# Valle Hovin

VISNING AVLYST! Bud gitt direkte til selger. Lys og gjennomgående 3-roms med 7,4kvm vestvendt balkong!

Vallefaret 11 , 0663 Oslo

BE OM SALGSSUM
Katrine Solvåg
Katrine Solvåg Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

92%

har bolig mellom 60-120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

20%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 66 m²
Bruksareal 66 m²
Bruttoareal 73 m²
Tomt 33 412 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1953
Gårdsnummer 130
Bruksnummer 91
Energimerking F
FINN.no 203912980
Sist endret 22.01.2021 11:01
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 722 883
Ligningsverdi 1 060 762,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) 206 880,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 706 880,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 500,- (Medlemsskap BRL) 7 494,- (Gebyr OBOS forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 16 003,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 722 883,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 2. etasje og inneholder følgende:
Entré, stue, bad, kjøkken og 2 soverom.
I tillegg disponerer leiligheten hele 3 boder av følgende størrelse og beliggenhet:
- 2 kjellerboder som er på 3,6 kvm og 1,6 kvm.
- 1 loftsbod med gulvflate på 6 kvm.

Entré

Entreen gir et flott førsteintrykk av leiligheten. Gulvet er belagt med slitesterk flis og veggene ble malt i 2017. I gangen er det godt med plass for oppbevaring av yttertøy. Leiligheten har entrédør fra Swedoor i glatt utførelse og med brannklasse B30, lydklasse 35dB, samt kikkehull. Det er også portåpner i tilknytning til entreen.

Stue

Tidløs og romslig stue med gode lysforhold. Leiligheten har nye vindusflater satt inn i regi av borettslaget i 2019/2020. På stuen er det godt med plass til både sofagruppe og spisestue. I stuen finner du også en moderne vedovn fra Jøtul. Perfekt for kaldere høst- og vinterkvelder. Gulvet er lagt med trestavs-parkett. Veggene er tidsriktig malt i 2017. Forøvrig er både kabel-TV og internett inkludert i fellesutgiftene gjennom GET/Telia.

Kjøkken

Påkostet og stilrent kjøkken fra 2017 i merket Drømmekjøkkenet. Fra kjøkkenet har man hyggelig utsyn mot grønne næromgivelser. Selve innredningen har profilerte fronter. Her er det rikelig med arbeids- og oppbevaringsplass. Det er også lagt opp nedsenket stikkontakt fra overskap og ekstra belysning. Oppvaskkummen er i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Grohe. Det er lagt pene "New-york"-fliser mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet har ellers moderne integrerte hvitevarer med blant annet kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin og stekeovn fra AEG. Nedsenket induksjonsplatetopp er også fra AEG. Ventilator i overskap med kullfilter fra Røros Hetta. Vannrør av typen rør-i rør system. Det er montert lekkasjestopper under kjøkkenbenk og komfyrvakt på platetopp. Varmtvannsbereder er også ny fra 2017 og er på 120 liter (plassert i hjørne av kjøkken).

Bad

Pent flislagt bad tatt i regi av borettslaget. Det er lagt varme i gulv og himling er senket. Ellers består badet av gulvstående servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Grohe. Vegghengt glasshylle, speil, overbelysning og stikkontakter over servant. Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Oras tilkoblet hånddusj. Vannrør av typen rør-i rør system. Avtrekksventil på vegg. Opplegg for vaskemaskin.

Balkong

Hyggelig vestvendt balkong på hele 7,4kvm med utgang fra stue. Balkongen ligger vendt ut mot fellesarealene og byr således på hyggelig utsyn og lite innsyn. Ettersom at balkongen ligger vestvendt er det flotte sol- og lysforhold her. Selger opplyser om flotte solforhold på skyfrie sommersdager. Ellers er gulvet lagt med tretremmer og har utebelysning og stikkontakter. Rekkverkshøyden er oppmålt til 1,02 meter.

Hovedsoverom

Romslig hovedsoverom med plass til dobbeltseng. Rommet ble malt i tidsrikige fargetoner i 2020. Ellers har soverommet en plassbygd skyvedørsgarderobe, med rikelig oppbevaringsplass. Her er det også plass til et hjemmekontor for den som måtte ønske det.

Soverom 2

Soverom 2 ble pusset opp i 2018 med nytt gulv, sparklede og malte flater. Ønsker du deg kontor, barnerom eller gjesterom? Soverom 2 gir mulighet for det meste. Her er det godt med plass til seng, oppbevaring og skrivepult.

Beliggenhet

Vallefaret 11 har meget god intern beliggenhet i borettslaget, med hyggelig utsyn mot store grøntarealer. Leiligheten er meget usjenert, uten særlig innsyn, med en fantastisk balkong i vestvendt retning. Vallefaret er blindvei, uten gjennomgangstrafikk.
Her har du Joker og Rema 1000 i umiddelbar nærhet (disse er også søndagsåpen), samt kort vei til serveringssteder og andre servicetilbud. I tillegg finner du aktivitetstilbud i nærområdet, med muligheter for sykling, ski og aking rett utenfor døren. Gåavstand til Valle Hovin skøytebane, Oslo turns lokaler på Hasle, Hasle tennissenter og 3 stk treningsstudioer (SATS på Hasle Torg og Fitness Xpress på Intility) m.m.
Med 10 minutters gange finner du senteret Hasle Torg med Coop Supermarked, Baker Hansen, Nille, apotek, blomsterhandel, frisør og Vinmonopol. I tillegg har man Kiwi og REMA1000 rett over Grenseveien (fra Hasle Torg).
Meget godt tilbud av kollektivtrafikk med både buss (nr. 21 fra Grenseveien evt. Helsfyr, nr. 60 og 28 fra Økernveien og nr. 23 og 24 fra Ring 3) og T-bane i umiddelbar nærhet på Helsfyr (Ca. 8 min gange) og Hasle (Ca. 10 min), leiligheten ligger midt i mellom. Fra Helsfyr er det kun 8 minutters reisetid til Jernbanetorget. Borettslaget ligger ved siden av store idylliske friområder med dam og grøntarealer. En kort spasertur unna finner du Grünerløkka, Tøyenbadet, Kampen økologiske barnebondegård, Botanisk hage eller en av de andre grønne lungene byen kan tilby.
Teglverksdammen, med vannspeil, på tomten mot Hasle er ferdig. Vålerenga stadion inneholder Valle Hovin videregående skole, pub med matservering alle dager og FitnessXpress treningssenter. Valle Hovin idrettsbarnehage og Rema1000. Opplyst gangvei med cafeer, bekk og grøntområder helt til Bjørvika/Oslo S.
Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.
Noen merkesteder du burde teste ut som beboer på Valle Hovin
- Kafe/landhandel på Lilletøyen hageby (Lilletøyen kolonial). Dette er et superfint sted for brunch!
- God sushi i Tiedemannsparken/ved Grenseveien.
- Super pizza på Bolangerie M i Tiedemannsbyen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 33 412 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Borettslaget har 66 utendørs parkeringsplasser som styret fordeler etter henvendelse.
Det finnes i tillegg to frittstående garasjelag innenfor borettslaget:
Garasjelag 1, (nederst ved Grenseveien), har 47 garasjer og
Garasjelag 2, (øverst i borettslaget), som har 30 garasjer.
Borettslagets styre fører liste over interessenter til p-plasser.
En ordinær plass koster 125 kr pr mnd og en Elbil plass koster 250 kr pr mnd. Faktureres en gang pr år.

Felleskostnader

2 931 pr. mnd. Kabel-TV/internett fra GET/Telia (TV-pakken Start 30 + Bredbånd 50 Mbps), forretningsførsel, drift og vedlikehold, varmtvann, søppelhenting, komm. avgifter, felles forsikring og nedbetaling lån.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med blant annet eget strømforbruk, forsikring (innbo/løsøre), utvidelse av GET/Telia-pakke m.m.

Andel fellesgjeld

206 880

Andel formue

94 840

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummerr: HANBAN-83987187738
Type: Annuitetslån.
Restsaldo pr. 16.12.2020: 48.448.645,-
Restløpetid: 24 år
Term pr. år: 12.
Type rente: Fast.
Rente p.t.: 2,65%
Til info skal felleskostnadene øke med 133kr fra og med 01.02.2021
Nye felleskostnader etter økning vil bli 3.064,- pr. mnd.

Avdrag fellesgjeld

Kapitalkostnaden på fellesgjelden er p.t. 972kr pr. mnd.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Laget har ikke IN-ordning p.t.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 060 762 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 818 741 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein og bindingsverk utvendig kledd med liggende kledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takplater av metall (taket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende attester foreligger på eiendommen:
Vallefaret 7 - Utvidelse av leilighet - Ferdigattest - 2013.pdf
Vallefaret 5 - Bruksendr kjeller tillagt leil over - Ferdigattest - 2014.pdf
Vallefaret 1-11 - Boligblokk - Ferdigattest - 1977.pdf
Vallefaret 1-11 - Balkonger - Ferdigattest - 1991.pdf
Vallefaret 1-5 og 11 - Bruksendring loft til 3 leiligheter - Ferdigattest - 2014.pdf
Vallefaret 1-5 og 11 - Bruksendring - Loft til 3 leiligheter - Ferdigattest - 2015.pdf
Vallefaret 1 - 3 - 5 - 7 - 9 - 11 - 13 - 15 - Blokk 1 og 2 - Eternitpaneling av gavlfasader - Ferdigattest - 1969.pdf

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke
og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved
henvendelse til OBOS.

Oppvarming

I all hovedsak elektrisk oppvarming. Det er en moderne vedovn i stue og varmekabler på bad.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Oslo kommune er i stadig endring/utvikling. Det både bygges og rives i området. For spørsmål rundt dette, ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1961/8198-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 30.06.1961
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1963/4669-1/105 BEST OM GARASJE/PARKERING TINGLYST 19.04.1963
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1963/4670-1/105 BEST OM GARASJE/PARKERING TINGLYST 19.04.1963
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1963/4671-1/105 BEST OM GARASJE/PARKERING TINGLYST 19.04.1963
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1963/4672-1/105 BEST OM GARASJE/PARKERING TINGLYST 19.04.1963
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1963/11055-1/105 BEST OM GARASJE/PARKERING TINGLYST 06.09.1963
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1964/4668-1/105 BEST OM GARASJE/PARKERING TINGLYST 16.04.1964
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Korrekt tinglysingsdato og dokumentnummer er 19.04.1963 iht gammel grunnbok og pantebokskopi
1978/8684-1/105 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. TINGLYST 21.04.1978
BELØP: NOK 1.023.100
PANTHAVER:Andelseierne I Borettslaget. Lnr: 1086915
1986/48297-1/105 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST 06.08.1986
Prioritet etter obligasjon til Husbanken, som til enhver tid hviler på eiendommen
1991/11098-1/105 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST 04.03.1991
VEKET FOR: OBLIGASJON 1991/18156-1/105
1986/42991-2/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 16.07.1986
1988/69161-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 11.10.1988
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Lysverker
2015/250819-1/200 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. TINGLYST 19.03.2015
BELØP: NOK 4.600
PANTHAVER:Andelseierne I Borettslaget
Lnr: 1086915. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 8684/1978
2019/1383067-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST 19.11.2019 21:00
BELØP: NOK 50.000.000
PANTHAVER:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324
Grunndata
1954/5047-1/105 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST  13.04.1954
DENNE MATRIKKELENHET OPPRETTET FRA:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:12
1955/990143-1/105 SAMMENSLÅTT MED DENNE MATRIKKELENHET: TINGLYST
16.08.1955 GNR 130 BNR 89 OG 90
1965/990182-1/105 SAMMENSLÅTT MED DENNE MATRIKKELENHET: TINGLYST
27.07.1965 GNR 130 BNR 133

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

- Borettslaget består av 254 andelsleiligheter.
- Valle Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 950 443 138.
- Laget har følgende adresse: Vallefaret 1-23,2-22.
- Første innflytting skjedde i 1954. Tomten, kjøpt i 1986 er på 32 736 m2.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Laget har avtale med Treglede om pleie av trærne på fellesområdene.
- Borettslaget har egen vaktmester.
- Borettslaget har avtale med Oslo Renhold- og Vedlikeholdsservice AS om renhold av fellesarealene.
- Laget har egen hjemmeside: www.vallefaret.no
- Parkeringsplasser deles ut etter ventelister.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 88088041

Regnskap

Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 12 578 970.
Dette er kr 5 867 870 høyere enn budsjettert enn budsjettert og skyldes i hovedsak at
prosjektet med vindusutskifting ikke var/er medtatt i budsjettet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Utført vedlikehold i regi av BRL

- 2020: Borettslaget har etablert utebelsyning  rundt i boretslaget. Trær utenfor Vallefaret 11, 19 og 20 har fått belysning i tilleg til lys i stikkveier utenfor Vallefaret 1, 12 og 22. Det er blitt byttet til LED-belysning i alle oppganger, kjellere og loft. I tillegg er utelys utenfor oppganger samt opplyste nummerskilt byttet ut. Maling av alle oppganger i borettslaget i lyse og moderne farger.
- 2019/2020: Samtlige vinduer og balkongdører er skiftet ut i borettslaget. Inkludert kjellervinduer og oppgangsvinduer. Utdelt ett skumbrannslukkerapparat per boenhet samt i fellesarealer. Etablering av sykkelstativer på hele uteområdet til borettslaget. Etablerert 17 ladepunkter til elbiler. Alle trær i borettslaget har fått nødvendig pleie og beskjæring.  Bark er lagt på ved stammen for å beskytte trærne mot gressklipping. Beiset og malt vaktmestergarasje samt alle søppelhus
- 2018: Det er gjennomført en tilstandsrapport på borettslaget og utarbeidet en vedlikeholdsplan på bakgrunn av denne. Utdeling/montering ekstra optisk røykvarsler til alle leiligheter.
- 2017/2019: Det er montert vifter på piper hvor trekk har vært utfordrende i borettslaget. Utskift brannfarlige "downlights" på ca 50 bad, som ble installert under baderoms rehabiliteringen i 2006.
- 2016: Utskifting vinduer og balkongdører i 22 leiligheter.
- 2015: Installering av fiber i alle leiligheter. Rehabilitering av P-Plasser. Forebyggende mot eventuelle rotter. Kartlegge trær som må beskjæres/felles og plan for ny beplantning av trær. Prøveprosjekt med alu-skinner for enklere tilgang til kjeller i punktblokkene. Utbedring av postkasseskilt
- 2014: Pusset opp Frysehuset ved grillplassen. Utdelt en skumbrannslukker og en optisk røykvarsler til alle boenheter.
- 2013: Alle piper i borettslaget ble rehabilitert.
- 2012: El-kontroll av hovedtavler. Rens av ventilasjonskanaler, kjøkken og bad
- 2011: Byttet pipehatter på soilrør.
- 2010: Utvendig utbedring balkonger
- 2009: Branndører kjeller/loft. Nytt callinganlegg
- 2006: Rehabilitering av balkongene og maling av vinduene.
- 2002/2004: Rehabilitering av våtrom, VVS.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt uten styret forutgående skriftlige dispensasjon. Dispensasjon kan bare gis dersom beboeren kan dokumentere gode grunner for dyrehold og at dyreholdet ikke vil bli til ulempe, eller sjenanse, for øvrige beboere. For nærmere bestemmelser, vennligst se husordensreglene og vedtektenen i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin på badet.
Alle hvitevarer, panelovner, garderobeskap på begge soverom medfølger i handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Denne er forhåndsavklart.

Adresse og matrikkel

Vallefaret 11, 0663, Oslo, Gnr. 130 bnr. 91, andelsnr. 61 i Valle Borettslag med orgnr. 950443138 i Oslo kommune

Eier

Ingelin Sletten Orten Espen Sletten Orten

Oppdragsnummer

16-20-0231

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.