SKILLEBEKK

Unik 140 kvm topp-/ loftsleilighet o/2 plan med terrasse/vinterhage på 17 kvm | Parkeringsplasser | Fjordutsikt

Framnesveien 8A , 0270 Oslo

VISNINGER

28. september tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

14%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

15%

har bolig mellom 60-120 kvm

96%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 122 m²
Bruksareal 140 m²
Bruttoareal 154 m²
Tomt 453 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 1894
Gårdsnummer 211
Bruksnummer 86
Energimerking G
FINN.no 231661558
Sist endret 23.09.2021 15:18
Prisantydning 10 390 000
Totalpris 10 856 145
Ligningsverdi 2 428 128,-

Beregnet totalkostnad

10 390 000,- (Prisantydning) 192 576,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 10 582 576,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 264 550,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 10 582 576,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 273 569,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 856 145,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Stor og meget attraktiv topp-/ loftsleilighet over 2 plan med privat terrasse/vinterhage på hele 17 kvm. Flott utsikt mot Hjortneskaia og indre Oslofjord. Parkering etter først til mølla prinsippet (6 p-plasser i sameiet på 10 seksjoner). Leiligheten fremstår som meget tiltalende med god standard og planløsning samt gode lysforhold.
- Stor og gjennomgående loftsleilighet over 2 plan
- Hjørneterrasse/vinterhage på 17 kvm
- God takhøyde på opptil 4,70 m i mønehøyden
- Flott utsikt mot Hjortneskaia og indre Oslofjord
- Flott og moderne kjøkken fra 2015/2016 med integrerte hvitevarer
- Inneholder bl. annet 3 bad, peis og 2(4) soverom
- Gode lysforhold fra store vindusflater
- Parkering med el-lader etter "først til mølla" prinsippet (6 p-plasser)
- Kort vei til offentlig kommunikasjon

Innhold

5. etasje: Stue m/spisestue, kjøkken, soverom, soverom/kontor, bad, kott og innglasset terrasse/vinterhage på 17 kvm.
6. etasje/  hems: 2 bad, kontor/hems og 2 disponible rom/soverom.
Se forøvrig avsnitt om boligens areal vedrørende byggemeldte forhold/godkjenning.
Leiligheten disponerer 1 bod i kjeller.
Sameiet har 6 biloppstillingsplasser med el-lader på sameiets fellesareal der "førstemann til mølla" prinsippet benyttes (for 10 seksjoner).

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Dørcalling med åpner. To interne trapper.

Stue

Stor og lys stue/spisestue med god plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. Gode lysforhold fra store vindusflater. God takhøyde på opptil 4,70 m i mønehøyde. Hyggelig peis plassert sentralt i stuen.
Utgang til sydvendt innglasset terrasse/vinterhage på hele 17 kvm. God plass til ønsket møblement. Flott utsikt mot Hjortneskaia, Color Line terminalen og videre utover indre Oslofjord.

Kjøkken

Lekkert kjøkken med moderne innredning med spesialtilpassede sorte fronter på skuffer og skap. Stor kjøkkenøy i samme utførelse og kvalitet. Sort laminat benkeplate med nedfelt vask i sort kompositt. Integrerte hvitevarer fra Miele bestående av dampovn og stekeovn plassert i høyskap, bred induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøl/frys og vinskap. Takmontert kjøkkenventilator som er koblet til kanal ut over tak. Kjøkkenet er i en velfungerende åpen løsning til stuen.

Bad

Bad i 5.etg: Delikat flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet inneholder vegghengt klosett, frittstående badekar, dusj med rainshower og innfellbare dører i herdet glass, servant på underskap samt speilskap med integrert belysning. Beige sandsteinsfliser på vegger og gulv. Opplegg til vaskemaskin. Badet er oppusset i 2012 i regi av sameiet.
Bad på hems:
Pent flislagt bad med marmorfliser og gulvvarme. Innmurt hjørnebadekar plassert i et eget avlukke med utsikt mot Oslofjorden. For øvrig dusjnisje, servant på underskap, samt speil og belysning.
Dusjbad på hems:
Pent dusjbad med hvite fliser på gulv med gulvvarme og microsement på vegg. Inneholder åpen dusj, klosett, vegghengt servant, samt speil og belysning.

Soverom

5. etasje: Soverom I med plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement. Godt med skapplass i to garderobeskap. Direkte tilgang til bad. Soverom II/ kontor med plass seng og garderobe, evt. kontorinnredning.
Hems: 2 disponible rom/ soverom (Vært benyttet som soverom, men er ikke godkjent som rom for varig opphold).

Beliggenhet

Meget attraktivt boligområde hovedsakelig bestående av klassiske bygårder sentralt på Skillebekk. Kun 5 min. gange til Frognerkilen med hyggelige tursti langs fjorden, samt umiddelbar nærhet til Aker Brygge, Solli plass, Sentrum, Bygdøy og Frognerparken. Beliggenheten er suveren for den aktive bruker av alle fasiliteter i en storby, med unikt utvalg av hyggelige spesialforretninger, trendy caféer og restauranter. Kort vei til offentlig kommunikasjon som t-bane, trikk og buss.

Felleskostnader

4 931. Inkl.: Kabel-tv, kommunale avgifter, felles forsikring, betjening fellesgjeld, vask av hovedtrapp, forretningsførsel, m.m.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet, strøm, bredbånd, eiendomsskatt, forsikring (løsøre, innbo mm).

Andel fellesgjeld

192 576

Andel formue

37 978

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne seksjonen utgjør kr 192.576,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesformue for denne seksjonen utgjør kr 37.978,- pr. 31.12.2020.
Lånevilkår til sameiets lån:
Lånenr Dnb: 1213.09.07766
Restsaldo: 1.875.000,-
Innfrielsesår: 2033
Rente: 3,65 % pt.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/. Det foreligger eiendommskatt på kr 1 464,- for 2021 for seksjonen.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 428 128 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 8 741 261 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 140 kvm, Bruttoareal: 154 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 119 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue m/spisestue, kjøkken, soverom, kontor/soverom, 1 bad.
Hems:
Bruksareal: 21 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 bad, gang, 2 disponible rom/soverom. (primærrom på hems 21 kvm er skjønnsmessig vurdert)
2 disponible rom/bod i hems har vært benyttet som soverom. Det areal som i dag er i bruk som hems/kontor er kun byggemeldt og godkjent som åpent areal. Rommene er oppgitt etter rommenes faktiske bruk iht NS 3940 uten hensyn til byggeforskriftenes krav til "rom til varig opphold", ref. tilstandsrapport. Videre er dusjbadet (som ligger mellom de disponible rommene ikke inntegnet på byggemeldt tegning (kun påført som åpent areal og således ikke byggemeldt). Opprinnelige byggetegninger er fravikende dagens bruk der evt. bruksendring eller registrering av rom med påfølgende kostnader tilfaller ny hjemmelshaver. Byggemeldte tegninger følger vedlagt i prospekt.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 453 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Sameiet har 6 biloppstillingsplasser med el-lader på sameiets fellesareal der "førstemann til mølla" prinsippet benyttes.
Parkeringen skal gjøres på en slik måte at bilen bare benytter et areal tilsvarende 1 parkeringsplass. Det er ikke lov å parkere foran kjøreporten. Det er utstedt et parkeringsbevis til seksjon 3-12. Seksjon 1 og 2 har i henhold til avtale ikke rett til å benytte parkeringsplassene. Parkeringsbeviset må plasseres i frontruten synlig fra utsiden. Parkeringsbeviset gjelder kun 1 bil og kan ikke benyttes av andre enn beboerne i den respektive seksjonen. Seksjonseiere som bor i sin seksjon har fortrinnsrett til å benytte parkeringsplassene. Ved ledig kapasitet kan leietakere søke styret for 3 måneder av gangen om rett til å benytte sameiets parkeringsplass. Biler uten gyldig parkeringsbevis vil bli tauet bort fra gårdens biloppstillingsplass på eiers egen regning og risiko. For seksjonseier med rett til parkering faktureres drift/vedlikehold/lading direkte til seksjonseierne og sameiet har ingen utgifter eller administrasjon med dette.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård fra 1894 med saltak tekket med korrugerte blikkplater. Yttervegger i tegl med utvendig fasade i pusset utførelse. Etasjeskillere i tre. Bygget er fundamentert til antatt faste masser.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Det foreligger ferdigattest for loftsleiligheten og er datert i 1993.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, se reguleringskart med bestemmelser vedlagt i prospekt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Planforslag: Filipstad og øvrige områder ved E18 (Fjordbyen) er under plan for omfattende forandringer. Leiligheten har i dag utsikt mot Hjortneskaia og videre ut mot Oslofjorden. Det antas at planene for Fjordbyen vil påvirke utsikten fra leiligheten som selges noe, men i hvilket omfang er uklart pt. Se saksnummer 202001816 - S-5093 hos plan og bygg sine sider for nærmere informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1988/31154-3/105  Pantsettelseserklæring  
BELØP: NOK 15.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1104033
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1988/31154-2/105  Seksjonering  
opprettet seksjoner:
snr: 11
formål: Bolig
sameiebrøk: 147/1526
Eiendommen er oppdelt i 12 seksjoner

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Eierseksjonssameiet Framnesveien 8 består av 12 eierseksjoner - hvorav 10 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner. Sameiet ligger i Oslo kommune og har Gnr. 211 og Bnr.86.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 77572012

Regnskap

Regnskapet for 2020 viser et overskudd på kr. 1 097,- Det var vesentlig bedre enn budsjettert underskudd på kr. 49 226,-. Styret foreslår at overskuddet føres mot konto for annen egenkapital. Sameiets egenkapital pr. 31.12.20 var negativ med kr. 1 807 723,-. Den negative egenkapitalen skyldes tidligere oppussingsarbeider og vedlikehold. Arbeidene er delfinansiert ved opptak av banklån. Lånet ble refinansiert etter vedtak på sameiermøtet i 2015. Restgjeld pr. 31.12.20 var kr. 1 937 977,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedlagt i prospekt

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold bør alltid påregnes.
Brannsikring
Brannvarslingsanlegg ble montert av GET SAFE i 2018. Enkelte alarmer har blitt utløst og skiftet av GET SAFE. Anlegget er seriekoblet i hele bygget og gir økt trygghet for alle beboere. Det er også montert vannalarm i alle kjøkken.
Vedlikehold
Nytt calling-anlegg i hovedoppgang ble montert med video-funksjon. Dette fungerer meget tilfredsstillende og gir beboerne økt sikkerhet.
Matlukt
Styret engasjerte konsulent for å finne ut av årsak til matlukt på baderom på venstre side. Rapport ble mottatt og vil bli fulgt opp med tiltak i 2021.
El-bil ladere
For seksjonseiere med rett til parkering, seksjon 3-12, ble det montert el-bil ladere på de 6 plassene sameiet disponerer. Kostnaden ble dekket av disse seksjonene og det vil søkes om støtte fra Oslo Kommune. Drift og vedlikehold er satt bort til eksterne som finansierer dette med et påslag på strømprisen til hver enkelt bruker. Alle faktureres direkte og sameiet har ingen utgifter eller administrasjon med dette.
Orden
Styret bemerker at det tidvis har vært svært skittent i hovedtrapp, spesielt opp til 2. etg. Det har vært flere klager på trinnlyd i flere etasjer og styret anmoder om at alle tar hensyn til dette og snakker med hverandre for opprettholdelse av godt miljø og husfred.
Det informeres om at leiligheten under denne hører trinnlyd og at det er en pågående sak med naboleilighet vedrørende trinnlyd.
Viser ellers til årsberetning og protokoll fra årsmøte i sameiet som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt under den forutsetning at dyret egner seg til å ha i en bygård. Dyret må ikke være støyende, eller på annen måte være til sjenanse for naboene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier. Leiligheten selges slik den fremstår på visning, uten ytterligere rengjøring.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Framnesveien 8A, 0270, Oslo, Gnr. 211 bnr. 86 snr. 11 orgnr. 985045836 i Oslo kommune

Eier

Solgt.no AS

Oppdragsnummer

16-21-0156

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.