# Grünerløkka / Rathkes plass

Romslig og stilren 3-roms selveier i 4. etg med god planløsning! Attraktiv beliggenhet i rolig miljøgate! Utleiemulighet

Kirkegårdsgata 10A , 0558 Oslo

BE OM SALGSSUM
Katrine Solvåg
Katrine Solvåg Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

73%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

12%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 68 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 340 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1898
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 118
Energimerking C
FINN.no 219413023
Sist endret 15.06.2021 22:07
Prisantydning 5 490 000
Totalpris 5 648 525
Ligningsverdi 1 164 376,-

Beregnet totalkostnad

5 490 000,- (Prisantydning) 9 286,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 499 286,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 220,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 149 239,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 648 525,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En stilren og vesentlig påkostet 3-roms.
Leiligheten ligger vendt mot rolig miljøgate.
Rålekkert kjøkken, nytt fra 2017.
Moderne integrerte hvitevarer.
Waterguard og ny varmtvannsbereder.
Oppdatert el-anlegg.
2 soverom med plass til dobbeltseng og garderobe.
Pent flislagt bad med opplegg for vask/tørk.
Stilren enstavsparkett.
Digitale nøkkelfrie dørlåser til inngangsdør.
Gode oppbevaringsløsninger.
Smart og sosial planløsning.
Lave felleskostnader.
Praktisk bod i 1.etg på ca 6 kvm.
Sameiet har innendørs sykkelbod.
Gården ble påbygget, ombygget og rehabilitert i 2002.
Moderne vinduer fra 2002.
Utleie tillatt.
Her kan du flytte rett inn!
Ingen forkjøpsrett.
Tilbaketrukket beliggenhet.
Gode kollektiv- og servicetilbud.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 4. etasje og inneholder følgende:
Entré, kjøkken og stue i åpen løsning, 2 soverom og bad.
I tillegg disponerer leiligheten egen kjellerbod i 1. etasje på ca. 6 kvm
Sameiet har felles sykkelbod i tilknytning til kjellerbodenen og ekstra sykkeparkering i bakgård.

Entré

Entreen er godt utnyttet og gir et flott førsteinntrykk av leiligheten. Entreen har tidsriktige fargetoner på vegg og slitesterke fliser på gulv med varmekabler fra 2020. Det er også satt opp en plassbygd skyvedørsgarderobe med rikelig heng- og oppbevaringsplass. Ellers har entreen dørcalling med portåpner og brann-/ lydklassifisert entrédør B-30/dB 35 med dørpumpe/selvlukker. Sameiet fikk i 2021 installert det digitale nøkkelfrie systemet Unlock på fellesdørene, som gjør at du kan åpne dørene nøkkelfritt via appen "Unlock".

Kjøkken

Moderne kjøkken fra 2017. Kjøkkeninnredningen har hvite fronter i matt utførelse. Kjøkkenet har en romslig benkeplate i stein og underlimt  oppvaskkum. Dette er et topp kjøkken for deg som er glad i å lage mat. Kjøkkenet har smarte løsninger som automatisk åpning av skapet under vasken, for enkel tilkomst. Mellom stuen og kjøkkenet er det en romslig kjøkkenøy med benkeplate i tre. Perfekt for sosiale sammenkomster med plass til opptil 10 personer. Kjøkkenøyen er ikke fastmontert og det er lagt parkett under. Ellers har kjøkkenet stilrene hexagon fliser mellom over og underskap. Hvitevarene er av god standard og følgende er integrerte: stekeovn, induksjonstopp, kjøl/frys, oppvaskmaskin, vinskap og ventilator. Alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. I forbindelse med oppussingen av kjøkkenet ble det også trekt nye kurser til hvitevarene. Varmtvannsbereder byttet ut i 2017. Det er installert Waterguard, lekkasjevarsler i kjøkkenbenk.

Stue

Romslig og sosial planløsning på stuen. På gulv er det lagt pen enstavs parkett, veggene er lysmalt og taket er senket med downlights. På den ene langsgående veggen i stuen er det teglstein som er overflatemalt.  Fra stuen har man hyggelig utsyn mot Rathkes plass. Alle leilighetens vinduer er av nyere standard, fra 2002. Stuen har godt med plass til både sofagruppe og tilhørende mediemøblement. Forøvrig har sameiet avtale med Telia for levering av kabel-TV med mulighet for kjøp av internettpakker.

Bad

Pent bad fra 2002. Badet har lysegrå fliser på gulv med varmekabler og hvite fliser på vegg. Taket er senket med downlights. Badet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (vaskesøyle). Baderomsinnredning er av nyere standard, henholdsvis 2016, 2019 og 2020. Takstmann henviser i sin rapport til at badet har PVC-sluk med synlig banemembran til klemring i sluk. Fallforhold er kontrollert og er ok. Det er søkt med fuktindikator på tilgjengelige steder på utside av badevegger. Ingen unormale verdier er registrert. Ellers har badet dusj med innfellbare glassvegger. servant med heldekkende servant, toalett og det er avtrekk i himling.

Soverom

Leilighetens hovedsoverom har god plass til dobbeltseng og har flere møbleringsmuligheter. Rommet er malt i tidsriktige fargetoner og det er lagt pen enstavs parkett på gulv. Soverommet har en dyp plassbygd skyvedørsgarderobe med rikelig plass til det man måtte ha av tøy. Soverommet vender forøvrig ut mot rolige næromgivelser.

Soverom 2

Soverom 2 er i dag innredet som kontor/gjesterom. Rommet har flere bruksmuligheter, da det er plass til dobbeltseng. Også soverom 2 har pen enstavs parkett på gulv, tidsriktige fargetoner på vegg og en dyp plassbygd skyvedørsgarderobe. Perfekt for ekstra oppbevaring.

Beliggenhet

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Kirkegårdsgata 10A bor du like ved flotte Sofienbergparken og det vil ta deg ca. 4 minutters gange til sentrale Olaf Ryes Plass. I ditt nye nærområde finner du alt Grünerløkka er kjent for, som blant annet hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer. Fine dining Omakase sushi og byens beste pizza på nyåpnede Apostrophe by Lofthus på Rathkes plass, ligger like utenfor leiligheten.
Sofienbergparken finner du bokstavelig talt kun meter unna. Parken tilbyr fasiliteter som bordtennisbord, egen lekeplass, fontene ved Sofienberggata/Toftes gate og bysykkel-stasjon ved Sofienberggata/Toftes gate. Idylliske Botanisk Hage ligger også i umiddelbar nærhet.
I nærheten ligger Akerselva, som strekker seg fra Bjørvika, forbi Vulkan og oppover mot Nydalen. Her ligger tidligere industriområder som er forvandlet til spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på den gamle måten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Dansens hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.
Treningssentre i nærheten som Evo i Thorvald Meyers gate og SATS både på Schous plass og Ringnes Park. Det er også svært nære til Torshovdalens utegym. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det ca. åtte kilometer. Langs stien finner du både industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og et rikt dyre- og planteliv. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua.
Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er Olaf Ryes plass, Schous plass eller Lakkegata Skole, med både trikk og buss. Fra Schous plass og Olaf Ryes plass stopper trikk nr. 11, 12 og 18 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen, Frogner, Aker Brygge, Skøyen & Ullern.). Fra Lakkegata skole finner du trikk nr. 17 og buss nr. 31. Alle disse linjene tar deg til sentrum på få minutter. På grunn av så korte avstander til mange deler av byen, er det mange som foretrekker privat- eller bysykkel. Med bil kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3.

Felleskostnader

3 092 pr. mnd. Kabel-tv grunnpakke fra Telia, kommunale avgifter, betjening av fellesgjeld, forretningsførsel, bygningsforsikring og generell drift.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med blant annet eget strømforbruk, forsikring, (innbo/løsøre), internett m.m.

Andel fellesgjeld

9 286

Andel formue

15 422

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 164 376 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 191 755 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 340 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Kvartalsbygård fra 1910 som ble tilbygget og ombygget i 2002. Oppført i murkonstruksjoner i 4 etasjer + kjeller og utbygget loft.
Sadlet tak. Ikke besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende attester foreligger på eiendommen:
Kirkegaardsgata 10- Bruksendring til bolig og bygg loft Ferdigattest-2002.pdf
Kirkegaardsgata 10A -Kontor til bolig 1etg - Ferdigattest-2008.pdf
Kirkegaardsgata 10 B-Vaaningshus-Exdok attestert -1913.pdf
Kirkegaardsgata 10A-B-WC-Ferdigattest-1986.pdf

Adgang til utleie

Tillatt. Leietager plikter å følge lagets husordensregler og vedtekter.

Oppvarming

I all hovedsak elektrisk oppvarming. Det er varme i gulv på bad og i gang.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 6447,04 kWh for 2020.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Oslo kommune er i stadig endring og utvikling. Det både bygges og rives i nærområdet.
Har du spørsmål rundt dette, ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2001/14409-1/105  Erklæring/avtale 13.03.2001 
Forpliktelse til å gjenmure åpninger mot gårdsrom til
forskriftsmessig brannveggstandard v/evt utbygging av
Kirkegårdsgata 8
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-228/118
Gjelder denne registerenheten med flere
2002/44472-2/105  Erklæring/avtale 05.07.2002 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2002/44472-1/105  Seksjonering 05.07.2002 
opprettet seksjoner:
snr: 11
formål: Bolig
sameiebrøk: 76/1147
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-16.
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-228/435
1988/33113-1/105  Best. om adkomstrett 19.05.1988 
Overført fra: 0301-228/118
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/118
Rettigheter på 0301-228/120
Rettigheter i eiendomsrett
1988/54745-1/105  Best. om adkomstrett 17.08.1988 
Overført fra: 0301-228/118
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om bruksrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/118
Rettigheter på 0301-228/275/0/1-24
Rettigheter i eiendomsrett
1996/74183-1/105  Erklæring/avtale 24.12.1996 
Overført fra: 0301-228/118
Bruksrett til utearealet på del av eiendommen
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør
for etat for eiendom og utbygging.
Overført fra: 0301-228/118
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-228/120
Rettigheter i eiendomsrett
2003/54628-1/105  Erklæring/avtale 01.09.2003 
Bruksrett. Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med
kommunale krav til utbedringsstandard for eldre eiendommer
og kommunenes minstekrav ved utbedring av gårdsrom
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved
direktøren for Eiendoms- og byfornyelsesetaten
Rettigheter på 0301-228/665, 0301-228/277/0/1-9
Rettigheter i eiendomsrett
2005/31801-1/105  Erklæring/avtale 23.05.2005 
Erklæring om bruk av gårdsrom
Rett til å legge og vedlikeholde tekniske ledninger
best. om vedlikehold av arealet.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/direktøren
for Eiendoms- og byfornyelsesetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

- Sameiet består av 16 seksjoner.
- Boligsameiet Kirkegårdsgata 10 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 984969635.
- Regnskap- og forvaltning er i henhold til kontrakt utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Sameiets revisor er EY.
- Sameiet har ikke vaktmester, men arrangerer årlig dugnad.
- Sameiets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING(35704) med polisenummer 560573.
- Telia (tidligere GET) er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Eiendomsskatt

I Oslo kommune er det vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. For å avklare beregningsgrunnlaget for boligen, se http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt

Forkjøpsrett

Nei.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 560573

Regnskap

I årsberetningen i 2020 fremkommer det følgende resultat:
Årets resultat på kr 80 087 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Laget praktiserer ikke forkjøpsrett eller styregodkjenning.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder bekrefter pr. e-post den 20.05.2021:
- Er noen planlagt rehabilitering i nærmeste fremtid som vil/er av betydning for ny eier?
Ja, maling av oppganger og finpuss på fasade/portrom.
- Holder dere for tiden på med noe rehabilitering/oppgradering som er av betydning?
har innhentet tilbud på overnevnte
- Evt. økning i fellesgjeld/fellesutgifter?
Øke fellesgjeld med opptil. 250.000,- totalt for sameiet.
- Har dere noen rettslige konflikter av betydning?
Nei
- Hvem leverer kabel-TV/evt. nett hos dere, evt. Hvilken linje?
Telia (tidl. Get)

Husdyrhold

Det foreligger ikke nærmere bestemmelser rundt dyrehold i sameiets vedtekter eller husordensregler.
Dyrehold skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere. For nærmere spørsmål rundt dette, ta kontakt med megler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Lampe på hovedsoverom, to mindre hyller i gang, hvit hylle på hovedsoverom over seng, og muuto lampe i stue (henger i hjørnet i en krok). Barstolene medfølger salget + 4 bar-klappstoler.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Mulighet for rask overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kirkegårdsgata 10A, 0558, Oslo, Gnr. 228 bnr. 118 snr. 11 orgnr. 984969635 i Oslo kommune

Eier

Kristina M Borchgrevink Martin Lervik Bø

Oppdragsnummer

16-21-0114

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.