# St. Hanshaugen / Pilestredet park

Moderne 1(2)-r toppleilighet (6 etg)! Vestvendt terrasse på hele 9,2kvm! IN-ordning. Heis. Ingen innsyn. Utsikt. Nær alt

Wessels gate 8 , 0165 Oslo

BE OM SALGSSUM
Katrine Solvåg
Katrine Solvåg Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

55%

har bolig mellom 60-120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 27 m²
Bruksareal 27 m²
Bruttoareal 30 m²
Tomt 819 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 6
Byggeår 1940
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 811
Energimerking C
FINN.no 220328678
Sist endret 15.06.2021 09:39
Prisantydning 2 800 000
Totalpris 3 629 707
Ligningsverdi 691 857,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) 814 248,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 614 248,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 7 450,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 15 459,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 629 707,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en innbydende og pen 1(2)-roms toppleilighet med sentral og rolig beliggenhet. Leiligheten ligger i 6. etg uten innsyn, i vestvendt retning. Her bor du med alt av studiesteder, kafeer, restauranter og kollektivmuligheter like rundt hjørnet, samtidig som leiligheten ligger i en rolig sidegate.
Kort fortalt:
Vestvent terrasse på hele 9,2kvm
Ingen innsyn, supre solforhold!
Moderne standard fra 2008
Velutnyttet og sosial planløsning
Nymalt i 2021
Bygget ble omgjort fra kontor til bolig i 2008
2 heiser
1 kjellerbod (5.5 m2) og 2 felles sykkelrom
Ofte ledig garasjeleie i kjelleretg.
IN-ordning og 1,7% rente på f.gjeld
Ved full innfrielse kan redusere f.kost til 2142kr
Varmtvann, internett og fyring inkl. i f.kost
Flott beliggenhet på St. Hanshaugen / Pilesetredet park!
Innflyttningsklar
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 6. etasje med heisadkomst. Boligen inneholder følgende:
Entré, bad, åpen stue-/kjøkkenløsning og vestvendt terrasse på 9,2 kvm.
Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod (merket nr. 602) oppmålt til ca. 5,5 m2.
I tillegg har borettslaget to sykkelrom i kjelleren og gjestesykkelrom ved siden av inngangen begge på Wessels gate og på Bidenskap gate-

Entré

Entreen gir et flott førsteinntrykk av leiligheten. Her møtes du av lyse fargetoner på vegg og en plassbygd garderobeløsning for oppbevaring og diverse yttertøy. Ellers har entreen slett entrédør med kikkhull (brannklasse B30 og lydklasse 38db), kjedelås, samt dørcalling med portåpner.

Stue

Hyggelig og lys stue med store vindusflater som slipper inn godt med dagslys. Fra stuevinduet har man utsyn mot næromgivelene. Gulvet er belagt med trestavs parkett. Veggene er slette og malte i 2021. Her er det god plass til sofaseksjon med tilhørende mediemøblement. Borettslaget har internettavtale med Homenet (linje 1000/1000). Forøvrig har leiligheten balkongdør med to-lags glass fra 2008 og vinduene har to-lags glass fra 2016.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredning fra 2008 med slette hvite fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser på vegg samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøleskap med fryser og oppvaskemaskin fra Bosch. Komfyr med keramisk platetopp fra Goronje. Ventilator tilkoblet avtrekk plassert i overskap. Alle hvitevarene på kjøkkenet medfølger i salget.

Terrasse

Fra stuen/kjøkkenet har man tilgang til en stor, privat takterrasse på hele 9,2kvm. Takterrassen ligger i vestvendt retning og byr dermed på hyggelig utsyn og gode solforhold på skyfrie sommerdager. På terrassen er det godt med plass til både sittegruppe og utendørs spisestue. Terrassen er belagt med steinheller og har rekkverk av metall og glass. Rekkverkshøyden er målt til ca. 122 cm. På terrassen er det montert utebelysning og to markiser. Denne må oppleves!

Bad

Baderom fra 2008. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling i malt flate. Vegghengt servantskap i slett utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og belysning samt stikkontakt på vegg over servant. Dusjsone med delvegg av glass og dusjforheng. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekksvifte i himling. Fordelerskap for rør-i-rør system og stoppekraner plassert i himling.

Beliggenhet

Leiligheten har en fantastisk, urban beliggenhet på St. Hanshaugen ved Pilestredet Park med alt av fasiliteter i umiddelbar nærhet.
Kort vei til alt av butikker, offentlig kommunikasjon og spisesteder. Flere matvare butikker rett nede i gaten gjør hverdagen enkel. På St. Olavs plass er det flere hyggelige kaffebarer og restauranter som bla. Populære Tekehtopa med uteservering og Babylon. Området er spennende og fylt av historie, kunst, parkområder og noen av Oslo sine beste spise- og utesteder!
Gåavstand til naboområdene som bla. Majorstuen, Nasjonalteateret, Grünerløkka, Vulkan, Bislett og Sentrum samt Youngstorget. Oslos paradegate, Karl Johan, med alt av sine fasiliteter er ca. 5 minutters gange fra boligen. Wessels gate ligger i nærhet til Universitet, Høyskolen, Arkitekthøyskolen, Kunsthøyskolen og Tannlegehøyskolen. På busstoppet St. Olavs plass går det buss til Lysaker, Bærum and Asker. 37-bussen er en døgnrute og går fra Ullevålsveien.  Denne tar deg til Handelshøyskolen BI på ca. 15 minutter. 33- bussen tar deg enkelt til både Filipstad - Ellingsrudåsen T. På Hobergsplass finner du trikkelinjene 11,17 og 18.
Bysykkelstativ like ved. Ellers meget god tilgang til offentlig kommunikasjon. Nationaltheateret med tog og flytog, kun en kort spasertur unna. Leiligheten har en meget god plassering mellom "øst og vest" med umiddelbar tilgang på alle byens fasiliteter. For den treningsglade er det flere treningssenter i området som Sentrum squash and fitness, SIO Athletica centrum,  Treningshuset, EVO Oscargate, SATS Bislett, Bislett stadion og Bislett badet m.m.
Flotte rekreasjonsområder som for eksempel flotte St. Hanshaugen park ca. fem minutters gange fra leiligheten. Akerselva med sin spennende historie er kun noen minutters gange fra boligen. Her finner du turstier som tar deg nordover til nyutviklede Nydalen og videre til Maridalsvannet og Nordmakra. Elven tar deg sørover mot sentrum og Barcode i Bjørvika. Om du ønsker gåavstand til alt du trenger i hverdagen, men likevel en tilbaketrukket beliggenhet, er dette stedet for deg!

Felleskostnader

4 570 pr. mnd. Varmtvann og fyring (avregnes årlig), internett fra Homenet med linje 1000/1000, nedbetaling av f.gjeld, kommunale utgifter, forretningsførsel, normal drift og vedlikehold m.m. Laget har IN-ordning som ved full innfrielse kan redusere f.kost til 2142,-

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med blant annet, avregning av varmtvann/fyring, eget strømforbruk, forsikring (innbo/løsøre) m.m.

Andel fellesgjeld

814 248

Andel formue

486

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 1 lån med følgende vilkår:
Lånenummer: 83987171858, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 07.05.2021: 1.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 449
Saldo per 07.05.2021: 34 006 817
Andel av saldo: 814 248
Første termin/første avdrag: 30.09.2020 ( siste termin 30.09.2058 )
Lånet har IN-ordning

Kapitalkostnad på fellesgjelden

Kapitalkostand er renter og avdrag pr. mnd tilknyttet andelens fellesgjeld. Kapitalkostnaden er inkludert i felleskostnadene.
Renter p.t.: 1152,-
Avdrag p.t.: 1276,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Borettslaget har IN-ordning. IN står for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Med IN-ordning kan man innfri deler eller hele andelens fellesgjeld. Det er mulighet for nedbetaling 2 ganger per år; 15. mars og 15. september- minimum kr 100 000,- per nedbetaling, så fremt ikke all restgjeld skal nedbetales. Det tilkommer et administrasjonsgebyr per nedbetaling. Dersom fellesgjelden på denne andelen innfris p.t., vil fellesutgiftene reduseres til 2.142kr pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 691 857 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 490 683 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 27 kvm, Bruksareal: 27 kvm, Bruttoareal: 30 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 819 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget. Tilgang til felles bakgård opparbeidet med blant annet steinlagte gangstier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.
Lekeomeråde og sittegrupper.

Garasje / Parkering

Wessel parkeringssameie
I kjelleren mellom Wessel studio borettslag og sameiet Wessel atrium er det et garasjeanlegg i 2 plan. Garasjeanlegget er organisert i Wessel parkeringssameie med eget styre.
Parkeringssameiet har i alt 48 andeler. Eiere av parkeringsplass må også eie seksjon i Sameiet Wessel atrium eller andel i Wessel studio borettslag.
Det finnes fra tid til annen plasser til salgs eller utleie.
Wessel parkeringssameie har eget nettsted med vedtekter og kontaktinformasjon: http://www.wesselparkering.no/
Ellers gjelder gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong-/murkonstruksjoner. Utvendige fasader i pusset og malt mur. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende attester foreligger på eiendommen:
Wessels gate 8 - Paabyggg (ventilasjonsrom) - Approbasjon + henleggelse - 1991.
Wessels gate 8 - Kontor til bolig - Ferdigattest - 2008.
Wessels gate 8 - Innv forandr 5 etg - Ferdigattest - 1978.
Wessels gate 8 - Innv forandr - Ferdigattest - 1983.
Wessels gate 8 - Forretningsbygg - Exdok (uattestert) - 1939.
Det foreligger ferdigattest datert 2008 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming (fjernvarme) og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Forbruk avregnes årlig og flytting hensyntas.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger 1243 kWh for 2020. 1044 kWh for 2019.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1860/924307-1/105  Erklæring/avtale 03.05.1860 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-208/811
Gjelder denne registerenheten med flere
1939/305383-2/105  Bestemmelse om bebyggelse 04.10.1939 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-208/811
Gjelder denne registerenheten med flere
1939/305601-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 11.10.1939 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-208/811
Gjelder denne registerenheten med flere
1940/300245-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 19.01.1940 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-208/811
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1940/303475-1/105  Erklæring/avtale 06.11.1940 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-208/811
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/830983-5/200  Erklæring/avtale 16.10.2007 
Bestemmelse om gjensidig bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold.
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/ Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-208/811
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/831143-1/200  Erklæring/avtale 16.10.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 m.fl.
Bestemmelse om bruk av gårdsrom.
Bestemmelse om parkering
Bestemmelse om ledninger.
Bestemmelse om adkomst.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune ved direktøren for Eiendoms- og byfornyelsesetaten.
Overført fra: 0301-208/811
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/287504-1/200  Pantedokument 31.03.2016 
BELØP: NOK 42.247.650
Panthaver:BOLIGBYGGELAGET USBL  
Org.nr: 950285680
2018/332262-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 17.01.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/951993-1/200
2017/951993-1/200  Pantedokument 04.09.2017 21:00 
BELØP: NOK 107.474.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Grunndata
2008/890604-1/200  Seksjonering 03.11.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 2998/3609
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

- Wessel Studio Borettslag ligger i bydel St.Hanshaugen, i Oslo kommune.
- Borettslaget består av 58 leiligheter.
- Forettningsførsel utføres av USBL.
- Revisor er KPMG.
- Wessel Studio borettslag er fullverdiforsikret i Protector Forsikring Asa, avtalenr 1441722.
- Borettslaget har en egen hjemmeside: http://wesselstudio.fastweb.no/
- Borettslaget er koplet til fjernvarmeanlegg.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst parallelt, slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp til USBL går ut 28.05.2021 kl 10.00.
For nærmere spørsmål rundt dette, ta kontakt med megler.

Ja. Denne er forhåndsavklart.

Forsikring

Protector Forsikring Asa Polisenummer: 1441722

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder bekrefter følgende pr. epost:
Er noen planlagt rehabilitering  i nærmeste fremtid som vil/er av betydning for ny eier?
Det vises til rapport fra teknisk sakkyndig vedrørende feil og mangler. Gjennomføring og tidslinje er pt. ikke besluttet. Av øvrige forhold er det 13 år siden bygget ble overlevert fra utbygger og hvor det fremover må påregnes noe vedlikehold, e.g. generelt, utskiftning lede-/markeringslys, boning gulv fellesarealer, utskiftning bærebelter heis, re-/innregulering varmeanlegg etc.
Holder dere for tiden på med noe rehabilitering/oppgradering som er av betydning?
Det vises til den pågående saken (se lengre nede i avsnittet).
Evt. økning i fellesgjeld/fellesutgifter?
Det vil være aktuelt å finansiere tiltakene i punkt 1. over med opptak av fellesgjeld. Gjennomføring og tidslinje for utbedring av feil og mangler er pt. ikke besluttet. Generelt vedlikehold forventes å  gjennomføres snarlig. Dagens nivå på felleskostnadene forventes å kunne takle noe økning i fellesgjeld, men et større låneopptak vil medføre behov for økning i felleskostnader. Styret må analysere dette nærmere.
Har dere noen rettslige konflikter av betydning?
 Det vises til den pågående saken.
Hvem leverer kabel-TV/evt. nett hos dere, evt. Hvilken linje?
Homenet, 1000/1000.
I salgsdokumentasjon fra salget av leilighetene i 2007/2008 og frem til de siste leilighetene ble solgt fra utbygger i 2011, har utbygger reklamert bygget som "totalrehabilitert" og "bygget er å anse som nytt i 2007". Etter overlevering av bygget i 2008 har det opp gjennom årene blitt avdekket feil og mangler ved bygget og som entreprenør har forsøkt å utbedre. Entreprenør har ikke lyktes med å utbedre de avdekkede feil og mangler permanent og det har ved flere anledninger gjenoppstått skader. Sommeren 2019 utførte entreprenøren nye utbedringer av feil ved to takaltaner, samt skader i underliggende leiligheter. I den anledning ble det også avdekket gjenoppståtte og nye skader i flere andre leiligheter og også skader på fasaden. Det ble reklamert på disse avdekkede feil og mangler, men reklamasjonene ble avvist. Desember 2019 ble det derfor sendt inn forliksklage for å avbryte eventuell foreldelsesfrist. Forliksklagen ligger forløpig inne hos forliksrådet.

Husdyrhold

I følge vedtektene står det følgende: Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Taklampe i stue og vaskemaskin på bad. Disse kan kjøpes av selger. Rullgardiner på stue/kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Wessels gate 8, 0165, Oslo, Gnr. 208 bnr. 811 snr. 1, andelsnr. 602 i WESSEL STUDIO BORETTSLAG med orgnr. 991700668 i Oslo kommune

Eier

Yiting Xue

Oppdragsnummer

16-21-0107

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.