# BESTE GRÜNERLØKKA / SØLVSMIEKVARTALET

Rålekker 3-roms i nydelig, klassisk bygård I Solrik, stor og vestvendt balkong I Vedovn I God takhøyde

Steenstrups gate 16 , 0554 Oslo

BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

58%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

19%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 618 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1885
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 406
Energimerking G
FINN.no 203254641
Sist endret 22.01.2021 11:30
Prisantydning 6 100 000
Totalpris 6 487 993
Ligningsverdi 1 149 105,-

Beregnet totalkostnad

6 100 000,- (Prisantydning) 194 124,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 294 124,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 184 850,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 193 869,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 487 993,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og inneholder: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra soverom til vestvendt balkong på ca. 10 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten to boder i kjeller målt til ca. 6 kvm og 5 kvm.
Leiligheten disponerer også en bod tilknyttet leiligheten i trappeoppgangen målt til ca 3,5 kvm og blir disponert som et vaskerom. Felles sykkelparkering under tak i bakgården. Oppbevaring av barnevogn i entréen i oppgangen.

Entré

Leiligheten har adkomst fra bakgård til felles trappeoppgang. Oppgangen har callinganlegg. Du ønskes velkommen inn i en lys entré med plass til sko og yttertøy i åpen garderobeløsning.
Leiligheten disponerer en bod i trappeoppgangen målt til ca. 3,5 og blir disponert som et vaskerom.

Stue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og fint rom. Rommet har lyse tregulv, lysmalte overflater, stukkatur og takrosett.
De store klassiske vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,8 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord og mediemøblement. I hjørnet av stuen har du en peisovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Kjøkken

Leiligheten har åpen kjøkkenløsning med en hyggelig spiseplass. Praktisk bardisken som gjør det ypperlig å lage mat samtidig som du er med i selskapet. Moderne Kvik-kjøkken som var nytt i 2010. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har mørke fronter og heltre benkeplate med nedsenket oppvaskkum.
Innfelt stekeovn, vegghengt ventilator og oppvaskmaskin fra 2019. Integrert kjøleskap med frysedel. OSO varmtvannsbereder på 120 liter fra 2006 plassert i hjørneskap.

Bad

Leiligheten har et pent og moderne baderom fra 2006 med overflate oppgraderinger i 2019. Baderommet har mikrosement på gulv med gulvvarme, mikrosement og fliser på vegg og downlights i himlingen. Heltre benkeplate med ovenpåliggende servant og vegghengt speil. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne og vegghengt toalett.

Balkong

Fra hovedsoverommet har du doble balkongdører ut til en solrik og flott vestvendt balkong på ca. 10 m². Balkongen har terrassebord på gulv og god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov.
Hyggelig utsyn over borettslagets pent opparbeidede bakgård. Balkongen har sol fra ca kl 12-13 til 20-2030 på sommeren. Etter det holdes terrassen veldig varm av den oppvarmede mur fasaden og den lune beliggenheten.

Soverom

Leiligheten har et lyst og romslig hovedsoverom som vender ut mot rolig bakgård uten biltrafikk. På soverommet har du plass til en dobbeltseng og garderobeskap. Utgang fra soverom til en stor vestvendt balkong på ca.10 kvm

Soverom 2

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom eller gjesterom. Også her en stor klassisk vindusflate som slipper inn godt med lys og herlig takhøyde.
På soverommet har du plass til seng, kommode og garderobeskap.

Beliggenhet

Steenstrups gate er en rolig sidegate i hjertet av Grünerløkka. Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt til, rett ved Olaf Ryes plass, Birkelunden og Akerselva. Leiligheten har nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Rett i nærheten finner du også Sofienbergparken og hvis du går et par minutter i motsatt retning kommer du til Kubaparken og Grünerhagen. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Kun to kvartaler unna leiligheten finner du Nighthawk Diner, Villa Paradiso, Way Down South, Munchies og Tim Wendelboe, eller de populære utestedene Parkteateret, Fru Hagen, Tea Lounge, Aku-Aku og Grünerløkka Brygghus. I Birkelunden og på Olaf Ryes plass arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.
På andre siden av Akerselva kun få minutters gange fra leiligheten finner du også Vulkan, Oslos kreative og kulturelle næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, klatresenter, squashbane, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.
Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også Fitness 24, EVO og SATS/Elixia i umiddelbar nærhet. Ringnes Park med kino, Sats/Elixia og Meny ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.
God offentlig kommunikasjon med buss og trikk i umiddelbar nærhet (Olaf Ryes plass trikkestopp) med trikk linje 11, 12 og 18, til Oslo Sentralstasjon tar det kun 7 min. Ett par minutters gange finner du også holdeplass for buss 30 som tar deg direkte til BI og Nydalen, samt Sentrum og Bygdøy. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker (også søndagsåpne).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 618 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet i bakgård bestående av trær, busker, diverse beplantning, plenomeråder, sittegrupper, sykkelparkering, lekeapparater og brosteinsbelagte internveier.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Felleskostnader

3 461 pr. mnd. Kabel-TV, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, normalt vedlikehold, forretningsførsl m.m.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Andel fellesgjeld

194 124

Andel formue

33 760

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 194 124,- pr. 17.11.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 33c 760,- pr. 31.12.2019.
Sameiet har et lån;
Lånenummer: OBOS04-98207893900
Type: Annuitet
Restsaldo: 2.944.468,-
Restløpetid: 14 år 9 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt 
Rente pr. 17.11.2020: 3,45%
Kapitalkostnader: 1407,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 149 105 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 136 776 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Klassisk bygård over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsakelig av naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein/takplater (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet i pusset mur. Leiligheten har profilert entrédør med dørpumpe i brannklasse B30 og lydklasse 30db. Balkongdør med 2-lags glass fra 1987. Vinduer med 2-lags glass fra 1982. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 26.11.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også:
- Steenstrups gate 16 - Innr vannklosetter - Eks-dok (uattestert) - 1938.
- Steenstrups gate 16 - Bruksendr kjellerrom - Eks-dok (uattestert) - 1938
- Steenstrups gate 16A-B - Forretning til bolig - Ferdigattest - 1997

Adgang til utleie

Ved utleie skal styret skriftlig orienteres om leietagere, eier er ansvarlig for leietagers kjennskap til vedtekter og husordensregler.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes via elektrisitet, vedfyrt peisovn og gulvvarme på bad.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 12 805 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 117.11.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Steenstrups gate 9 - Utskifting av to avløpsstammer og rehabilitering av seks bad
Siste dok. 24.11.2020. Saksnr: 202011323.
Seilduksgata 5 A - Montering av trappeheis
Siste dok. 23.10.2020. Saksnr: 202016270
Seilduksgata 5 C-D - Reparasjon av piper
Siste dok. 25.2.2020. Saksnr: 201800984
Markveien 25 - Utskifting av vinduer
Siste dok. 29.5.2020. Saksnr: 202006938
Seilduksgata 5 C-D - Reparasjon av piper
Siste dok. 25.2.2020. Saksnr: 201800984

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1894/990894-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
10.02.1894 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-228/406
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1894/990895-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
29.05.1894 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-228/406
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/545516-6/105  Erklæring/avtale  
11.09.1984 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 5,000
MED PRIORITET
ETTER 90% AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1984/545516-2/105  Resek/deling av seksjon  
11.09.1984 
oppdelt seksjoner:
snr: 1
formål: Næring
sameiebrøk: 1201/1441
seksjonsameieandeler:
snr: 10
formål: Bolig
sameiebrøk: 95/1441
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 14 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-228/45/0/1-9
Rettigheter i eiendomsrett
1989/41590-1/105  Best. om adkomstrett  
27.06.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:42 Snr:1-14
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:43 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:335  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:336  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:338 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:402 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:404  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:406 Snr:1-15
Bestemmelse om bruksrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Steenstrupsgate 16 er et eierseksjonssameie som består av 15 seksjoner i Oslo kommune. Regnskapsførselen er i henhold til kontrakt utført av Hammersborg Regnskaps- og Innbetalingsservice AS (HBRI). Sameiet har ikke revisor.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 743276

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ifølge selger ble det ble utført større taktekkingsarbeider i 2020. Det ble lagt nytt tak og tettet rundt piperør. Arbeidet ble utført på bestilling av sameiet.
Styreleder opplyser at det ikke er noen konkrete planer pt. Nylig oppgradert fasade og lagt nytt tak. Styret skal ved førstkommende styremøte lage budsjett og vurdering av om felleskostnader er tilstrekkelige etter nytt tak ble lagt.
Grunnet korona ble det ikke avholdt møte i 2020. Årsmøte er planlagt til 1 kvartal 2021.
Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr som hund og katt i leilighetene. Forutsetningen er imidlertid at dyrene skjøttes på en forsvarlig måte, slik at de ikke er til sjenanse for øvrige sameiere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Eikehyller stue, vegglamper, Tv-stativ, ovner, eikehyller kjøkken, hyller boder.
Følgende tilbehør medfølger handelen: Skap, hvitevarer kjøkken og bad, vaskemaskin, inventar vaskerom, gardiner, hyller under kjøkkenbenk og taklamper.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Steenstrups gate 16, 0554, Oslo, Gnr. 228 bnr. 406 snr. 10 orgnr. 986089039 i Oslo kommune

Eier

Arne Ravndal Finnby Kristi Kaldheim

Oppdragsnummer

16-20-0224

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.