#LØREN

Lekker 4-roms med vestvendt balkong (innredet som 3R+hybel*) | Garasje med el-lader | Heis | Fjernvarme inkl | IN-ordn.

Lørenveien 64B , 0585 Oslo

VISNINGER

17. juni torsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

98%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 83 m²
Bruksareal 83 m²
Bruttoareal 92 m²
Tomt 1 042 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2018
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 281
Energimerking C
FINN.no 221560049
Sist endret 11.06.2021 12:39
Prisantydning 4 310 000
Totalpris 7 296 503
Ligningsverdi 1 711 522,-

Beregnet totalkostnad

4 310 000,- (Prisantydning) 2 971 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 281 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 296 503,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker og moderne 4-roms (innredet som 3-R + hybel*) beliggende i 2. etasje, i et sentralt og populært område på Løren. Bygget er fra 2018 og boligen holder en generelt høy standard. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong på 10 kvm med gode solforhold.
- Garasjeplass med elbil-lader medfølger
- Vestvendt balkong på 10 kvm
- Romslig og pen stue
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer samt hybel -kjøkken
- 2 flislagte baderom med varmekabler
- 2 gode soverom (eller 3 soverom ved fjerning av hybel-kjøkken)
- 1-stavs parkett og malte overflater
- TG1 på alt
- Disponerer 1 bod i u.etg
- Heis
- Akonto oppvarming/varmtv. inkl.
- TV/bredbånd inkl
- IN-ordning og sikringsfond
- Nybygg-garanti
- Kort vei til parker, butikker, serveringssteder, treningsentre og ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje (heisadkomst) og består av: Entré, gang, stue, kjøkken, 2 bad, 3 soverom og omkledningsrom. Utgang til vestvendt balkong på 10 kvm fra stuen. (Soverom III har hybel-kjøkken og er definert som stue/kjøkken).
I tillegg disponerer boligen 1 garasjeplass med elbil-lader (plass 52) og 1 bod (nr. 31) i underetasje på ca 5 kvm.

Entré

Lys og innbydende entré og gang med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. God oppbevaringsplass i omkledningsrom. Dørcalling med åpner (ringeklokke 1203). Dør med kodelås til gang og til soverom III.

Stue

Stor stue med god plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. Gode lysforhold fra store vindusflater fra to sider. 1-stavs parkett på gulv og malte glatte overflater. Utgang til vestvendt balkong fra stuen.

Kjøkken

Lekkert kjøkken i en velfungerende åpen løsning til stuen. Hvit Sigdal innredning og laminat benkeplate. Nedfeldt vask med ett-greps armatur. God skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer som kjøl-/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp.
I soverom III er rommet innredet med hybel-kjøkken.

Bad

Bad I: Delikat flislagt bad med varmekabler i gulv. Inneholder vegghengt klosett, dusj med innfellbare dusjdører i herdet glass, servant på underskap samt speil og belysning. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
Bad II: Delikat flislagt bad med varmekabler i gulv. Inneholder vegghengt klosett, dusj med innfellbare dusjdører i herdet glass, servant på underskap samt speil og belysning.

Balkong

Stor vestvendt balkong på 10 kvm med gode solforhold. God plass til ønsket utemøblement og grill.
Til leiligheten (2. etg) er det utgang til svalgang hvor denne leiligheten er den eneste.

Soverom

Tre gode soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobe. 1-stavs parkett på gulv og malte glatte overflater. Det tredje soverommet er i dag innredet med kodelås, hybel-kjøkken og har tilgang til eget bad. Tidligere eier har leid ut deler av leiligheten.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyetablert og attraktivt boligområde på Løren. Løren har de senere årene hatt en voldsom utvikling, og fremstår i dag som et moderne boområde med nærhet til flere skoler, barnehager, servicetilbud, fasiliteter og godt kollektivtilbud.
Løren har også parkanlegg med Peer Gynt statuer og lekeapparater, samt Kanonhallen som benyttes som kulturhus. Andre grønne lunger i gangavstand er blant annet Torshovdalen, Tøyenparken, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin. Hovinparken, som er under etablering, blir også et fantastisk grøntområde ikke langt unna leiligheten. Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og matimport. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy. For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden. Det er også verdt å nevne at på Løren arrangeres det flere ulike kulturbegivenheter året gjennom som utekino bak Peppes Pizza, tenning av julegran på Løren Torg, julemarked og juletrefest.
Løren er et spennende område med stor utvikling. Her er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud. Særlig bør nevnes den lekre og unike interiørbutikken Houz og den utrolig flotte butikken Blomsterpikene har skapt. God mat og drikke får man på bl.a. hos Baker Hansen rett rundt hjørnet, Sanaa, Umai Sushi, Peppes, m. fl. Meny og Rema 1000, Kiwi og Bunnpris også finnes alle på Løren. Du finner også apotek, bokhandel, frisør, renseri og Aker legevakt rett i nærheten. Nærmeste vinmonopol finnes på Hasle Torg. I gangavstand fra boligen finner du også treningssenteret STERK som er et totalhelsehus plassert sentralt på Løren.
Planlagte Økern Portal bygges rett i nærheten og er et unikt og spennende næringsbygg med kontorlokaler, stort serveringstilbud og grønne fellesområder.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss. Det kun 500 m til buss samt t-banestasjonen på Løren og herfra går linje 4 til sentrum via Nydalen og fra Økern T-bane kan du ta både linje 4 og linje 5 som går via Tøyen til sentrum. Det er også verdt å nevne at det er et bysykkel-stativ rett i nærheten som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

7 606. Inkl.: Fjernvarme/v.vann (a-kto), tv/bredbånd (grunnpk), komm. avg., felles forsikring, betjening fellesgjeld, m.m. Herav: Garasje 150 Felleskostnader 3276 Strøm/Lys 467 Kapitalkostnader 3713 Eiendomsskatt 300,- betales i tillegg 4 ganger årlig

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Dersom fellesgjeld ikke nedbetales vil estimert avdrag på kr 5.537,- starte fra 2024.

Løpende kostnader

Strøm, forbruk strøm til el-bil, innboforsikring, eiendomsskatt, evt. økning grunnpakke tv/internett, medlemsgebyr Obos, o.l.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Det innkreves kr 300,- 4 ganger i året via felleskotstnader (i tillegg). Kr 1200,- totalt for 2021.

Andel fellesgjeld

2 971 000

Andel formue

16 500

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr: OBBK01-98207709425
Type: Annuitet
Restsaldo: 140.955.000,-
Restløpetid: 37 år 5 md.
Terminer per år: 12
Avdragsfrihet til og med: 01.12.2023
Type rente: Flyt 1,35%
Andel av saldo: 2.970.000,-
Kapitalkostnader: 3.713,-
Estimert økning etter avdragsfrihet: kr 5.537,-
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.05 og 30.11 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
IN-lån: For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Avdrag fellesgjeld

0

Rentekostnader fellesgjeld

3713

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger. Felleskostnader vil da reduseres med tilsvarende lånekostandene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 711 522 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 161 479 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 92 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 2 soverom, 2 bad, entré, omkledningsrom, gang, stue/kjøkken.
Omkledningsrom er opprinnelig en bod men er blitt skjønnsmessig vurdert og betegnet grunnet rommets fremtreden av bruk og rommets overflater på befaringsdagen. Rommet er ikke omsøkt.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisning.

Tomt

Areal: 1 042 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass med leiligheten (plass nr 52) med elbil-lader. Garasjeanlegg i kjeller med heisadkomst. 
På styremøte 06.11.2019 i Lørenveien garasjesameie ble det vedtatt at Borettslad sørger for utfakturering iht forbruk på ladestasjon til den enkelte beboer. Avregning av forbruk vil ivaretas hos Borettslad der beboerne har egen innlogging og kan følge med på eget forbruk. Borettslad tar kr 29 pr mnd pr faktura, men sender ikke faktura ut dersom forbruk er under kr 50. Dvs. de som ikke benytter ladestasjon betaler heller ingenting. Akto settes derfor i kr 0 hos alle med e-bil lader fra 01.01.2020.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/ Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk med flatt tak tekket med takfolie/papp. Yttervegger i betong med utvendig pusset og malt fasade. Etasjeskillere i betong. Bygget er fundamentert til antatt faste masser. For ytterligere informasjon henvises til tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er gitt ferdigattest på eiendommen.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Tidligere eier har leid ut deler av leiligheten mens de har bebodd i leiligheten selv. Soverom III er innredet med kodelås, hybel-kjøkken og har tilgang til eget bad. Det gjøres spesielt oppmerksomt på at det ikke er søkt om endring av leilighet, til leilighet med utleiedel (dette er ingen selvstendig boenhet).

Oppvarming

Fjernvarme/varmtvann er inkludert i felleskostnader (a-konto). Varmekabler i gulv på begge bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4732 av 05.06.2013. Området rundt er regulert til boligbebyggelse, bolig/forretninger/annen off. eller privat tjensteyting (kultur)/bevertning, torg, vei/trafikkområde, kontor, industri, offentlig formål, bolig/forretning/barnehage/annen offentlig eller privat tjenesteyting (trening, helse, velvære, kultur, næringsmiljøsenter)/kontor/bevertning m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området, og området er i vekst. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
- Lørenveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate. Se saksnummer 201807389 hos Plan- og bygningsetaten.
- Bøkkerveien 15-17 - Karvesvingen 7-11 - vedr. Oppføring av hotell- og kontorbygg. Se saksnummer 201810814 hos Plan-og bygningsetaten.
- Bøkkerveien 1-3 - vedr. oppføring av næringsbygg. Se saksnummer 201704096 hos Plan-og bygningsetaten.
- Bøkkerveien 4-12 - Bestilling av oppstartsmøte - Mindre endring av reguleringsplan for Hasle Linje felt 01. Se Saksnummer  201807232 hos Plan- og bygningsetaten.
- Lørenveien 51 og Lørenvangen 14 foreligger et planforslag for boligutbygging med varierte byggehøyder fra 6-8 etasjer (Gregars kvartal). Se saksnummer 201601635 hos Plan- og bygningsetaten.
- Lørenvangen 25 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligblokker. Se saksnummer 201909046 hos Plan- og bygningsetaten.
- Lørenvangen 22 - Peter Møllers vei 13 - Detaljregulering for boliger. Se saksnummer 201509417 hos Plan- og bygningsetaten.
- Lørenveien 64 - Løren aktivitetspark med flerbrukshall. Se saksnummer 201818153 hos Plan- og bygningsetaten.
- I Haslevangen 14 - Reguleringsforslag - vedr. omregulering til i hovedsak bolig, samt tjenesteyting, forretning og bevertning. Se saksnummer  201415352  hos Plan- og bygningsetaten.
- Økernveien 145 m.fl (Økern sentrum) - Flerfunksjonelt bysentrum med høy andel bolig. Se saksnummer  201908559 hos Plan- og bygningsetaten.
- Økernveien 119 - 121 - Eikenga 31 - 33 - Bestilling av oppstartsmøte - Næringsutbygging. Se saksnummer  201906192 hos Plan- og bygningsetaten.
- Økernveien 115 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av boliger. Se saksnummer  201615880 hos Plan- og bygningsetaten.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1939/12374-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
Elektriske kraftlinjer
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
 
1939/12374-2/105  Bestemmelse om veg  
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om gjerde
1940/4720-1/105  Bestemmelse om veg  
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
1941/175-1/105  Bestemmelse om gjerde  
1941/4971-1/105  Bestemmelse om veg  
Bestemmelse om gjerde
1947/7789-1/105  Bestemmelse om veg  
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
1952/2193-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om benyttelse
1953/8624-1/105  Erklæring/avtale  
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
1953/13734-1/105  Erklæring/avtale  
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
1955/2774-1/105  Bestemmelse om veg  
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
1955/9154-1/105  Erklæring/avtale  
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
1959/7952-1/105  Best om garasje/parkering  
1959/7953-1/105  Erklæring/avtale  
ang. lagerskur m.v.
1959/8536-1/105  Best om garasje/parkering  
1971/2960-1/105  Erklæring/avtale  
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
1971/18475-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1986/55648-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1988/41734-1/105  Erklæring/avtale  
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
 
1990/34915-3/105  Erklæring/avtale  
Bestemm. ang. bruksrett, innløsn.rett for OK på visse
vilkår,vegetasjon, vedlikehold, gjerdehold,plikt til å avstå
grunn til veiformål og til trafokiosk
1992/23397-1/105  Erklæring/avtale  
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. PAVILJONG.
2008/185527-1/200  Jordskifte  
Rettsbok for Akershus og Oslo jordskifterett, Saksnr 0200-2007-0016 Løren 2
Grenseregulering, gjelder også uregistrert grunn ( gnr 124 bnr 197)
2018/417747-22/200  Erklæring/avtale  
Gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold
2018/417747-26/200  Bestemmelse om vannledning  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
2018/417747-27/200  Bestemmelse om kloakkledning  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Grunndata
2018/484821-1/200  Seksjonering  
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 5083/5282

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 69 andelsleiligheter. Solbærhagen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 920766412, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Lørenveien 64 A,b,c
Gårds- og bruksnummer : 124/281. Første innflytting skjedde i 2018. Tomten, kjøpt i 2018 er på 1042,8 m2. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Forkjøpsretten paralellvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6688767

Regnskap

Årsresultat for 2020 korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 42 754.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 821 114 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold bør alltid påregnes.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier. Leiligheten selges slik den fremstår på visning, uten ytterligere rengjøring.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Lørenveien 64B, 0585, Oslo, Gnr. 124 bnr. 281 snr. 1, andelsnr. 11 i Solbærhagen Borettslag med orgnr. 920766412 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-21-0130

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.