# Lillestrøm

Lekker, gjennomgående 3-roms i nybygg fra 2017 | Stor balkong | Garasjeplass m/el-lader | Fjernvarme inkl. | IN-lån

Kanalveien 6 , 2004 Lillestrøm

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

59%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 78 m²
Bruksareal 78 m²
Bruttoareal 85 m²
Tomt 8 911 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 7
Byggeår 2017
Gårdsnummer 81
Bruksnummer 2477
FINN.no 215667803
Sist endret 28.05.2021 17:49
Prisantydning 4 950 000
Totalpris 6 566 003
Ligningsverdi 1 090 526,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) 1 600 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 550 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 500,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 003,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 566 003,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kanalveien 6! Innbydende, moderne 3-roms i nybygg fra 2017. Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i Lillestrøm sentrum med kort avstand til dagligvarer, apotek, restauranter og kafé.
Det er en åpen stue -/ kjøkkenløsning med store vindusflater som gir et godt lysinnslipp og sosial atmosfære, med en særdeles romslig balkong i forkant. Soverommene er romslige med god plass til oppbevaring og høyt oppe i 7. etg er det lite støy. Badet er lekkert og stort med plass til vaskemaskin. I den innbydende entrèen er det ekstra lagringsplass i omkledningsrommet. Sportsbod i kjeller medfølger!
•Gjennomgående og romslig planløsning
•Omkledningsrom
•Parkeringsplass i garasjeanlegg
•Heisadkomst
•IN-ordning på lån
•Fjernvarme
•Lillestrøm kulturhus i umiddelbar nærhet
•Tilgang til el-sykler i garasjen

Innhold

Leiligheten har en flott beliggenhet i byggets 7. etasje med heisadkomst, og inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 sportsbod (nummer 7001)
- 1 biloppstillingsplass (nummer 7001)

Utstyr

Energiavregning: Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer a konto på vegne av Techem sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd a kontobeløp. Avregning og evt. justering av a kontobeløp skjer årlig. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Techem Norge AS. Skjemaet kan lastes ned fra Techem sine sider http://www.techem.no. For spørsmål om innhenting av målerdata i forbindelse med eierskifte, kontakt Techem på: Telefon 22 02 14 59, kl 09.00 - 14.00 på hverdager, eller e-post: kundeservice@techem.no

Entré

Hyggelig inngangsparti med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Praktisk skyvedørsgarderobe medfølger. Direkte adkomst til intern bod / omkledningsrom med gode lagringsmuligheter. Dørcalling med video. Dør mot felesareal er brann- og lydklassifisert. Parkett på gulv, lysmalte vegger og himling.

Stue

Svært lys og luftig stue med store vindusflater som bidrar til et godt lysinnslipp og hyggelig utsikt. Plass til sofaseksjon, tv-reol og større spisebord. Parkett på gulv, lysmalte vegger og himling.
Direkte adkomst til stor balkong med hyggelig utsikt. God plass til sittegruppe, elektrisk grill og beplantning. Tregulv på betongdekke. Stikkontakt og belysning er montert.

Kjøkken

Kjøkkener ligger i åpen løsning til stuen og skaper en sosial planløsning. Innredning med profilerte fronter, laminat benkeplate og god skap- og benkeplass. Integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl -/ fryseskap. Komfyrvakt samt aquastopp/lekkasjevarsler med sensor og magnetventil er installert. Ventilator (Villavent) med avtrekk til kanal over stekesone. Parkett på gulv, lysmalte vegger og himling.

Bad

Pent, flislagt bad med dusjhjørne med svingdører, veggmontert toalett, innredning med glatte fronter og heldekkende servant, speilskap. Opplegg for vaskemaskin. Flis på gulv med varme, flis på vegg og himling med downlights.

Soverom 1

Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Skyvedørsgarderobe medfølger. Parkett på gulv, lun grønnfarge på vegg og lysmalt himling.

Soverom 2

God plass til seng, nattbord og garderobeskap. Rommet passer utmerket til gjesterom, kontor eller barnerom. Parkett på gulv, beige/brunfarge på vegg og lysmalt himling.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet i Lillestrøm sentrum med alt av fasiliteter i umiddelbar nærhet. Flere butikker (Rema 1000 rett over veien og Kiwi minutters gange fra leiligheten), treningssenter, restauranter, kaféer mm.
Offentlig transport:
- Lillestrøm stasjon (tog) ca. 2 minutt gange fra leiligheten.
Kort vei til skoler og barnehager.
For nærmere informasjon, se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

5 197 pr. mnd. Inkl. Garasje, strøm EL-bil, akonto fyring og varmtvann, kapitalkostnader, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold mm.
Herav:
Garasje: 150,-
Strøm elbil: 50,-
Felleskostnader: 2.771,-
A konto oppvarming: 226,-
Kapitalkostnader OBBK01: 2.000,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Andel fellesgjeld

1 600 000,- pr. 18.03.2021.

Andel formue

16 369,- pr. 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 1.600.000,- pr. 18.03.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 16.369,- pr. 31.12.2020.
Selskapets totale lån & vilkår:
Lånenummer: OBBK01-98207521175
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 213.973.920,-
Restløpetid: 37 år
Terminer pr. år: 12
AVdragsfrihet t.o.m: 01.03.2023
Type rente: Flytende
Rente: 1,50%
Fellesgjeld, kapitalkostnader og eventuell avdragsfrihet:
Restsaldo for andelsnr 62: 1.600.000,-
Kapitalkostnad for andelsnr 62: 2.000,-
Avdragsfrihet t.o.m: 01.03.2023
Estimert endring etter avdragsfrihet: 2.899,-
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning:
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
IN-ordning: Ja.
For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden. IN innbetaling er mulig ved forfall pr. 30.03 og 30.09.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 090 526 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 925 893 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 85 kvm
7. etasje med heisadkomst:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 911 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Medfølgende garasjeplass i felles, lukket garasjeanlegg. Ihht vedtektene disponerer andelsnummer 62 garasjeplass nr. 7001. Det er montert ladepunkt for EL-kjøretøy på plassen.
Bruksrett til de ovennevnte parkeringsplassene kan kun overføres/selges sammen med borettslagsandelen den/de er knyttet til. Borettslagets parkeringsbehov ivaretas gjennom at det gis bruksrett til garasjeplass i Jernbanegata Lillestrøm eierseksjonssameie. Det fremgår av egen liste hvilke andeler som er tilknyttet de ulike plassene. Listen følger som vedlegg til vedtektene (Vedlegg 1). Kostnader knyttet til drift og vedlikehold av p-plass i garasjekjeller, som f.eks. garasjeport, renhold av garasjeanlegget, forsikring og lignende fordeles med lik andel pr. p-plass som disponeres.
Ellers gateparkering etter områdets gjeldende regler. Flere garasjeanlegg med avgiftsparkering i området.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Lillestrøm kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur.
Bygningen stod ferdig i 2017 og er oppført etter byggetidens byggeforskrifter. Støpt såle i kjeller. Grunnforholdene kan som regel ikke fastslås med 100% sikkerhet ved visuell kontroll. Ut fra de stedlige forhold og erfaring fra Lillestrøm antas det at bygningen er fundamentert på fast leiregrunn. Yttervegger i betong forblendet med pussede og malte fasadeplater. Vinduer og balkongdør med trerammer og isolerglass fra byggeårene, merket med produksjonsår 2016.  For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Thomas Tandberg, datert 07.04.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest - Portalen - Nybygg bolig/næring/hotell og torg - gnr 81 bnr 2477 og gnr 81 bnr 2586 - Kanalveien 4, 6, 8, 14 og 18, Tærudgata 10, 12 og 16 samt Stillverksveien 28 (hotell), datert 22.10.2018. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet og varmt forbruksvann fra fjernvarmeanlegg.
Gulvvarme på bad.

Energiforbruk

1251 kWh fra oktober 2019 - september 2020. Dette har tilsvart 3244,44 kroner.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, forretning og næring. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2003/6872-1/8  Best. om adkomstrett  
02.05.2003 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:4  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2160  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2474  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/6872-2/8  Erklæring/avtale  
02.05.2003 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:4  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2160  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2474  
Rett til å sette opp henvisningsskilter
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/6872-3/8  Erklæring/avtale  
02.05.2003 
Forbud mot å drive messe- eller konferansevirksomhet
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/8119-1/8  Best. om vann/kloakkledn.  
21.05.2003 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver
ROM Eiendomsutvikling AS
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/10817-1/8  Erklæring/avtale  
30.06.2003 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/13407-1/8  Bestemmelse om veg  
10.08.2004 
til bruk som felles adkomst.
Bruksrett for Skedsmo kommune samt alminnelig ferdsel til
Tærudparken og Tærudgata (gangvei) m.v
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/124891-1/200  Erklæring/avtale  
01.02.2006 
Rettighetshaver:STATENS VEGVESEN  
Org.nr: 971032081
Bestemmelse om vannledning
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/97344-1/200  Erklæring/avtale  
03.02.2015 
Rettighetshaver:STATENS VEGVESEN  
Org.nr: 971032081
Bestemmelse om drift og vedlikehold av overvannsledningsanlegg
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/83348-1/200  Erklæring/avtale  
27.01.2017 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon i bygg, 1 etg. (stedsevarig rett)
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om beplantning
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1179303-1/200  Bestemmelse om veg  
25.10.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:LILLESTRØM KOMMUNE  
Org.nr: 820710592
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2586  
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1179303-3/200  Erklæring/avtale  
25.10.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:LILLESTRØM KOMMUNE  
Org.nr: 820710592
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2586  
Bestemmelse om parkering for sykkel
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1179303-5/200  Bestemmelse om vannledning  
25.10.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:LILLESTRØM KOMMUNE  
Org.nr: 820710592
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2586  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1179303-7/200  Bestemmelse om kloakkledning  
25.10.2017 21:00  
Kan ikke slettes uten samtykke fra:LILLESTRØM KOMMUNE  
Org.nr: 820710592
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2586  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Overført fra: 3030-81/2477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1354813-1/200  Pantedokument  
04.12.2017 21:00 
BELØP: NOK 319.200.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
 
2017/1354866-1/200  Felles pantedok bor.innsk  
04.12.2017 21:00 
BELØP: NOK 319.200.000
Panthaver:Fremtidige Andelseiere I Borettslaget Representert Ved Styret, Jf. Lov Om Borettsalg 2-11. 1. Ledd  
Lnr: 20004601
 
2017/1354866-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  
04.12.2017 21:00   veket for: PANTEDOKUMENT 2017/1354813-1/200
Grunndata:
2020/1553105-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
 
2017/1251121-1/200  Seksjonering  
09.11.2017 21:00 
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 36/100
 
2020/3368196-1/200  Reseksjonering  
20.11.2020 21:00 
snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 36/100
Endring av tilleggsdel
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eienommer: Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lillestrøm kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget utgjør seksjon 2 av Jernbanegata Lillestrøm eierseksjonssameie, som i tillegg til borettslagets samleseksjon for 144 boliger, består av to næringsseksjoner, en kontorseksjon, seksjon 1, og en forretningsseksjon, seksjon 3.
- Boligselskapets hjemmeside: http://portalenbrl.no/0697
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Borettslaget har kamera overvåking av alle innganger fra gata og fra garasje.
- Coor Eiendomsdrift AS leverer vaktmestertjenester for borettslaget og ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelsen.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett for OBOS-medlemmer.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6616319

Regnskap

- Inntekter
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 9 710 799. Dette er kr 296 799 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak høyere kapitalkostnader.
- Kostnader
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 5 067 877. Dette er kr 1 288 077 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak feilfakturerte vann og
kloakkavgifter. Se note 8 til regnskapet. Dette påvirker også disponible midler i betydelig grad noe som ikke gir et riktig bilde av situasjonen.
- Resultat
Årets resultat på kr 12 262 922 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
- Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN)
I løpet av 2019 ble det innbetalt kr 7 620 000 på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld.
Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 4 642 922.
- Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 1 757 078 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.
Regnskapet for 2019 følger vedlagt. Regnskap for 2020 og budsjett 2021 er p.t ikke mottatt.

Vedtekter / husordensregler

- Borettslaget utgjør seksjon 2 av Jernbanegata Lillestrøm eierseksjonssameie, som i tillegg til borettslagets samleseksjon for 144 boliger, består av to næringsseksjoner, en kontorseksjon, seksjon 1, og en forretningsseksjon, seksjon 3.
- Borettslagets garasjeplasser er organisert som tilleggsdeler til samleseksjon for boligene, og er lokalisert i plan U1 i eierseksjonssameiet.
- Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen.
- Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.
- Borettslaget eier seks elsykler med tilhørende ladepunkter plassert i plan U1 i garasjekjeller. Syklene er tilgjengelig for beboere i borettslaget og borettslaget er ansvarlig for drift og vedlikehold av ladepunkt og sykler.
- Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må forventes generelt vedlikehold. Årsberretning og protokoller for forrige årsmøte følger vedlagt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
3. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
4. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for en hver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, f. eks. oppskraping av dører og karmer, skade på blomster, planter, grøntanlegg m.v.
5. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer gjennom lukt, bråk etc. eller på annen måte er til ulempe, f. eks. gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgir styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
: Garderobeskap i gang, vaskemaskin og møbler.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kanalveien 6, 2004, Lillestrøm, Gnr. 81 bnr. 2477 snr. 2, andelsnr. 62 i Portalen lillestrøm borettslag med orgnr. 915565158 i Lillestrøm kommune

Eier

Thobias Maaø

Oppdragsnummer

16-21-0068

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.