# Øvre Grünerløkka

Høyt, fritt og usjenert 1(2)-roms endeleilighet med flott balkong! Heis | Fantastisk utsikt! | Vv, fiber & fyring inkl.

Thorvald Meyers gate 5 , 0555 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Katrine Solvåg
Katrine Solvåg Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

42%

har bolig mellom 60-120 kvm

47%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 29 m²
Bruksareal 29 m²
Bruttoareal 32 m²
Tomt 3 013 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 16
Byggeår 1966
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 279
Energimerking E
FINN.no 220321212
Sist endret 03.06.2021 15:39
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 3 530 537
Ligningsverdi 719 192,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) 232 528,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 522 528,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 530 537,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Thorvald Meyers gate 5! I byggets 16. etasje finner du en lys og sjarmerende 1(2)-roms leilighet med hyggelig balkong. Leiligheten ligger på Øvre Grünerløkka som anses for å være et attraktivt, sjelfullt og stille boområde med gangavstand til alt bylivet har å by på. Med romslige vinduer og utgang til balkong oppleves leiligheten som luftig med en god atmosfære. Leiligheten passer perfekt for alle som ønsker å bo sentrumsnært.
Flott leilighet med smart planløsning.
Meget god plassutnyttelse.
Balkong vender mot rolige omgivelser.
Varmtvann, fiber & fyring inkl. i felleskostnadene.
Laget har fellesvaskeri og sykkelparkering.
Mulighet for leie av parkeringsplass.
Nye bad kommer!
Ingen dokumentavgift.
Gode kollektivforbindelser.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 16. etasje og inneholder følgende:
Entré med oppbevaringsplass, bad med opplegg for vaskemaskin, stue og kjøkken i åpen løsning og balkong med fantastisk utsikt.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 2 m² med takhøyde på 3,40 meter beliggende i 4. etasje.
Det er også mulighet for å leie ekstra bodplass i borettslaget.
Borettslaget har ellers 3 innendørs sykkelboder i 5. etasje, inngang ved garasjene i samme etasje. Det er også sykkelstativer utenfor inngangen i 1. og 6. etasje.

Entré

Entreen er av fin størrelse med en romslig skyvedørsgarderobe på 1,45 meter. Perfekt for oppbevaring. Ellers har entreen glatt inngangsdør med brannklasse B30 og lydklasse 35db, samt kikkehull. Gulvet er belagt med parkett, veggene har lyse fargetoner og taket har downlights (2017).

Stue

Hyggelig stue med flere møbleringmuligheter. Det er lagt parkett på gulv, mens tak og vegger er  malt i tidsrikige fargetoner. Det er laget plassbygd lysskjerming i alle vinduene som stenger lys og varme ute på sommersdager. På stuen er det ellers god plass til både sofagruppe og spisebord. Kom på visning for å planlegge hvordan du skal innrede din nye leilighet.

Balkong

Leiligheten har en fantastisk balkong på ca. 4,5 kvm med utgang fra stue - et fantastisk ekstra rom om våren og sommeren. Balkongen er østvendt så du får morgensol. På balkongen har du plass til diverse utemøblement og beplantning. Ønsker du ettermiddag- og kveldssol kan du enkelt ta deg tur til etasjens luftebalkong, evt. borettslagets felles terrasse utenfor 6. etasje. Rekkverkshøyden på balkongen er målt til 116 cm.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stue. Ikea kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra 2017. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom benkeplate og overskap. Det er lagt opp overbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet har frittstående hvitevarer som: Kjøleskap fra Electrolux og stekeovn med platetopp fra Gorenje. Stoppekraner til kjøkken er plassert under kjøkkenbenk. Ellers er vegg tidsriktig malt i 2016.

Bad

Pent flislagt bad fra 2008. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Taket har downlights (2017). Ellers har badet vegghengt servant med ett-greps armatur, vegghengt speil med overbelysning over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og vegghengt toalett.Fordelerstammer for vannrør og stoppekraner er plassert i himling. Badet har opplegg for vaskemaskin.

Beliggenhet

Velkommen til øvre Løkka! Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Thorvald Meyers gate 5 bor rett ved Ringnes Park med Ringen Kino, butikker, treningssenter m.m. og ca 5 minutters gange fra sentrale Birkelunden. I ditt nye nærområde finner du flere hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer.
Løkka-livet er synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene. Mølleparken og Birkelunden er et yndet sted gjerne med en god bok eller sammen med gode venner. På andre siden av elva finner du Wallmans. Den perfekte plassen for noen øl, middag og show. Legg gjerne også søndagsturen langs Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på gammelmåten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Danses hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.
Til den ivrige mosjonisten finner du SATS på Ringnes Park og Sagene Squash kun noen meter unna leiligheten. Om du er glad i å klatre finner du Klatreveket på Torshov kun en 5minutters spasertur unna. Ellers har nærområdet blant annet Evo og Fitness 24/7 på Løkka. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det åtte kilometer, og perfekt til å legge søndagsturen med en kaffekopp, eller en joggetur blant hyggelige omgivelser oppover mot Maridalen.
Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er: Biermannsgate, Sannergata, Birkelunden og Toftes gate. I Sannergata stopper blant annet 21 og 33-bussen. Samt flybussen til Gardermoen. På holdeplassen Biermannsgate og Birkelunden har du trikk nr. 11, 12 og 18 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker). 30- bussen går fra Toftes gate.
Siden du nå kommer til å bo sentralt, vil det ofte være fristende å slenge seg på sykkelen for dagens gjøremål. Oslo kommune har etablert fenomenet bysykkel. Stasjoner for disse syklene finner du ved Ringnes Park. Tar du bilen fatt kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3. Se også gjerne vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Felleskostnader

3 615 pr. mnd. Varmtvann og fyring (fjernvarme), fibernett med opptil 1000 Mbit/s fra Openet, betjening av andel fellesgjeld, vaktmestertjenester, trappevask, forretningsførsel, generell drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, m.m.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med blant annet strømforbruk, forsikring (innbo/løsøre) m.m.

Andel fellesgjeld

232 528

Andel formue

6 027

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 2 lån med følgende vilkår:
Lånenummer: OBBK01-98207579157
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo p.t.: 38.057.757,-
Rest nedbetalingstid p.t.: 23 år 3 md.
Antall terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente p.t.: 1,58%
Lånenummer: OBOS01-98207920096
Type lån: Annuitetslån
Rest saldo p.t.: 3.982.816,-
Rest nedbetalingstid: 29 år 11 md.
Antall terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente p.t.: 1,58%

Kapitalkostnader

- OBBK01-98207579157. Kapitalkostnad pr. mnd: 902,-
- OBOS01-98207920096. Kapitalkostand pr.. mnd: 78,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten.
Kapitalkostnaden er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Borettslaget har ikke IN-ordning p.t.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 719 192 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 589 089 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm, Bruttoareal: 32 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 013 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Borettslaget har 30 utendørs P-plasser, 32 garasjeplasser og 7 mc-plasser i garasje. Andelseiere som ønsker parkeringsplass kan sende en e-post til parkering.fossheim@outlook.com. Venteliste for P-plasser og garasjeplasser henger på tavlene i 1 og 6 etasje. Det betales leie for biloppstillingsplass og leie og innskudd for garasjeplass.
- Leie for garasjeplass er kr 8 400 pr år. Det er et depositum på kr 5 000 for garasjeplass.
- Leie for utendørs parkeringsplass er kr 4 200 pr år.
- Plass for motorsykkel i fellesgarasjen koster kr 4 200 pr år.
Leie kreves inn sammen med felleskostnadene.
Borettslaget har tre gjesteparkeringsplasser.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-.
For mer info se:
www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 19 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner.
Etasjeskillere av betong. Yttervegger med pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp (taket er ikke
besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen i 1971.
Følgende attester foreligger på eiendommen:
- Thorvald Meyers gate 5 - Utskifting dører - Ferdigattest - 2015
- Thorvald Meyers gate 5 - Utskifting balkonger - Ferdigattest - 2015
- Thorvald Meyers gate 5 - Rehab vaatrom (H0304 ) - Ferdigattest - 2012
- Thorvald Meyers gate 5 - Boligblokk - Ferdigattest - 1971
- Thorvald Meyers gate 5 - Boligblokk - Arkivkort (attestert) - 1971

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

I all hovedsak fjernvarme via radiatorer. Det er varmekabler på bad. Fjernvarmen dekkes via felleskostnadene.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger 659 kWh for 2020.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
164/512208-1/105  Erklæring/avtale 31.08.1964 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1964/514618-1/105  Erklæring/avtale 10.10.1964 
vedr. begrensninger i utleiemulighetene
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1964/514808-1/105  Best. om adkomstrett 13.10.1964 
Rettighetshaver Thv. Meyersgt.7.
Riktig dgbnr. er 14805/64 - ble ved konvertering til elektroniskg grunnbok lagt inn med feil dgnbr..
1971/505293-1/105  Obligasjon 31.03.1971 
BELØP: NOK 1.740.806
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
UTEN OPPTRINNSRETT
PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER
ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.
1987/47131-1/105   ** Transport av panthaver 17.07.1987 
Fra:Christiania Bank Og Kredittkasse As  
Lnr: 1086585
Til:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
2001/18207-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 02.04.2001 
veket for: OBLIGASJON 2001/18206-1/105
2001/45503-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 07.08.2001 
veket for: OBLIGASJON 2001/45493-1/105
2002/31856-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 21.05.2002 
veket for: OBLIGASJON 2002/31855-1/105
1986/43075-2/105  Bestemmelse om veg 16.07.1986 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
2010/888665-1/200  Obligasjon 12.11.2010 
BELØP: NOK 16.900
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Gjelder andel nr. 160
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av OBLIGASJON 505293/1971
2014/424118-1/200  Pantedokument 26.05.2014 
BELØP: NOK 45.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
2017/97134-1/200   ** Transport av panthaver 01.02.2017 
Fra:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
Til:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
2021/395407-1/200  Pantedokument 07.04.2021 12:29 
BELØP: NOK 43.200.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt
Grunndata
1960/516558-2/105  Registrering av grunn 06.10.1960 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:277

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Fossheim borettslag, Orgnr: 950376635
- Borettslaget Fossheim borettslag består av 160 andelsleiligheter.
- Første innflytting skjedde i 1966. Tomten, kjøpt i 1986 er på 3 015 m2.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Fossheim borettslag har en egen hjemmeside: www.fossheim.org
- Borettslaget har en utleiehybel og ett fellesrom (for selskap) for besøkende (i 5. etasje). Hybelen har sengeplass til fire personer.
- Styret har hatt invitert fire elbilfirmaer til å vurdere mulighetene for elbil-infrastruktur i blokka, etter mangeårig ønske fra beboere. Firmaene er i ferd med å skrive sine tilbud.
- OBOS OpenNet overtok levering av internett til Fossheim borettslag høsten 2020. Internett er blir levert på «punkt-til-punkt» fibernett med en hastighet på opptil 1000 Mbit/s.
- Borettslaget praktiserer dugnad.
- Borettslagets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 88368035.
- Det finnes 3 innendørs sykkelboder i femte etasje, inngang ved garasjene i samme etasje. Sykkelstativer utenfor inngangen i 1. og 6. etasje.
Følgende vedlikehold er utført av borettslaget i nyere tid:
2020: Heisrehabilitering
2019: Elektronisk nøkkelsystem
2018: Tettet hull under inngangspartiet i 6. etg.
2018: Tretrapp på eiendommen oppgradert med rekkverk
2016: Utskifting av kloakkpumper utenfor Thorvald Meyersgate 9
2016: Nytt vaskeri med 6 vaskemaskiner, 3 tørketromler og nytt betalingssystem
2016: Innstallering av brannvarslere i alle leiligheter
2015: Fuktsanering av garasjekjeller
2014- 2015: Fasaderehabilitering; ny fasade, nye balkonger, nytt dekke og isolasjon
2014: Brannsikring og ny sykkelparkering
2014: Nye postkasser og malt inngangspartiet
2012: Video-overvåking
2011: Rehabilitering av garasjeanlegget. Nytt overspenningsvern.
2010: Nytt trykkforsterkeranlegg som pumper vann opp i etasjene.
2007: Fjernvarme installert
2005: Det gamle vaskeriet i 3. etasje er omgjort til utleieenhet. Ny garasjeport til parkeringsgarasje.
2004: Nytt porttelefonanlegg med video.
2003: Oppgradering av utendørs inngangsparti i 1. og 6. etg.
2002: Montering av nye heiser.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst parallelt, slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp til OBOS går ut 03.06.2021.

Ja.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 88368035

Regnskap

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 1 076 232 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.
Balansen i årsregnskapet viser negativ egenkapital. Dette skyldes at eiendelene, deriblant bygningene, står bokført til opprinnelige priser. Konsekvensen av dette er at de balanseførte verdiene av eiendelene ikke gjenspeiler markedsprisen. Erfaring med omsetning av enkeltleiligheter gir informasjon om at den totale verdien av selskapets eiendommer er høyere enn den balanseførte verdien. Dermed
vurderes den faktiske egenkapitalen til å være positiv av styret i selskapet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Fossheim borettslag har en god vedlikeholdshistorikk. Det siste året har heisene blitt oppusset. Og laget skal igang med VVS-renovasjon. Her skal de rehabilitere vann- og avløpssystem i borettslaget. Total prosjektkostnad og omfang er beskrevet i protokollen vedlagt i salgsoppgaven. Det er estimert en kostand på kr 270.000,- inkl. mva. pr. leilighet. I forbindelse med oppussingen av badet kan får man mulighet til å velge innredning og evt. tilvalg. Her får du muligheten til å sette ditt preg over ditt eget drømmebad! For nærmere info rundt VVS-prosjektet, se årsberetning og protokoller i salgsoppgaven.
Styret har vedtatt å øke felleskostnadene med 2,1 % fra 01.06.2021.
Deretter er følgende endringer av felleskostnadene planlagt og vedtatt:
 5,3 % økning fra 01.09.2021
 5,5 % økning fra 01.12.2021
4,8 % økning ra 01.03.2022
Totalt utgjør økningen basert på dagens felleskostnader kr. 640kr.

Husdyrhold

Styrets samtykke må foreligge for å kunne holde dyr, og den som har dyr, må undertegne en spesiell erklæring. Forutsetningen for å kunne holde dyr er videre at de andre beboerne ikke sjeneres, og at dyrene ikke oppholder seg i korridoren.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Veggmonterte hyller, spegl i gangen og komfyr.
Dette kan medfølge gratis om kjøper er interessert: Kjøleskap, Hovden sovesofa i god kvalitet (det har brukt madrassebeskyttar på den), trancherbord, fliser på balkong.
Dette kan selges til ein billig pris: Bokhylle, kjøkkenbord, kjøkkenstoler, kommode i gangen og lenestol.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Thorvald Meyers gate 5, 0555, Oslo, Gnr. 225 bnr. 279, andelsnr. 124 i Fossheim borettslag med orgnr. 950376635 i Oslo kommune

Eier

Maria Lavik

Oppdragsnummer

16-21-0120

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.