# Nedre Grünerløkka / Tøyen

Pen og gjennomgående 3-r selveier leilighet med vestvendt balkong! Nytt fra 2007, heis. Vv, fyring inkl -Flytt rett inn!

Herslebs gate 17A , 0561 Oslo

BE OM SALGSSUM
Katrine Solvåg
Katrine Solvåg Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

72%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 62 m²
Bruksareal 62 m²
Bruttoareal 67 m²
Tomt 2 412 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 2007
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 236
Energimerking D
FINN.no 198460701
Sist endret 03.12.2020 15:49
Prisantydning 4 850 000
Totalpris 4 996 519
Ligningsverdi 1 137 837,-

Beregnet totalkostnad

4 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 146 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 996 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0217

Adresse og matrikkel

Herslebs gate 17A, 0561, Oslo, Gnr. 229 bnr. 236 snr. 16 orgnr. 992288108 i Oslo kommune

Eier

Jan Lauritz Larsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

62 / 62 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2007

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket til selger var ca. 6 902,75 kwh i 2019.
Gjennomsnittlig månedlig forbruk hittill i 2020 er ca. 578,44 kWh
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 412 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet tomt med busker, diverse beplantning, plenområder og asfalterte områder. I tillegg har sameiet felles takterrasse.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei.

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 5. etasje og inneholder følgende:
Entré, åpen stue-/kjøkkenløsning, balkong, 2 soverom, bad og kontor.
I 7. etasje er det en flott felles takterrasse for beboerne.
I tillegg disponerer dagens eier 1 bod med følgende beliggenhet og størrelse:
Kjellerbod på ca. 5kvm.

Beliggenhet

Sentral beliggenhet på Grünerløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder. Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gate caféer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matforretninger finnes rett i nærheten, som Rema, Coop Extra og en søndagsåpen Joker. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk, Diner, italiensk på Trattoria Poppolare, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, eller hva med en gourmetburger på Meat ST, Illegal eller Munchies.
Et lite stykke unna, langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel der de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar og Rebell for den som liker dans og moro, Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Bettola for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere. På Grünerløkka finnes også mange parker som Botanisk hage som ligger rett utenfor døren. Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen er andre parker i nærheten. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå og spise nystekte vafler en søndags formiddag.
Tøyen er også verdt å nevne. Tøyen grenser til Løkka og bydelen har virkelig fått et løft de siste årene med steder som Postkontoret, Nord og natt og Human mote. Tøyenbadet med olympisk og utebasseng ligger også her. Det er heller ikke lang vei til hovedstadens "nye" bydel Bjørvika og Barcode. Her finnes en rekke nye spennende spisesteder og svært pent opparbeidede uteområder. Sørenga ble dessuten fjorårets sted å være på de varmeste sommerdagene! For de tur- og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Elixia Schous Plass, Ringnes Park, EVO, Fitnessxpress, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 17, 11, 12 og 18) og busser (nr. 30 og 31) rett i nærheten. Flere av bussene går hele natten. Det er 5 minutters gange til Grønland t-bane og 10 minutter til Tøyen T-bane. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.

Entré

Praktisk inngangsparti hvor det er plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Inngangsdøren er lyd- og brannklassifisert. Det er også porttelefon i entreen.

Stue

Praktisk stue med god plass til sofa og stuebord, naturlig plass til TV og spisebord. Store vindusflater slipper inn mye lys og skaper en god romfølelse. Fra stuen er det utgang til balkong på 4,6 kvm med god plass til både sittegruppe og grill. Balkongen har svært gode solforhold med ettermiddags- og kveldssol.

Balkong

Utgang fra stue til vestvendt balkong på 4,6 kvm. Balkong av betong. Belagt med fliser. Rekkverk av metall og glass. Rekkverkshøyde er målt til 1,14
meter.  Balkongen har gode solforhold med ettermiddags- og kveldssol.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stue. Innredning med glatte fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate av laminat. Flislagt mellom benkeskap og overskap.
Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Integrert keramisk platetopp og stekeovn
fra Zanussi. Integrert ventilator over platetopp med belysning fra Exhausto. Oppvaskmaskin fra Whirlpool. Frittstående kjøleskap med frysedel fra
Siemens. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast.

Bad

Bad fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagt vegger. Nedsenket platehimling med downlights. Vegghengt servantskap i matt hvit
utførelse. Benkeplate av laminat. Nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur. Speil og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med
innfellbare glassdører og to-greps armatur. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin under benkeplate. Vannrør med rør-i-rør system og
avløpsrør i plast. Mekanisk avtrekk i himling. Fordelerskap for rør-i-rør system i himling.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom, dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt Våtromsbevis i boligrapporten

Soverom

Pent hovedsoverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Ellers har soverommet en romslig garderobe, samt adkomst til bod som i dag er innredet som hjemmekontor. Rommet kan med enkle grep omgjøres til en garderobe. Forøvrig vender rommet ut mot sameiets rolige bakgård.

Soverom 2

Soverom 2 fungerer perfekt som et bonusrom. Her har man plass til seng og oppbevaring. Ønsker du deg kontor, barnerom eller gjesterom? Her er det mulighet for det meste.

Felleskostnader

3 041 pr. mnd. Varmtvann, fyring, kabel tv og internett via GET grunnpakke, felles forsikringer, renhold av fellesareal, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter mm.

Etasje

5. etasje

Garasje / Parkering

Det er felles garasjekjeller med heisadkomst i bygget. Denne seksjonen har ikke egen garasjeplass, men garasjeplass kan kjøpes når det er for salg. Garasjesameiet leier ut 5 garasjeplasser og 11 stk MC-plasser. Ved ønske om kjøp av garasje kan petter.leonthin@bes.no kontaktes.
Ellers gjelder gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 137 837 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 096 212 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 7.etasjer, samt u.etasje. Betongplate mot grunn. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner.
Tilnærmet flat takkonstruksjonen (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med teglstein og enkelte felter med fasade plater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Herslebs gate 17A-C (reg 19) - Oppføring bolig med kontorer - Ferdigattest - 2010.
Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 67 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av leilighet kan bare skje med styrets godkjennelse, og denne må innhentes på forhånd og minst 14 dager før leietaker flytter inn. Styret kan kun nekte godkjennelse med saklig grunn.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn

Oppvarming

Tilknyttet felles varmtvann/oppvarming.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet. I tillegg må det påregnes blant annet eget strømforbruk, forsikring (innbo/løsøre), utvidelse av internett/kabel-TVpakke m.m.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det bygges, rives og rehabileres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Byrådet har planlagt og vedtatt opprusting av Rudolf Nilsensplass hvor det skal utvikles en park med stillesone, lekesone og pikniksone.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2007/626951-2/200  Erklæring/avtale 07.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:74  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:235  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:237  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:238  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:239  
Bestemmelse om gangadkomst
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-229/236
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/626951-14/200  Erklæring/avtale 07.08.2007 
Bestemmelse om reparasjoner og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-229/236
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/627556-1/200  Erklæring/avtale 07.08.2007 
Kommunen skal varsles og eventuelt gi tillatelse til bygge- og gravearbeider
Kommunen skal varsles ved faktisk bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/ Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-229/236
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2007/924360-1/200  Seksjonering 13.11.2007 
opprettet seksjoner:
snr: 16
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 60/8717
2010/1004310-1/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 20.12.2010 
endring av formål/brøk:
snr: 16
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 60/8723
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

- Sameiet består av 135 seksjoner.
- Wexels Plass Abc Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 992288108.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Sameiets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 79471111.
- Garasjesameiet leier ut 5 garasjeplasser og 11 stk MC-plasser.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 79471111

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Styret skal godkjenne utleie av seksjoner. Ta kontakt oef@obos.no for søknadsskjema.

Husdyrhold

Dyreeiere må ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets område. Ekskrementer skal fjernes med pose og kastes i søppla, men ikke i felles søppeldunker innendørs. Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer kjøkken medfølger hvis ønskelig (Ovn, oppvaskmaskin, kjøleskap). Vaskemaskin og tørketrommel bad medfølger ikke. Fryseboks medfølger ikke (Kontor/walk-in closet). Fastmonterte lamper medfølger. Innvendige persienner stue og gjesterom medfølger. 2 store skyvedørsgarderober med monterte lys medfølger (hovedsoverom + gjesterom/barnerom). Gardiner medfølger ikke, TV-bord, hyller, og annet løst møblement medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.