# Full pakke på Sagene

Lekker & moderne 2-roms hjørneleil. | Garasjeplass med el-lading | Heis Peis | Balkong | Kjøkken & bad modernisert 2016

Grimstadgata 28 , 0464 Oslo

VISNINGER

18. april søndag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 57 m²
Bruksareal 57 m²
Bruttoareal 63 m²
Tomt 746 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1981
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 73
Energimerking F
FINN.no 213989723
Sist endret 15.04.2021 10:35
Prisantydning 4 950 000
Totalpris 5 094 674
Ligningsverdi 1 004 401,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) 11 635,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 961 635,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 124 020,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 961 635,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 039,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 094 674,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Grimstadgata 28! Flott, luftig og moderne 2-roms hjørneleilighet med heisadkomst. Fantastisk beliggenhet på Sagene - med alt i umiddelbar nærhet!. Leiligheten har en god planløsning, med kvaliteter som parkett på gulv, romslige rom og store vindusflater.
- Stor balkong med gode møbleringsmuligheter
- Heisadkomst til leilighetsplan
- Garasjeplass i garasjeanlegg
- Kjøkken fra 2016 med alt av integrerte hvitevarer
- Vannstopper er montert
- Tidsriktig baderom modernisert 2016
- Opplegg for vaskemaskin
- Varmtvann og kabel-tv inkl. i felleskostnader
- Felleskostnader kun kr. 2.686,- pr. mnd
- Bredt servicetilbud og flere idylliske parker i nærområdet

Innhold

Leiligheten er beliggende i byggets 3. etasje, og inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 kjellerbod på ca. 3,5 m².
- 1 loftsbod på ca. 7 m² og skråtak.
- Skap i felles kjølerom.

Entré

Lys og hyggelig entré med stor skyvedørsgarderobe med speilfront og god lagringsplass. Entrédøren er brann- og lydklassifisert. Dørcalling med åpner. 3-stavs hvitpigmentert eikeparkett på gulv, malte vegger og himling.

Stue

Svært lys og luftig hjørnestue med store vindusflater som bidrar til et godt lysinnlipp. God plass til sittegruppe, spisebord, bokhylle og reol. Hyggelig peis som varmer godt på kalde vinterkvelder. 3-stavs hvitpigmentert eikeparkett på gulv, malte vegger og himling.
Direkte adkomst til stor balkong (rehabilitert 2016/2017 med ny membran og fronter). Balkongen har god plass til sittegruppe, grill og beplantning. Sol fra morgen til lunsj på sommeren. Tremmefliser på betongdekke og rekkverk i aluminum med plater. Det er montert stikkontakt på vegg.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning til stuen og skaper automatisk en åpen og sosial planløsning. Ny innredning fra 2016 med glatte, mørke fronter. Integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl -/ fryseskap. Aquastop/lekkasjevarsler med sensorer og magnetventil er installert. Ventilator med avtrekk ført til veggventil over stekesone. 3-stavs hvitpigmentert eikeparkett på gulv, malte vegger og himling.

Bad

Pent, tidsriktig bad modernisert 2016. Dusjhjørne med svingdør og regnfallsdusj og termostatstyrt blandebatteri. Innredning med glatte fronter og heldekkende servant. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegg og malt himling med downlights.

Soverom

Romslig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Medfølgende garderobeskap med speilfront. 3-stavs hvitpigmentert eikeparkett på gulv, malte vegger og himling.

Beliggenhet

Leiligheten tilhører et attraktivt og ryddig aksjelag i rolige omgivelser på Sagene. Her har alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Tiffanys, Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Sagene torg er kun noen få minutter unna. Rema 1000 ligger kun 2-3 minutter fra gården. Coop Ekstra og søndagsåpen Joker er også rett rundt hjørnet.
Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Dette er et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria med Nieu Scene og bistro, Det andre Teateret og Torshovteateret.
Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du også Odeon Kino som er landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass.
Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Nydalen T) og 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag.
Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Bysykkelstativ i nærheten.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten

Felleskostnader

2 686 pr. mnd. inkl. varmtvann, kabel-tv, vaktmester, trappevask og renter/avdrag felleslån.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameie, internett, strøm, evt. fremtidig eiendomsskatt, forsikringer (innbo mm).

Andel fellesgjeld

11 635,- pr. 31.12.2020

Andel formue

21 339,- pr. 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet Grimstadgt. 28 lån har et serielån med kvartalsvis forfall. Per 31.12.20 var saldo kr 384 900 med en rente på 4,4 % p.a. Faste avdrag med kr 57 020 per år. Dvs. gjenstående løpetid 6-7 år
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 004 401 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 615 844 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 63 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 746 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger disposisjonsrett til garasjeplass. Det er montert ladepunkt for EL-kjøretøy på plassen.
Sameierne har full disposisjonsrett over sine respektive leiligheter med tilhørende garasje, og råder fritt over disse som sin egen eiendom ved overdragelse, pantsettelse og framleie. Råderetten over garasjeplass innbefatter ikke rett til lagring av eiendeler som ikke angår bilen. En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbar hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer eller andre steder som styret anviser ihht vedtektene.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur.
Etasjeskillere i betong. Bygningen stod ferdig i 1981 og er oppført etter byggetidens byggeforskrifter.
Grunnmur i betong. Antatt fundamentert til fast grunn (fjell) eller faste, komprimerte masser.
Yttervegger i betong, utvendig forblendet med spekkmurt teglstein.
Vinduer og balkongdør med trerammer og isolerglass fra byggeårene, merket med produksjonsår 1981.
Saltak i trekonstruksjoner, antas tekket med plater.
Snøfangere er montert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger følgende:
- Ferdigattest - boligblokk med garasjer
- Ferdigattest - ventilasjonsanlegg
- Ferdigattest - modernisering av heis
Alle dokumentene følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.
Et hvert erverv av en eierseksjon og leietaker av en bruksenhet må godkjennes av styret.

Oppvarming

Naturlig avtrekksventilasjon i bygningen.
Åpen peis for vedfyring i stue.
Ellers elektrisk oppvarming.
Varmtvann via sentralanlegg...

Energiforbruk

2020: 5151kWh

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Eiendommen er også regulert etter bestemmelsene i S-173GO av 04.06.1942 (Med de unntak som er nevnt i planen (strøk som hører til "indre sone" og arealer som er satt av til: offentlig bebyggelse, forretningsbebyggelse og industribebyggelse, tillates det bare ført opp beboelseshus. Eiendommen er også regulert etter bestemmelsene i S-5058 etter 13.11.2019 - reguleringsplan for ny vannforsyning i Oslo - Huseby vannbehandlingsanlegg. Dokumentene følger vedlagt. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Mogata 24 A-B - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201904257 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 23.05.2019
Hammergata 1 - Etablering av takterrasse, ildsted og pipeløp - Takoppløft
Saksnummer: 201914655 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 17.03.2020
Maridalsveien 163 - 165 - Bruksendring til leiligheter og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201714407 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 17.12.2018
Maridalsveien 163 - Bruksendring av råloft til kontor
Saksnummer: 201915838 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 09.12.2020
Kongsvingergata 7 A - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201915422 og 202007483 - Byggesak
Status: Søknad avslått 28.01.2020 og 28.07.2020
Bjølsengata 1 - Bruksendring av loft og deler av kjeller til bolig, ombygging og fasadeendring
Saksnummer: 202018147 - Byggesak
Status: Mottatt søknad 13.11.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1966/509822-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
04.06.1966 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-221/73
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/512287-48/105  Erklæring/avtale  
02.12.1981 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER 95 % AV FØRSTEGANGS OVERDRAGELSESSUM
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata:
1981/512287-47/105  Seksjonering  
02.12.1981 
opprettet seksjoner: snr: 9
formål: Bolig
sameiebrøk: 433/14324
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 25 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer: Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Grimstadgata 28 er registrert med org.nr. 971278811
Jan-Arne Isaksen er sameiets forretningsfører.
Telenor på tv/internett.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 56007393

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et overskudd på kr 31.771,- mot et underskudd på kr. 18.754,- i 2018. Vedlikeholdskostnadene økte i 2019 som følge av nødvendig skifte av kjøleanlegg og utskifting av pipevifter. Sum egenkapital og gjeld utgjorde pr. 31.12.2019 kr. 551.400,.- mot kr. 593.990,- pr. 31.12.2018. Det gjøres oppmerksom om at regnskap for 2020 og budsjett 2021 ikke er mottatt.

Vedtekter / husordensregler

- Det er ikke tillatt for juridiske personer (selskaper og organisasjoner) å kjøpe seksjoner i sameiet.
- En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbar hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer eller andre steder som styret anviser.
- Sameierne har full disposisjonsrett over sine respektive leiligheter med tilhørende garasje, og rådet fritt over disse som sin egen eiendom ved overdragelse, pantsettelse og framleie. Råderetten over garasjeplass innbefatter ikke rett til lagring av eiendeler som ikke angår bilen.
- Maling av vinduer skal gjøres med standardfarge godkjent av styret (p.t Jotun Herregård gul 2448-Y15R). Valg av montering av markiser skal godkjennes av styret før arbeidet starter.
- Ved lufting av hund må det påses at hunden ikke gjør fra seg på tremmene i gårdens fellesareal av hensyn til hygiene og renhold.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ihht mottatt mail fra styret:
- Har dere noe planlagte arbeider / rehabiliteringer?
Svar:
Vi ønsker å pusse opp fellesarealet ute i bakgården.
Ting som står på plakaten, men som ikke er ferdig behandlet/budsjettert:
Brannstiger fra samtlige leiligheter.
Nye kjellerboder
Nye vinduer (lang sikt)
- Ser det fremkommer av protokollen fra sist årsmøte at styret fikk mandat til å bruke 400.000,- for vedlikehold, er dette et lån som er/blir tatt opp, eller er det tatt fra stående midler?
Svar: Alle betalte inn en ekstra husleie i fjor, og vi regner med at dette blir nok. Det skal dekke oppussing av fellesarealet i bakgården.
- Vil det komme økning i felleskostnader / fellesgjeld?
Svar: I utgangspunktet ikke. Husleien ble satt opp 5 % i fjor. Årsmøtet vedtok å etablere et vedlikeholdsfond, og det er mulig at dette løses ved årlige innbetalinger av én ekstra husleie, men vi har ikke vedtatt dette. Hvis vi må erstatte vinduene, så må vi nok ta opp et lån som skal dekkes over fellesgjelden. Men dette er på lang sikt
Kabel-tv er inkludert i fellesutgiftene pt, mens bredbånd må hver enkelt beboer dekke. Styret er i ferd med å se på andre løsninger
Det må også forventes generelt vedliekhold av sameie.

Husdyrhold

Tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevare i kjøkken, skap på soverom, skap på bad. Henger og såpe hylle på bad, belegg på balkong.
Det som ikke er fastmonter medfølger ikke. Lamper, vaskemaskinen, hyller, henger i gangen samt møbler på balkongen medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grimstadgata 28, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 73 snr. 9 orgnr. 971278811 i Oslo kommune

Eier

Jan Sørensen Raunkjær

Oppdragsnummer

16-21-0069

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.