#ØVRE GRÜNERLØKKA

Lys og klassisk 3-roms med vestvendt balkong, peis og store vindusflater | Rosett/stukkatur | Stille gate | God takhøyde

Sunnmørgata 1C , 0557 Oslo

BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

28%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 58 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 65 m²
Tomt 470 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1900
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 275
Energimerking G
FINN.no 213569448
Sist endret 14.04.2021 19:02
Prisantydning 5 000 000
Totalpris 5 111 781
Ligningsverdi 1 032 379,-

Beregnet totalkostnad

5 000 000,- (Prisantydning) 96 278,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 096 278,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 111 781,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og klassisk 3-roms med vestvendt balkong med gode solforhold. Leiligheten er gjennomgående og har en god standard og planløsning.
Denne leiligheten er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt og urbant med tilgang til alt Grünerløkka har å tilby, og samtidig bo rolig og tilbaketrukket med umiddelbar tilgang til grønne parker og turområder.
- Klassiske detaljer og vestvendt balkong
- God standard og planløsning
- God takhøyde på 2,84 m
- Moderne og effektiv peisovn
- To gode soverom
- Pent flislagt bad med opplegg til vaskemaskin
- Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer
- Disponerer 1 bod i kjeller på 8 kvm
- Meget hyggelig og idyllisk bakgård
- God beliggenhet i rolig gate på øvre Grünerløkka
- Kort vei til offentlig kommunikasjon

Innhold

Leiligheten inneholder: entré/gang, stue med peisovn, bad, 2 soverom og kjøkken i åpen løsning mot stue. Videre er det vestvendt balkong med utgang fra soverom II, vendt ut mot bakgård.
I tillegg disponerer leiligheten kjellerbod på ca. 8 m².

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Brann- og lydklassifisert entrédør og dørtelefon. Eikeparkett på gulv og nymalte overflater.

Stue

Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. God takhøyde på 2,84 m. Gode lysforhold fra store vindusflater. Klassisk stukkatur og rosett i himling. Moderne og effektiv peisovn. Eikeparkett på gulv og malte overflater.

Kjøkken

Lekkert kjøkken fra 2015 med profilerte fronter og vitrinedører. Kjøkkenet er i en velfungerende åpen løsning mot stuen og får således et romslig og sosialt preg. Det er heltre eik benkeplate med keramisk kum, samt fliser over benk. God skap-/ og benkeplass. Integrerte hvitevarer som keramisk platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl-/ fryseskap.

Bad

Romslig og pent flislagt bad med varmekabler i gulv og stort vindu ut mot frodig bakgård. Badet inneholder klosett, badekar med dusj, servant på søyle samt speil og belysning. Opplegg til vaskemaskin.

Balkong

Vestvendt balkong fra 2016 med gode solforhold vendt ut mot idyllisk, frodig og pen bakgård. Plass til utemøblement.

Soverom

Romslig hovedsoverom med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. God oppbevaringsplass i eget garderoberom. Eikeparkett på gulv og malte overflater. Stukkatur og rosett i himling.

Soverom 2

Soverommet er i dag benyttet som kontor, men passer også fint som soverom/gjesterom/barnerom. Rommet er vendt mot bakgård og har utgang til vestvendt balkong. Eikeparkett på gulv og malte overflater. Stukkatur i himling.

Beliggenhet

Leiligheten har en etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka. I nabolaget rundt leiligheten finner du alt du trenger av fasiliteter. På andre siden av Toftes gate finner man en stor Menybutikk, Mester Grønn, Apotek 1, frisør og Cafe Påfyll. I Ringnes Park finner man også Sats Elixia og Ringen Kino. Grünerløkka har også et stort utvalg av flotte restauranter, kaféer og serveringssteder.
Tar du turen over Akerselva kommer du til det populære Vulkan området. Her finner du den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder.
Langs Akerselva finnes det også flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her går det turstier hvor man kan sykle eller jogge helt opp til Maridalen. For de treningsglade som heller ønsker å benytte seg av treningssenter er det også flere alternativer i nabolaget, som for eksempel Sats Elixia på Ringnes Park, Sats Elixia på Vulkan, Myrens Sportssenter i Sandakerveien eller Fitness 24 Seven i Markveien. Tøyenbadet er heller ikke så langt unna.
Tross sin sentrale og urbane beliggenhet, har leiligheten flere flotte og idylliske grøntområder i nærheten. Parkanlegg som Birkelunden, Sofienbergparken, Kubaparken og Olaf Ryes Plass ligger alle innenfor gåavstand. Her kan man nyte solen, grille og hygge seg på sommerstid. For annen underholdning kan man for eksempel tusle bort til Ringen Kino som ligger i Ringnes Park.
Området er også velegnet for de små. Her finner man mange flotte barnehager og lekeplasser. Det er også flere skoler i nærområdet, for de litt større.
Ønsker man å bevege seg et stykke bort fra Grünerløkka har området et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Fra Birkelunden går trikkelinjene 11, 12 og 18 samt buss 30, fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33. 20-bussen går fra Københavngata og 28-bussen fra Vogts gate. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner.

Felleskostnader

4 182. Inkl.: Internett (grunnpakke), trappevask, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, renter og avdrag fellesgjeld (519), forretningsførsel, vaktmestertjenester, m.m.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring, kabel-tv, o.l.

Andel fellesgjeld

96 278

Andel formue

59 612

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 83987192472, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 01.03.2021: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 223
Saldo per 01.03.2021: 1 759 628
Andel av saldo: 96 278
Første termin/første avdrag: 30.08.2020 (siste termin 30.09.2039)

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 032 379 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 716 565 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad, entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Sunnmørgata. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved felles oppsatte visninger.

Tomt

Areal: 470 kvm, Eierform: Fellestomt
Gårdsrom opparbeidet med betongheller, gressplen, planter, sittegruppe og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Bygård med saltak tekket med takstein eller blikktak. Yttervegger i teglstein med utvendig fasade i pusset utførelse. Etasjeskiller i tre/stubbloftsleire. Bygget er fundamentert til antatt faste masser. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport i salgsoppgave.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtekter for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring. Varmtvannsbereder på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter i borettslagets grunnbok
1900/900314-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om kloakkledning
1929/912896-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
1971/514134-1/105  Rettighet  
Rettighetshaver:Baade Steinar  
Lnr: 1173078
Leieavtale
Leie av leilighet
Årlig avgift Nok 1320
Best. om varighet
Kontrakten kan overdras/fremleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier
Med flere bestemmelser
Rettigheter i eiendomsrett
1998/56516-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelser om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Plikt til utbedr. etter komm. krav (30år)
1999/52206-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om gårdsrom
Forbud mot parkering og lagring
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelser om anlegg/vedlikehold
2000/63700-1/105  Erklæring/avtale  
Bruksrett til uteareal.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Best.om utbedring av eiendommen.
2002/35109-1/105  Erklæring/avtale  
Bruksrett til uteareal.
Forbud mot parkering og lagring.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Best.om omdisp.av grøntareal.
Best.om utbedring av gårdsrom.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 846 782 842 og ligger i bydel Grünerlokka i Oslo med adresse: Sunnmørgata 1, 0557 OSLO. Borettslaget består av 27 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS. Revisjonen er utført av Hedemark Revisjonsbyrå AS.

Forkjøpsrett

Det er intern forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten blir parallellavklart.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82387817

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det foregår ingen større rehabiliteringer i borettslaget pt.  
Fremtidige utbedringsbehov/ønske ifølge borettslagets vedlikeholdsplan:
Rehabilitering av bakgård.
Installasjon av heldekkende brannvarslingsanlegg og utbedring av brannsikkerhet.
Rehabilitering av oppgangene.
Ellers bør generelt vedlikehold alltid påregnes.
Rehabilitering/ større vedlikehold
2019 Rehabilitering av 6 pipeløp
2016 Oppføring av åtte balkonger på fasaden mot bakgården
2015 Alle resterende dører (A og C-oppgang) er skiftet til branndører
2015 Oppussing av fasade/tetting av sprekker
2013 Oppgradering av bakgård
2013 Fjerning av hussopp i kjeller og utbedringer i forbindelse med det
2008 Bytte av elektrisk anlegg og belysning i oppgangene
2007 Oppussing av oppgang og dører/port
2007 Utbedring av elektrisk anlegg/belysning i oppgang
2003 Omfattende rehabilitering av gården. Fasaden er pusset opp, nytt tak er lagt,
utskifting av elektrisk anlegg med ny hovedtavle og nye stigeledninger m.m.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sunnmørgata 1C, 0557, Oslo, Gnr. 225 bnr. 275, andelsnr. 22 i Sunnmørg 1 borettslaget med orgnr. 846782842 i Oslo kommune

Eier

Andreas Wiig Sørensen Sophia A Kousiakis

Oppdragsnummer

16-21-0046

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.