# OLAF RYES PLASS / GRUNERLØKKA

Stor og lekker 2-roms med balkong | Separat kjøkken | Klassiske detaljer | Peis | Varmtvann inkludert | God beliggenhet

Olaf Ryes plass 3C , 0552 Oslo

BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 59 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 621 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1895
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 248
Energimerking G
FINN.no 196298516
Sist endret 01.12.2020 14:27
Prisantydning 4 700 000
Totalpris 4 939 558
Ligningsverdi 1 045 568,-

Beregnet totalkostnad

4 700 000,- (Prisantydning) 231 549,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 931 549,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 939 558,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0209

Adresse og matrikkel

Olaf Ryes plass 3C, 0552, Oslo, Gnr. 228 bnr. 248 snr. 1, andelsnr. 29 i Olaf ryesplass 3 markv 38/42 borett borettslag med orgnr. 953846241 i Oslo kommune

Eier

Katja Lund Lefdal

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei - Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

BRA/PROM

59 / 59 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 4855 kWh pr. år. Som tilsvarer ca. 4205 kr for strøm og nettleie.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 621 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Gårdsrom opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder, sittegrupper og steinlagte områder. Felles sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
IN-ordning: Borettslaget har IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder: Entré, bad, toalettrom, soverom, kjøkken og stue. Utgang fra soverom til østvendt balkong på ca. 3 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i felles trappeoppgang på ca. 1,5 kvm og en kjellerbod på ca. 7 kvm. Beboere har også tilgang til felles sykkelstativ i bakgård.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, rett ved Olaf Ryes plass. Fra leiligheten har du alle Grünerløkkas fasiliteter i umiddelbar nærhet. Sofienbergparken og Birkelunden ligger et steinkast unna leiligheten, mens Kubaparken og Grünerhagen ligger innenfor få minutters gange.
Kun et par minutters gange unna - på andre siden av Akerselva finner man også Vulkan, Oslos trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer av ypperste kvalitet, og som har flere hyggelige serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill, Smelteverket m.m.
Ringnes Park med bl.a. Ringen kino, blomsterbutikk, SATS og stor Meny-butikk ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det kun 10.min gangavstand til Oslo sentrum med alt dette innebærer.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Her finner du et stort utvalg av flotte restauranter, kaféer og serveringssteder som for eksempel italiensk på Trattoria Popolare, pizza på Villa Paradiso, meksikansk på Tijuana og Mucho Mas, tapas på Txotx og Delicatessen, eller burger på Meat ST, Illegal og Munchies. Utestedene Aku Aku Tiki Bar, Blå og Rebell passer for den som liker dans og moro. Er du ute etter litt mer brun og intim stemning passer kanskje Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri, Parkteateret og Bettola for deg. Klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe serverer kaffen.
På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter. Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum/Bjørvika i sør, og helt til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det flotte turløyper både på sommer- og vinterstid.
Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Naturhistorisk museum og Botanisk Hage ligger også i gangavstand fra leiligheten. For de treningsglade finner man også et godt utvalg av treningssentre i området med SATS på Ringen eller Schous plass, Avancia på Vulkan, Evo, FitnesXpress m.m. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Fra Olaf Ryes Plass går trikkelinjene 11, 12 og 13. I tillegg går 17-trikken og 31 bussen fra Heimdalsgata.

Entré

Pen entrédør med frostede glass. Entréen har lekre fliser på gulv og litt av den sjarmerende teglsteinsveggen er hentet frem. Her er det god plass til yttertøy og sko i åpen garderobe. Dørcalling med åpner.

Stue

Leiligheten har en flott stue med god plass til stor og hyggelig sofagruppe, tv-møblement og øvrig ønsket møblement. Meget god takhøyde på 3,2 meter og store vindusflater gir rikelig med naturlig lys til rommet og et luftig preg. Rosett og stukkatur i tak og flotte tregulv. Peisovn som varmer godt på kalde dager.

Kjøkken

Pent kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter i malt utførelse, benkeplate av treverk og nedsenket oppvaskkum. Det er flislagt mellom benkeskap og overskap. Kjøkkenet har hvitevarer som frittstående komfyr, integrert oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med frysedel. Vegghengt ventilator over platetopp med belysning. Gulvflater med ett-stavs tregulv. Det er god plass til en stor og hyggelig spisegruppe med plass til mange rundt bordet.

Bad

Flislagt bad fra 2005 som inneholder vegghengt servantskap, servant, speilskap med belysning og dusjsone med skyvedører av plast. Det er opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagt vegger.
Separat toalett med gulvmontert WC, servant og speil.

Balkong

Østvendt balkong med deilig morgensol og plass til utemøbler. Balkongen er på 3 kvm, herfra er det hyggelig utsyn mot det skjermede gårdsrommet. Det er sol på balkong fra morgen til ca. kl. 12/13. Videre får leiligheten sol inn gjennom vinduer på kjøkken/ stue fra ca. kl. 13/14 til sent.

Soverom

Lyst og romslig soverom med plass til dobbeltseng, kommode etc. Skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsmuligheter. Rommet vender mot bakgård og har adkomst til balkong.

Felleskostnader

4 269 pr. mnd. Kabel-tv og bredbånd, varmtvann, kommunale avgifter, felles gårdsforsikring, betjening av fellesgjeld (renter og avdrag), forretningsførsel, trappevask drift og vedlikehold og vaktmestertjenester.
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.269,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.655,-
Lånekostnader 111,-
Kabel-tv og Bredbånd 339,-
Balkong 524,-
Kapitalkost. lån 2 EIKA6 640,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 045 568 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 764 044 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 4.etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur av naturstein, teglstein og mur konstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Saltak av trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede murflater. Leiligheten har to-fløyet entrédør med glassfelt med brannklasse B30 fra ukjent årstall, vurderes å være fra 2005. Vinduer med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra 1982. Balkongdør med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra 2012. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 22.10.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også:
- Olaf Ryes plass 3 C - Sammenslåing av næringslokaler - Ferdigattest - 2020
- Olaf Ryes plass 3 A - Bruksendring fra blomsterbutikk til gatekjøkken og fasadeendring - Villa di Ro
- Olaf Ryes plass 3 - Innr. dusjbad samt utv. og innv. forandr. arb - Ferdigattest - 1983
- Olaf Ryes plass 3 - Fasadeendring (Oppføring av balkonger bolig) - Ferdigattest - 2016
Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, toalettrom, soverom, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes for utfyllende bestemmelser.
Dersom det oppstår behov for framleie av leiligheten, må det søkes skriftlig tillatelse fra styret, med begrunnelse for behovet. Tillatelse kan innvilges for inntil 2. Søknadsskjema fås hos OBOS. Med fremleie forstås all utleie, også deler av leiligheten, selv om andelseier bebor leiligheten.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet og vedfyrt peis i stue.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2803 av 12.09.1985 Spesialområde bevaring bolig. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 18.09.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Markveien 35 A-C - Forhåndskonferanse - Rehabilitering eller oppføring av bygg
Siste dok. 27.1.2020. Saksnr: 201917874
Thorvald Meyers gate 59 - Mulig ulovlig byggearbeider
Siste dok. 20.3.2020. Saksnr: 201812230
Olaf Ryes plass 1 A - Forhåndskonferanse - Oppføring av balkong
Siste dok. 30.9.2020. Saksnr: 202011158
Nordre gate 16 - Forhåndskonferanse - Påbygg
Siste dok. 16.10.2020 Saksnr: 202007423
Markveien 46 A - Bruksendring fra butikk til restaurant med uteservering - Fasadeendring - Mano pizza.
Siste dok. 17.9.2020. Saksnr: 202014389

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
1990/30573-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
16.05.1990 
BELØP: NOK 2.905.200
Panthaver:Andelseierne Ved Obos Eiendomsforvaltning A/S  
Lnr: 1087765
Gjelder denne registerenheten med flere
1990/30573-2/105   ** Prioritetsbestemmelse  
16.05.1990 
Prioritet etter obligasjon til Husbanken,
som til enhver tid hviler på eiendommen
2015/854349-1/200   ** Diverse påtegning  
17.09.2015 
Påtegning om pantutvidelse til også å gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5. Pantebeløpet er forhøyet til kr. 3 633 240, tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr. 468248
2011/705428-1/200  Pantedokument  
05.09.2011 
BELØP: NOK 13.805.000
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
Gjelder denne registerenheten med flere
2015/854451-1/200   ** Diverse påtegning  
17.09.2015 
Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573, oppjustert pantebeløp til kr 3.633.240 tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr 468248, påført senere utvidelse til å gjelde gnr 228, bnr 664, snr 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000. datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 Sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass 3/Markveien 38-42 Brl.
2012/468248-1/200  Fellesobl. for bor.innsk.  
13.06.2012 
BELØP: NOK 728.040
Panthaver:Andelseierne Ved Obos Eiendomsforvaltning A/S  
Lnr: 1087765
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 30573/1990
Gjelder denne registerenheten med flere
2015/854407-1/200  Pantedokument  
17.09.2015 
BELØP: NOK 900.000
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
Pantedokumentet er datert 22.11.2012
Viker prioritet for fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til 3.633.240, tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr 468248.
Fellesobligasjonen er senere utvidet til også å gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5
Gjelder denne registerenheten med flere
 2015/854554-1/200  Pantedokument  
17.09.2015 
BELØP: NOK 1.078.298
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til kr 3.633.240, tinglyst 13.06.2012 m/dbnr 468248.
Fellesobligasjonen er senere utvidet til å gjelde gnr 228, bnr 664, snr 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000 datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass
3/Markveien 38-42. Brl. Pantedokumentet har videre prioritet etter pantedokumentet kr 13.805.000 i favør av Terra BoligKreditt AS, opprinnelig tinglyst 05.09.2011 m/dok.nr 705428, og med senere tinglyst prioritetsbestemmelse.
Gjelder denne registerenheten med flere
2015/854796-1/200  Pantedokument  
17.09.2015 
BELØP: NOK 900.000
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
Pantedokumentet er ikke datert.
Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til kr 3 633 240, tinglyst 13.06.2012 m/dbnr 468248. Fellesobligasjonen er senere utvidet til å gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000 datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 Sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass 3/Markveien 38-42 Brl. Pantedokumentet har videre prioritet etter pantedokument kr 13.805.000 i favør Terra BoligKreditt AS, opprinnelig tinglyst 05.09.2011 m/dok.nr 705428, og med senere tinglyst prioritetsbestemmelse. Pantedokumentet har prioritet etter pantedokument kr 1.078.298 i favør Terra BoligKreditt AS,
datert 22.11.2012.
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/170678-1/200  Pantedokument  
24.02.2017 
BELØP: NOK 200.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
2017/258535-1/200  Pantedokument  
24.03.2017 
BELØP: NOK 500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
Grunndata
1986/79723-2/105  Seksjonering  
04.12.1986 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1005/1343
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 6 SEKSJONER
2009/887774-1/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
20.11.2009 
endring av formål/brøk:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1254/1688
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 36 andelsleiligheter. Olaf Ryespl.3 Markvn 38 42 Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953846241, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Markveien 38-42, Olaf Ryes Plass 3.
Borettslaget har seksjoner i tre sameier; Sameiet Olaf Ryes plass 3, Sameiet Markveien 38 og Sameiet Markveien 42. I Sameiet Olaf Ryes plass 3 og Sameiet Markveien 38 er det lån knyttet til rest fra rehabiliteringene knyttet til loftutbyggingen, mens det for Sameiet Markveien 42 er lån knyttet til rehabilitering av kjeller. Borettslaget er pro rata ansvarlige for lånene og betjener disse via felleskostnader til sameiene.
Borettslaget har en serviceavtale med ABS Skadyrkontroll/Pelias som gjør inspeksjon hvert kvartal. De siste rapportene deres viser ingen aktivitet for åtestasjonene i kjelleren.
Olaf Ryespl.3 Markvn 38 42 Brl har avtale om vaktmestertjeneste med Novak. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte betale for tjenesten selv.
Borettslaget har også avtale med Rene Trapper om renhold av fellesarealene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 231.549,- pr. 18.09.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 18.09.2020.
Borettslaget har to lån;
Lånenummer: EIKA4-152059814
Type: Annuitet
Restsaldo: 871.056,-
Restløpetid: 21 år 4 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente pr. 18.09.20: 2,05%
Kapitalkostnader: 468,-
Lånenummer: EIKA6-200110046
Type: Annuitet
Restsaldo: 6.617.356,-
Restløpetid: 21 år 7 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente pr. 18.09.20: 1,98%
Kapitalkostnader: 640,-
EIKA6 gjelder rehabiliteringer i forbindelse med utbygging av loft og inkluderer fasade, tak, noe dreninger/avfukting av kjeller og branndører, piperehabilitering i tillegg til refinansiering av Husbanklånene fra byfornyelsen. Dette lån er tilknyttet til IN-ordningen, hvor kapitalkostnader avregnes kvartalsvis.
EIKA4 gjelder lån til balkonger (gjelder leilighetene 23,33,43,1203,1204,1303,1304,1403,1404), hvor alle har lik andel av balkong lånet, og betjener dette med månedlige kostnader (lånet vil avregnes rutinemessig for å ajourholde felleskostnader). Det er p.t. ikke mulig å nedbetale lånet ekstraordinært.

Andel fellesgjeld

231 549

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 872236

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 2 622 090. Dette er kr 197 090 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak viderefakturering. Andre inntekter består i hovedsak av viderefaktureringer til sameiene for Honeywell, skadedyrsbehandling og vaktmester.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 2 016 021. Dette er kr 205 817 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader til drift og vedlikehold.
Resultat:
Årets resultat på kr 728 180 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Ifølge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at det er ingen rehabilitering vedtatt, men styret har fått en faglig anbefaling om fasaderehabilitering om 2 år og det er heller ingen planlagt økning i fellesgjeld utover normal indeksjustering.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2016 - 2018 Rehabilitering av kjellere
2013 - 2013 Bakgård - ferdigstillelse
2012 Balkongutbygging
2012 - 2012 Avløpsrør - Eksternt i MV38
2011 Oppussing oppganger og bakgård og piperrehabilitering
Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Hund og katt kan holdes, men forsiktighet og hensyn til naboer må iakttas (husk båndtvang). Andre dyr er ikke tillatt uten samtykke fra styret. Det er ikke tillatt å la hunden gjøre fra seg i bakgården.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Garderobe i gang
- Skap soverom
- Hylle bad
- Vaskemaskin bad kan følge med hvis kjøper er interessert
- Oppvaskmaskin
- Komfyr
- Lampe over seng
- Hylle ved seng
- Rullgardin på soverom er ødelagt, men kan la stå hvis kjøper ønsker å bare bytte ut selve rullgardinen
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- TV stativ og tv
- Lampe kjøkken/ stue/ gang
- Kjøleskap (er interessert i å selge kjøleskap til kjøper hvis interessert)
- Hylle kjøkken
- Nøkkelhylle gang
- Speil gang og soverom
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.