#Beste Grünerløkka

Stilren og klassisk 3-roms med vestvendt balkong! Separat kjøkken (2019) med peis. Bad modernisert 2020. VV inkl.

Steenstrups gate 6 , 0554 Oslo

BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

51%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 63 m²
Bruksareal 63 m²
Bruttoareal 70 m²
Tomt 276 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1886
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 396
Energimerking G
FINN.no 221084159
Sist endret 15.06.2021 11:54
Prisantydning 6 200 000
Totalpris 6 369 019
Ligningsverdi 1 137 898,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 160 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 169 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 369 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Steenstrups gate 6! Vakker klassisk leilighet med detaljer som stukkatur, rosett og god takhøyde. Gjennomgående planløsning og store vindusflater gir leiligheten gode innvendig lysforhold. Leiligheten har en sentral men likevel tilbaketrukket beliggenhet på sentrale Grünerløkka.
- Solrik, vestvendt balkong vendt mot indre gårdsrom
- Nytt, separat kjøkken fra 2019 med bardiskløsning og peis
- Romslig stue med gode møbleringsmuligheter og klassisk peis
- Leiligheten har flott stukkatur, rosetter og panelvegger i flere rom
- Baderommet ble modernisert 2020
- Soverom med stor garderobe
- Kontor med praktisk hemsløsning
- Leiligheten disponerer to boder
- Varmtvann og kabel-tv inkl.
- Ingen fellesgjeld
- Ingen forkjøp

Innhold

Leiligheten har en flott beliggenhet i byggets 2. etasje og inneholder følgende:
Entré/gang, bad, soverom, kontor, stue og kjøkken. Utgang fra kjøkken til balkong på ca. 3 m².
I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 loftsbod på ca. 4,5 m² og skråtak.
- 1 kjellerbod på ca. 6 m².
- Felles sykkelbod.

Entré

Entréen gir leiligheten et flott førsteinntrykk med lune blåtoner på vegg og flislagt gulv. Plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg og dørtelefon med portåpner.

Stue

Stor og romslig stue med store vindusflater som gir gode innvendig lysforhold. Klassisk ovn for vedfyring. God plass til romslig sofa- og Tv del, lesekrok og annet ønsket møblement. Tregulv, malte vegger og flott stukkatur og rosett i himling. Stuen har monterte plisségardiner i vindu.

Kjøkken

Flott, moderne kjøkken fra 2019 med glatte, folierte fronter, benkeplate i heltre eik og god skap- og benkeplass. Integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/ fryseskap. Komfyrvakt og aquastopp/lekkasjevarsler med sensorer og magnetventil er installert. Ventilator med kullfilter over stekesone. Frittstående kjøkkenøy med god skap- og lagring samt flott bardiskløsning med sitteplasser. Kjøkkenet har murt peisovn i hjørne, trepanel på vegg, flott stukkatur og rosett i himling.
Kjøkkenet har store vindusflater og direkte adkomst til en vestvendt, solrik balkong vendt mot opparbeidet gårdsrom. Plass til sittegruppe og hyggelig beplantning. Flott sted å benytte varme sommerdager med venner.

Bad

Pent, flislagt baderom modernisert med ny påstøpt, smøremembran, varmekabler og gulvfliser i 2020. Moderne innredning,  vegghengt speil med belysning, dusjnisje med industriell vegg, regnfallsdusj og termostatstyrt blandebatteri (det ble påvist noe forhøyede fukteverdier i nedre del av veggplatene i dusjsonen),  frittstående toalett og vegghengt skap. Flislagt gulv med varmekabler og flislignende våtromsplater på vegg.

Soverom

God plass til stor seng (dobbeltseng) og nattbord. Rommet har en stor, medfølgende garderobeløsning med oppheng, skuffer og hyller for oppbevaring av klær. Tregulv, panelvegger malt i en lun blåtone og malt himling.

Kontor

Praktisk rom vendt mot indre gårdsrom. Rommet er pr. i dag er svært godt utnyttet med bl. annet hemsløsning med soveplass, kontorplass, hylleløsning samt opplegg for vaskemaskin. Vinduet er utstyrt med plisségardin. Tregulv, malte vegger og himling.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt til, rett ved Olaf Ryes plass, Birkelunden og Akerselva. Leiligheten har nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Rett i nærheten finner du også Sofienbergparken, Kubaparken og Grünerhagen. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. 
På andre siden av Akerselva kun få minutters gange fra leiligheten finner du også Vulkan, Oslos kreative og kulturelle næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, klatresenter, squashbane, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.
Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også Fitness 24, EVO og SATS  i umiddelbar nærhet. Ringnes Park med kino og Meny ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.
God offentlig kommunikasjon med buss og trikk i umiddelbar nærhet (Olaf Ryes plass trikkestopp) med trikk linje 11, 12 og 18, til Oslo Sentralstasjon tar det kun 7 min. Ett par minutters gange finner du også holdeplass for buss 30 som tar deg direkte til BI og Nydalen, samt Sentrum og Bygdøy. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset.

Felleskostnader

2 636 pr. mnd. Inkl. Varmtvann, kabel-tv, offentlige avgifter, felles byggforsikring , forretningsførsel og øvrig drift og vedlikehold.
Det kommer en økning 1. Juli på 10% av nåværende fellesutgifter. Ny Felleskostnad vil være på 2636 kr i månden.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, internett, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Andel formue

18 506,- pr. 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Det er ingen lån registrert på selskapet.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det er p.t ikke registrert eiendomsskatt for seksjonen, men det opplyses at dette kan komme i fremtiden.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 137 898 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 096 434 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 70 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, soverom, kontor, stue og kjøkken. Utgang fra kjøkken til balkong på ca. 3 m².
I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 loftsbod op ca. 4,5 m² og skråtak.
- 1 kjellerbod på ca. 6 m².
- Felles sykkelbod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 276 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Grunnmur i tegl, antatt fundamentert til flåte eller faste, komprimerte masser.
Yttervegger i tegl med pussede og malte fasader og trekninger rundt vinduer.
Vinduer med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 1982.
Saltak i trekonstruksjoner antas tekket med plater.
Snøfangere er montert.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Thomas Tandberg, datert 19.05.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger uattestert "bygningsanmeldelse" fra byggeåret på våningshuset. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument og byggeanmeldese kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Følgende dokumenter følger vedlagt:
- Det foreligger ferdigattest for utskifting av vinduer fra 1982.
- Det foreligger ferdigattest for oppføring balkonger fra 2015.
Dokumentene følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Fyring med klassisk vedovn i stue og åpen peis/grue på kjøkken.
Ellers elektrisk oppvarming.
Varmtvann fra felles beredere i kjeller.

Energiforbruk

7742 kWh og et totalbeklp på 8950 kr de siste 12 måndene.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Markveien 26 B - Oppføring av boligbygård i indre gårdsrom
Saksnummer: 201714193 - Byggesak             
Mottatt sak: 29.09.2017
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Se sak hos plan- og bygningsetaten: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201714193
Markveien 28 C - Oppføring av enebolig
Saksnummer: 201708137 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.06.2017
Status: Rammetillatelse gitt
Se saken hos plan- og bygningsetaten: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201708137
Thorvald Meyers gate 47 B - Bruksendring av stall til bolig
Saksnummer: 202104938 - Byggesak             
Mottatt sak: 19.03.2021
Status: Mottatt søknad
Se saken hos plan- og bygningsetaten: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202104938

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Grunndata
1992/53408-1/105  Seksjonering  
05.11.1992 
opprettet seksjoner: snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 586/3766
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Steenstrups Gate 6, Orgnr: 996937992
Sameiet består av 6 boligseksjoner. Obos er forretningsfører.
Trappevask blir fordelt mellom seksjonseiere som går på rundgang.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82294351

Regnskap

Resultatregnskap for 2020 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Grilling er tillatt, men kun med elektrisk grill på balkonger.
- Sameiet består av 6 boligseksjoner i henhold til oppdelingsbegjæring tinglyst
- Erverver av seksjon og leietaker av bruksenhet må meldes styret for godkjennelse.
- Tilbygg/påbygg og andre arbeider som skal anmeldes bygningsmyndighetene, må godkjennes av styret før byggemelding kan sendes.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. mail mottatt fra styret er det p.t ingen vedtatte prosjekter, det har vært diskusjoner om å oppgradere bakgården men dette ble ikke stemt for ved årets generalforsamling. Det ble vedtatt en økning i felleskostnadene på ca. 10% f.o.m 01.07.2021.
Det må forventes generelt vedliekhold av sameie.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i sameiet under forutsetning av at Seksjonseier aksepterer sameiets regler for dyrehold under. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på sameiets område. Dersom det mottas klage om at dyreholdet sjenerer naboer med lukt, bråk eller skaper utrygghet, skal dyret fjernes. I tvilstilfeller avgjør styret, etter forhandling med partene, hvorvidt en klage er berettiget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Knagger i gangen, hylle på kjøkken, vinstativ
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Iht. selgers egenerklæring:
- Forrige eier opplevde lekkasje i dusj 2013, utbedret av fagfolk (Brødrene Samuelsen AS(ABC Bygg og service AS). Det ble lagt nytt gulvbelegg og nye baderomsplater på våtrom for å utbedre lekkasjen.
- Montering av varmekabler og termostat utført av fagfolk (Oslo Elektrikere AS). Tidligere gulvbelegg er fjernet. Det er blitt lagt rettemasse og varmekabler, ny membran og fliser (Egeninnsats).
- Membran på baderomsgulv er lagt i august 2020.
- Tilsyn av brannvesen i 2017. Noe redusert trekk kan gi røyk i rommet. Noe sprekkdannelse rundt ilsted på kjøkkenet.
- Noe skjevheter i tregulv i stuen.
- Bygging av bolkonger høst 2015. Installasjon av utelamper og stikkontakter.
- Skifte av kurssiktring for kurs 3. Forlenge 20 A kurs for platetopp. Opsjon ny 25 A kurs for indukjsonstopp. 16 A kurs for komfyrovn.
- Det er fåreslått å øke felleskostnadene fra dagens nivå på sameiemøtet 11.05.2021. Felleskostnadene knyttet til boligen er i dag 2 396 kr/mnd.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Steenstrups gate 6, 0554, Oslo, Gnr. 228 bnr. 396 snr. 4 orgnr. 996937992 i Oslo kommune

Eier

Madelaine Kvidaland Erik Berg Behring

Oppdragsnummer

16-21-0110

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.