# Grünerløkka

Lys, klassisk 1 (2)-roms selveier | 2,94 m takhøyde med rosett | Bad/kjk 2009 | Integ. hvitevarer | Nymalt 2021

Kirkegårdsgata 5 , 0558 Oslo

BE OM SALGSSUM
Bjørnar Mikkelsen
Bjørnar Mikkelsen Fagsjef / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 29 m²
Bruksareal 29 m²
Tomt 266 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1880
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 113
Energimerking F
FINN.no 220460033
Sist endret 15.06.2021 09:17
Prisantydning 3 200 000
Totalpris 3 316 447
Ligningsverdi 642 846,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) 26 778,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 226 778,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 80 650,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 89 669,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 316 447,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kirkegårdsgata 5 - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagsjef / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf. 938 98 132) hos Schala & Partners:
Lys og arealeffektiv 1-roms selveier med klassisk preg som tregulv, god takhøyde (2,94 meter i stue), rosett og store vindusflater med dype karmer som gir gode lysforhold, hyggelig utsikt og en åpen og luftig atmosfære.
Leiligheten vender i sin helhet mot rolig, trafikkstille sidegate rett nedenfor Sofienbergparken og har kort gange til alt Grünerløkka og Oslo sentrum har å tilby.
Boligen ligger fint til i 2. etasje og har stor, luftig stue med god plass til sittegruppe, spisebord, bokhyller etc, separat kjøkken med pen innredning fra Stjernekjøkken (ny 2009) med alt av integrerte/medfølgende hvitevarer, Badet ble oppusset 2009 og har senere fått nytt dusjkabinett og servant med skuffeseksjon, samt generell overflatebehandling på vegger og tak i 2017 og 2021, samt entré med plass til klær og sko. Leiligheten er overflatebehandlet 2021.
Leiligheten kan ombygges til 2-roms ved å flytte kjøkken ut til stuen (se alternativ plantegning).
Perfekt førstegangskjøp, utleieobjekt eller pendlerbolig - Dyrehold er tillatt med søknad til styret - Leiligheten disponerer to boder - Sikringsskap med automatsikringer - Kabel-tv og bredbånd inkl - Mulighet for hurtig overtagelse.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten vender i sin helhet mot rolig, trafikkstille sidegate, ligger i 2. etasje og inneholder:
Entré, kjøkken, stue og bad.
I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 bod i trappegangen, drøye 1 m².
- 1 kjellerbod, med et gulvareal på ca. 5 m² (grunnet høyde under himling, målt til 179 cm, er boden ikke målbar.)

Entré

Entré med plass til klær og sko. Dørtelefon med bilde (ny 2013). Fliser på gulv (2017), malte vegger og malt himling (2021).

Stue

Lys, luftig stue med to store, klassiske vinduer og god takhøyde på 2,94 meter som gir rommet et godt lysinnslipp, hyggelig utsikt og en åpen, luftig atmosfære. Gode møbleringsmuligheter med plass til sittegruppe, seng, reol og spisebord. Stuen vender mot rolig, trafikkstille sidegate. Malte gulvbord, malte vegger og malt himling (2021) med klassisk rosett.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har en god takhøyde på 2,91 meter og stort vindu som gir godt lysinnslipp og hyggelig utsikt. Innredning fra Stjernekjøkken (ny 2009)  med lyse, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Integrert stekeovn og koketopp. Oppvaskmaskin, vaskemaskin og kjøleskap medfølger. Belysning under overskap og kullfiltervifte over stekesone. Fliser på gulv (2017), malte vegger og malt himling (2021).

Bad

Badet ble oppusset 2009 og har senere fått nytt dusjkabinett og servant med skuffeseksjon, samt generell overflatebehandling på vegger og tak i 2017 og 2021. Ellers er det speilskap med integrert belysning og frittstående toalett. Skyvedør mot entré. Fliser på gulv, malt strie på vegg og malt himling.
Takstmann har forettatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Standard

Entré:
Entré med plass til klær og sko. Dørtelefon med bilde (ny 2013). Fliser på gulv (2017), malte vegger og malt himling (2021).
Stue:
Lys, luftig stue med to store, klassiske vinduer og god takhøyde på 2,94 meter som gir rommet et godt lysinnslipp, hyggelig utsikt og en åpen, luftig atmosfære. Gode møbleringsmuligheter med plass til sittegruppe, seng, reol og spisebord. Stuen vender mot rolig, trafikkstille sidegate. Malte gulvbord, malte vegger og malt himling (2021) med klassisk rosett.
Kjøkken:
Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har en god takhøyde på 2,91 meter og stort vindu som gir godt lysinnslipp og hyggelig utsikt. Innredning fra Stjernekjøkken (ny 2009)  med lyse, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Integrert stekeovn og koketopp. Oppvaskmaskin, vaskemaskin og kjøleskap medfølger. Belysning under overskap og kullfiltervifte over stekesone. Fliser på gulv (2017), malte vegger og malt himling (2021).
Bad:
Badet ble oppusset 2009 og har senere fått nytt dusjkabinett og servant med skuffeseksjon, samt generell overflatebehandling på vegger og tak i 2017 og 2021. Ellers er det speilskap med integrert belysning og frittstående toalett. Skyvedør mot entré. Fliser på gulv, malt strie på vegg og malt himling. Takstmann har forettatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Diverse om leiligheten og gården:

- Lys og arealeffektiv 1-roms selveier med klassisk preg og sentral og rolig beliggenhet på Grünerløkka.
- Store vindusflater og god takhøyde (2,94 meter) som gir leiligheten en svært luftig og god romfølelse.
- Leiligheten kan ombygges til 2-roms ved å flytte kjøkken ut til stue (se alternativ plantegning).
- Klassisk rosett i stue.
- Stuen har gode møbleringsmuligheter med plass til sittegruppe, seng, reol og spisebord.
- Kjøkkenet ligger separat fra stuen med lys, pen innredning fra 2009 med god skap- og benkeplass.
- Integrert stekeovn og koketopp. Oppvaskmaskin, vaskemaskin og kjøleskap medfølger.
- Badet ble oppusset 2009 og har senere fått nytt dusjkabinett og servant med skuffeseksjon, samt generell overflatebehandling på vegger og tak i 2017 og 2021.
- Takstmann har forettatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
- Entré med plass til klær og sko.
- Hele leiligheten er nymalt 2021.
- Nye fliser på gulv i entré og kjøkken 2017.
- Sikringsskap med automatsikringer (oppgradert 2013).
- Dørtelefon med bilde.
- Fellesutgifter pr mnd er kr 2.788,- inkludert kabel-tv og bredbånd.
- Leiligheten disponerer to boder: En bod i felles trappeløp og en kjellerbod.
- Sameiet Kirkegårdsgt. 5 består av 12 seksjoner.
- Sameiets hjemmeside: https://kg5.lettstyrt.no/info_pages
- Regnskapet for 2020 viser et resultat på kr 131.059,-
- Sameiets disponible midler pr. 31.12.2020 var kr 304.494,-
- Dyrehold er tillatt med styrets godkjenning og skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.
- Pent og opparbeidet indre gårdsrom.
- Leiligheten vender i sin helhet mot rolig, trafikkstille sidegate og har kort gange til Sofienbergparken og sentrale Grünerløkka.
- Kort vei til kollektivtransport (buss og trikk), parker, butikker, kaféer og restauranter.
- Utleie er tillatt.
- Mulighet for hurtig overtagelse.
- Perfekt leilighet for førstegangskjøpere, pendlere eller for utleie.

Beliggenhet

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Kirkegårdsgata 5 bor du som nabo til flotte Sofienbergparken og det vil ta deg ca. 4 minutters gange til sentrale Olaf Ryes Plass. I ditt nye nærområde finner du alt Grünerløkka er kjent for, som blant annet hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer. Fine dining Omakase sushi og byens beste pizza på nyåpnede Apostrophe by Lofthus på Rathkes plass, ligger kun et par minutter unna leiligheten.
Løkka-livet er også synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene. Både Sofienbergparken, Olaf Ryes plass og Birkelunden er et yndet sted gjerne med en god bok eller sammen med gode venner. Sofienbergparken finner du bokstavelig talt rett utenfor portrommet.
Idylliske Botanisk Hage ligger også i umiddelbar nærhet.
Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på den gamle måten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Dansens hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.
Til den ivrige mosjonisten finner du Evo i Thorvald Meyers gate, SATS både på Ringnes Park og på Schous plass. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det ca. åtte kilometer. Langs stien finner du både industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og et rikt dyre- og planteliv. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua.
Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er Olaf Ryes plass, Schous plass eller Lakkegata Skole, med både trikk og buss. Fra Schous plass og Olaf Ryes plass stopper trikk nr. 11, 12 og 13 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker). Fra Lakkegata skole finner du trikk nr. 17 og buss nr. 31. Alle disse linjene tar deg til sentrum på få minutter. Siden du nå kommer til å bo sentralt, vil det ofte være fristende å slenge seg på sykkelen for dagens gjøremål. Oslo kommune har etablert fenomenet bysykkel. Det er også bysykkel-stasjoner ved Sofienbergparken kun noen meter fra leiligheten, Schous Plass, Helgesens gate og Olaf Ryes plass. Tar du bilen fatt kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3.

Felleskostnader

2 788 pr. mnd. Inkl. Kabel TV/Internett, renter og avdrag på fellesgjeld, drift og vedlikehold, felles forsikring, kommunale avgifter m.m.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert 01.01.2021.

Løpende kostnader

Fellesutgifter, strøm, vartmvann, fyring, evt. eiendomsskatt, forsikringer (innbo mm).

Andel fellesgjeld

26 778,- pr. 01.05.2021

Andel formue

21 490,- pr. 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Bank: DNB
Lånenummer: 1212.60.05847
Nominell rente: 4,45%
Innfrielsesår: 2028
Lånetype: Serielån
Antall terminer pr. år: 4
Saldo pr. 01.05.2021: 386 677,-
Andel av saldo: 26 778,-
IN-ordning: Nei
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det er p.t ikke registrert eiendomsskatt på andelen. Det gjøres likevel oppmerksom på at dette kan komme i fremtiden.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 642 846 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 314 244 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 266 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Tidstypisk bygård fra 1880
- Fundamentert med naturstein/tegl. Grunnforholdene er ikke undersøkt.
- Yttertaket, ukjent tekking.
- Felles trappegang.
- Etasjeskillere i trebjelkelag, som ikke har dagens isolasjonsevne.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dokumentet følger vedlagt.
I tillegg foreligger det følgende:
- Kiirkegårdsgata 5 - Bad 1-4 etasje -  ferdigattest datert 1989.
- Oppføring av balkonger mot bakgård - ferdigattest datert 2014.
Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.
Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk panelovn i kjøkkenet.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Bygården er registrert på Byantikvarens gule liste. Ønskes ytterligere informasjon kan Byantikvarens kontor kontaktes.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sofienberggata 23-25 - Schæffers gate 2-10 - Hus 2 - Oppføring av fem boligblokker
Siste dok. 21.01.2020 Saksnr hos plan og bygningsetaten: 201710961

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1964/512368-1/105  Erklæring/avtale  
03.09.1964 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/113
Gjelder denne registerenheten med flere
1964/512434-1/105  Erklæring/avtale  
04.09.1964 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/113
Gjelder denne registerenheten med flere
2000/25641-1/105  Erklæring/avtale  
08.05.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:286  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:287  
Best. om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Forpliktelse til å utbedre eiendommen i samsvar med
kommunale minstekrav
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata:
1994/44914-1/105  Seksjonering  
17.08.1994 
opprettet seksjoner: snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 67/790
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten
Rettigheter på andre eiendommer:
1986/52830-1/105  Best. om adkomstrett  
27.08.1986 
Overført fra: 0301-228/113
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:387 Snr:1-10
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/113
1988/56988-1/105  Best. om adkomstrett  
25.08.1988 
Overført fra: 0301-228/113
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:386  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-228/113
1999/41573-1/105  Erklæring/avtale  
03.08.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:386  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:387 Snr:1-10
Gårdsromerklæring
Bestemmelse om parkering/lagring(forbud)
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/direktøren for Bolig- og eiendomsetaten
Plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krav til bostandard ved utbedring (30 år) og kommunens minstekrav ved utbedring av gårdsrom i boligkvartaler i indre by
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Kirkegårdsgt. 5, Orgnr: 986712321
Sameiet Kirkegårdsgata 5 er registrert med organisasjonsnummer 986712321.
Sollibo står for regnskap- og forretningsføresel.
Sameiet består av 12 seksjoner.
Sameiets hjemmeside: https://kg5.lettstyrt.no/info_pages

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Forsikring

Fremtind Forsikring Polisenummer: 15810933

Regnskap

Regnskapet for 2020 viser følgende:
Disponible midler pr. 31.12.2020: 304 494,-
Resultat: 131 059,-
Egenkapital og gjeld: 310 325,-
Regnskapet følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning.
- Utskifting av vinduer og ytterdører, oppsetting av markiser, endring av fasadekledning, endring av utvendig farge etc, skal skje etetr en samlet plan vedtatt av sameiermøte.
- Tilbygg/påbygg og andre endringer av bebyggelsen som etter vedtektenes punkt 6.4 og eierseksjonsloven krever sameiermøtes samtykke, må ikke igangsettes før samtykke er gitt.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Godkjent på årsmøte 2021:
Prosess og behov for rehabilitering ble diskutert. Styret vil innkalle til ekstraordinært smaiermøte når prosjektet tar form. Vi avventer tilbakemelding fra Byantikvaren før de igangsetter en anbudsprosess på oppussing av murarbeider. Dører kan tas som separat prosjekt, 7 av 12 enheter har meldt tilbake at det er problemer med inngangsdøren. Styret innhenter tilbud også på dette. Dersom flere, utover styret, ønsker å delta i prosjektet med oppussing er det bare å si fra. Øystein Rø har sagt ja til å bidra i en slik gruppe.
Ihht mail fra styreleder:
Vi har et mindre prosjekt denne uken med duesikring på taket samt rens av takrenner. Det er det eneste som foreløpig er satt opp for i år, men det er også større rehabiliteringsplaner som gjelder fasader, kjeller og en del andre oppgraderinger. Dette er helt i starten av planleggingsfasen og vil ikke bli satt i gang før tidligst neste vår (2022), men det vil til gjengjeld være et ganske omfattende prosjekt.
Det må også forventes generelt vedlikehold av sameie.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjananse eller ulempe for andre sameiere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer i kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Iht. selgers egenerklæring:
- Installert nytt dusjkabinett og servant (bad) + oppvaskmaskin og vaskemaskin (kjøkken). Gjennomført av Rørleggersentralen AS, høst 2017.
- Videreføring av eksisterende opplegg fra dusj - rør direkte koblet til avløp. Bad er uten sluk.
- Tak fornyet i regi av Sameiet før vårt oppkjøp av leiligheten - år 2000
- Forprosjekt for renovering av bygingen gjennomført av Sameiet våren 2017, tilstandsrapport av Murbyen Oslo okt 2017. Planer for renoveringsprosjekter fra 2022 presentert på sameiermøte 2021 med plan om gjennomføring f.om. 2022.
- Planer om renovering av fasader, kjelleretasje og oppganger fra og med 2022.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kirkegårdsgata 5, 0558, Oslo, Gnr. 228 bnr. 113 snr. 4 orgnr. 986712321 i Oslo kommune

Eier

Olaf Kirsebom Bordewick Magnus Arnesen Bordewick

Oppdragsnummer

16-21-0118

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.