#ØVRE GRÜNERLØKKA

Lys og tiltalende 1(2)-roms selveierleilighet | Rolig beliggenhet | Fjernvarme inkl. i felleskostnader

Københavngata 14B , 0566 Oslo

BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

13%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

38%

har bolig mellom 60-120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 35 m²
Bruksareal 35 m²
Bruttoareal 39 m²
Tomt 1 617 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1930
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 256
Energimerking F
FINN.no 198448945
Sist endret 03.12.2020 11:02
Prisantydning 3 300 000
Totalpris 3 468 039
Ligningsverdi 709 491,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 71 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 371 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 88 020,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 97 039,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 468 039,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

16-20-0219

Adresse og matrikkel

Københavngata 14B, 0566, Oslo, Gnr. 227 bnr. 256 snr. 47 orgnr. 984057563 i Oslo kommune

Eier

Miriam J. Ofsdal Berg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

35 / 35 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1930

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Energiforbruk

Energiforbruk i 2019 var på 3.512 kwh
Energikostnad i 2019 var på kr 5094,-
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 617 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Beskrivelse

Lys og tiltalende 1(2)-roms selveierleilighet rolig beliggende på øvre Grünerløkka. Leiligheten har god standard med blant annet et lyst og moderne kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer og et lekkert flislagt bad med opplegg til vaskemaskin. God og praktisk planløsning.
Denne leiligheten er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt og urbant med tilgang til alt Grünerløkka har å tilby, og samtidig bo tilbaketrukket og rolig med umiddelbar tilgang til grønne parker og turområder.
- Fjernvarme og internett er inkludert i felleskostnadene
- Integrerte hvitevarer på kjøkken
- Bad og soilrør pusset opp i regi av sameiet i 2005
- Utleie er tillatt, estimert til kr 11.500,-
- Disponerer 1 bod i kjeller og 1 bod på loft
- Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet
- Meget populær beliggenhet med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten er beliggende i 3. etasje i en rolig gate og inneholder: Entré, stue, kjøkken, soverom/alkove og bad.
Disponerer 1 bod i kjeller på 1,5 kvm og 1 bod på på loft på 3,3 kvm.

Beliggenhet

Svært attraktiv og populær beliggenhet på Grünerløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder. Leiligheten ligger høyt og fritt til med gode lys- og solforhold. Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatekaféer, markeder og små nisjeforretninger. På Grünerløkka finnes også mange parker som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Kubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, spise piknik, leke, ake, sole seg, m.m.
Et lite stykke unna, langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter  Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder. I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".
For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten som Fresh Fitness, SATS Ringnes Park og Schous Plass. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området samt flere treningstilbud på Carl Berner som er en liten gåtur unna.
Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 11, 12 og 13) og busser (nr. 30, 20, 21 og 33) rett i nærheten. Her kan nevnes Københavngata og Dælenenga busstopp som like like ved leiligheten. T-banestasjonen på Carl Berner er også kun noen få minutters gange fra leiligheten. Grünerløkka ligger dessuten kort gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.
Leilighetens plassering er perfekt ettersom man har tilgang på alt av byens fasiliteter rett utenfor døren!

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppheng av yttertøy og plassering av sko. Praktisk innvendig kott og garderobeskap med gode oppbevaringsmuligheter. Dørtelefon med åpner.

Stue

Romslig stue med store vindusflater som gir godt med naturlig lysinngang. God plass til sofagruppe, spisebord samt øvrig møblement. Tv-bord og vegghengt skap medfølger. Lys laminat på gulv og malte overflater.

Kjøkken

Lekkert og moderne kjøkken fra 2015 med hvite glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt vask med ett-greps armatur. Godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, stekeovn og platetopp.

Bad

Delikat flislagt bad med varmekabler i gulv og downlights i himling. Inneholder dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i herdet glass, klosett, servant, underskap samt speil og belysning. Badet er oppusset i regi av sameiet i 2005. Opplegg til vaskemaskin.

Soverom/sovealkove

Rommet defineres som sovealkove men oppleves som soverom med plass til stor seng og annet ønsket møblement. Vegghengt og gulvstående garderobeskap medfølger. Gode lysforhold fra store vindusflater. Lys parkett på gulv og malte overflater. Rommet vender ut mot rolig gate.

Felleskostnader

2 964. Fjernvarme, internett, kommunale avgifter, felles forsikring, renter og avdrag fellesgjeld, forretningsførsel, vaktmestertjenester, m.m. Herav: Renter og avdrag: 800,- Felleskostnader: 2.164,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/ Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 709 491 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 554 169 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk fra 1930. Bygget er fundamentert til antatt faste masser. Yttervegger i betong utvendig fasade i pusset utførelse. Etasjeskillere i betong. For ytterligere informasjon henvises til tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er ikke ferdigattest på eiendommen, dog foreligger det expeditions-dokument attestert i 1931. Dette er vanlig på eldre eiendommer.

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm, Bruttoareal: 39 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, entré, sovealkove.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Fremleie skal informeres til styret for registrering. Utleiemegleren estimerer utleie til kr 11.500,- pr mnd

Oppvarming

Fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Varmekabler i baderomsgulv.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring, kabel-tv, o.l.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1983/511499-167/105  Erklæring/avtale  
Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for: NOK 10.000 med prioritet etter 90% av takst basert på forsikringsrådets regler
2014/260777-2/200  Bestemmelse om gjerde  
2014/260777-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
2014/260777-4/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Rettigheter i eiendomsrett
2013/708709-1/200  Best. om adkomstrett  
Gjelder snuhammer.
Gjelder også senere utskilte parseller.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Leiligheten hører til Københavngaten 14 Sameie som består av 102 seksjoner. Sameiet har en egen nettside: www.kobenhavngata14.no med nyttig informasjon.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld: 71.000,- pr 01.10.2020
Andel formue: 19.300,- pr 31.12.2019
Lånenummer: OBOS01-98207570087
Type: Serielån
Restsaldo: 6.753.434,-
Restløpetid: 11 år 2 md.
Term pr år: 12
Type rente: Flytende
Rente (30.10.2020): 3,12 %
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 78992689

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
- 2018 Tilkobling til fjernvarme, sanering av gammel oljetank
- 2016-2017: Rehabilitering av fasade
- 2015: Overgang til biodiesel
- 2015: Oppussing av oppganger
- 2012: Installert nytt brannvarslingsanlegg
- 2011: Vinduer er malt
- 2010: Grunnmur og fasade gavlvegg er pusset opp
- 2009: Nye postkasser
- 2008: Oppgradering av utearealet
- 2007: Ny porttelefon
- 2006: Ny fyrkjele
- 2005: Baderoms-rehabilitering og rørutskifting
- 2003: Oppussing og ny belysning i oppgangene
- 2002: Utskifting av røropplegg på kjøkken
- 1999: Fasadeoppussing
- 1997: Utskifting av vinduer og oppussing av vaskeriet
- 1987: Vedlikehold av tak
Sameiets hovedprosjekt for tiden er en rammetillatelse for utbygging av loftet til boliger. Salg av loftet vil gi sameiet inntekter til store vedlikeholdsprosjekter fremover slik som oppussing av resten av fasadene. Det for å unngå nye lån. Se generalforsamling fra 2019 for mer info. Om det bygges på loft vil nye boder fordeles i kjeller.
Det må alltid påregnes generell vedlikehold av bygningen.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter gjeldende regler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.