#GRÜNERLØKKA

Lys og klassisk 2-roms selveierleilighet | Rolig i miljøgate | God takhøyde | Vedkamin

Kirkegårdsgata 11 , 0558 Oslo

BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

73%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

12%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 47 m²
Bruksareal 47 m²
Bruttoareal 53 m²
Tomt 663 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1898
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 119
Energimerking F
FINN.no 212201407
Sist endret 16.04.2021 13:54
Prisantydning 3 990 000
Totalpris 4 148 669
Ligningsverdi 883 119,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) 46 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 036 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 650,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 112 669,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 148 669,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og klassisk 2-roms selveierleilighet attraktivt beliggende i rolig miljøgate. Leiligheten har en god og romslig planløsning med klassiske detaljer som stukkatur og rosett, nyslipt originalt tregulv, åpen teglsteinsvegg, god takhøyde, m.m.
Denne leiligheten er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt og urbant med tilgang til alt Grünerløkka har å tilby, og samtidig bo rolig og tilbaketrukket med umiddelbar tilgang til grønne parker og turområder.
 
- Lys og klassisk 2-roms med god planløsning
- Nyslipt originalt tregulv og nymalte overflater
- God takhøyde på 2,86 m
- Opplegg til vaskemaskin og oppvaskmaskin
- Vedkamin i stue
- Soverom vendt mot bakgård
- Disponerer 1 bod på loft
- Populært boligområde i rolig miljøgate
- Kort vei til offentlig kommunikasjon
- Utleie er tillatt

Innhold

Leiligheten er rolig beliggende i 2. etasje og inneholder: Entré, stue, kjøkken bad og soverom.
Leiligheten disponerer 1 bod på loft.

Entré

Lys og innbydende entré med nyslipt originalt tregulv, klassisk åpen teglstensvegg og malt panelvegg. Dørcalling med åpner.

Stue

Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. Gode lysforhold fra store vindusflater. Klassiske detaljer som nyslipt originalt tregulv, stukkatur og rosett. Nymalte veggflater og god takhøyde (2,86 m). Vedkamin i hjørnet av stuen.

Kjøkken

Separat kjøkken med plass til kjøkkenbord eller annet møblemenet. Kjøkkeninnredning med lyse glatte fronter og benkeplate i rustfritt stål. Nedfelt vask med ett-greps armatur. Integrert oppvaskmaskin.

Bad

Romslig bad med opplegg til vaskemaskin. Støpt og malt baderomsgulv, hvite fliser og panel på vegg. Badet inneholder dusjkabinett, klosett, servant samt speil og belysning.

Soverom

Romslig soverom vendt mot rolig bakgård. God plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Integrert garderobeskap med speildør. Nyslipt originalt tregulv og nymalte overflater

Beliggenhet

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Kirkegårdsgata bor du som nabo til flotte Sofienbergparken og det vil ta deg ca. 4 minutters gange til sentrale Olaf Ryes Plass. I ditt nye nærområde finner du alt Grünerløkka er kjent for, som blant annet hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer. Fine dining Omakase sushi og byens beste pizza på nyåpnede Apostrophe by Lofthus på Rathkes plass, ligger kun et par minutter unna leiligheten.
Løkka-livet er også synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene. Både Sofienbergparken, Olaf Ryes plass og Birkelunden er et yndet sted gjerne med en god bok eller sammen med gode venner. Sofienbergparken finner du bokstavelig talt rett utenfor portrommet.
Idylliske Botanisk Hage ligger også i umiddelbar nærhet.
Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på den gamle måten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Dansens hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.
Til den ivrige mosjonisten finner du Evo i Thorvald Meyers gate, SATS både på Ringnes Park og på Schous plass. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det ca. åtte kilometer. Langs stien finner du både industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og et rikt dyre- og planteliv. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua.
Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er Olaf Ryes plass, Schous plass eller Lakkegata Skole, med både trikk og buss. Fra Schous plass og Olaf Ryes plass stopper trikk nr. 11, 12 og 13 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker). Fra Lakkegata skole finner du trikk nr. 17 og buss nr. 31. Alle disse linjene tar deg til sentrum på få minutter. Siden du nå kommer til å bo sentralt, vil det ofte være fristende å slenge seg på sykkelen for dagens gjøremål. Oslo kommune har etablert fenomenet bysykkel. Det er også bysykkel-stasjoner ved Sofienbergparken, Schous Plass, Helgesens gate og Olaf Ryes plass. Tar du bilen fatt kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3.

Felleskostnader

3 590. Inkl.: Kabel-tv/internett (grunnpakke), varmtvann, trappevask, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, renter og avdrag fellesgjeld, m.m.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring, oppgradering grunnpakke tv/internett, o.l.

Andel fellesgjeld

46 000

Andel formue

10 180

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS01-98207867802
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: 348.828,-
Restløpetid: 19 år 1 md
Terminer pr år: 12
Rente: flytende 3,85% pt.
Lånenummer: 1OB980-98207361011
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: 580.190,-
Restløpetid: 5 år 10 md
Terminer pr år: 12
Rente: flytende 3,85% pt.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp. Det er ikke IN-ordning på fellesgjeld.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 883 119 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 179 229 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, kjøkken, stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Kirkegårdsgata. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved felles oppsatte visninger.

Tomt

Areal: 663 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Tradisjonell bygård fra århundreskiftet. Oppført i pusset tegl i 5 etasjer + kjeller og loft. Etasjeskiller i trebjelkelag med stubbloftsfyll. Sadlet takkonstruksjon. Støpejernstrapp i felles oppgang. Se tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, se reguleringskart eller ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1896/900741-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om benyttelse
Best. om salg av øl m.v.
1924/993814-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
vedr. et skur
1985/74924-15/105  Erklæring/avtale  
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 18,800
MED PRIORITET ETTER NOK 150000
 
Grunndata
1985/74924-2/105  Seksjonering  
opprettet seksjoner: snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 461/10000
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 18 SEKSJONER
 
Rettigheter i eiendomsrett
1992/20807-1/105  Erklæring/avtale  
Best. om adkomst rett til vedl.hold mv. Best. om parkering,
lagring bruk av grøntarealer mv. Div. best. om bruk av gårdrom
1999/5338-1/105  Erklæring/avtale  
Gårdsromserklæring
Bestemmelse om adkomstrett
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
Bestemmelse om bebyggelse
2001/69780-1/105  Erklæring/avtale  
Best. om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Forpliktelse til å utbedre eiendommen i samsvar med
kommunale krav til utbedringsstandard

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Kirkegårdsgata 11 er et eierseksjonssameie som består av 18 seksjoner i Kirkegårdsgata 11 i Oslo kommune. Eiendommen har gnr. 228 og bnr. 119. Sameiet er registrert i Enhetsregisteret i Brønnøysundregistrene med organisasjonsnummer 990069379.
Regnskapsførselen er i henhold til kontrakt utført av Hammersborg Regnskaps- og Innbetalingsservice AS (HBRI), som er et datterselskap av OBOS BBL. Oppdrags-ansvarlig er autorisert regnskapsfører og regnskapssjef i OBOS, Egil Johan Havre. Sameiet har ikke revisor. Styret fungerer som sameiets forretningsfører.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 484047

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Fellesareal skal oppgraderes og det skal legges brostein. Kostnadene for dette blir et låneopptak på ca kr 400.000,- som igjen vil si ca 20.000,- i fellesgjeld pr seksjon. det er ikke planlagt økning i fellesksotnader grunnet dette.
Ellers bør generelt vedlikehold alltid påregnes.

Husdyrhold

Det er tillatt med husdyr i sameiet så lenge disse ikke er til sjenanse for
andre beboere eller naboer. Av hygieniske årsaker er det ikke tillatt å
lufte husdyr i fellesområdene til sameiet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kirkegårdsgata 11, 0558, Oslo, Gnr. 228 bnr. 119 snr. 4 orgnr. 990069379 i Oslo kommune

Eier

Solgt.no AS v. Jan Søby Oftedal

Oppdragsnummer

16-21-0061

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.