# Grünerløkka / Rathkes kvartalet

Ærverdig, lys og klassisk 3(4)-roms med balkong. Rosett og stukkatur. Bad 2019! Peis. Flott bakgård - Felles takterasse!

Rathkes gate 16C , 0558 Oslo

BE OM SALGSSUM
Katrine Solvåg
Katrine Solvåg Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 71 m²
Bruksareal 71 m²
Bruttoareal 78 m²
Tomt 784 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1903
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 284
Energimerking G
FINN.no 203105402
Sist endret 22.01.2021 11:01
Prisantydning 6 200 000
Totalpris 6 343 371
Ligningsverdi 1 274 158,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) 135 362,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 335 362,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 343 371,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 4. etasje og inneholder følgende:
Entré, stue, bad, kjøkken, 2 soverom og hyggelig balkong.
I tillegg disponerer leiligheten 2 boder med følgende beliggenhet og størrelse:
- Loftsbod med skråtak på ca. 2 m2 (gulvflate 5 m2.)
- Kjellerbod på ca. 4,6 m2

Entré

Entreen gir et flott førsteintrykk av leiligheten. Her møtes du av klassiske detaljer som slipte, originale tregulv og god takhøyde. I tilnytning til entreen er det satt opp knaggrekke for opphengt av yttertøy. Himlingen er senken med downlights, inngangsdøren er brannklassifisert (B30) og lydklassifisert (35 dB). Det er også porttelefon med døråpner i tilknytning til entreen.

Stue

Klassisk stue med over 3m takhøyde. Rommet har 3 store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Både stukkaturen og rosetten er velholdt. I stuen finner du også en sjarmerende vedovn fra Jøtul. Perfekt for kaldere høst- og vinterkvelder. Det er også god plass til sofa og tilhørende møblement. Kom på visning for å planlegge hvordan du skal møblere!

Kjøkken

Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har svært hyggelig utsikt mot næromgivelsene. Planløsningen gir plass til både spisestue og en superhyggelig kosekrok. Kjøkkenet har godt med skap- og bankeplass. Selve innredningen har profilerte fronter. I forbindelse med oppussingen av badet ble røropplegget på kjøkkenet fornyet og det ble montert waterguard (fungerer som en lekkasjestopper som begrenser effektivt skadeomfanget ved lekkasjer fra løse vanninstallasjoner). Leilighetens elektriske kurser er også oppgradert (papirer foreligger). Alle integrerte hvitevarer, samt kjøleskap følger med i salget. I tillegg har kjøkkenet opplegg for vaskemaskin.

Bad

Delikat og tidsrikig flislagt bad oppusset i 2019 av fagfolk (alle papirer foreligger), med badekar og regnfallsdusj. Det er lagt varmekabler i gulv. I tillegg er alt av rør lagt opp skjult og det er laget en ekstra hyllesøyle som er plassbygget for ekstra oppbevaring. Ellers er det satt inn vegghengt toalett, pen vask og lagt opp sluk i gulvet, dersom man heller kunne tenke seg dusjkabinett. Fordelerskap med stoppekraner for rør i rør system er montert på vegg, over toalett. Badet ligger sydvendt, så her kan du faktisk sole deg mens du bader.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom, dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt Våtromsbevis i boligrapporten.

Balkong

Romslig nordvestvendt balkong på ca. 4 kvm. Selger opplyser om sol på balkongen fra ca. 15-20:30 på skyfrie sommersdager. Balkongen vender ut mot en rolig, parkmessig bakgård. Balkongen har plass til diverse utendørsmøblement og selvfølgelig plass til din egen el-/gassgrill.

Hovedsoverom

Leilighetens hovedsoverom har god plass til dobbeltseng og flere møbleringsmuligheter. Garderobeløsningen medfølger salget. De originale teglsteinsveggene er vel bevart og det er lagt opp trådløs belysning, som kan kobles til egen app. Videre har soverommet utgang til balkong. Begge soverommene vender forøvrig ut mot rolig bakgård.

Soverom 2

Soverom 2 fungerer perfekt som barnerom. Her har man god plass til seng, skrivepult, leker og eventuell oppbevaring. Det er satt inn en romslig plassbygd garderobeløsning med dyp innredning og satt opp en kontorløsning som medfølger i salget. Ønsker du deg kontor eller gjesterom? Her er det mulighet for det meste.

Loft / Takterrasse

Tar du turen opp til toppetasjen har du som beboer av borettslaget tilgang til et hyggelig fellesareal på loftet. Loftet kan reserveres av den enkelte beboer til alt fra barnebursdag til sosiale arrengementer. Her er det sittegrupper, leker, bordspill m.m. Dette er et hyggelig hobbyrom som et ekstra tilskudd for beboerne. Herfra har man også adkomst til felles, nordvestvendt takterrasse på ca. 25kvm (estimert av megler) med supre solforhold og fantastisk utsikt. Her er det satt opp flere sittegrupper, felles gassgrill og ulik beplantning på sommerstid.

Bakgård

Steinlagt bakgård opparbeidet med hellelagte gangarealer, gressplen, busker, blomsterbed og annen pen beplantning, terrasseplatting med sittegruppe og felles grill. Laget har sykkelkjeller og det er satt opp en enkel sykkelparkering i bakgård.

Beliggenhet

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Rathkes gate 16 bor du som nabo til flotte Sofienbergparken og det vil ta deg noen få minutters gange til sentrale Olaf Ryes Plass. Her finner du alt Grünerløkka er kjent for, som blant annet hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer.
Løkka-livet er også synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene. Både Sofienbergparken, Olaf Ryes plass og Birkelunden er et yndet sted gjerne med en god bok eller sammen med gode venner. Sofienbergparken finner du bokstavelig talt rett utenfor portrommet. Dette er parken som passer for alle aldere! Parken tilbyr fasiliteter som bordtennisbord og egen lekeplass. Det er også her satt opp minigjenbruksstasjon for levering av mindre mengder avfall.
Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på den gamle måten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Danses hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.
Til den ivrige mosjonisten finner du Evo i Thorvald Meyers gate, Elixia både på Ringnes Park og på Schous plass. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det ca. åtte kilometer. Langs stien finner du både industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og et rikt dyre- og planteliv. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua.
Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er Olaf Ryes plass, Schous plass eller Lakkegata Skole, med både trikk og buss. Fra Schous plass og Olaf Ryes plass stopper trikk nr. 11, 12 og 18 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker). Fra Lakkegata skole finner du trikk nr. 17 og buss nr. 31. Alle disse linjene tar deg til sentrum på få minutter. Siden du nå kommer til å bo sentralt, vil det ofte være fristende å slenge seg på sykkelen for dagens gjøremål. Oslo kommune har etablert fenomenet bysykkel. Det er også bysykkel-stasjoner ved Sofienbergparken kun noen meter fra leiligheten, Schous Plass, Helgesens gate og Olaf Ryes plass. Tar du bilen fatt kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3.

Adkomst

Adkomst til C-oppgangen er fra Sofienberggata.
Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 784 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Felleskostnader

4 602 pr. mnd. Varmtvann, kabel-TV og bredbånd (grunnpakke fra Telia), betjening andel fellesgjeld, vaktmestertjenester, trappevask, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles byggforsikring, strøm til fellesarealer, forretningsførsel, styrehonorar og revisjon.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med blant annet eget strømforbruk, forsikring (innbo/løsøre), utvidelse av pakke fra GET m.m.

Andel fellesgjeld

135 362

Andel formue

3 182

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 1 lån med følgende vilkår:
Lånenummer: OBBK02-98207594806
Type lån: Annuitetslån.
Restsaldo pr. 14.12.20: 3.313.768,-
Restløpetid: 16 år 5 md.
Term pr. år: 12.
Type rente: Flytende.
Rente p.t.: 1,98%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei/ Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 274 158 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 586 967 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 78 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1903. Gulvflater i kjeller av betong og etasjeskillere i tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner
av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater samt stein. Takkonstruksjon i saltaksform
utvendig tekket med takplater, ikke besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende attester foreligger på eiendommen:
Rathkes gate 16 D - Bruksendring av kjeller til bolig - Ferdigattest - 2017.
Rathkes gate 16 - Va?ningshus - Exdok(attestert) - 1903.
Rathkes gate 16 - Sammensla?ing leiligheter - Ferdigattest - 1987.
Rathkes gate 16 - Innr. av w.c - Ferdigattest - 1969.
Rathkes gate 16 - Bruksforandring til bakeri - Exdok(attestert) - 1951.
Ratheks gate 16A-D - Area og innr WC - Eks-dok (attestert) - 1938.
Rathkes gate 16 - Rehabilitering av skorsteiner - Ferdigattest - 2016.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

I all hovedsak elektrisk oppvarming. Det er varme i gulv på bad og moderne vedovn i stue.

Energiforbruk

Selger opplyser om et strømforbruk på ca. 7 516 kWh for 2019.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1955/406254-1/105 Erklæring/avtale 07.05.1955
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1991/71040-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 31.12.1991
BELØP: NOK 5.282.000
Panthaver:Andelseierne V/Center Eiendom Oslo As
Lnr: 1129350
2003/73833-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 07.11.2003
veket for: PANTEDOKUMENT 2003/46071-1/105
1999/41573-1/105 Erklæring/avtale 03.08.1999
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:386
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:387 Snr:1-10
Gårdsromerklæring
Bestemmelse om parkering/lagring(forbud)
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune
v/direktøren for Bolig- og eiendomsetaten
Plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krav
til bostandard ved utbedring (30 år) og kommunens minstekrav
ved utbedring av gårdsrom i boligkvartaler i indre by
Med flere bestemmelser
2015/432418-1/200 Fellesobl. for bor.innsk. 18.05.2015
BELØP: NOK 153.700
Panthaver:Andelseierne V/Center Eiendom Oslo As
Lnr: 1129350
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 71040/1991
2017/247250-1/200 Pantedokument 21.03.2017
BELØP: NOK 4.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Elektronisk innsendt
Grunndata
1900/900071-2/105 Registrering av grunn 16.06.1900
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:387
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-228/386
Rettigheter i eiendomsrett
1986/52830-1/105 Best. om adkomstrett 27.08.1986
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:387 Snr:1-10
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rettigheter på 0301-228/282
Rettigheter i eiendomsrett
1988/56988-1/105 Best. om adkomstrett 25.08.1988
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:386
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Rettigheter på 0301-228/113/0/1-12
Rettigheter i eiendomsrett
2000/25641-1/105 Erklæring/avtale 08.05.2000
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:286
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:287
Best. om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Forpliktelse til å utbedre eiendommen i samsvar med
kommunale minstekrav
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved
direktøren for Bolig- og eiendomsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

- Borettslaget består av 24 andelsleiligheter.
- Rathkesgate 16 Brl A/L er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 962398340.
- Rathkesgate 16 Brl A/L har vaktmester ansatt på deltid, ca 20 timer i måneden.
- Lagets forettningsfører er OBOS.
- Borettslagets revisor er BDO AS.
- Rathkes gate 16 er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 83510867.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 83510867

Regnskap

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019
kr 95 714 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Dette har styret jobbet med siste tiden:
- Det har kun vært avhold styremøter og fortløpende styrearbeid via epost, telefon og uformelle sammenkomster i 2019. Det har ikke vært større saker som styret har tatt stilling til. Året 2019 har vært et meget stille år og det meste har gått på skinner.
- Forlik med Trestandard for rehabilitering av trappeoppganger gir adgang til feilretting. Krever avslag i pris, fikk rundt 90 000 i avslag.
- Rehabilitering takterrasse B5 etter vannskade. Ble ferdigstilt høsten 2019.
- Rehabilitering portrom med murpuss, maling av murpuss, maling brystningspanelene, nye gipsplater i taket, ny kraftigere belysning. Ferdigstilt høsten 2019.
- Vårdugnad, mai 2019. Sommerfest, august 2019. Høstdugnad, oktober 2019.
- Hengt opp bilder i trapperommene på vårdugnaden av Petrus Kirke og gården vår fra 1903.
- 3% prisøkning utleielokalet, husleien er nå 10 935 per- måned.
- EL revisjon foretatt. Må få med termografi i avtalen med Smart elektro.
- VV tankene må ha fast opplegg og ikke stikk. Ble utbedret sommeren 2019.
- Male arbeid og laget tegning av Oksen Ferdinand på felles loft. Ble ferdigstilt våren 2019.
- Oppmaling og antitagg med voksbehandling utvendig fasade opp til 2.5 meter mot Rathkesgate, ferdigstilt august 2019.
- Legge murpuss på utvending fasade, male og vokse utført av Reintek AS.
- Taklekkasje for taket over Rathkesgate 16B. Utbedret, men vil trenge en ny vurdering av takkelasjen våren/ sommeren 2020.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt i gården, men under forutsetning av at det ikke skaper vesentlig sjenanse for andre beboere.
Se borettslagets vedtekter for nærmere bestemmelser rundt dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Vaskemaskin, mikrobølgeovn og alle lamper montert på vegg og i tak.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Laget har intern forkjøpsrett. Denner er avklart i forkant av salget. Ta kontakt med megler for spørsmål.

Adresse og matrikkel

Rathkes gate 16C, 0558, Oslo, Gnr. 228 bnr. 284, andelsnr. 20 i Rathkesg 16 borettslaget a/l med orgnr. 962398340 i Oslo kommune

Eier

Annia Tjervåg Elisabeth Grunnan

Oppdragsnummer

16-20-0235

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.