# BESTE GRÜNERLØKKA / SØLVSMIEKVARTALET

Stilren 2(3)-roms i nydelig, ettertraktet og klassisk gård I Vestvendt balkong på 10m² I Bad 2018 I Peisovn

Steenstrups gate 16 , 0554 Oslo

BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

58%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

19%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 68 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 618 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1895
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 406
Energimerking F
FINN.no 217476903
Sist endret 14.06.2021 09:35
Prisantydning 6 200 000
Totalpris 6 558 552
Ligningsverdi 1 174 480,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) 189 813,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 389 813,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 159 720,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 168 739,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 558 552,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Steenstrups gate 16! En lys og pen 2 (3)-roms i en klassisk bygård. Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og har en gjennomgående og god planløsning. Store klassiske vindusflater og god takhøyde (2,75 meter) bidrar til en luftig romfølelse.
- Vestvendt balkong på 10 m² vendt mot opparbeidet, hyggelig gårdsrom
- Pent bad totalt modernisert 2018 med overflater i mikrosement
- Separat kjøkken med sosial og stor spiseplass
- Mulighet for å bygge leiligheten om til en 3-roms (se alternativ plantegning)
- Moderne, effektiv peisovn
- Mulighet for å leie grendehus i bakgården, til losji for gjester, bursdagsfester o.l.
- Leiligheten disponerer tre boder
- Meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt til, rett ved Olaf Ryes plass, Birkelunden og Akerselva.

Innhold

Leiligheten er beliggende i byggets 3. etasje, og inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 kjellerbod på ca. 9 m²
- 1 kjellerbod på ca. 1,3 m²
- Ekstern bod på ca. 3,5 m² i trappegang (opprinnelig wc).

Entré

Lys, romslig entré med praktisk nisje for oppheng av ytterklær og plassering av sko. Dørcalling med åpner. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert. Parkett på gulv, malte vegger og himling.

Stue

Svært lys, romslig stue med to store vinduer med dype karmer og god takhøyde på 2,75 meter gir et godt lysinnslipp og luftig romfølelse. Stuen har god plass til sofaseksjon, tv-reol, bokhylle og mindre spisebord. Praktisk, moderne peisovn. Parkett på gulv, malte vegger og himling.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har flott innredning med god skap- og benkeplass. Integrert gass- og elektrisk steketopp (det ene gassblusset fungerer ikke), komfyr. Oppvaskmaskin og kjøl-/ fryseskap medfølger også. Ventilator (kullfilter). Flis over benkeplate og lys under overskap. God plass til stort spisebord for hyggelig sammenkomster. Varmtvann fra bereder plassert i kjøkkenbenk (hjørne), 116 L med produksjonsår 1999. Parkett på gulv, malte vegger og himling.
Fra kjøkkenet har man direkte adkomst til stor, solrik og vestvendt balkong på 10 m² vendt mot opparbeidet, hyggelig gårdsrom. God plass til sittegruppe, elektrisk grill og beplantning.

Bad

Moderne baderom med overflater i mikrosement, totalt modernisert 2018 med dusjnisje med regnfallsdusj, støpt servant og praktisk hyller. Vegghengt speil- og toalett. Opplegg for vaskemaskin. Flis på gulv med varme, flis på vegg i dusjsone ellers mikrosement på vegger, malt himling med downlights (led).

Soverom

Plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Praktisk skyvedørsgarderobe medfølger salget. Heldekkende sisalteppe på gulv, malte vegger og himling.

Beliggenhet

Steenstrups gate er en rolig sidegate i hjertet av Grünerløkka. Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt til, rett ved Olaf Ryes plass, Birkelunden og Akerselva. Leiligheten har nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Rett i nærheten finner du også Sofienbergparken og hvis du går et par minutter i motsatt retning kommer du til Kubaparken og Grünerhagen. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder.
På andre siden av Akerselva kun få minutters gange fra leiligheten finner du også Vulkan, Oslos kreative og kulturelle næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, klatresenter, squashbane, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.
Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid.
God offentlig kommunikasjon med buss og trikk i umiddelbar nærhet (Olaf Ryes plass trikkestopp) med trikk linje 11, 12 og 18, til Oslo Sentralstasjon tar det kun 7 min. Ett par minutters gange finner du også holdeplass for buss 30 som tar deg direkte til BI og Nydalen, samt Sentrum og Bygdøy. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker (også søndagsåpne).

Felleskostnader

3 461 pr. mnd. Kabel-TV, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, normalt vedlikehold, forretningsførsl m.m.
Herav:
Felleskostnader: 3.263,-
Kollektiv GET avtale: 198,-
Det legges opp til en 5% stigning av felleskostnader med virkning fra 1. Juni 2021.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet, evt. fremtidig eiendomsskatt, varmtvann, strøm, fyring, forsikringer (innbo mm).

Andel fellesgjeld

189 813,- pr. 23.04.2021

Andel formue

12 099,- pr. 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS04-98207893900
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 2.879.086,-
Restløpetid: 14 år 4 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente pr. 23.04.2021: 3,45%
Kapitalkostnad for seksjonsnr 9: 1.407,-
Restsaldo for seksjonsnr. 9: 189.813,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det er ikke registrert eiendomsskatt for denne seksjonen p.t.  Det gjøres likevel oppmerksom på at dette kan komme i fremtiden.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 174 480 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 228 126 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 618 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygningen stod ferdig i 1895 og er oppført etter byggetidens byggeforskrifter.
Klassisk bygård oppført i bærende hullmurskonstruksjoner i teglstein.
Etasjeskillere i trekonstruksjoner med stubbloftfyll.
Støpt såle, antatt fundamentert på fast grunn eller komprimerte faste masser.
Grunnmur i tegl og mur.
Yttervegger i mur og teglstein.
Pussede og malte fasader med trekninger rundt vinduer.
Saltak i trekonstruksjoner antas tekket med plater.
Snøfangere er montert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også:
- Steenstrups gate 16 - Innr vannklosetter - Eks-dok (uattestert) - 1938.
- Steenstrups gate 16 - Bruksendr kjellerrom - Eks-dok (uattestert) - 1938
- Steenstrups gate 16A-B - Forretning til bolig - Ferdigattest - 1997

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Gulvvarme (kabler) på bad.
Ellers elektrisk oppvarming.
Tilkoblet frittstående peisovn for vedfyring i stue.

Energiforbruk

01.04.20 - 28.04.21 = KWH 8690,821
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1894/990894-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
10.02.1894 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-228/406
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1894/990895-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
29.05.1894 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-228/406
Gjelder denne registerenheten med flere
1984/545516-6/105  Erklæring/avtale  
11.09.1984
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 5,000
MED PRIORITET
ETTER 90% AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1984/545516-2/105  Resek/deling av seksjon  
11.09.1984 
oppdelt seksjoner: snr: 1
formål: Næring
sameiebrøk: 1201/1441
seksjonsameieandeler: snr: 9
formål: Bolig
sameiebrøk: 95/1441
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 14 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer:
1989/41590-1/105  Best. om adkomstrett  
27.06.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:42 Snr:1-14
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:43 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:44 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:335  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:336  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:338 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:404  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:406 Snr:1-15
Bestemmelse om bruksrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Steenstrups Gate 16, Orgnr: 986089039
Sameiet Steenstrupsgate 16 er et eierseksjonssameie som består av 15 seksjoner i Oslo kommune. Regnskapsførselen er i henhold til kontrakt utført av Hammersborg Regnskaps- og Innbetalingsservice AS (HBRI). Sameiet har ikke revisor.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 743276

Regnskap

Regnskapet for 2020 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Hver sameier har anledning til å fritt overdra sine rettigheter med tilhørende forpliktelser, samt pantsette og bortleie sin seksjon. Dog må styret varsles om fremleie før innflyting finner sted.
Vedtekter følger vedlagt. Husordensregler er ikke mottatt. Årsmøtet kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Siden siste ordinere Årsmøte:
- Har det blitt lagt ny plen og handlet ny sittebenk/bord.
Resultatet har blitt meget bra og viktig at alle tar ansvar å holde plenen pen. En stor takk til Grete May som har drevet dette frem.
- Har det blitt lagt nytt tak og nye skorsteiner/piper har blitt bygget. To gangbroer har også blitt lagt over taket.
Styret er meget fornøyd med denne prosessen, med grundig anbudsrunde og forhandlinger med entreprenører, og med forhandlinger med banken om gunstigere rente. Denne jobben er ferdig, og resultatet har blitt bra.
- Har vært ett tilfelle med avløpsrør som har tettet seg i felles stamme.
I tillegg har en seksjon hatt avløpsrør som har tettet seg. Det leder til spørsmål om vi har fordel av å inngå en service avtale med et selskap om rørlegger tjeneste. Dette er et eget punkt.
- Fibernettutbydere har tatt kontakt.
Denne oppgaven er hos en eierseksjon å vurdere fordel av og behov for.
- Skorstensfeiing
Denne oppgaven er hos eierseksjon å vurdere behov for og oppfølgning med Kommune.
Ihht mottatt mail fra styret ble det ikke avoldt årsmøte i 2020. Det ble avholdt årsmøte 29.04.2021 men protokollen er p.t ikke klar. I følge styret er det ikke noen store punkter oppe til behandling.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Sameiet kan likevel forby dyrehold i vedtektene eller ordensreglene. Har sameiet forbudt dyrehold, kan brukeren av seksjonen likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Ihht Eiersekjonsloven §28.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Taklampe over kjøkkenbord og kjøkkenbenk.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Steenstrups gate 16, 0554, Oslo, Gnr. 228 bnr. 406 snr. 9 orgnr. 986089039 i Oslo kommune

Eier

Haakon E Gram-johannessen

Oppdragsnummer

16-21-0097

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.