyde, lave felleskostnader, utleie tillatt.

Rathkes gate 10B , 0558 Oslo

BE OM SALGSSUM
Katrine Solvåg
Katrine Solvåg Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 37 m²
Bruksareal 37 m²
Bruttoareal 42 m²
Tomt 402 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1897
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 278
Energimerking G
FINN.no 196084179
Sist endret 24.11.2020 09:56
Prisantydning 2 950 000
Totalpris 3 158 527
Ligningsverdi 739 381,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) 108 808,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 058 808,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 700,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 99 719,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 158 527,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0207

Adresse og matrikkel

Rathkes gate 10B, 0558, Oslo, Gnr. 228 bnr. 278 snr. 16 orgnr. 987813547 i Oslo kommune

Eier

Bendik Skauli

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

37 / 37 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1897

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Det er fremvist en energioversikt fra selger. Basert på tabellen har selger brukt ca. 7476kWt siste 12mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 402 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles bakgård opparbeidet med blant annet asfaltdekket gårdsrom, sykkelparkering, busker og annen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei.

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 3. etasje og inneholder følgende;
Entré, kjøkken, soverom, bad og stue.
I tillegg disponerer leiligheten bod med følgende beliggenhet og størrelse:
- Loftsbod på ca. 3kvm (det er skråtak i boden).

Beliggenhet

Rathkes gate er en rolig, trafikkstille gate rett ved idylliske Sofienbergparken. Det er kun noen få hundre meter å spasere bort til sentrale Grünerløkka. Området er urbant og populært med parker og friområder i nærmiljøet. Kvartalene i området er oppgradert betydelig de senere år. Det er lagt brostein, mye beplantning og regulert til miljøgater.
Grünerløkka kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Her kan du både rusle i Thorvald Meyers gate eller utforske Trondheimsveien. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg - her nevnes Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, Tøyenbadet, Sofienbergparken, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Botanisk Hage. Kommunikasjonsmuligheter som buss og trikk i umiddelbar nærhet. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Lys og arealeffektiv entré med fliser på gulv. Det er høyt under taket, med potensiale til å bygge en praktisk hyllerad til sko og annen oppbevaringsløsning. Ellers har laget dørcalling med portåpner som er plassert ved inngangsdøren.

Stue

Leiligheten har en klassisk stue med god takhøyde på nesten 3m og store vinduer vendt ut mot rolig miljøgate. Her er det plass til sofagruppe, spisebord og øvrig ønsket møblement. Vinduene sørger for godt med naturlig sollys, og den generøse takhøyden gir en luftig romfølelse. Gulvflatene er belagt med parkett, ellers er flatene malt i 2020.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med slette fronter. Overskap med undermontert stikkontakt. Laminat benkeplate med underlimt servant og ettgreps armatur fra Oras. Malt plateflate mellom benkeplate og overskap. Integrert komfyr fra Gorenje. Ventilatorhette med kullfilter. Keramisk platetopp fra BEHA. Vannrør av typen rør-i-rør og avløpsrør av plast. Alle hvitevarene på kjøkken medfølger.

Bad

Flislagt bad med vegghengt servant, vegghengt toalett  og dusjhjørne med dusjarmatur fra Oras. Varmtvannsbereder og avtrekksventil er plassert i himling. Vannrør av typen rør-i-rør og avløpsrør av plast. Tilgang til varmtvannsbereder, stoppekraner og fordelerstammer for rør-i-rør via luke i himling.
Leiligheten har 120liters varmtvannsbereder fra OSO (2005).

Soverom

Pent soverom med unik planløsning. Rommet har plass til seng og garderobeløsning. Det er laget nisje til vaskemaskin i tilknytning til badet. Ellers er overflater lysmalte og det er lagt parkettgulv. Soverommet vender ut mot rolig bakgård.

Felleskostnader

2 171 pr. mnd. Inkl. Internett via Telia, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, nedbetaling av fellegjeld, forretningsførsel, samt øvrige driftskostnader for sameiet.

Etasje

3. etasje.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 739 381 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 661 772 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer samt loft og kjeller. Støpt gulv til grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av stein og murkonstruksjoner.
Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med plater (ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende attester foreligger på eiendommen:
Rathkes gate 10C - Bruksendring fra næring til bolig - Ferdigattest - 2012.pdf
Rathkes gate 10A-C - Vaaningshus med stall - Exdok (attestert) - 1897.pdf
Rathkes gate 10A-B - Utvidelse leil paa loft - Ferdigattest - 2001.pdf
Rathkes gate 10A-B - Loft - Ferdigattest - 1993.pdf
Rathkes gate 10A-B - Innr dusj og WC 1-4 etg - Ferdigattest - 1978.pdf

Boligens areal

Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 37 kvm, Bruttoareal: 42 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Styret og forretningsfører skal til enhver tid vite hvem leietager er. Parten forplikter seg også til å følge husordensregler, vedteker og evt. dugnad i regi av sameiet.

Oppvarming

I all hovedsak elektisk oppvarming.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med blant annet eget strømforbruk, forsikringer (innbo/løsøre), utvidelse av internett/kabel-TVpakke m.m.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Det både bygges og rives i nærområdet. Trikkeskinnene i Thorvald Meyers gate er ferdigstilt, Mills-kvartalets boliger begynner å bli ferdigstilt fra 2021. Det må påregnes noe anleggsarbeid i nærområdet.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1930/902618-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST 01.03.1930
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
OVERFØRT FRA: 0301-228/278/0/10
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/50842-2/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST  05.08.2005
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata:
2005/50842-1/105 RESEK/DELING AV SEKSJON TINGLYST 05.08.2005
SNR: 10
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 68/768
SNR: 16
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 38/768
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 10 og 16
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-228/386 i eiendomsrett
1986/52830-1/105 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 27.08.1986
OVERFØRT FRA: 0301-228/278/0/10
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1-12
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:387 Snr:1-10
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-228/278/0/10
Rettigheter på 0301-228/282 i eiendomsrett
1988/56988-1/105 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 25.08.1988
OVERFØRT FRA: 0301-228/278/0/10
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1-12
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:386
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 0301-228/278/0/10
Rettigheter på 0301-228/327 i eiendomsrett
1993/34812-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 02.08.1993
OVERFØRT FRA: 0301-228/278/0/10
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:70
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:268
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:274
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:319
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:320
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:323 Snr:1-21
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:325
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:329
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:331 Snr:1-8
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:333
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:559 Snr:1-24
Rett til bruk av uteareal.
Ubebygd areal tillates ikke brukt til parkering eller
lagring. Bestemmelse om adkomstrett og tekniske ledninger
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-228/278/0/10
Rettigheter på 0301-228/284 i eiendomsrett
1999/41573-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 03.08.1999
OVERFØRT FRA: 0301-228/278/0/10
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1-12
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:386
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:387 Snr:1-10
Gårdsromerklæring
Bestemmelse om parkering/lagring(forbud)
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune
v/direktøren for Bolig- og eiendomsetaten
Plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krav
til bostandard ved utbedring (30 år) og kommunens minstekrav
ved utbedring av gårdsrom i boligkvartaler i indre by
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 0301-228/278/0/10
Rettigheter på 0301-228/113/0/1-12 i eiendomsrett
2000/25641-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 08.05.2000
OVERFØRT FRA: 0301-228/278/0/10
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:286
:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:287
Best. om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Forpliktelse til å utbedre eiendommen i samsvar med
kommunale minstekrav
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved
direktøren for Bolig- og eiendomsetaten
OVERFØRT FRA: 0301-228/278/0/10
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

- Sameiet Rathkes gate 10 består av 16 seksjoner.
- Rathkesgate 10 Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 987813547.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Sameiets revisor er BDO AS.
- Sameiets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 79423644.
- Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. OBOS har fremforhandlet en avtale med Get som gir deg som beboer rabatt på bredbånd og digital-TV dersom sameiets har inngått en kollektiv avtale.
- Sameiet praktiserer dugnad.
- Hjemmeside for sameie er: https://vibbo.no/rathkesgate-10.

Fellesgjeld / lånevilkår

Laget har p.t. 1 lån med følgende vilkår:
Lånenummer: 1OB980-98207361984
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo p.t:  2.141.929,-
Nedbetalingstid: 24 år 5 md.
Antall terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente p.t: 3,55%
- Kapitlakostnad for lånet til seksjonen er: 557kr pr. mnd.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Årets resultat på kr 116 978 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering som er utført av sameiet:
- 2016: Oppussing av oppgangene høsten 2016.
- 2009 - 2010: Sameiet ble pålagt å sikre fasade fra Plan- og bygningsetaten. Som følge av dette ble det gjennomført full rehabilitering av gården med OBOS Prosjekt som byggeleder. Dette ble finansiert med låneopptak på 3,5 millioner. Fasaderehabiliteringen viste seg å koste ca. 2,5 millioner, det overskytende lånebeløpet ble nedbetalt ekstraordinært.
Er noen planlagt rehabilitering  i nærmeste fremtid som vil/er av betydning for ny eier?
Vi har fått en liste med avvik fra Oslo Brann- og redningsetat. Her har vi frist til 2025 med å fullføre alle tiltak. Vi er i gang med å kartlegge kostnadene på dette. I hvilken grad dette vil koste noe ut over månedlige felleskostnader, må vi komme tilbake til. Vi starter opp med enkelte tiltak nå som finansieres av egenkapital. Ut over det vil saken komme opp på det kommende årsmøtet til våren.
Holder dere for tiden på med noe rehabilitering/oppgradering som er av betydning?
Ikke noe ut over dette med diverse brannverntiltak som jeg nevnte over.
Evt. økning i fellesgjeld/fellesutgifter?
Det vil bli en økning i fellesutgiftene fra og med januar 2021. Minimum økning er 2,7% (deflator), men sannsynligvis noe mer for å kunne bygge opp egenkapital til nevnte brannverntiltak. Budsjettet er under arbeid, så dette er noe vi holder på med nå. Når det gjelder fellesgjeld, så er det foreløpig ingen planer om å øke denne.
Har dere noen rettslige konflikter av betydning? Nei. Ingen.
Hvem leverer kabel-TV/evt. nett hos dere, evt. Hvilken linje?
Nett- leverandør er Telia Norge A/S- Get. Vi har kun internett i pakken. TV- pakke betaler man ekstra for.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt. Styret kan gi dispensasjon etter søknad. For nærmeres opplysninger rundt dyrehold vennligst se vedlagte husordensregler i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin.
Panelovner i leiligheten medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.